עדכוני הוועד 17.5: אמא"י, עולמות, אייקון, כנסים קטנים, פרס גפן, שנתון, ספריית עמוס גפן, פורום האגודה, גוגל קלנדר

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה עדכוני הוועד 17.5: אמא"י, עולמות, אייקון, כנסים קטנים, פרס גפן, שנתון, ספריית עמוס גפן, פורום האגודה, גוגל קלנדר

מציג 14 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #164018 הגב

פרוטוקול ישיבת וועד האגודה מתאריך 17.5.11, ת"א
      נוכחים: ליאת שחר, עינת סיטרון, לילי דאי, הדס משגב, נעמה פרידמן, מיכה אלמוגי, הדס נבנצל
      אורחים: ועד אמא"י ? יבגני קנטור, אלון אלבוחר
      חבר וועדת ביקורת – ערן ויטל

1. אמא"י
      1.1 פרוייקט הספריה הקים סניף בבאר שבע שיתחיל לפעול בחודש הקרוב. אירוע ההשקה של סניף תל אביב יתקיים לקראת אמצע יולי. נבחנת אפשרות לשיתוף פעולה עם שגרירות יפן.
      1.2 מועדון קריאה של אמא"י יתקיים ב-31.5.
      1.3 בחירות לוועד אמא"י יתקיימו במהלך כנס הקיץ כאמ"י, בתאריך 25.8.. החלה העבודה על גיוס תכנים, בשבוע הקרוב יחל פרסום הכנס וייקבע סופית מיקומו.

2. סיכום עולמות
      עולמות היה מוצלח והסתיים ברווח.

3. אייקון
      3.1 פגישת גישור עם אורי אביב נקבעה לתאריך 25.5.11. הגישור יעשה בסיוע עמותת מוזאיקה http://www.talpaz.org.il/Index.asp?ArticleID=1146&CategoryID=123&Page=1 .
      3.2 העבודה על כנס אייקון החלה. תומר שלו ינהל את הכנס, ונושאו השנה יהיה "התחדשות". החלה העבודה על אתר הכנס ועל גיוס תכנים וסגל.

4. כנסים קטנים
      4.1 הפיקניקון נדחה ל-27.5, עקב תנאי מזג האוויר.
      4.2 כנס בדיון יתקיים השנה בתאריך 23.6 בבית אריאלה ובשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן ומרכז התרבות בבית אריאלה. אתר הכנס והתכניה יעלו בימים הקרובים.
      4.3 לא יתקיים השנה כנס קיץ במתכונת רגילה. נבחנת אפשרות לשילוב ערב עיון עם אסיפת מליאה במהלכה יערכו הבחירות לוועד.

5. פרס גפן
      5.1 עדי לויה פרשה מוועדת פרס גפן עקב חוסר זמן. עדו ענבל מונה להחליפה בתפקיד יו"ר וועדת פרס גפן .
      חבר ועד ביקורת, ערן ויטל, הציג את חוות דעת הוועדה על מועמדות חברי ועד האגודה לפרס גפן:
      מעיון בתקנון עולה כי יו"ר הוועד מנוע מלהשתתף בתחרות הפרס, אך חברי ועד אחרים אינם. עם זאת, עולה מהתקנון כי הוועד מעורב בפיקוח על וועדת הפרס ובאישור כל הפעולות שלו. למשל, ועד האגודה ממנה את ראש ועדת הפרס. עם זאת, לא גילינו שחברי ועד פעלו במטרה לקדם סיפור שלהם. כמו כן, לקחנו לתשומת ליבנו שחברי ועד השתתפו בעבר בתחרות פרס גפן. לכן לא מצאנו לנכון לפסול את מועמדות חברי הועד השנה. מבחינת ועדת ביקורת המצב הקיים אינו תקין.
      המלצות:
      על מנת למנוע ניגוד עניינים, כמו גם מראית עין לניגוד עניינים, אנו ממליצים על אחת מהאפשרויות הבאות:

א. לשנות את התקנון בצורה כזאת, שחבר ועד המבקש להשתתף בתחרות יודיע על כך לועד ולועד ביקורת מראש, ימנע מהשתתפות בכל דיון בועד שקשור לפרס, לרבות מינוי חברי ועדת הפרס. הערה לצורך כך תילקח בפרוטוקול ישיבת הועד.

ב. לחלופין, לשנות את התקנון בצורה כזאת שחברי ועד לא יוכלו לקבל פרס גפן.

ג. ספירת הקולות תעשה על ידי שני אנשים במקביל.

ד. במקום בו יו"ר ועדת הפרס ויו"ר האגודה אינם מסכימים על נקודה עקרונית בניהול התחרות, ראוי לערב מראש את ועדת הביקורת.

5.2 מפגש פעילים של צוות תומך גפן יתקיים ב-25.5.11.

6. השנתון
      נקבעה פגישה עם הוצאת אודיסאה בנוגע להמשך שיתוף הפעולה בנושא השנתון.

7. ספריית עמוס גפן
      ספרי עמוס גפן שנותרו ממכירת הספרים בעולמות לא יתרמו לבית אריאלה, אלא יוצעו שוב למכירה בפסטיבל אייקון.

8. פורום האגודה
      נבחנות חלופות לממשק הפורומים הקיים של האגודה.

9. גוגל קלנדר הושק,ומתופעל היטב על ידי דמיאן הופמן . פורסם בפייסבוק, ובזמן יוצג במקום בולט באתר האגודה.
      https://www.google.com/calendar/embed?src=lff22lugjf5jocuqm24ovs1uio%40group.calendar.google.com&ctz=Asia%2FJerusalem

• #191436 הגב
      darthziv
      משתתף

לת

• #191437 הגב
      גרומיט
      משתתף

שלושה דברים:

ראשית, בשונה ממה שנכתב בפרוטוקול, פרס גפן אינו "תחרות" – הוא פרס על מצוינות, לפחות להלכה. מאחר שזו אינה תחרות, חבר ועד אינו יכול להודיע מראש שהוא עומד "להתחרות" על הפרס, שכן כל הסיפורים והספרים שנכתבים בשנה מסוימת מועמדים אליו בפועל באופן אוטומטי, אלא אם כן המחבר ביקש אחרת כשוועדת הפרס פנתה אליו. המקסימום שחבר ועד יכול לעשות מראש הוא לציין שהוא כותב סיפורים, כך שייתכן שסיפור שלו יהיה מועמד בהמשך השנה. גם זה לא באמת מחייב כי בדרך כלל כותבים לא יודעים מראש מתי תהיה להם סיבה טובה ו/או השראה לכתוב סיפור חדש. זה פשוט לא עובד ככה.

ושנית, עם כל הכבוד לוועדת הביקורת (ואני באמת מכבד אותה ואת חבריה), המקרה הנוכחי נראה לי דוגמה של התעקשות מיותרת לחלוטין. ניהול תקין הוא חיוני, בזה אין ספק, אבל הוא נמדד לא באפשרות שאולי, פעם, אם מישהו ירצה, הוא יוכל בצירוף נסיבות מסוים, ואם כל שאר חברי הוועד יעצמו עיניים ויעשו קולות של שטיח, לעשות משהו לא תקין – אלא במה שנעשה בפועל. כפי שגם הוועדה ציינה, איש מחברי הוועד לא עשה דבר כדי לקדם סיפור שלו או שלה. הבעיה היחידה פה היא של מראית עין – וזו לא סיבה טובה מספיק לדרוש מחברי הוועד להגביל את פעילותם. יש כבר כיום די מנגנונים אחרים שיוכלו למנוע מחבר ועד בודד לתמרן את ההצבעה לצרכיו.

ודבר שלישי, שאמנם קשור לשני אבל אני מעדיף לומר אותו בנפרד כי מדובר בטענה אחרת – לאגודה יש מאגר פעילים מצומצם, שמחזיקים במאגר חשוב ומצומצם מדי גם הוא של ידע ושל כישורים. לאורך השנים ועד האגודה נהנה מנוכחותם של כמה וכמה אנשים שמעורים בתחום ההוצאה לאור ושתרמו תרומה גדולה מאוד לעיצוב פרס גפן. הדרישה למנוע מהם באופן מוחלט להשתתף בדיונים על פרס גפן נשמעת לכאורה נכונה (כלומר, אם מניחים שהם עלולים לנסות להטות את הדיון ואת ההצבעה לכיוון הרצוי להם אף שדבר כזה לא קרה עד כה מעולם), אבל בפועל מדובר בירייה ברגל – זו הדרך הטובה ביותר למנוע דיון מעמיק ולהשתיק דווקא את האנשים שיכולים לתרום יותר מכל לקבלת החלטות מושכלות ומועילות.

שלילה קטגורית של זכותם של חברי ועד מסוימים להשתתף בדיונים על פרס גפן נראית לי מהלך מזיק ומגוחך ואני מקווה שבמקרה הזה הוועד לא יאמץ את המלצת ועדת הביקורת. האיסור, אם בכלל, צריך להיות הרבה יותר ממוקד – לכל היותר איסור על מעורבות במינוי ועדת הפרס או על כל צעד שעשוי להשפיע * ישירות* על הזכייה. וכאמור, גם הדרישה להודיע מראש על "השתתפות בתחרות" אינה נכונה (כי זו לא תחרות), אינה סבירה ובחלק מהמקרים גם אינה אפשרית כשחבר ועד או מועמד לוועד אינו יודע אם בכלל יכתוב ויפרסם סיפור שיהיה מועמד לפרס.

לגבי הצעה ב', היא תביא לידי כך שאנשים טובים לא יהיו מוכנים להתמודד לוועד. אני יודע שאני למשל לא הייתי נכנס לעולם לוועד אילו הייתי יודע שבכך אני שולל את המועמדות של כל כותבי הסיפורים של בלי פאניקה" ואת זכאותן של ההוצאות שמעסיקות אותי להיות מועמדות לפרס על ספרים שתרגמתי. לכותבי סיפורים יש בעיה לא פחות אישית בהקשר הזה.

ועם הצעות ג' וד' אין לי בעיה. למעשה, לגבי ג', בעת ניסוח תקנון הפרס ההנחה שלנו בזמנו היתה ששלושת חברי ועדת הפרס יהיו מעורבים יחד בספירת הקולות, בדיוק מהסיבה הזאת. אם הם לא עושים את זה זו אכן בעיה.

• #191438 הגב
      kenny
      משתתף

לא יכולתי לנסח את הדברים יותר טוב.

• #191439 הגב
      ???
      משתתף

טוב שיש גרומיט שיגיד בשבילנו את הדברים, ושנוכל להסתדר מאחוריו בשורה ארוכה של עורכים וכותבים.

• #191440 הגב
      גל
      משתתף

בתור נציג האזרח הפשוט שקורא (לפעמים, כשיש זמן פנוי)

• #191441 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

הרי הליך מינוי ועדת הפרס (בהיותה גוף שצריך להיות מורכב מאנשים שמצד אחד אכפת להם מספיק מפרס גפן להתנדב עבורו, ומצד שני שלא מועמדים לפרס בשום צורה, כלומר אינם מו"לים, כותבים וכו') הוא כזה של הוצאת קולות קוראים, פניה לכל פעיל שאי פעם היה לאגודה, וגירוד עוד כמה פעילים פחות או יותר מהאוויר, ומי שמוכן ומסוגל לעשות את העבודה ועומד בתנאים של התקנון – יעשה את העבודה. השפעה על המינוי? לחברי הועד? זה הרי פחות או יותר "מישהו מוכן לנהל את פרס גפן!" – "יאי!".

• #191442 הגב
      ???
      משתתף

התקיימו כמה פגישות. עדכון יינתן בזמן המתאים.

• #191443 הגב
      סקיפי
      משתתף

אכן.

• #191444 הגב
      ???
      משתתף

לפ"ת

• #191446 הגב
      Boojie
      משתתף

גם פה ל"ת.

• #191449 הגב
      Boojie
      משתתף

בדף המועמדויות לוועד האגודה הוא אחד הדברים ההזויים ביותר שראיתי בחיי. וזה אחרי שראיתי את התקנון למניעת הטרדות מיניות.

• #191450 הגב
      darthziv
      משתתף

מה לעזעזל קרה בוועד האגודה שהצריך תקנון נגד הטרדות מיניות… מי בוועד לא מסוגל לשמור את הידיים לעצמו? :)

• #191451 הגב
      Boojie
      משתתף

לא שזה עושה את התקנון הגיוני יותר. במיוחד שעשע אותי הסעיף שאסור להכניס חומרים פורנוגרפיים לאירועים של האגודה. מישהו הציץ פעם בתכנים שיש בדוכני הספרים והקומיקס בכנסים? חי חי.

• #191452 הגב
      darthziv
      משתתף

לפי מה ששמעתי זה על מה שקורה בכיתות שינה… אפילו כשהן מלאות אנשים אז לחלקם לא ממש איכפת…

מציג 14 תגובות משורשרות
מענה ל־עדכוני הוועד 17.5: אמא"י, עולמות, אייקון, כנסים קטנים, פרס גפן, שנתון, ספריית עמוס גפן, פורום האגודה, גוגל קלנדר

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: