סטנלי ווינבאום – אף מלה אין עליו באתר

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה סטנלי ווינבאום – אף מלה אין עליו באתר

מציג 32 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161490 הגב
      אדי טור
      משתתף

איך זה יכול להיות?

אני מת לדעת עליו כמה שיותר, במיוחד אם הוא תורגם לעברית מתישהו. התוכלו לעזור?

בברכה

• #170736 הגב
      גל
      משתתף

כתוב בפירוש במעלה העמוד "לפני שתשאלו – קראו את רשימת השאלות הנפוצות"

• #170737 הגב
      גרומיט
      משתתף

ומעבר לזה, סטנלי ידידנו אמנם כתב כמה דברים יפים, אבל אינו סופר חשוב במיוחד. יש סופרים הרבה יותר משפיעים ממנו שלא זכו כאן לאזכור. קורה.

שאלות נוספות ודיונים עליו מוטב להעביר לפורום אורט או לפורומי המד"ב האחרים ברשת.

• #170738 הגב
      אהרון
      משתתף

אם לגרומיט מותר אז גם לי:
      כן, הוא תורגם. איפה? לא אגלה כאן, כי זה לא הפורום המתאים.

• #170739 הגב
      רני
      משתתף
    • #170740 הגב
      אדי טור
      משתתף

במקום להתנשא עלי ולהוכיח לי כמה אני טמבל – אולי פשוט תהיו נחמדים ופרודוקטיבים, ותעשירו אותי בידע שלכם, ידע שאין לי ובאתי בסך הכל לבקש אותו מאנשים שבעיני מבינים בתחום?

בברכה מראש
      אדי טור

• #170741 הגב
      NY
      משתתף

1. קרא את כללי הפורום.
      2. לך לפורום עליו המליצו לך כבר פעמיים שלוש כאן.
      3. וחפש שם את המידע אותו אתה מחפש.
      4. ושוב, למקרה שלא הובנתי קודם מסיבה כלשהי – בטרם תכתוב בפורום מסוים, כלשהו, לא-רק-כאן, אי שם, כל פורום שהוא, *קרא את הכללים*. *בטרם*. זאת אומרת – *לפני*.

• #170742 הגב
      Boojie
      משתתף

אפשרות אחת: לקרוא את הוראות השימוש של הפורום לפני שאתה מתחיל לחנך את יושביו.
      אפשרות שניה: לקרוא את השאלות הנפוצות של הפורום לפני שאתה מתחיל לחנך את יושביו.
      אפשרות שלישית: לצאת מתוך נקודת הנחה שאם יש פורום קיים עם כללים מוגדרים, כנראה שזה לא התפקיד שלך לחנך את יושביו ולהתחיל לשנות את הנושאים שלשמם הוא מיועד. ומשום מה, לא נראה לי שהיית מנסה לחנך את יושביו של פורום גלשנים, נגיד, אילו היו עונים לך בצורה כזאת על אותה שאלה. הפורום לא מיועד לשאלות כאלו. תחיה עם זה.

• #170748 הגב
      ???
      משתתף

תארו לכם מצב בו נכנס בן אדם שפתאום שמע שיש אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטזיה, בשיא ההתלהבות נכנס לאתר, קורא קורא וקורא, ולא מוצא אזכור לסופר האהוב עליו.
      זה לא תלוש שאותו בן אדם ילך לפורום של האגודה וישאל שאלה תמימה…

אז כן, יש חוקים לפורום… נו, אז מה? בגלל שהוא לא קרא אותם ולא ידע שהפורום הזה תפקידו לדיוני אגודה נעלים זו סיבה להתנפל עליו? חוץ מזה, אם השאלה היא "למה דבר מסוים לא מופיע באתר האגודה", האם זו לא שאלה נאותה לפורום? מה הקשר של פורום אורט לעסק?

לכל פורום יש את החוקים שלו, ולמען האמת לרוב כולם דומים – למשל "אסור לקלל ולהעליב", "אסור להציף", "אסור לרצוח", "שמור על יום השבת לקודשו" וכיו"ב. ע"פ רוב אנשים פוסחים על קריאת הכללים, כמו שפוסחים על קריאת ה- lisence agreement כשמתקינים תוכנה, או שלא קוראים את כל האותיות הקטנות כשבאים לקבל או לקחת משהו מהבנק.

חוץ מזה שיחס כזה למבקר רנדומלי בפורום רשמי של האגודה מהווה את הסוג הגרוע ביותר של יחסי ציבור שיש… אם הבחור היה חבר אגודה, יחס כזה של האגודה (ואני מצטער, מי שלא מכיר את הדוברים יכול להתרשם שאלו דוברי האגודה הרשמיים, ולמען האמת, הרשימה של המגיבים היא בהחלט חבר'ה מכובדים ומבוססים באגודה) יכול לגרום לו לשקול מחדש, ויותר גרוע אם אותו בחור לא חבר אגודה, סביר מאוד שכף רגלו לא תדרוך, או ארנקו לא יפתח מול דוכן האגודה. (המממ.. עוד חבר מועדון בפוטנציה..)

תשובה "נכונה" לכזו פניה יכולה להיות דוגמת זו של גרומיט — קודם כל יש כללים, ועכשיו לשאלתך…

• #170749 הגב
      NY
      משתתף

"אנציקלופדיה כלל גלקטית למד"ב ולפנטסיה" אולי אסכים לקבל שאלה שכזו. אתה יודע מה? גם אז לא. לא ישבתי וניסחתי עמוד שלם של שאלות נפוצות ותשובות להן (שכולל, כמובן, את התשובה לשאלה הנ"ל) מתוך הנחה שלא יקראו אותו. בכלל, המנטליות הישראלית המטומטמת הזו של "לא צריך לקרוא את ההוראות" לא מקובלת עלי, ומי שלא טרח לחפש את התשובה האלמנטרית מאד לשאלותיו לפני שהוא מטריד את שוכני הפורום אינו ראוי לתגובה רצינית.

• #170755 הגב
      Boojie
      משתתף

כשאתה נכנס למקום חדש, אתה לא בודק קודם את הכללים? ונניח שלא, ואתה כותב משהו שלא מתאים לכללים, ומסבים את תשומת לבך לנושא, האם אתה מתחיל להתווכח ולנסות לחנך מחדש את יושבי המקום?
      בקיצור, אנא. שמור את יפיפות הנפש הזו לזמנים אחרים, טוב? נימוס בסיסי במקום חדש מחייב לבדוק במה המקום החדש עוסק. לא טרחת, והסבו את תשומת לבך לטעותך? תגיד יפה סליחה ולך למקום המתאים שאליו הפנו אותך. ואם אומרים לך "הפורום לא נועד לשאלות כאלה", כנראה שהפורום לא נועד לשאלות כאלה, אפילו אם אתה נורא רוצה לשאול שאלות כאלה וחושב שהפורום כן צריך להיות מיועד לשאלות כאלה.

• #170756 הגב
      ???
      משתתף

קודם כל, זו לא "מנטליות ישראלית מטומטמת" כהגדרתך, וההשוואה ל"הסכם למשתמש" שצמוד לכל תוכנה שאתה מתקין היא דוגמא טובה…
      השאלה, גם אם לא נוסחה בצורה הטובה ביותר עדיין אפשר לקבל אותה מבן אדם חדש בפורומים… אם זה היה מישהו ותיק שכבר יודע את החוקים ששאל כזו שאלה מילא, אבל בן אדם חדש זכאי לטעויות.

ואני עדיין לא מבין מה הסיפור הגדול בלהגיד לאותו אדם — יש מקום לשאול שאלות כאלו, זה להבא – ולעניינך — התשובה היא כך וכך .. ואם אני זוכר נכון השאלה היתה למה סופר X לא מאוזכר באתר האגודה, שזו שאלה שמקומה לא בפורום אורט… נימוס לא עולה כסף ויכול בסופו של דבר להשתלם…

• #170760 הגב
      ???
      משתתף

שמוצאים את העוינות שלך כדבר מפחיד… אותי זה לא ממש מרשים, את יודעת…

אותה "התיפיפות נפש" כדבריך היא פשוט הגיון פשוט, והחוקים המקודשים של הפורום הם לא באמת מקודשים, ומעבר לזה – אני אחזור על מה שאמרתי ל- NY — שאלה על תוכן אתר האגודה היא לא שאלה לפורום אורט…

ואני בטוח שגם את, כשאת מתקינה תוכנה ומגיעה לקטע של Next Next Next, את לא מקדישה את הזמן לקרוא את ההסכם למשתמש.

שום דבר לא היה קורה אם היית עונה בצורה בה גרומיט ענה.

ואולי זה לא שיקול בשבילך ואת לא חושבת שזה מעניינך (למרות שלטעמי זה צריך להיות) הנקודות שהעליתי בקשר לרושם ראשוני שמבול תגובות כאלה יוצר הן רלוונטיות, והרושם הזה לא נמחק כל כך בקלות…

• #170762 הגב
      יעל
      משתתף

האחרים התנפלו, אבל זה רק אחרי שראו שאותו בחור שלח את השאלה שלו לכל פורום מד"ב אפשרי, וגם קיבל תשובות לעניין בפורומים האלה!

ואז הוא חוזר ומתלונן. על מה ולמה?

• #170763 הגב
      ???
      משתתף

אבל גל גם לא ענה, ואם תסתכלי בפסקה האחרונה של התגובה האחרונה שלי, תראי שהתייחסתי לתגובה של גרומיט, בתור "תשובה לדוגמא"…
      בקשר לזה שאותו בחור שאל את אותה שאלה בפורומים אחרים – (ופה המקום להתוודות שאני לא ממש עוקב אחרי כל הפורומים) — את בטוחה שזה היה לפני שהוא שאל את השאלה פה וזכה למקלחת שקיבל?

• #170764 הגב
      גל
      משתתף

ובה הפניתי אותו לשאלות הנפוצות, שם יש תשובה לשאלתו.

התגובה היחידה בפתיל שלא במקום היא זו של אהרון, שלדעתי היתה סתם מרושעת.

• #170766 הגב
      אדי טור
      משתתף

אני מכבד את הכללים. הבנתי שאי אפשר לשאול כאן שאלות. העוינות לא היתה במקום. דובי ללא ספק צודק. אלה יחסי הציבור הגרועים ביותר שאפשר לצפות להם (ואני עובד בתחום התקשורת המקוונת ויחסי הציבור לאתרי אינטרנט שונים בעולם, כך שאני מבין בזה קצת…)

אפשר להסביר לאדם ששואל שאלה (ואכן: בשיא ההתלהבות. שוב, דובי צדק) באתר אינטרנט שמישהו גילה לו על קיומו (ושמחתי להיכנס אליו) – אבל לא מוכרחים להיות צינים, מתנשאים ועוינים.

סביר להניח שבחייכם הפרטיים כולכם אנשים חכמים ומקסימים. הקונפורמיזם של "תקרא את הכללים ואז תדע" וכו' – לא מתאים לאנשים בעלי ראש פתוח, ובטח שלא לאנשים שמעוניינים למשוך אנשים אליהם ולהגדיל את קהילת שוחרי המד"ב ו/או קוראי האתר הזה.

אני לא מטיף לכם מוסר, שלא תבינו אותי לא נכון. אני ממש לא המורה נחמה, שבאה לחנך מישהו. כל אחד ינהג כפי שמורה לו לבו והגיונו. זה רק אני, פשוט חלפתי כאן, סליחה אם הפרעתי. אני לא אעשה זאת שוב.

תודה ושבוע טוב לכולכם.

• #170767 הגב
      אדי טור
      משתתף

בפורום אחר, שהגעתי אליו א-ח-ר-י תגובותיכם המקסימות כלפי שאלתי (שנוסחה בנימוס רב, לדעתי – אתם מוזמנים לקרוא אותה שוב) ענו לי על השאלה. חשבתי שיהיה נחמד לשתף אתכם, למרות שמן הסתם אתם יודעים את התשובות – אבל אולי בכל זאת, מישהו ייתרם מהמידה.

סיפור אחד של סטנלי גי ווינבאום בשם "ירח מטורף" פורסם בגיליון מס' 42 של המגזין המיתולוגי הנפלא "פנטסיה 2000" (איש נהדר במיוחד שלח לי מייל ואמר שהוא מצלם לי אותו, ושאל לאן לשלוח לי את הסיפור!) וסיפור נוסף מצאתי בקובץ סיפורים קצרים שערך רוברט סילברברג, שהופיע ב"עם עובד" לפני המון שנים. הסיפור נקרא "אודיסאה במאדים".

בסך הכל, גם טרחו ללמד אותי באתר אחר, ווינבאום כתב 23 סיפורים. 11 בלבד פורסמו במהלך חייו – והוא מת צעיר, המסכן. בגיל 33.

זהו. מאחל לכולכם אושר וחיים ארוכים ושתמיד תמצאו את יצירות המדע הבדיוני שתחפשו, כפי שמצאתי אני.

אדי טור

• #170768 הגב
      גרומיט
      משתתף

אדי לא היה צריך לשאול את השאלה כאן, ומשנאמר לא שלא כאן המקום, הוא לא היה צריך להמשיך. על זה אין מחלוקת.

מה שדובי טוען, ואני מסכים איתו, זה שאפשר לומר לבן-אדם "נודניק, עוף מפה" גם בנימוס. הפורום הזה הוא * באמת * אחד מחלונות הראווה העיקריים של האגודה, ופליימינג בו סתם מרחיק מבקרים מזדמנים. בנוסף, בשונה משאר פורומי המד"ב ברשת, פורום האגודה אינו, ולא מיועד להיות, בית לקהילה סגורה של אנשים שמדברים בו על הנושא – לקהילה בהחלט יש סיבות לסלק מעליה פולשים לא קרואים אם אינם מקבלים את כלליה, בפורום שעיקר תפקידו שאלות-ותשובות מספיק להגיב באופן קורקטי או להתעלם. תוקפנות כלפי מבקרים מזדמנים, גם אם הם לא קראו את הוראות ההפעלה, לא משרתת נכון את מטרות האגודה.

• #170770 הגב
      Boojie
      משתתף

נדמה לך שאני מנסה להפחיד אותך? תסלח לי שאני שואלת, אבל התחרפנת?
      השוואת כללי הפורום להסכם המשתמש אינה מתאימה ואינה רלוונטית. אני לעולם לא קוראת את ההסכם למשתמש. לעומת זאת, אני נוטה לבדוק מה *עושה* התוכנה החדשה שרכשתי/הורדתי, ולוודא שזה אכן מעבד תמלילים חדש ומשובח, ולא, נגיד, תוכנה חדישה לניגון קבצי mp3.
      כך גם בפורום. אני לא בהכרח קוראת את ה-FAQ, אבל אני בהחלט משתדלת לגלות *במה* עוסק הפורום, וכשנאמר לי – בכותרת – שפורום מסוים עוסק בשר הטבעות – *הספר*, אני אשתדל לא לשאול שם על שר הטבעות – *הסרט*, אלא לחפש את הפורום המתאים. Duh.
      ומילא השאלה המקורית. בסדר, יש אנשים שלא בא להם לקרוא את ה-FAQ (ואגב, לא צריך לקרוא אותו. כתוב למעלה, באותיות קידוש לבנה, בדיוק במה עוסק הפורום ולאן צריך ללכת בנושאי מד"ב. צד ימין למעלה, למקרה שלא איתרת, במקום שבו כתוב "לדיונים בנושאי מד"ב ופנטזיה פנו לפורום אורט בלבד". כולל לינק). מה שהטריד אותי היה תגובת ההמשך, אחרי שאמרו לו שזה לא כאן, ושילך בבקשה לפורום שעוסק במד"ב ולא בענייני האגודה. האדון הנכבד החל להתווכח ולטעון שהפורום כן צריך לעסוק בנושאים כאלה.
      משום מה, חשבתי שמי שקובע את תחומי העיסוק בפורום אינו אדם חדש שהזדמן אליו בפעם הראשונה. מי יודע, אולי טעיתי.

• #170771 הגב
      Boojie
      משתתף

אני לא טרחתי אפילו להגיב, עד שהגיעה תגובתו השניה של האדון, שבאה לחנך את כל העולם. עד אותו רגע, בכלל לא ראיתי לנכון להגיב, כי התגובות שניתנו לו כאן נראו לי ראויות וממצות.
      מצד שני, ברגע שבנאדם מתחיל לחנך את כל העולם, זה מקפיץ לי את הפיוזים. אני לא חושבת שתפקידו של אורח מזדמן בפורום הוא לקבוע אילו נושאים כן ראויים לדיון בפורום ואילו לא, או לשנות את ייעודו של הפורום.
      הודעות כאלו תופסות את מקומן של הודעות שהפורום *כן* מיועד להן. אם לך זה נראה בסדר וראוי לעידוד, יופי.

• #170772 הגב
      NY
      משתתף
    • #170773 הגב
      אדי טור
      משתתף

אין לי שום מטרה לחנך את העולם. את מרגישה צורך לתקוף, במקום שאיש לא חשב להתקיף אותך.

הבנתי היטב את הפואנטה, ואת מוסיפה להבהיר אותה באופן די חד-משמעי. הפורום הזה – אם הוא אמור להיות חלון הראווה שלכם – הוא חלון ראווה קר, מנוכר ולא נעים למתבונן הפשוט מבחוץ.

אפשר להירגע. אין ברצוני לחנך איש. אני בסך הכל אוהב לקרוא ספרים וחובב מדע בדיוני. לא חכם כמוכם. לא מקצועי ומאוגד כמוכם. לא באתי לקרוא תיגר על איש ולא אפריע את מנוחת הפורום.

חטאתי. עויתי פשעתי. לא קראתי את כללי הפורום למתחיל הטירון. אמרתי כבר: סליחה. אני מצטער ומתנצל. זה לא יקרה שוב. הפורום היקר שלך לא יזדהם מכניסתם של גופים
      זרים, חוץ-טריטוריאלים, כמוני.

גם ET חזר בסופו של ענין הביתה. אשוב גם אני אל המקום שממנו באתי ולא אשוב להפריע לך, בוגי.

• #170774 הגב
      אדי טור
      משתתף

"תגיד יפה סליחה, ולך למקום אחר שאליו הפנו אותך".

אין ספק שהגישה שלך תועיל מאוד לקירוב אנשים לאתר הזה.

• #170775 הגב
      יעל
      משתתף

התגובה של אהרון באמת היתה לא במקום, וגם אני התפלאתי עליה.

בכל אופן, ראיתי את השאלה הזו גם בפורומים אחרים לפני שראיתי אותה פה. הייתי עונה בדיוק מה שגל ענה, אילולא הוא עשה את זה לפני. לא הייתי עונה תשובה עניינית מהסיבה הפשוטה שאני לא יודעת מה היא. (או לא ידעתי עד שראיתי תשובה מצוינת בפורום של נענע).

• #170776 הגב
      יעל
      משתתף

אז אולי נסכם שאתה לא הסברת את עצמך כמו שצריך, ולכן לא הובנת?

זה לא נכון שהפורום הזה הוא חלון הראווה של האגודה. הוא פשוט הפורום המיועד לדיוני האגודה. חלון הראווה של האגודה הוא האתר עצמו.

• #170777 הגב
      אדי טור
      משתתף

אין ברצוני לחנך איש. בוודאי שלא להטיף מוסר. היתה זו תהיה תמימה של גולש מזדמן שחיפש עזרה. אכן, ב-NANA הניחו את כל המידע המועיל לפתחי.

טעיתי, מתנצל אני עמוקות מקרב לב על טעותי ומבקש סליחה שוב, מכל מי שנפגע ממני, שכן הבין הוא בטעות שמנסה אני לחנך ולהטיף – ולא כך הדבר.

היו שלום ותודה על הדגים.

• #170778 הגב
      יעל
      משתתף

אם אתה חושב שראוי שיהיה באתר מאמר על סטנלי ווינבאום, אז אתה יותר ממוזמן לכתוב אחד כזה ולשלוח אותו לעורך האתר, שבוודאי יודה לך על כך.

האתר בנוי מתרומות של גולשים, ומאמר כזה יהיה מאוד במקום.

• #170779 הגב
      Boojie
      משתתף

תבטיח לך קבלות פנים חמות ואוהבות בכל מקום אחר. הרי אחרי הכל, האנשים בכל פורום אוהבים אנשים שכל מאווייהם בחיים הם לחנך אותם.

• #170781 הגב
      ארז
      משתתף

את הסיפור ההוא, בפנטסיה 2000, ממלא תפקיד כלשהו, זעיר ככל שיהיה, באגודה הישראלית למד"ב ולפנטסיה.

• #170787 הגב
      אדי טור
      משתתף

אדם טוב אחד כבר התנדב לצלם לי אותו ולשלחו לביתי. תודה לכולכם

• #170788 הגב
      אדי טור
      משתתף

מן הסתם יש כאן מומחים למדע בדיוני בכלל ולסטנלי ג' ווינבאום בפרט, שיכולים לתרום מידיעותיהם בנושא – ולכתוב כתבה מסוג זה שהצעת.

אני בסך הכל חובב, שרק גילה סופר (שהיה עבורי) עלום.

• #170789 הגב
      אדי טור
      משתתף

ועוד פחות אנשים אוהבים שמתנפלים עליהם, ברגע שהם נכנסים למקום חדש ובסך הכל שואלים שאלה תמימה, סקרנית ונלהבת.

יום טוב גם לך.

מציג 32 תגובות משורשרות
מענה ל־סטנלי ווינבאום – אף מלה אין עליו באתר

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: