ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › סדנת הכתיבה
- This topic has 38 תגובות, 9 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, חודש 1 by אל.
-
מאתתגובות
-
-
אסטרו-נעמימשתתף
חברים יקרים, חנוכה הולך ומתקרב בצעדי ענק, וכמו שגל העיר לי בחכמתו כי רבה, הגיע הזמן לקבל כמה החלטות לגבי סדנת הכתיבה:
-תאריך. היום המתאים ביותר נראה לי כמו יום חמישי, 13.12.01, אי שם באמצע חנוכה. יש למישהו בעיות חמורות ובלתי ניתנות לפתרון עם התאריך הזה? בכל מקרה, כל מי שמתכוון ומסוגל להגיע בתאריך הזה, נא להודיע – בהמלצתו של גל החכם-מכל-אדם אני מאוד רוצה לקבוע לוח זמנים קבוע פחות או יותר כדי שלא נמרח עם הזמן יותר מדי.
-זמן. לפי החישובים של גל ושלי, כל הסיפור (הא הא, איזה משחק מילים) יקח 10-12 שעות. לי נראה שהתחלה בעשר בבוקר וקביעת זמן-הסיום-הסופי-והמוחלט-גם-אם-לא-קראנו-הכל כעשר בלילה יהיה מוצלח, מכיון שזה מאפשר הגעה וחזרה נוחה בתחבורה ציבורית. מצד שני, אין לי בעייה גם עם להתחיל יותר מאוחר ולנסות לסדר טרמפים-חזרה לכולם (בהנחה שהאחד-שניים שלא ימצאו טרמפ יוכלו לישון אצלי), או אפילו להתחיל בצהריים+ ולהמשיך לתוך הלילה.
-מזון. האם אתם רוצים להביא כסף ולהזמין אוכל, להביא פחות כסף ולשלוח משלחת לסופר הקרוב, או שכל אחד יביא פריט מזון קבוע מראש (על ידי, כמובן – לא ציפיתם שאני אתן לכם לבחור, נכון?) ונסדר משהו ביחד?
-סרט. באם נראה שאנחנו מתקדים יפה עם הזמן, אפשר לסדר הפסקת סרט באמצע לרענון התאים האפורים והעייפים, ובמקרה שאנחנו לא מתקדמים – להשאיר אותו בתור אופציית רשות לסוף. זה אומר, כמובן, יותר זמן בביתי הצנוע. מה'תם אומרים?
טוף, זה מסכם את כל הבעיות לפתירה מיידית. לתגובתכם המהירה אודה.
-
גלמשתתף
כתיבה רהוטה ומעניינת. אהבתי את דמות החכם .
ולעיקר – טרמפים זה התחום שלי. הסעות ל-4 אנשים מ/לרחובות – עלי!
אוכל -אני ממליץ על פיצה, והרבה. -
שלמקומשתתף
התאריך אפשרי, אבל זה אומר שאת היומיים חופשה שאני כן מקבל בחנוכה אני אעביר בחפיה ולא בבית…
במילים אחריות: אפשרי, לא נוח במיוחד, אבל אין לי תירוץ טוב מספיק בשביל שיתחשבו בו.
-
אסטרו-נעמימשתתף
אוקי. רגע, רחובות זה אומר שאתה גם עובר דרך ת"א, נכון?
ולא ציינת מה בקשר לפיצה – הכנה ממרכיבים או הזמנה טלפונית? (ולא, אני לא חוששת מהכנה ממרכיבים – יש לנו אלת פיצה בקהל
-
אסטרו-נעמימשתתף
-
שלמקומשתתף
את לא טעמת את הפיצה שגל הצליח לארגן לנו ממרכיבים (שכללו לוקשים) בסמית'-קון.
-
שלמקומשתתף
-
יעלמשתתף
א. למי להודיע על השתתפות? הישר לאימייל שלך?
ב. כמה זמן מראש צריך להודיע על השתתפות? הייתי באמצע סיפור בשביל הסדנה, ואז החלטתי שהוא לא יוצא לי מספיק מעניין, אז עברתי לאחד אחר. אני תמיד יכולה למחזר משהו ישן שלא נראה לי שמישהו מכם ראה (כי לא התפרסם כאן), אבל הייתי מעדיפה משהו חדש.
ג. כמה רחוק ביתך מהתחנה המרכזית בחיפה או מתחנת בת גלים? (רכבת…)
ד. לפני שמרכיבים ארוחה כדאי לקחת בחשבון שיש שומרי כשרות (אני) ובוודאי יהיו גם כמה צמחונים בחבורה…
ה. לא לשכוח להכין סופגניות!!! -
גלמשתתף
א. שאני אקח את זה על עצמי, נעמי? בכולופן, נראה לי שנחכה עם ההרשמה עד שתצא הודעה מסודרת ומאורגנת .
ב. שוב, עוד לא הוחלט אבל נראה לי שיומיים שלושה טרם המפגש יהיה מועד ההרשמה האחרון.
ג. אה… אממ… על זה נעמי תענה לך
ד. כמובן. גם שלמקו. ממתי פיצה היא בשרית? (פפרוני? כבר הזכרנו כשרות לא?)
ה. התכוונת לקנות, אני מניח -
גלמשתתף
לא נכנס לת"א. ת"א פיכסה!
-
גלמשתתף
שאל את מייפל על הפיצה ממלווח שלי
-
אלמשתתף
תסבירי לי בבקשה מה קורה מהתחלה, אני חדש בעסק.
-
גלמשתתף
בלקסיקון טרקי סיטי
בגדול – נפגשים בביתה של נעמי. כל אחד מביא ומקריא סיפור *חדש* שלו (מי שלא מביא סיפור לא מתקבל). ואז כל המשתתפים מעבירים ביקורת, כפי שנעשה כאן בפורום. -
Boojieמשתתף
אחרי שלסמית'-קון הובלנו טרמפיסטיות מקיבוץ הזורע, מת"מ ורעננה, הלוך ושוב, פלוס התברברות בדרך שלא לגמרי הכרנו, אני החלטתי להמיר את דתי ולהפוך לסוציומטית – לא לוקחת יותר טרמפיסטים שלא עומדים ממש על הדרך שלי!!!
אבל ברצינות – דווקא היה שווה. היו מלא צחוקים בדרך. -
אסטרו-נעמימשתתף
א. כמובן. ויפה שעה אחת קודם!
ב. ישא"ק, כפי שאמרתי, אבל מ-ק-ס-י-מ-ו-ם שבוע לפני התאריך המיוחל, ז'תומרת: יום שלישי, 6 לדצמבר. ולא למחזר! סיפור ח-ד-ש!
ג. הבית שלי ממש לא רחוק מתחנת רכבת חוף הכרמל: 10-15 דקות באוטובוס נוח שמגיע ישר אחרי הרכבת.
ד. ולכן פיצה היא הפתרון האולטימטיבי לכולם – מה גם שיש לנו אלת פיצה אדירה ואשף פיצה ביולוגי.
ה. להכין? את רוצה שאני א-כ-י-ן סופגניות במו ידי? לא לא, חביבתי, לא כדי לך… יש רק שני תאי שירותים בבית אבל המאפיה הסמוכה מציעה סופגניות לא רעות בכלל. -
גרומיטמשתתף
טוב לראות שיוצאים דברים מועילים מהעבודה שלי ((-:
-
אסטרו-נעמימשתתף
-
גלמשתתף
פנטסיקון, בוחצלגיחצןקון, אייקון, ובקרוב פורוםקון. אחחח …איזה כיף!
-
יעלמשתתף
אולי זה לא היה ממש ברור…
דרך אגב, תתפלאי כמה בעיות אני יכולה ליצור עם פיצה… רוב הסיכויים שאף אחד אחר לא ירצה לאכול את הפיצה שאני אהיה מוכנה לאכול… (יש, תהיה לי פיצה רק בשבילי).
אבל ברצינות, אם אנחנו כבר נפגשים לשתים עשרה שעות, זה זמן מספיק ארוך בשביל ארוחה יותר נורמלית מפיצה. אפשר להזמין אוכל מאיזה מקום, או שבאמת כל אחד יביא משהו. אני מוכנה להביא טחינה תוצרת אבא שלי, ומלפפונים חמוצים תוצרת בית השיטה. ואם זה לא טוב, אז אני מוכנה להכין משהו ממש טעים שמערב בצק וזיתים.
לגבי סיפור, נראה לי שסיפור שהוא חדש בשבילכם צריך להתאים, אפילו אם הוא לא חדש לי ולכמה חברים שלא יגיעו לסדנה. אבל אני עובדת עכשיו על משהו חדש. אני מקווה שהוא יצליח.
-
גלמשתתף
או שלא! אבל אפשר להכין שניצל וצ'יפס. שתי חבילות שניצל עופטוב ושק תפ"א יספיקו. אני מתנדב להכין את הצ'יפס (כן, כולל קילוף).
הבעיה היא שזה לוקח זמן לא מועט להכין אוכל במקום להזמין. נחשוב על זה. -
יעלמשתתף
אין כמו קילוף תפוחי אדמה כדי לנקות את הראש…. (לא, לא, לא בעין, תורידו את האבן, איה…).
צ'יפס ושניצל נשמע לי רעיון מצויין, וישתלב עם הטחינה. נשארה שאלת הצמחונים…
-
גלמשתתף
או וואטאבר זה נקרא.
מי צמחוני, שירים יד (או יותר טוב- שיאמר זאת כשהוא נרשם). -
Boojieמשתתף
פסטה זה דבר שאפשר להכין נורא מהר, כולל רוטב. אם מארגנים כמות גדולה של פסטה, רוטב והמון גבינה מגורדת, סוגרים עניין על ארוחה בתוך דקות. ורוטב זה דבר שקל יחסית להתאים לכמה טעמים שונים – זו לא בעייה להכין שני רטבים שונים בו זמנית.
-
גלמשתתף
-
שלמקומשתתף
אז אני אביא מלפפונים כבושים וכרוב חמוץ שעשיתי במעבדה.
הייתי מביא גם יין, אבל לא התחלנו להכין אותו והוא לא יהיה מוכן עד אז.
אבל יש לי מיץ תפוזים עם רימות בילט-אין!
-
גלמשתתף
אבל מייפל תשמח. היא אוהבת כרוב חמוץ.
-
יעלמשתתף
כל עוד אחד הרטבים יהיו נטול עגבניות. מישהו יודע להכין רוטב שמנת ופטריות?
-
גלמשתתף
מה יש לך נגד עגבניות, חביבות, עגלגלות, אדמדמות, חמצמצות מתוקות וטעימות?
-
יעלמשתתף
החיך הסובייקטיבי שלי דווקא לא מוצא בעגבניות שום דבר טעים. נהפוך הוא.
-
Ange noirמשתתף
-
אבישימשתתף
שאלה.
זה מספר שבועות שאני מרגיש צורך אדיר להכיר אנשים חדשים, ובפרט – כאלה אותם אני מכיר-למחצה מכתיבתם בפורום.
פורומקון הוא רעיון מצוין, שיאפשר לכולם להכיר את כולם ולעסוק בתחביבם המשותף (פיצה).
סדנת כתיבה גם היא רעיון מצויין, שיאפשר לאלו הרוצים להתמקצע בכתיבת סיפורי מד"ב לעשות כן תוך ביקורת בונה וסינון גורמים עוינים שלא הביאו סיפורים.
אבל זה חייב להיות אחד מהשניים.אני לא יכול להביא סיפור לתאריך הזה. מילא שאני לא יכול להגיע, אבל נניח. אין שום סיכוי שיהיה לי סיפור חדש בחודש. אני בכל זאת רוצה לפגוש את כולם (כן, גם אותך. וגם אותך. אל תיתממו). אם יהיה סרט, אני רוצה להיות שם. אם יהיה פיצה, אני רוצה להיות שם. אני רוצה לדעת להבדיל בין שני גלים גם אם אחת מהן לא מדביקה על עצמה בריסטול לאמור "(מייפל)". אני רוצה לראות אנשים עם דלי על הראש. אני רוצה לחבוט בNY עד שישכח איך מאייתים "מאושר". אני רוצה להעביר קטעים עם שלמקו. אני רוצה להגיד לאנשים שנכנסים בדלת "שלום, ברוך בואך לפורום הסיפורים, אל תיעלב, אבל הסיפור שלך מסריח".
מה יהיה?
-
אסטרו-נעמימשתתף
שיהיה ברור לכולם: זו סדנת סיפורים. אם במהלכה יצוצו קטעים משעשעים, סרט ופיצה נוסח פורומקונים, זה כבר לא אשמתי. המטרה הראשית והמקורית היא סדנת סיפורים.
-
גלמשתתף
כלומר *לאחר* הסדנה נערוך פורוםקון
-
אסטרו-נעמימשתתף
וטיפות קטנות של שפיות…
-
גלמשתתף
(בדרך כלל מאחורי הספה).
וממתי צריך שפיות לפורוםקון? -
אלמשתתף
-
יעלמשתתף
-
אלמשתתף
תסבירי לי בבקשה לאט באיזה יום, שעה ומקום זה יקרה ואם צריך להרשם. לא ראיתי הודעה רשמית.
-
אלמשתתף
-
-
מאתתגובות