נושאים לדיון באסיפה הכללית

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה נושאים לדיון באסיפה הכללית

מציג 19 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163573 הגב

האסיפה הכללית של אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה תתכנס ביום חמישי, 06/08/2009 בשעה 16:00 באשכול פיס עירוני א' אשר בתל אביב.

הנושאים שעלו לסדר היום בינתיים כוללים:
      הצעה לעיגון מספר הקטגוריות בפרס גפן וסוגן, ולקבוע כי כל שינוי בהן ידרוש את אישורה של האסיפה הכללית.
      הצעה להקטנת מספר חברי הוועד לחמישה.
      הצעה לשינוי תקנוני אשר ישנה את שיטת הבחירות באגודה: שינוי זה אפשרי בכמה רמות החל מקביעת סף מינימלי של אחוזים על מנת להיבחר ועד לאפשרות להצבעה נגד מתמודד.

נשמח לשמוע את דעותיכם על הנושאים שעלו.
      להעלאת נושאים נוספים אנא פנו לקובי רובין בכתובת blackpen14@gmail.com או הגיבו בפתיל זה.

[עריכה: נעיצת ההודעה בראש הפורום.]

• #189687 הגב
      רז
      משתתף

בעקבות האירועים שהתרחשו כאן, והטענה של חברת ועדת ביקורת לפיה אין בסמכות אסיפת חברי האגודה להדיח בעלי-תפקידים שמונו על ידי הועד, אני מציע בזאת תוספת לסעיף 7 של תקנון האגודה:

"כמו כן, בסמכות אסיפת חברי האגודה, בהצבעת רוב הנוכחים בה, להדיח בעלי-תפקידים שמונו על ידי הועד. הצעה להדחת בעל-תפקיד כזה תועלה כנושא לסדר-היום במסגרת הישיבה, ויערך לפניה דיון במהלכו יוכל בעל-התפקיד להשיב לטענות כלפי תפקודו. בסופו של הדיון, תיערך הצבעה בנושא."

במידה והדבר נדרש, אשלח גם אימייל עם עותק של ההודעה הזאת לקובי.

• #189688 הגב

ימנע ממני מלהיות נוכח: כיצד אני יכול לייפות את כוחו של אדם להצביע במקומי?

• #189689 הגב
      ???
      משתתף

אתה צריך:
      1 עו"ד
      1 חבר
      1 נייר ובו כתוב שאתה (שמך המלא, מספר ת.ז. שלך ומספר חבר שלך באגודה) מייפה את כוחו של חבר (הכנס שם כאן ומספר ת.ז.) להצביע בשמך באסיפה הכללית של אגודה ישראלית למד"ב ולפנטסיה שתיערך ביום 6.8.09.
      אתה והחבר חותמים בפני העו"ד. החבר מביא את הנייר לבחירות.
      בהצלחה

• #189692 הגב
      Boojie
      משתתף

של עורכי דין שמתנדבים לעזור לאנשים שזקוקים לייפוי כוח. בשנים עברו היו כאלה שהתנדבו, ויהיה טוב אם זה יהיה רשמי. נגיד, להוסיף את זה בדף הבחירות או משהו כזה.
      רובנו לא ממש נמצאים בקשר יומיומי עם עורכי דין.

• #189693 הגב
      גל
      משתתף

בקישור הנ"ל: http://www.sf-f.org.il/story.php3?id=206
      רק לזכור לשנות את התאריך והשעה.

• #189694 הגב
      ???
      משתתף

להרים טלפונים לעו"דים שהועד מכיר, בין אם הם חברי אגודה או היו בעברם או בכלל לא, לוקח זמן.
      זה זמן שאני אישית לא הייתי רוצה שהועד (ומתנדביו) יבזבז. אחרי הכל – המטרה צריכה להיות שכמה שיותר אנשים יגיעו לאסיפה.
      האפשרות של ייפוי כח נועדה רק עבור אילו שממש אבל ממש נבצר מהם להגיע אבל הם עדיין רוצים להשמיע את קולם.
      נראה לי שזה לא מוגזם לבקש מאותם אנשים לפנות ישירות לעו"ד (בין אם בתשלום ובין אם בחינם).
      לועד ולפעילי האגודה יש דברים יותר חשובים ויותר דחופים לדאוג להם מאשר לייפוי כח.
      אבל זו כמובן רק דעתי האישית.

• #189695 הגב
      חבצלת
      משתתף

מי שזקוק לעו"ד לצורך אישור חתימה על יפוי כח לבחירות שיפנה אלי ואני אנסה לקשר בינו ובין עו"ד ממכרי המצוי במקום מגוריו.
      אני לא מבטיחה 100% הצלחה – אבל אשתדל.

• #189699 הגב
      Boojie
      משתתף

כן, יכול להיות נפלא אם כמה שיותר מחברי האגודה יוכלו ויבחרו להגיע. אבל ברגע שחבר אגודה לא יכול להגיע ועדיין רוצה להצביע, זה טוב וראוי ויש להקל עליו במידת האפשר את הדבר. ולדעתי האישית, לסייע לאנשים שרוצים להשפיע על דרכה של האגודה זה *ממש* מסוג הדברים שראוי שהוועד יעשה.
      ולגבי "גוזל זמן"? ובכן, אני מאמינה שמשהו כמו עשר דקות של טלפונים יכסו סבב התייעצויות עם האנשים באגודה שידועים כעו"דים/משפטנים, במיוחד עבור הוועד שנמצא בעמדה לדעת יותר טוב מחבר האגודה האקראי מי אלה.

• #189701 הגב
      ???
      משתתף

דרך אגב – מזל טוב, תשברי רגל או מקלדת או מה שלא מאחלים למנהלת פורום חדשה.

• #189702 הגב
      Boojie
      משתתף

אם זו דעתך האישית אז אי אפשר לחלוק עליה? או שצריך להתעלם ממנה? מה בעצם את רוצה לומר בזה שזו דעתך האישית?

ותודה. דווקא הייתי שמחה לשבור קצת דברים כרגע.

• #189704 הגב
      ???
      משתתף

לדעתי זה בזבוז זמן אבל אין לי איך להוכיח את דעתי שזה :
      1. גוזל הרבה זמן ובעל תמורה נמוכה (2-3 אנשים יתנו ייפוי כח כפי שהיה בשנים קודמות).
      2. לא כדאי לאגודה – כי זה עשוי לצמצם את כמות הנוכחים
      אני לא יודעת כמה זמן זה ייקח ואני לא יודעת להעריך על סמך שנים קודמות איזה היענות תהיה לזה בכלל.
      לכן כתבתי שזו דעתי האישית, היא אינה מגובה בעובדות מוחלטות.
      בלי לראות הוכחות שזה כדאי, אני לא אשנה את דעתי.

• #189705 הגב
      גילי
      משתתף

הצורך להעביר את ייפוי הכוח דרך עורך דין נמצא בתקנון? אם כן, למה לא להוסיף הצעה לשינוי התקנון כך שיהיה יותר קל להצביע מרחוק ובאמצעות שליח? בתקנון העמותה אין הכרח להעביר ייפוי כוח מאושר ע"י עורך דין, ולמרות שלא יותר מאדם או שניים משתמשים באפשרות הזו, בדרך כלל, יכול מאוד להיות שבאגודה זה יאפשר להרבה יותר אנשים להשתתף בהצבעה.

• #189708 הגב
      גרייף
      משתתף

אני יודע שזו מדיניות של ועדת ביקורת להתעלם ממני, וסבבה, אבל זה כבר חוצה את הקו של עיוות דין.

ייפוי כוח דורש פרטים שלך (שם מלא ומס' ת"ז), צילום של תעודת הזהות שלך, וטקסט שנקרא בערך ככה:

"אני, עופר לובזנס מס' ת"ז …… מייפה את כוחו של ישראל ישראלי, מס' ת"ז…….., להצביע באסיפה הכללית של אגודה ישראלית למד"ב ופנטזיה (ע"ר), שתיערך בתאריך 6 לאוגוסט, 2009".

זהו. ועדת ביקורת בודקת את ייפוי הכוח, וממשיכה הלאה עם החיים שלה.

עורכי דין נחוצים לאימות תצהירים, לא לייפויי כוח.

• #189711 הגב
      חבצלת
      משתתף

ליפוי כוח אין נוסח קבוע והוא משתנה על פי דרישות הגוף שלשמו נדרש אותו מסמך. יש גופים שדורשים אימות יפוי כח על ידי עו"ד ויש כאלה שלא.
      אין לי מושג מה דורשת האגודה ואם קיימת החלטה בעניין זה, אבל נוסח יפוי הכוח שנמצא באתר (ואליו קיימת הפניה למעלה) מחייב אימות על ידי עו"ד.

• #189712 הגב
      גרייף
      משתתף

לפני כמה שנים, עלה דיון סוער למדי בנושא בעמותה, בין השאר בגלל הדאגות שהציגו כאן, שאנשים יעבירו יפויי כוח ולא יגיעו לאסיפות. אז בדקנו את הנושא מול הייעוץ המשפטי של הרשם, שהיה מאוד נגד הגבלת זכויותיהם של חברי אגודה להעביר הצבעות. לא נאמר שום דבר לגבי יפויי כוח, והנוסח שאנחנו משתמשים בו בעמותה מקל עוד יותר מהנוסח שהצעתי למעלה (צילום ת"ז וכל זה).

למנוע מחברי אגודה להצביע זה מאוד לא תקין.

• #189730 הגב
      ???
      משתתף

הנוהג באגודה היה שייפוי כח ייחתם ע"י עו"ד.
      למיטב ידיעתי, במקרים בהם אני השתמשתי בשירות הזה, זה היה מכיון שחבר האגודה לא היה יכול להישאר עד לשלב ההצבעה או מכיון שהאסיפה פוזרה וכונסה מחדש שבוע לאחר מכן.
      אני חושבת שיותר מהאפשרות להצביע חשובה הנוכחות של חברי האגודה באסיפה, ולכן לא צריך למצוא דרך להקל על אנשים להצביע בשלט רחוק, אלא לעודד אותם כמה שיותר להגיע לאסיפה – לשמוע ולהישמע. לכן ההצעה שלי היא שייפוי כח יהיה חייב להיות חתום ע"י עו"ד, על מנת שכמה שפחות ינצלו את האפשרות הזו.
      האם זה יעלה את מספר המגיעים לאסיפה? כנראה שלא, אבל זה עשוי לצמצם "הברזות" נוספות.

• #189731 הגב
      Boojie
      משתתף

וגם חושבת שלחפש דרכים לעשות "הבה נתחכמה להם" לחברי אגודה ולהתנהג אליהם כמו אל ילדים סוררים שמבריזים משיעור, במקום כאל אנשים מבוגרים שיש להם שיקולים משלהם אם להשתתף באספה הכללית אבל זכאים להשפיע בכל זאת זה… פשוט אין לי מילים לזה. חוסר כבוד כלפי שיקוליהם וצרכיהם של אחרים, לכל הפחות.

• #189732 הגב

בדר"כ גם מספיק חשוב להגיע שהוא לא ייעדר בלי סיבה טובה, אם אלה תוכניות קודמות שלא מאפשרות או עבודה שמונעת או "סתם" מילואים שתקעו לו על אותו יום. ניסיון להילחם עם הפעילים והתייחסות אליהם כאל ילדים קטנים שלא ממש רוצים להגיע רק יעודדו גישה של "אז מה זה משנה לי"?

• #189741 הגב

הפחד מ"הברזות" משקף לצערי, שוב, את הבעיה היסודית בתפקוד האגודה – כמו שכבר הזכרתי בעבר (די בקיצור- כי ורד הגדירה את הנושא בפירוט, וטוב ממני).
      דרך הניהול של ועד נבחר שמחליט על כל פרט, ומצפה ש"המון העם" יציית ללא ערעור – תוך התנדבות גורפת לביצוע ההחלטות – היא בעוכריה של האגודה. קשה לי להאמין שיהיה מבול של ייפויי כוח במקום התייצבות לאסיפה. מי שאכפת לו מספיק כדי למצוא חבר שמגיע לאסיפה ולהעביר לו ייפוי כוח להצבעה, חזקה עליו שהיה מגיע אם היה יכול. וכפי שציינתי בפתיל אחר – שעת האסיפה הנוכחית מקטינה את האפשרות, לפחות של חלק מהמעוניינים, להגיע.

מציג 19 תגובות משורשרות
מענה ל־נושאים לדיון באסיפה הכללית

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: