ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עבודת מחקר בנושא מדע בדיוני ומשפט
- This topic has 3 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 21 שנים, 11 חודשים by השועל בכרם.
-
מאתתגובות
-
-
מרב כץמשתתף
אני סטודנטית למשפטים ובכוונתי לכתוב עבודה בנושא מדע בדיוני ומשפט. הרעיון הוא לקחת מספר נושאים, כמו אינטיליגנציה מלאכותית, מסע בזמן וראיית העתיד, להעלות את הבעיות המשפטיות/חברתיות וכו' ולנסות למצוא פתרונות משפטיים. (למשל כיצד נתייחס לרובוט – אדם בדומה לסרט "איש המאתיים"). האם למישהו יש חומר בנושא? רעיונות, הצעות? מחקרים או מאמרים דומים? וכו' – אשמח לשמוע….
בתודה מראש, מרב -
גלמשתתף
יש לי מאמר משפטי אחד שנעשה על רעיונות שהועלו בעריצה היא הלבנה.
הקישור כבר לא פועל,אבל יש לי את זה בהארד קופי, אז שלחי לי דואל ואצלם לך את זה. ומצאתי עכשיו את העמוד הזה. אולי זה יעזור לך.
ובכלל, עשי חיפוש בגוגל על law and science fiction ותראי מה תקבלי.אגב, הפורום הזה לא מיועד לדיון בנושאים שהעלית, אלא רק לדיונים בנושאים הקשורים לאגודה, אז אם תרצי להמשיך את הדיון – לא כאן.
הפורום המומלץ, עם האנשים בעלי הידע הרב ביותר (למיטב ידיעתי) הוא פורום אורט (קישור אליו תמצאי בראש עמוד זה, וגם בעמוד הקישורים). -
Kipodמשתתף
א. נשמע מגניב. אשמח לקרוא.
ב. פורום אורט הוא מקום הולם יותר לשאלות כאלו. ("הולם יותר", בניגוד ל"לא ממש הולם").
ג. בניגוד לדבריו של הגל, הייתי מריץ חיפוש דווקא על מחרוזת אחרת. -
השועל בכרםמשתתף
אני לא יודע מה היקף העבודה המתוכנן, אבל על כל אחד מהנושאים שהזכרת (מסע בזמן, אינטיליגנציה מלאכותית, ראיית העתיד) אפשר לעשות אין-ספור עבודות.
ראיית העתיד הוא נושא שדווקא ההבטים המשפטיים שלו נדונו לאחרונה בהקשר של "דו"ח מיוחד" (ע"ע פיליפ ק' דיק וטום קרוז), אינטיליגנציה מלאכותית היא נושא לא בהכרח מד"בי אבל מסע בזמן עשוי להעלות גם נושאים חברתיים ומשפטיים מעניינים מאוד וגם לאפשר לך כר נרחב לספקולציות מד"ביות.לטעמי, הדרך להתמודד עם הנושא היא לבחון סיטואציות מד"ביות קיימות בספרות, ואת הבעיות המשפטיות המתעוררות מהן. למשל, בהקשר של אינטיליגנציה מלאכותית, את מוזמנת לקרוא את הסיפור הקצר 'המקום אליו הולכים רובוטים כדי למות', המעלה שאלות כגון 'מהי אחריותו של רובוט למעשים פליליים שעשה בפקודת בן אנוש, והאם עליו להענש על כך?', 'מי מחליט על סיום 'חייו' של רובוט?', 'האם, מצד שני, לרובוט יש זכות לקיום אין-סופי?' וכד'.
פרטים נוספים, שאלות, טענות ובקשות – מה שהם אמרו – בפורום אורט.
-
-
מאתתגובות