את הדברים שמופיעים בהודעה הזאת כבר אמרתי אישית למנהל אייקון תומר שלו, אבל אני מפרסם אותם גם פה, בתקווה שמישהו ירים את הכפפה.
היתה תקופה שכמעט בכל אייקון היו שניים-שלושה סלוטים שמוקדשים למנעשה בז'אנר בעולם הגדול. בכל הנוגע לקולנוע ולטלוויזיה כבר אין ממש טעם לעשות את זה (לכולם יש היום אינטרנט מהיר), אבל בכל הנוגע לנעשה בתחום הספרותי – אני חושב שזה די נחוץ. יש לי את הרושם שהתוכן העיוני באייקון, בכל הנוגע לספרות, מסתגר באיזו בועה שמוגבלת למה שתורגם לעברית לאחרונה (וזה לא הרבה) ומה שתורגם לפני שנים (שעם כל הכבוד – די מיצה את עצמו). אני לא אומר שרק בזה צריכות לעסוק הרצאות באייקון, אבל שניים-שלושה אירועים בהם מדברים על סופרים וטרנדים מובילים, או על זוכי ההוגו/נבולה האחרונים – לאו דווקא כאלה שתורגמו לעברית – נראים לי כמו משהו די הכרחי לאייקון. מעולם לא תמכתי ברעיון שאייקון צריך להיות אירוע חינוכי, אבל גירוי הסקרנות של המבקרים לגבי מה שהולך בז'אנר מחוץ לארצנו – כן, זה נראה לי כמו אחד התפקידים שלו.
בדרך-כלל כשמישהו מציע הצעה מהסוג הזה אומרים לו "נו, למה אתה מחכה – תארגן דבר כזה." הייתי עושה את זה בשמחה, אבל למרבה הצער אני פשוט לא קורא מספיק ספרים לא-מתורגמים בשביל להעביר אירוע מהסוג הזה (עוד סיבה שבגללה אני מעלה את הנושא פה – כקהל פוטנציאלי, לא כמרצה). אבל יש כאלה שכן: יש בפורומים השונים גולשים שמדברים המון על ספרים שהם הזמינו מחו"ל וקראו, יש בלוגרים שעושים את אותו הדבר. אולי שווה לפנות אליהם?