סיכום הדואר, והרהורים על מיזם חינוך:

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה סיכום הדואר, והרהורים על מיזם חינוך:

מציג 5 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #160766 הגב
      ???
      משתתף

במיטב מסורת הרצאות האגודה, התקיימה היום "שעת סיפור" לילדים בעקבות הבולים. "במיטב המסורת" – דהיינו לא היה מרצה (באשמתי דווקא, אבל לפחות עזרו לי ביצירת מערך השיעור מבחינה חינוכית) והח"מ לקח אחריות — ונאלץ להעביר את העניין בעצמו: חיבורי המחשב שהבאתי לא התאימו, אז הסתמכתי על גיבויי הוידאו – שפישל במהירות או בסאונד כל סרט שלישי בערך.
      בסה"כ, לפי תגובות ההורים והילדים, היה דווקא מצויין. היו כ- 20 הורים ו-25 ילדים בגילאי 6-12. התוכן – מהו מדע, הדגמת עקרונות מדעיים בסיסיים, הסבר מהו מדע "בדיוני", סקירה על וורן, וולס ואסימוב כולל הבאת הספרים, הקרנת וידאו של קטעי רובוטים (תודה מיוחדת לזייגון!) להדגמה והגדרה מה זה רובוט, אנדרואיד, קיבורג, רובוט חושב וכו'. (וגם רובוט אחד דכאוני מאוד בטייפ, באדיבות אברי גלעד, סיריוס קיברניטיקה וסדרת "ספרים מדברים"). הילדים לא רצו ללכת בסוף אז הייתי חייב לסיים בכל קטע הקרב ואילך של "אימת הפנטום"… קשה לומר שהצטערתי על זה: לראות את קרב החרבות במקרן משובח זו חוויה חביבה. סה"כ הזמן – שעה וחצי.
      אני לא יודע מי נהנה יותר – ההורים או הילדים…
      אישית, נדהמתי מהצמא לידע (ומרמת הידע) של הילדים. היה צריך ליצור קטע של הדגמת עקרונות – השתמשתי במצבי צבירה, כח הכובד, נוזל או גז בלחץ – והילדים פשוט היו מרותקים לקוביות קרח, חפץ נופל (מה שהוליך לדיון בכבידה על הירח) , בלון ופרח פלסטיק משפריץ..
      אנשי הטלויזיה החינוכית התלהבו, ועלה רעיון פרוע (כל הקרדיט לדרגונפליי): לבצע פעילות דומה בספריות בימי שישי. הרעיון – לקחת נושא מדעי, להדגים אותו דרך המד"ב, לערוך קסטות הדגמה עם סצינות מסרטים, ולהעביר ברחבי הארץ.
      הצעות/ תגובות?
      רעיון יותר פרוע: לעשות פינה כזו בטלויזיה החינוכית. אפשר להציע את המתכונת – מדע בסיסי, ספרות מופת מד"בית וקטעי סרטים משולבים. (לא יודע אם יקבלו, אבל להציע אפשר). מה דעתכם?

• #164971 הגב
      ????
      משתתף

רק מי יארגן את החומר לכל מפגשתוכנית שכזהו?
      אתה?
      בכל מקרה..בהחלט פרסום טוב לאגודה(אם תצליח לשכנע לטלויזיה..:)
      יש סיכוי למצטרפים מההוריםילדים?

• #164973 הגב
      Boojie
      משתתף

בחוגים לנוער שוחר מדע, שנקרא "מדע ומדע בדיוני". השתתפתי בו, ואני חייבת לציין שנהניתי מאד (קיבלנו אז, כחלק מתנאי הקורס, מנוי מוזל ל"פנטסיה 2000". אח, האושר! אבל אז זה הפסיק, והם נשארו עם חלק מהכסף שלי… :-)
      אז אולי שווה לדבר עם הטכניון, אם הקורס עדיין מתקיים, או אם אפשר להשיג את שמות המרצים (כשאני למדתי שם, היתה מישהי בשם דורית, נדמה לי) אולי אפשר להשיג ככה עזרה בהכנת ההרצאות.
      ואגב, הרצאות כאלו שווה גם לנסות להעביר בטכנודע ובמוזיאונים למדע באופן כללי, אם כבר.

• #164975 הגב
      ???
      משתתף

אפשר לשבת ולעשות את זה – לארגן קבוצה של אנשים שרוצים לעזור.
      לשאלה השנייה – אמא אחת לקחה שני טפסי הרשמה לילדים (11,13).

• #164976 הגב
      ???
      משתתף

זה יהיה נהדר. לא חייבים להצטמצם רק לטכניון עצמו – אפשר אולי לדחוף את זה דרך פר"ח שם, בתור חוגי העשרה לבתיה"ס?

• #164981 הגב
      גל
      משתתף
מציג 5 תגובות משורשרות
מענה ל־סיכום הדואר, והרהורים על מיזם חינוך:

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: