עדכון "חלום בהקיץ": שלושה סיפורים עלו לרשת

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה עדכון "חלום בהקיץ": שלושה סיפורים עלו לרשת

מציג 12 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162879 הגב
      Boojie
      משתתף

אייקון 2006 כבר כאן, ושלושה סיפורים אחרונים לקראתו עלו בפרויקט "חלום בהקיץ": "מורדת", סיפורה של רותם ברוכין על מורדת ממחתרת החולמים ועל החוקרת שמנסה לדובב אותה, התפרסם במגזין בלי פאניקה; "נעלמים", סיפורו של אהוד מימון על חקירה משטרתית שמנסה לפתור סדרה של פשעי-חלום חריגים, התפרסם ב-ISF; ו"כי שרית ותוכל", סיפורה של ורד טוכטרמן על אדם המנסה להתמודד עם סיוטיו ולגלות את מקורם, התפרסם בפאה החמישית.
      מורדת: http://www.blipanika.co.il/?p=1305
      נעלמים: http://www.isf.co.il/article.asp?ref=1270
      כי שרית ותוכל: http://p5.roleplay.org.il/content/?did=21&aid=b786a31b1bd198c5ef2d076cb3f1c8d6

סיפורים נוספים אפשר למצוא בגיליון המיוחד של "חלום בהקיץ", להשיג בדוכן "חלומות באספמיה" בפסטיבל אייקון.
      http://www.aspamia.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=96

משחקי תפקידים במסגרת הפרויקט ייערכו במהלך פסטיבל אייקון.
      http://2006.icon.org.il/event_list.php?categories=&category=79&p1=&p2=&p3=&round=&p4=90

עוד פרטים על פרויקט "חלום בהקיץ" ניתן למצוא באתר הפרויקט.
      http://dream.sf-f.org.il/

שיהיה לכולנו אייקון נהדר!

• #183280 הגב
      קרן אמבר
      משתתף

מורדת הוא סיפור איכותי ומרתק, רותם יישר כוח :)
      השאר היו מעוגנים מידי במציאות שלנו לטעמי האישי.

כל הסיפורים טיפלו בתופעה כאילו היא הפתעה של השנים האחרונות ולא כאילו היא יכולת אנושית מוכרת מזה יובלות.
      לטעמי זה היה פיספוס אבל אותי לא הבנתי את מטרת התרגיל.

מכל מקרה זה הציג את ישראל בצורה קודרת ודואלית שבה צה"ל מנסה בכל כוחו הנואש להציל את העם מצד אחד ומצד שני מתדרדר לעריצות בעל כורחו מהסוג הגרוע ביותר.

מעניין מה היה קורה אם התרגיל הבא היה על סגנונות כתיבה במקום על נושאי כתיבה.
      כמו למשל לכתוב סיפור בסגנון גותי :)
      זה תמיד רעיון שמעלה חיוך על פני.

• #183274 הגב
      יעל
      משתתף

הרעיון בפרוייקט הוא שבערך בתקופה שלנו אנשים מתחילים לקבל את היכולת הזו להגשים חלומות. לכן כשהסיפור מתרחש ב"עתיד הקרוב" תכונת הגשמת החלומות היא אכן הפתעה. כשהסיפור מתרחש ב"עתיד הרחוק" זו כבר תופעה מוכרת וידועה. ומה שיפה בחוברת זה שיש מגוון גדול מאוד (אני בעצמי רק בהתחלה שלה וכבר ראיתי את זה).

תרגיל "סגנונות" יכול לדעתי מאוד לשעמם. חשבי על עשרה סיפורים כולם באותו סגנון.

• #183283 הגב
      ליאה
      משתתף

בקשר למציאות הקודרת – את מדברת רק על הסיפור שלי, נכון? כי שני הסיפורים האחרים לא עשו שימוש בצה"ל (בזה של אהוד המטפלת בחלימה היתה המשטרה).

וכמו שיעל אמרה, את צריכה לקרוא קצת על העולם, או בגיליון, או בערכים של המילון: http://dream.sf-f.org.il/lexicon/doku.php?id=%D7%A7%D7%95-%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%9F
      יש שם קו זמן ברור ומפורט שעוזר להבין לאן כל אחד שייך את הסיפור שלו (לפחות בקווים כלליים), והתקופות באמת שונות ומגוונות ומאפשרות לכתוב סיפורים שמתייחסים למימוש חלומות בצורות שונות לחלוטין.
      למעשה, אם כבר, היה מצויין לדעתי אם העורכים של המילון היו ממשיכים את מה שעשו עם הסיפור של לביא ומסווגים את כל שאר הסיפורים לתקופת הזמן שלהם (יש בטח כמה שיכולים להתאים ליותר מאחת, אבל זה גם בסדר). אפשר גם לציין לאיזו תקופה הסיפור משתייך בהקדמה לסיפור עצמו (אם כי זה כבר פחות חשוב). אני למשל כתבתי את "מורדת" מתוך מחשבה ברורה על "שנות ההתגלות", (אבל בדיעבד בוודאי מתאים יותר ל"שנות ההסלמה"), ואת הסיפור שלי בגיליון הפרוייקט ("עולם מושלם") ניסיתי להתאים ל"תקופת ההתאוששות" או ל"עידן השגרה".

פרוייקט שמבוסס על סגנונות כתיבה זה מעניין, לדעתי, אבל אני יודעת שאם תגידי לי "תכתבי סיפור בסגנון גותי" לא יצא מזה כלום. רעיונות ועולמות הם מה שמניע כותבים (טוב, אותי, לפחות), ונותן להם את ההשראה ואת הסיפור.
      לעומת זאת, אם תקחי רעיון אחד מסויים, או עלילה אחת, ותתני לעשרה כותבים לכתוב את אותו דבר בסגנון שלהם – זה אולי יהיה מעניין.

• #183288 הגב
      Boojie
      משתתף

ולומר שעולם חלום בהקיץ עודד כמות חסרת תקדים של יצירה, וזה עוד שזה היה בדדליין לחוץ עד להדהים. אני לא חושבת ש"תכתבו סיפור גותי" היה עושה את זה.

• #183291 הגב
      קרן אמבר
      משתתף

I live and learn
      נו טוב. כנראה שאם אני רוצה לקרוא סיפורים בסגנון גותי אני צריכה לכתוב אותם בעצמי…
      איפה אמרתם נרשמים לפרוייקט הזה?

*קרן בורחת לפני שרמי יגלה שהיא לקחה על עצמה עוד מחוייבות*

• #183292 הגב
      ליאה
      משתתף

אני קצת מתביישת לומר את זה כחובבת באפי, אבל אני לא בטוחה כותבים סיפור *בסגנון* גותי. כתבתי כבר בעבר דמויות גותיות בודדות, אבל סיפור?
      האם לכל הדמויות צריך לקרוא מורטישיה וכאלה? וכולן צריכות להיות לבושות כמו גיימן?

• #183294 הגב
      קרן אמבר
      משתתף

בשבילי זה מתחיל מהצבעים. שחור לבן ואדום.
      הרבה שחור, מעט לבן וגוונים של אפור כאשר אדום של דם מופיע להדגשה.
      זה גם סגנון הלבוש.
      כסף יופיע יותר מזהב, קטיפה שחורה ובטנה אדומה, שיער שחור, עור לבן…

גותיקה זה גם סגנון ארטקטורה מוכר. על זה אפשר לחקור בצורה מסודרת בספרי היסטוריה. וגם להתרשם. תמונות יפות.
      המטרה של רבים מהמבנים הגותיים הייתה להרשים. לגמד את האדם מול התפארת האלוהית המוחשית, לא רק הפילוסופית.

גותיקה זו גם פילוסופיה, אצולה מול צמיתות, מחוייבות מלידה לעומת זכות מלידה, שיא התרבות מול הבורות הדלה, חיים קשי יום רוויים ביראת שמיים למרות הידיעה האמיתית שיש דברים גרועים ביותר כאן קרוב קרוב והמלאכים רחוקים רחוקים. חיים קלים אינדיבידואליים נצלניים של חשיבות עצמית מלידה רווים בתחושה שהכל מגיע לי והמחר ישעמם בדיוק כמו האתמול.

גותיקה זה גם שדים ומלאכים. גותיקה תמיד הלכה יד ביד עם העקרונות הדואליים ביותר של הנצרות. גותיקה היא קו התפר המעורפל בין הגהינום לעולם בני התמותה כאשר גן העדן רחוק מתמיד ואורו זוהר קלושות דרך העננים הכבדים. מספיק בשביל שנדע שהוא שם, לא מספיק כדי לקרוא ללא עזרתו של נר.
      השדים הם כאן והם תמיד שמחים לעזור, עם מחיר כמובן. המלאכים צופים אבל ירדו לעזור רק לקדושים שבקדושים ברגעים הקשים ביותר וגם זאת רק לאחר מבחנים אכזריים של חוסר שבירה.

גותיקה זה גם כל דבר ישן ועתיק. אבק ומוות וטחב ודברים ששמנו רחוק מהעין כדי שישארו רחוק מהלב, רק שהם תמיד חוזרים להטריד בחלומות. גותיקה זו תרבות מתפוררת לאבק שמנסה עדיין לעטות עליה שריד של כבוד עצמי למרות שימי הזוהר חלפו מזמן. טירות עתיקות מתפוררות להן מהזנחה, בין אם בגלל שבעל הבית עני מכדי לתקן אותן ובין אם בגלל שבעל הבית מטורף מכדי שיהיה לו אכפת… או גרוע מכך…

יש המון מה לכתוב בתוך הז'אנר הגותי, המון סיפורים לספר.
      רק צריך להביט נכון דרך כדור הקריסטל הסדוק הזה…

• #183298 הגב
      ליאה
      משתתף

לא משנה מול מה היא. :)
      נשמע מרתק. על תפיסת הארכיטקטורה ידעתי מלימודי האמנות שלי בתיכון, אבל כל השאר חדש לי לחלוטין. זה אפילו מביא לי רעיון. מה דעתך על זה: אני אכתוב, אשלח לך, ואת תגידי לי אם זה גותי בעינייך (ואם לא אשכתב). סבבה?

• #183301 הגב
      Boojie
      משתתף

וזו אחת הסיבות שאני לא אוהבת אותו. זה סגנון שמסוגל לחיות גם בלי סיפור (אצל פו יש קצת יותר מדי דוגמאות לזה). הכל אפלולי ומעיק ומחניק ומסתורי ומאיים אבל אף אחד לא בהכרח טורח שגם יהיה שם סיפור.
      אווירה זה אחלה. אני מעדיפה שיהיה גם סיפור שיתלווה אליה.

• #183303 הגב
      קרן אמבר
      משתתף

n/t

• #183305 הגב
      קרן אמבר
      משתתף

את סופרת מוכשרת, אווירה גותית מספקת בסיס טוב וכבד לסיפורים הרציניים ביותר שאפשר לכתוב, כבדי משקל ומעוררי מחשבה.
      לא רק סיפורי ערפדים קלילים.
      בניית סיפור בתוך אווירה כזו זה אתגר בפני עצמו.
      אני מחכה לסיפור של רותם, נראה לאן היא תיקח אותי לטייל.
      ובאיזה מצב אני אחזור.

• #183313 הגב
      ???
      משתתף

והכי אהוב עלי – "שבעה סיפורים גותיים" של איזאק דינסן. גם לפו יש דברים שנוגעים בזה.

אוירה אפלולית, טאצ' של אימה, נוכחות של כוחות אחרים, מוות. הרבה גודיז.

מציג 12 תגובות משורשרות
מענה ל־עדכון "חלום בהקיץ": שלושה סיפורים עלו לרשת

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: