מכונת זמן לחג – ה ק ל י פ !

ללא כותרת ללא כותרת פורום הסיפורים מכונת זמן לחג – ה ק ל י פ !

מציג 15 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162452 הגב
      NY
      משתתף

לראשונה בפורום זה

מאת האנשים שהביאו לכם את אלבום המד"ב הישראלי הראשון

קבלו את

הקליפ של

*מכונת זמן לחג*

!

מילים ומנגינה: ניר יניב
      עיבוד: פיתה מורגנה
      נגנים: ניר יניב (שירה, בס), עודד כספי (גיטרה), ירון אנגלר (תופים)
      שחקנים: ניר יניב, אודי שמחון (גיטרה), עידן גרין (תופים)
      באדיבות "באזז" – ערוץ 10

הקליפ מקודד DivX, לכן כדאי להתקיד DivX לפני הצגתו. ההורדה קטנה ונוחה, וכוללת גם Player קטן ונוח לכל סוגי המחשבים. הכנסו לאתר-DivX :

DivX Video Software | Free Video Software | DivX Format

• #179546 הגב
      שלמקו
      משתתף

אפילו הקטע שלאחר הלחיצה על הכפתור לא נראה כאילו באמת הזמן חזר אחורה, אלא סתםן כאילו עשיתם "כאילו" הזמן חוזר אחורה ואז הריצו את זה מהר.

וצר לי להגיד, אבל עם תמונה אתה סתם נראה כמו אידיוט שעושה שטויות. לפחות עם הסאונד בלבד יכולתי לדמיין שיש איזה כבוד מאחורי השיר…

ועכשיו אני יודע היכן נמצאת תחנת החלל ניר!

• #179547 הגב
      ???
      משתתף

רענן ומשעשע, אם כי קאמפי בצורה מצחיקה להחריד.

במיוחד אהבתי את הזומים הרצחניים קדימהאחורהקדימהאחורה. משווה הרגשה של שנות השבעים, או ערוץ 10 בישראל (רגע אחד…).

אולי בהופעה החיה אפשר יהיה לנגן את הבי ג'יז אחרי השיר עם כדור דיסקו ענקי, ככה ממש תהיה הרגשה של מסע בזמן.

צביקה פיק פנוי לקאמבק?

סתם, ניר, אחלה של קליפ, תודה שחלקת אותו איתנו ובהצלחה בעתיד!

• #179548 הגב
      NY
      משתתף

הקליפ צולם אי שם באולפני רעננה, במסגרת תכנית טלויזיה זו או אחרת ("באזז"). יש לציין כי למרות ההוראות המפורשות מאד של כותב שורות אלה לבמאית לגבי עריכת הקטע, הרי שבסופו של דבר עשו אנשי הטלויזיה מה שבא להם. כך הושמט מהקליפ הרבי הדג המזמר (נתן לראות אותו לשבריר שניה, כאשר המתופף זורק אותו קדימה, אי שם לקראת סוף השיר), מכונת הזמן נראית בחטף בלבד, וכל צעצועי האמבט וכוסות הפלסטיק שהבאנו נעלמו אי שם בנבכי חדר העריכה. אלא מה? קה סרה סרה…

• #179549 הגב
      NY
      משתתף

יש למפתחי ה-DivX דף מיוחד בשבילכם:
      http://www.divx.com/divx/maclinux.php

• #179550 הגב
      שלמקו
      משתתף

כתבו את זה בדברים האלו למטה שיש בהם דברים שכותבים.

• #179551 הגב
      NY
      משתתף

כמדומני שאין זה אני, אך מי יודע?

• #179553 הגב
      Sabre Runner
      משתתף

למטה, בדברים האלה שכתוב בהם דברים, היה כתוב "תחנת החלל ניר (הסלון של ניר)".

אני חשבתי שזה מידע חופשי…

• #179554 הגב
      NY
      משתתף

כ ת ו ב י ו ת, חבורת בורים ועמי ארצות!… ;-)
      על כל פנים – מי שרוצה לדעת מה מיקומה האמיתי של התחנה יכול תמיד לברר כאן.

• #179557 הגב
      שלמקו
      משתתף

מי צריך קוהרנטיות? פסח מתקרב!

• #179559 הגב
      ???
      משתתף

תראה, NY, הקטע מעניין – אבל אוי לביצוע. הרעיון לעוס עד כאב: מכונת זמן… נו באמת. זה מיצה את עצמו עוד אצל וולס. הדמויות שטוחות כמו הקרחת של הסולן, ולכולם יש הבעה מטומטמת על הפרצוף. ה"דברים האלה שכתוב בהם דברים" הם סתם מעטה טכנו-באבלי לצורה הפשוטה ביותר של "מסלקת מידע" (ע"ע). בכלל, נראה שאתה חדש בפורום, אז קבל את הצעתי – לפני שאתה מתחיל לכתוב, קרא את לקסיקון טרקי סיטי – זה יכול לפתור המון בעיות בהתחלה.

• #179561 הגב
      אבישי 1
      משתתף

מצטער, אבל את הביצוע המקורי אהבתי הרבה יותר. השירה שם (ניר) יותר משעשעת, שומעים את הקולות (ניר) יותר טוב, והליווי ההרמוני (ניר) יותר מעניין. כאן אתם נראים כאילו אתם מופיעים בפני חבורה של ילדים בני 12 לפני שהם מתחרים בקבוצות במשחק מטופש בהנחייתה של צעירה יפהפיה אותה הם לא יכולים להעריך כראוי כי, כאמור, הם בני 12. אולי זה רק אני. הכתוביות תלושות לגמרי ומציגות אתכם באור מאוד ילדותי, כמו גם ההבעות שלכם, התיאטרליות המוגזמת בלחיצה על הכפתור והצחוק בסוף.
      למרות כל זה, עדיין צפיתי בזה בלופ כשבע פעמים.

הייתי מעונין לשמוע את סיפור המעשה, ואיך התגלגל השיר לאותה תכנית עלומה. אפשר?

• #179563 הגב
      ???
      משתתף
    • #179566 הגב
      NY
      משתתף

א. הקולות *זהים לחלוטין* בשתי הגרסאות, כמו גם ההרמוניה.
      ב. הלווי ההרמוני – פסנתר בגרסה הראשונה, גיטרה+בס בגרסה השניה – ללא ספק מורכב ומעניין יותר באחרונה מאשר בראשונה. זאת בעיקר היות ודוד ניר מעולם לא ידע באמת לנגן בפסנתר, ואין בכוונתו לשבור מסורת זו, אם בכוונה ואם בטעות.
      ג. איכות הסאונד בקליפ נמוכה בהרבה מזו של ההקלטה הראשונה ששמעת, וזאת בגלל הדחיסה האיומה שנאלצתי להפעיל כדי שיהיה נתן להוריד אותו מהרשת בפחות משעתיים. הסאונד המקורי, הרשה לי להבטיחך, טוב בהרבה – כפי שיוכל לספר לך כל מי שברשותו האלבום.
      ד. באשר לתכנית: הדבר היה בתווכו של דדו מילמן (איש גל"צ לשעבר), שקיבל את הדיסק של הפיתה והתלהב ממנו. הוא היה בין מפיקי התכנית והוא הביא אותנו לשם. התכנית היתה מין "כאילו Raelity-Show" על חבורת שותפים לדירה המביאים אליה כל מני אורחים. ה-"סלון" של אותה דירה הוא זה הנראה בקליפ.
      ה. טכנית: בצילום השתמשנו, כמובן, בפלייבק – ממילא המתופף והגיטריסט שניגנו באלבום כבר אינם בארץ. לכן גם נאלצתי להביא חברים שיתפסו את מקומם. עידן, הנראה כאן על התופים, הוא כעת המתופף החדש של הפיתה. אודי הוא חבר גיטריסט שהבאתי במהומה רבה וברגע האחרון, ואשר למד את מבנה השיר כחמש דקות לפני הצילומים תוך האזנה במכונית של דדו. הקליפ עצמו צולם במהלך פחות מעשרים דקות (שני טייקים). הבאנו עמנו לצילומים כמות נכבדה של אביזרים: הרבי הדג הפרוותי, ברווזי אמבטיה, כוסות חד-פעמיות, כדורים קופצים, מכונת זמן ועוד. למרבה הצער החליטו העורכים לחתוך כמעט את כל הקטעים בהשתתפותם (אפשר לראות את הרבי לחלקיק שניה בסוף הבית השלישי), כמו גם להתעלם באלגנטיות מהוראות הבימוי המפורשות שלי. כך צצו הזומים הברבריים, הושחת המסע לאחור ונעלמה מכונת הזמן.
      ו. ובכל זאת – הרי מדובר כאן ב-Pulp. כמו שצריך.

• #179567 הגב
      אבישי 1
      משתתף

חיפשתי את הקולות גם קודם ומצאתי, פשוט היה צריך לחפש אותם. בגרסה המקורית הם הפתיעו אותי ונשמעו ממש טוב; כאן הם היו אפיקומן שמחכה רק למי שיודע איפה לחפש. עניין של ווליום, או, כפי שאמרת, הדחיסה האיומה. כנ"ל לגבי הליווי – הוא *נשמע* יותר ברור – ומכאן יותר מעניין – בגרסה המקורית. אני מסכים שהסאונד עצמו טוב יותר בגיטרה עם באס, וגם התופים לא גורעים בכלל, אבל בכל זאת. אולי אפשר לעשות לזה רימאסטר או משהו. הכל שם, רק מוחבא.
      מתי שודרה התכנית? לאיזה קהל יעד?

פתאום עליתי על משהו. אני לא יודע איזו גרסה מופיעה באלבום, אבל כנראה שלא עליה אני מדבר. אני מדבר על הגרסה ה"אקוסטית" שהבאת כאן פעם, רק אתה וסינטי. אתה מדבר על המתופף והגיטריסט המקוריים, ואני זוכר שבגרסת ה"רק סינטי" היה, מה לעשות, רק סינטי. אנחנו מדברים על אותו הדבר?

• #179575 הגב
      NY
      משתתף

כלומר, בהודעתי לעיל, הגרסה ה-"ראשונה" היא האקוסטית, זו שפרסמתי כאן פעם, רק עם סינטי (ע"ע "פסנתר"), והשניה היא זו המופיעה באלבום ובקליפ, עם בס, גיטרה ותופים.
      וזה ממוסטר אחו-שלוקי… ;-)

מציג 15 תגובות משורשרות
מענה ל־מכונת זמן לחג – ה ק ל י פ !

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: