נקודת מפגש

מציג 27 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162547 הגב
      שלמקו
      משתתף

באזור לא חשוב במיוחד, בגלקסיה לא חשובה במיוחד, נמצא כוכב לכת עקר, פני שטחו חרוכים ואין גזע אחד ביקום היכול לחיות עליהם ללא הגנה. אולם כוכב לכת זה הוא כוכב הלכת הבודד החשוב ביותר בכל היקום המיושב, ושמו "מפגש".

חבר גזעי היקום משתמש בכוכב לכת זה כמקום המפגש הראשון. כאשר חבר הגזעים מזהה גזע תבוני אשר מבצע את ניסיונו הראשון בתנועה בין הכוכבים, מוסט מיידית כלי הרכב שלו אל פני השטח של מפגש, שם יוכלו אנשי הגזע החדש לפגוש נציגים של חבר הגזעים באווירה של שלום.

קיומו של כוכב הלכת כנקודת מפגש עתיק כמעט כמו חבר גזעי היקום עצמו, ובין הארכיבים ניתן למצוא את תולדותיו. מפגש היה פעם ביתו של גזע תבוני, שמו כמעט ונשכח מלב. תקופה קצרה לפני הגיעו של הגזע ליכולת תנועה בין הכוכבים, הגיעו מגלים מגזע האוצ"ט" אליו. המפגש הראשון בין שני הגזעים יצר תגובת שרשרת אשר הובילה לעיקור פני שטחו של מפגש ולהשמדת כל החי שעליו, כולל כל נציגיו של הגזע התבוני. רק דוגמה אחת מגזע זה שרדה, וגופתה המשומרת מוצגת עד היום במרכז המדויק של היקום המיושב. המומים וכואבים מהשמדתו של הגזע הראשון אותו פגשו, האוצ"ט"ים הקדישו את כל מרצם להקמת חבר גזעי היקום, ועד היום הנם הגזע המרכזי בו. על מנת למנוע חזרה על מקרים מצערים שכאלו, הוחלט בחבר הגזעים שכל מפגש עם גזע חדש יערך במפגש, אנדרטה לזכר הגזע שהושמד, כאמצעי בטחון ששום גזע אחר לא ילך בדרכו.

בכל המסמכים של חבר הגזעים, מוזכר כוכב הלכת בשם תפקידו, "מפגש". אולם האוצ"ט"ים, מודעים תמיד לאשמתם, מעדיפים לקרוא לכוכב הלכת בשם בו קראו לו הגזע המושמד שחי פעם על פניו.

האוצ"ט"ים תמיד יזכרו את כדור הארץ.

• #180942 הגב
      גל
      משתתף

איפה הבדיחות? איפה קארי פישר? ובייחוד – איפה הסיפור?

שלמקו יקירי – כתבת הרצאה לא ממש מעניינת ו*מאוד* צפויה בהיסטוריה.
      זה יכול להיות מעין אפילוג/רקע לסיפור/ספר/סדרה על האימפריה הגלקטית והחיפוש אחר שרידי האנושות או משהו כזה.
      אבל בפני עצמו – אין כאן סיפור, וגם מה שיש לא ממש מעניין וכאמור – מאוד צפוי.

אגב, יש משמעות ל-אוצ"ט"ים? זה ר"ת של משהו?

• #180943 הגב
      שלמקו
      משתתף

בשפה שלהם יש הגייה מיוחדת לסימן הפיסוק של שני גרשים, ".

ובסך הכל ניסיתי לכתוב סיפור קצרצר חוויתי. כנראה שלא הצלחתי.

• #180944 הגב
      גל
      משתתף

לא היתה שום התייחסות לשפה שלהם בקטע. אתה לא יכול להמציא שפה, לכלול מילים ממנה בקטע ללא שום הסבר ופירוש, ולצפות מהקורא להבין זאת לבד.
      U know better than that!

• #180945 הגב
      שלמקו
      משתתף

מה זה משנה? אתה רואה סיבה למה שזה ישנה מה השם שלהם אומר, או אם יש לו בכלל משמעות?

• #180946 הגב
      גל
      משתתף

למה בחרת בשם הזה ולא באחר? למה כתבת ככה ולא אחרת?
      האם יש כאן ר"ת שהייתי צריך להבין? אלו דברים שהטרידו אותי כשקראתי את הקטע, כי לא הבנתי אותם.
      אם זה היה בלי הגרשיים, הייתי, סביר להניח, פחות מוטרד.
      כשאני בוחר שמות לדמויות אני משתדל שכן תהיה להם משמעות (אלא אם כן אלו שמות קונוונציונליים). עצם העובדה שאתה מזכיר את השם של הגזע שלהם, אבל לא של גזעים אחרים, כבר מעניקה להם חשיבות כלשהי, ולכן ציפיתי לאיזו שהיא משמעות.

• #180947 הגב
      שלמקו
      משתתף

הם הגזע שאחראי להשמדה. הם הגזע המרכזי בצורת השלטון. הם הגזע היחיד החשוב מספיק על מנת שיוזכר בסיפור. השם שלהם, לעומת זאת, לא חשוב. אולי זה בגלל שגדלתי על אסימוב, אבל אני לעיתים רחוקות חושב שלשמות אמורה להיות משמעות, אלא אם כן יש משמעות בסיפור למשמעות שלהם. גם כאן זה כך. השימוש בשני גרשיים (וכן, אני מצטער שזה נראה דומה מדי למרכאות) הוא רק בשביל להדגיש את הזרות שלהם, ששמות אצלהם יכולים לקבל שני גרשיים.

• #180948 הגב
      גל מבולבל
      משתתף
    • #180950 הגב
      אבישי 1
      משתתף

קראתי וקראתי, מתקדם לאט לאט, ליניארית, בלי להציץ קדימה ולחפש בדיחות. עוד אני קורא לתומי והנה – בזוית העין, אותו שינוי-גוון-שאם-הייתי-כותב-באנגלית-הייתי-אומר-עליו-שהוא-סבטל, המסמן את סופו המתקרב של הסיפור. מחשבות החלו לגעוש בראשי, וכל כמה שניסיתי לעצור בעדן לא עלה הדבר בידי: הסוף היחיד האפשרי במסגרת הזמן שנותר הוא… לא, זה לא יכול להיות. לא שלמקו. רק שלא יגיד את זה. רק לא את זה. שיגיד, שיגיד ונוס, נניח. שיגיד מאדים. זה יוכל להציל את זה. רק לא…

עם קריאת המילה האחרונה עצרתי את עצמי, נדהם. אני מכיר את המחשבות האלה. חשבתי אותן כבר פעם. אני מכיר את ההרגשה הזו, את הפיספוס הזה, את הסוף הבלתי-נמנע הזה. מילה אחת צפה במחשבתי, מוחקת כל דבר אחר:

*פלישאה.*

לפני שהתגובה שלי תימחק בפעם השנייה, שמישהו ימשיך מכאן.

• #180953 הגב
      שלמקו
      משתתף

הסיפור די היה אמור להיות פלישאי. למעשה, במסגרת האורך שלו, הפלישאה היא הדבר היחיד שיכול לצאת ממנו…

(ומה, דרך אגה, קלישאי בכך שבסוף בני האדם הם היחידים שמתים? בגלל שזה ההפך של כל הקלישאות זו קלישטה בעצמה?)

• #180954 הגב
      אבישי 1
      משתתף
    • #180955 הגב
      שלמקו
      משתתף

אני מוכן להסתפק בהגדרה של סיפור פואנטה צפוי מראש. כל עוד הסגנון בסדר, ובהתחשב בזמן שלקח לי לכתוב אותו, זה מספיק.

• #180958 הגב
      NY
      משתתף

מה עשית בזה? מה יצא לך מזה? חשוב יותר – מה יצא *לנו* מזה? פלישאות אפשר לכתוב שתיים בשקל (ישן). אמת – יחסית לרובן הטקסט שלך סביר, אבל עדיין… למה?
      עכשיו, עם כל החיבה והרצון הטוב – זוכר מה אמרנו על תירוצים?… ;-)

• #180959 הגב
      שלמקו
      משתתף

כי יש תחרות סיפורים בפורום שכן, זה למה… וחשבתי ששם יהיו פחות בררניים…

• #180961 הגב
      יעל8
      משתתף

חוץ מזה:
      הרעיון מצויין. חבל שלקחת רעיון עם כל-כך הרבה פוטנציאל (תקלה במפגש, גילוי שהפלנטה כן מיושבת, נסיון של איזשהו גזע להשתמש במונופול על ההמפגשים, הקמה של פלנטת מפגשים מתחרה, נסיון להרעיל אטמוספירה של פלטה מיושבת כדי לצור פלנטת מפגשים מתחרה, וכו') כדי לצור סיפור "פלישאה". גם אם זה לא היה כל-כך צפוי, זה היה מיותר. אם אתה הולך להרוג את כל המין האנושי, לפחות שזה ישיג איזשהי מטרה. שזה ילמד איזשהו לקח. לספר שזה סתם "קרה" זו התאכזרות.

עוד עניין של סגנון – כדי לפתור את ההתנגשות בין שם הפלנטה "^מפגש^" והשימוש במילה "מפגש", נהוג לשים שמות באותיות מוטות.

תודה, יעל

• #180962 הגב
      שלמקו
      משתתף

בקורא, או בגזע המסכן שהרג גזע אחר בלי להתכוון?

ותודה על הרעיונות… המטרה שלי לא הייתה לספר על המפגש עצמו, אלא על תוצאותיו, אבל אלו בהחלט כיווני המשך.

• #180963 הגב
      יעל8
      משתתף
    • #180964 הגב
      שלמקו
      משתתף
    • #180966 הגב
      NY
      משתתף

אין ספק. אבל, ת'יודע, אתה הרי אחד מהותיקים כאן. *הם* אולי לא בררניים (ואולי כן) – *אנחנו*, לעומת זאת… (מה "אנחנו" – *אתה!* דמיין לרגע כיצד היית מגיב כאן לו מישהו אחר היה כותב את הסיפור הזה…)

• #180967 הגב
      שלמקו
      משתתף

הייתי מגיב בדיוק כמוכם. אני גם ידעתי שיהיו תגובות שכאלו בזמן שפרסמתי (לא שאני לא עומד מאחורי הסיפור). אבל עדיין חשבתי שכאן אולי אני אקבל איזו הערה שתשפר את הסיפור עוד יותר. וגם, מכיוון שאני כבר לא נוהג לפרסם כאן כל מה שאני כותב, חשבתי שהגיע הזמן לשים כאן משהו…

• #180968 הגב
      NY
      משתתף

להיות מפורסם כאן…

• #180971 הגב
      יהודה
      משתתף

תשמע שלומקו מאוד אהבתי את הסיפור שלך. בניגוד לקודמי אותי הסוף הפתיע. באמת לא חשבתי שמדובר בכדור הארץ.

מאוד הפריע לי שלא הסברת איך בדיוק כדור הארץ הושמד.

• #180976 הגב
      יעל
      משתתף

שלמקו? אתה? סיפור כזה?

איפה מכונת הזמן, והבוחצלגיחצן וקארי פישר…

לשפר את הסיפור אתה רוצה? אפשר לכתוב אותו מהתחלה ולשים בו קצת עלילה ולהוציא את הקלישאה הנוראית (ע"י כך שמספרים אותה בהתחלה ולא משאירים אותה לסוף כפואנטה). אלה הרעיונות שלי.

שלמקו, כמעט גרמת לי לבכות. לא ציפיתי לראות אצלך דבר כזה. לפחות לא היו שגיאות כתיב או תחביר… :-)

• #180980 הגב
      NY
      משתתף

במאדים – מה שהצעתי כבר לגבי הפלישאה המקורית… ;-)
      אבל בואו נרפה כולנו משלמקו ונסכים (פה אחד?) כי עכשיו הוא חייב לנו לפחות סיפור משעשע אחד, על החשבון…

• #180981 הגב
      יעל
      משתתף

הוא היה המגיב הראשון אחרי מספר אותה פלישאה מקורית, ואני זוכרת שהוא הציע לכתוב שם ונוס… :-)

ואני בטוחה ששלמקו יספק את הסיפור המשעשע שלו במהרה וברמה הגבוהה הרגילה אצלו, וכל זה יהיה רק זיכרון רע שמונצח לעד בדפי הפורום.

• #180991 הגב
      NY
      משתתף

אמנם היה זה *תורו* של גל, אבל אני התפרצתי בחוצפה והצעתי את מאדים. הייתי חייב, לא יכולתי לשלוט בזה. זה היה כל כך…
      טוב, נו.
      על כל פנים, גם אני בטוח בשובו של השלמקו, אשר, כך ארמוז בעדינות, טוב יעשה אם יחדל לקטר על לימודיו ועיסוקיו השונים, ויתרום לנו מפרי עטו בהקדם, למען יאריכון ימיו על פני האדמה הזו ולא יתקל בחבורת חברי פורום רעבים לסיפור בסימטה חשוכה… ;-)

• #180996 הגב
      שלמקו
      משתתף

די אם אומר שיש סיפור אחר, בתקווה עם מספק שלמקואיות, שכתבתי ביום ראשון. שבוע הבא, אחרי שאקבל את השינה המגיעה לי בזכות, הוא יעבור הגהה ועריכה לשונית ויפורסם כאן, רק בשביל להשתיק אתכם.

• #180997 הגב
      NY
      משתתף
מציג 27 תגובות משורשרות
מענה ל־נקודת מפגש

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: