ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › מטאטא חדש וכל זה
- This topic has 27 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 6 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
Boojieמשתתף
קודם כל, למקרה שיש אנשים שלא מכירים אותי, קוראים לי ורד טוכטרמן, ניהלתי את הפורום הזה כבר פעמיים לפחות, והנה שוב.
כמה דברים חשובים לגבי ניהול הפורום. ראשית, כולנו יודעים שבזמן האחרון לא ממש היה כאן נעים, והתקופה הקרובה תוקדש ליצירת נורמות חדשות בפורום הזה. זה אומר שלפחות בתקופה הקרובה, מדיניות הניהול בפורום הולכת להיות מבוססת על אפס סובלנות, שהיא לא בדיוק המדיניות החביבה עלי, אבל היא הכרחית כרגע.
אני אעבור מאוחר יותר על כללי הפורום ואראה אם הם צריכים תיקון (לא שזה משנה הרבה, כללי הפורום הם לא באמת החלק החשוב בהתנהלותו של פורום), אבל אני רוצה להבהיר שבעוד ביקורת לגיטימית שמובעת מתוך תרבות דיון נאותה (כולל דיונים סוערים שבהם מתלהטות הרוחות עד רמה סבירה) תתקבל בברכה, טרוליות, השתלחות ותקיפה של פעילים, חברי אגודה וכל מבקר אחר בפורום יובילו לעריכה או מחיקה של הודעות בלי הודעה מוקדמת ובלי משא ומתן, על פי שיקול דעתי בלבד. אם אתם לא רוצים שההודעה שלכם תימחק או תיערך על ידי (ואתם לא רוצים, כי לתת לי עבודה מיותרת זה לא יפה), דאגו מראש שהיא לא תהיה כזאת.
אם יש הודעה שנראית לכם פוגענית בבירור, בבקשה אל תפתחו בהתנצחות אינסופית לגביה – שלחו לי הודעה, במייל או במסרי הפורום.
במהלך הימים הקרובים אני עומדת לעבור על שלל ההודעות מהחודשים האחרונים ולנקות ממנו את מה שלא אמור להיות בו. זו הולכת להיות עבודת נמלים מייגעת כי אני רוצה לפגוע כמה שפחות בדיונים שהתפתחו פה ושעשויים להיות בהם תכנים רלוונטיים. אם פרסמתם הודעות שאתם חושבים שנכתבו בשפה שתיראה לי לא קבילה, אתם מוזמנים לערוך אותן *לפני* שאגיע אליהן. כפי שאמרתי, לא תישלח הודעה מוקדמת. הודעה בדיעבד אני אשלח אם אני אזכור – מדובר בהרבה עבודה ואני רק בנאדם (נגיד).
אם יש הודעות ספציפיות מהתקופה האחרונה שאתם חושבים שדורשות טיפול, אנא שלחו לי קישור ואני אגיע אליהן לפני האחרות. בכל מקרה, נא גלו סבלנות. עבודת הניקיון הזאת תיקח כמה ימים.
ובחייכם, אל תתנו לי עבודה מיותרת. כולנו פה אנשים מבוגרים או לפחות בעלי ראש על הכתפיים, ומסוגלים לדון בכל נושא שהוא גם בלי להרביץ אחד לשני. תתנהגו יפה.
-
גרייףמשתתף
את הולכת לנקות רק הודעות מהחודשים האחרונים, או שאם יש הודעות שפוגעות בי משנים עברו, למשל שנת 2007, תוכלי לנקות גם אותן?
אה, ונזכרתי בעוד משהו: אני לא מכיר את הכללים כאן, אבל היותך מנהלת הפורום של פורום האגודה משמעו שאת מנהל הפורום גם של פורום הפעילים הסגור, או רק של הפורום הזה? אם התשובה היא כן, האם את הולכת לנקות גם את הפורום ההוא?
-
גלמשתתף
לנקות גם את משרדי האגודה. ואת השירותים היא צריכה לנקות עם מברשת שיניים!
-
Boojieמשתתף
אם יש הודעה ספציפית שיש בה משום לשון הרע, הוצאת דיבה או מה שזה לא יהיה משנת 2007 (או מכל שנה אחרת) שנמצאת בפורום ומפריעה לך, שלח אלי קישור בבקשה ואני אבדוק במה מדובר, ואם אכן התוכן הוא כזה שראוי למחיקה או לעריכה, אני אטפל בזה.
אבל אני לא אבדוק את ההודעות הישנות מיוזמתי. כל עוד לא יבקשו ממני לבדוק הודעות ספציפיות, אני אטפל רק בדברים מהזמן האחרון, שמעכירים את הרוחות בפורום במידה שמפריעה להתנהלותו.
וכשאתה מדבר על פורום הפעילים, אתה מדבר על הישן או החדש? בכל מקרה, הרשאות יש לי, אבל אני לא יודעת מה הוועד רוצה – עד כה דיברנו רק על הפורום הזה. משהו בפורום הפעילים מפריע לך?
-
Boojieמשתתף
ואחרי ההתמחות שלו בספונג'ה במרתפי אספמיה, קטן עליו.
-
גרייףמשתתף
הפורום הזה, וגם פורום הפעילים הסגור (הפורום הנוכחי הוא פורום ארגון ופעילות, לא כך? ברגע שישתמשו בו, אולי גם יהיו בו הודעות שיפריעו לי…) מכיל לא מעט הודעות שפוגעות ברגשותיי. אני אשתדל לאסוף קישורים ולשלוח לך בימים הקרובים.
לגבי הגדרות חוקיות למיניהן, לא לך ולא לי הכלים להחליט האם הודעה מסוימת עוברת על החוק או לא. אני אישית מאמין שהודעה שטוענת שאדם הוא גנב חמורה יותר מהודעה שמכנה מישהו שקרן, בין השאר משום שגניבה היא עבירה על החוק בפני עצמה ושקר סתם כך באינטרנט הוא לא, אבל הנה ההודעה הראשונה לא מרימה יותר מדי גבות, ואילו השנייה מבעירה את הפורום.
-
Boojieמשתתף
שהודעות שמפריעות למהלכו התקין של הפורום לא קשורות בשום צורה שהיא למידת החוקיות שלהן.
אתה מוזמן לשלוח לי קישורים, תשתדל להפעיל שיקול דעת. תהיה לי מספיק עבודה גם ככה.
-
גרייףמשתתף
אני לא סימנתי הודעות בתור לשון הרע או הוצאת דיבה, או טענתי שזו בעיה שהן עדיין על השרת ולא מחקו אותן, או כל דבר אחר בנוגע לחוק בישראל. ודווקא זכור לי כמה טענות כאלו פרי המקלדת שלך…
אבל אני מסכים איתך שאין בין חוקיות הודעה לבין ההפרעה שלה למהלך התקין של הפורום.
אבל!
את לא מוחקת הודעות מהחודשים האחרונים בגלל שהם מפריעים למהלך התקין של הפורום, נכון? כי זו סיבה למחוק הודעות בהווה, זו לא סיבה למחוק הודעות מן העבר.
-
Boojieמשתתף
נכון לרגע זה אני עייפה מכדי להתמודד עם ה"היגיון" שלך. ננסה שוב אחרי שאני אשן איזה יום יומיים.
-
גרייףמשתתף
אבל אני מניח חלק בלתי נמנע מהממלכתיות בתפקיד מנהלת הפורום…
-
Boojieמשתתף
אוי, אלוהים. ממלכתיות. יש לי דמעות בעיניים מהצחוק. (או אולי מחוסר שינה, לך תדע).
איתי, כבר ניהלתי את הפורום הזה פעמיים בעבר, ואלוהים יודע כמה פורומים אחרים. ממלכתיות *מעולם* לא נמנתה על סגולותיי… -
גרייףמשתתף
ספציפית כרגע נדמה שבמקום לענות על שאלה די פשוטה, אנחנו הולכים להיכנס להאשמות בחוסר היגיון.
שנינו יודעים כמה טרוליות נבזית יכולה להפריע לתפקוד בפורום, ודי ברור שנכנסת חזק לתפקיד כדי למנוע טרור, אבל אני לא רואה שום קשר ישיר בין מניעת טרור למחיקת הודעות מהחודשים האחרונים. גם השתמע, ויכול להיות שהבנתי לא נכון, שהודעות מהחודשים האחרונים את הולכת לנקות באופן ייזום בניגוד להודעות בפורומים אחרים, או כאלו עתיקות יותר מחודשים אחדים.
אני חושב שאת מוחקת את ההודעות מהחודשים האחרונים כי אנשים נעלבים מזה שהן עדיין נמצאות שם, ולא בגלל שהן מפריעות לתפקוד הפורום כרגע.
-
Boojieמשתתף
(כאילו לא ראית את זה בא).
קודם כל, אנשים נעלבים מזה שדברים מסוימים נמצאים בפורום. משום מה, נראה לי עדיף שפעילי האגודה לא ייעלבו מהדברים שנכתבים עליהם בפורום האגודה. פעילי האגודה הם *הדבר החשוב בפורום הזה*.
ושנית, זלזל ככל שתרצה בהוצאת דיבה או לשון הרע או מה שזה לא יהיה, אבל אם תחפש קצת חומר בנושא תגלה להפתעתך (או אולי לא להפתעתך, אין לי מושג) שהמצב בחזית הזאת בעייתי מאד, ואנשים או גופים (כולל מנהלי פורומים) שמשאירים על השרתים שלהם הודעות משמיצות בניגוד לבקשה מפורשת למחוק אותן נמצאים בסכנת תביעה, ושתביעה כזאת, בימינו, אפילו לא צריכה להוכיח נזק כדי לעלות לך מאד ביוקר.
קח קישור:
http://www.halemo.net/edoar/0100/0006.html
(יש לי את הבעיות שלי עם הלמו, אבל לשבחו ייאמר שהמידע שהוא מפרסם מגובה היטב בעובדות ובקישורים.) -
גרייףמשתתף
אלא אם את מקבלת את האמירה "ורד, את לא משפטנית שמבינה בהוצאת דיבה ולשון הרע, בדיוק כמוני" כאמירה מזלזלת, ואני חושב שהיא לא. צמצמתי את האמירה שלי בדיוק לדבר אחד: שמחיקת הודעת כי פעילים נעלבים לא זהה למחיקת הודעות כדי שהפורום יתפקד.
אם את מוחקת הודעות מהחודשים האחרונים כי הן מעליבות פעילי אגודה, אני מקווה שגם תמחקי הודעות מהשנים האחרונות כי הן מעליבות אנשים שהיו בעבר וכבר אינם פעילי אגודה. מה שכמובן מביא אותי לבעיה הטכנית והיא שאני לא יכול לעבור ולמצוא קישורים להודעות שמכנות פעילי עבר של האגודה בתיאורים כמו רמאי, גנב, ושקרן, כי אין לי הרשאה להיכנס לפורום הסגור…
-
Boojieמשתתף
בשביל מה אתה נכנס לניטפיקינג האינסופי הזה? מה זה יתן לך, להתקרצץ על מילה זו או אחרת בהודעות שלי? אני לא מנסחת את ההודעות שלי באופן פורמלי ואין לי כוונה להתחיל, ואני לא מרגישה מחויבת שההודעות שלי יהיו קבילות כמסמך משפטי עם פרשנות אחת ויחידה לכל מילה בהן.
כל אדם עם מעט שכל – ואני מאמינה שלך יש יותר ממעט שכל – יכול להבין היטב מה המדיניות שלי: אני אנקה מהפורום הזה הודעות שאנשים התלוננו עליהן שוב ושוב בחודשים האחרונים וביקשו מפורשות שימחקו אותן. האם זה מפני שהאגודה מחויבת להסיר תוכן פוגעני שהתבקשה במפורש להסיר, כדי לא להיות חשופה לתביעות דיבה? האם זה משום שאני רוצה שלפעילי האגודה תהיה הרגשה טובה יותר? האם זה משום שאני חושבת שהודעות מהסוג הזה באופן כללי לא צריכות להיות כאן, ואת אלה מהזמן האחרון אני זוכרת ויכולה למצוא יחסית בקלות?
כן, כן, וכן. ובטח עוד כמה סיבות, ואני די בטוחה שאת כולן כבר הבנת לבד. עכשיו, תסביר לי, בשביל מה אתה מתעקש להתקרצץ על כל מילה שלי? מה זה, התנ"ך, שצריך להתפלפל על קוצו של יו"ד? בחיאת, איתי, זה כולה הודעה שלי בפורום, לא דברי אלוהים חיים ולא מסמך משפטי מחייב.ולגבי פורום הפעילים, אם אתה זוכר הודעות ספציפיות משם, או מילות מפתח שיעזרו לי למצוא את ההודעות האלה, אני אוכל לחפש אותן ולראות אם יש משהו קריטי. אבל האמת, זה פורום לא פעיל, לא גלוי למנועי חיפוש חיצוניים, ואף אחד לא נכנס אליו, אז אני באמת לא מוצאת טעם מיוחד להתחיל לחפור שם בשביל הסיכוי שאולי פעם, בעוד חצי שנה, מישהו מהחברים-לשעבר באותו פורום יכנס אליו במקרה ויראה הודעה שהוא כבר ממילא ראה בעבר. אם אתה כן מוצא בזה טעם וחושב שזה מצדיק השקעה של שעות מזמני בחפירה ארכיאולוגית, אתה מוזמן להסביר לי למה.
-
גרייףמשתתף
אני חושב שדברי מנהלת הפורום הם דווקא כן דברי אלוהים חיים…
אם את מוחקת הודעה שלי שמכנה את גל "שקרן", ולא מוחקת הודעה של רותם שמכנה את אורי "רמאי", אני רוצה לדעת למה. ההודעות שלי לא בדף הראשי ולא באף פתיל פעיל, ולכן הן לא מפריעות לאף אחד לכתוב או להתבטא בפורום. הן מפריעות לפעיל ספציפי כי הן עדיין שם. מפריע לי שאת דואגת לרווחתם של פעילים מסוימים ולא של אחרים, אם זה נראה לך ניטפוק או היצמדות למילה כזו או אחרת, ובכן, כנראה שיש לנו הגדרה שונה לגבי מהו ניטפוק ומהי ביקורת לגופו של עניין.
-
Boojieמשתתף
אבל בתצוגה שאני משתמשת בה, הפתילים שאתה מדבר עליהם בהחלט בדף הראשי של הפורום.
שנית, כפי שציינתי, אני אחזור פרק זמן מסוים אחורה ולא יותר כי יש גבול. אין לי כוונות לחזור אחורה על כל שמונה שנותיו של הפורום הזה ולבדוק כל הודעה והודעה, וצר לי לומר לך שלא משנה כמה תתווכח על זה, זה לא הולך להשתנות. זו בדיוק אותה נקודה שניסיתי להסביר לך לגבי רשימת הדיוור של הוועד: לבני אדם יש משאבים מוגבלים, ולכן צריך לחתוך היכנשהו. נקודת החתך שלי בעניין הזה מאד ברורה – הנקודה שבה הפורום הזה התחיל להידרדר לחינגת הטרוליות של איתי גרייף. כי איכשהו, אנשים אחרים בפורום הזה נוטים להיות הרבה פחות פוגעניים ממך, ונכון לרגע זה, איש מלבדך לא התפתח פה לכלל בעיה של ממש. אפילו לא אני.
ושלישית, אם יש לך בעיה עם הודעות ספציפיות, כפי שכבר אמרתי, אתה מוזמן לתת לי פרטים מדויקים יותר (קישור אם יש לך, פרטים שיאפשרו לי למצוא את ההודעה בקלות סבירה אם לא), ואני אבדוק את הנושא. אין פה שום אפליה בין פעילים שונים (וגם לא בין פעילים לבין אחד האדם), ואני אבדוק כל מקרה שיפנו אלי. אילו רק הציפיות שלי ממך היו קצת יותר גבוהות, הייתי טורחת להיעלב אישית על שאתה מייחס לי חוסר הגינות שכזה אחרי כל הזמן שאתה מכיר אותי. למרבה השמחה, הן לא.
עכשיו די, באמת. אני לא הולכת לבדוק את כל ההודעות בכל פורומי האגודה לדורותיהם, וזה לא הולך להשתנות רק כי תתווכח איתי על זה עוד. אם יש משהו ספציפי שמפריע לך, שלח לי קישור או פרטים מזהים והוא יטופל. לא תקבל יותר מזה, אז מספיק לבזבז את הזמן של שנינו.
-
גרייףמשתתף
איכשהו הצלחתי לעבור פתיל שלם בלי להגיד "יש לי ציפיות נמוכות ממך ורד, בתור בן אדם", אבל כנראה שאני היחידי שהצליח להתאפק.
-
Boojieמשתתף
שאני מעולם לא באתי לפורומים של העמותה היקרה ללבך ולכלכתי אותם, כך שמלכתחילה אנחנו מתחילים מבייסליין שונה.
-
גרייףמשתתף
זה קשור לעובדה שאין אף פורום, סגור או פתוח, בין פורומי העמותה שבו פעילי העמותה בילו חודשים ארוכים ברצח אופי ופיזור שמועות זדוניות חסרות ביסוס. זה קשור לזה.
אני אציין שאין לי שום יכולת לשלוח לך קישורים להודעות מעליבות ופוגעניות, כי אין לי גישה לפורום הסגור. אז גל יכול לשלוח לך קישורים להודעות שמעליבות אותו, אבל אני לא יכול לשלוח לך קישורים להודעות שמעליבות אותי.
-
גלמשתתף
ממש, אבל ממש, לא מזיז לי אם ורד תמחק או לא תמחק הודעות שלך מלפני חודשיים או שנתיים.
מבחינתי, ברגע שורד מחקה את ההודעה המכפישה האחרונה שלך לגבי זה הספיק לי בהחלט.
לא שלחתי לורד שום קישורים וגם אין לי כוונה לעשות כן. אין לי שום רצון להוסיף לורד עוד עבודה.
יאללה, תתגבר כבר על העובדה שכבר אין כאן יותר מנהלת שמאפשרת לך ללכלך על מי שבא לך. -
Boojieמשתתף
ותימנע בבקשה מלגרש משתתפים מהפורום. זה לא סוג ההתנהגות שצריך להיות כאן, משום צד. הדבר האחרון שחסר לנו כאן כרגע זה התנהגות מהסוג הזה.
-
Boojieמשתתף
כי פירוש הדבר שבפורום הזה, ככל הנראה, אין הודעות כאלה, ונראה לי שהיה משמעותי בהרבה אילו היו הודעות כאלה בפורום שפתוח לכל דכפין וגלוי למנועי חיפוש למיניהם.
ושנית, אם עולה על דעתך פיתרון למה שבעייתי בעיניך בפורום הפעילים הסגור, שלא יכלול השקעה של ימים שלמים מצדי כדי לנקות פורום סגור ונטוש או מתן הרשאה לאנשים שאין להם הרשאה לפורום, אתה מוזמן להציע אותו. וגם, כפי שהצעתי, אם זכורות לך הודעות ספציפיות או שיש מאפיינים ספציפיים להודעות שנראות לך לא בסדר (מילות מפתח וכו'), אתה מוזמן לשלוח לי אותם ואני אחפש. בכל מקרה אחר, זה מה יש. תתנחם בעובדה שכמו שאתה לא יכול לקרוא בפורום ההוא, גם כמעט אף אחד אחר לא יכול, והערך היחיד שלו הוא למטרות רפרנס. -
גרייףמשתתף
אמרתי שאין לי הרשאה לקרוא בו.
-
גרייףמשתתף
אני חושב שקצת התבלבלת לגבי נושא הוויכוח.
-
Boojieמשתתף
כי אתה יכול למצוא את ההודעות הבעייתיות באמצעות איזה יוזרניים שזה לא יהיה שאתה משתמש בו בלי הרשאה או איזו שיטת עקיפה שזאת לא תהיה שמצאת לך, ולשלוח לי אותן.
-
גרייףמשתתף
התחלתי מלדבר על דבר אחד ונגררתי לדבר על דבר אחר. הנקודה שממנה התחלתי הייתה איסוף קישורים להודעות פוגעניות, והגענו לדבר על הגינות – שהיא משהו שאני מרגיש שחסר מהפורומים האלה. ספציפית, מדיניות של התרת דם לגבי פעילים מסוימים ולא לגבי אחרים.
לפני שכל מיני "נשמות טובות" קופצות לדבר על טרוליות, אציין שאני לא מדבר על עצמי. אני לא צריך עזרה ממנהלת הפורום להגן על עצמי.
אז אני אחזור לנקודה המקורית, שהיא איסוף הקישורים. לגבי ההגינות הבסיסית בפורומים, לא זה המקום להתחיל את הדיון הזה, אם בכלל.
-
Boojieמשתתף
הגינות זה לא דבר שקל לשמור, בטח לא בארגון מתנדבים, שמטבעו נוטה לגבש בתוכו קליקות, ושתמיד קל יותר לשמור בו על האינטרסים וההגינות כלפי מי שמזוהה עם ה"קליקה" שלנו מאשר עם מי שמחוץ לה.
ולכן אני אומרת במפורש: כל מי שנתקל במשהו שמפריע לו בפורום, ובמיוחד במשהו שהוא חווה כ"התרת דם", מתבקש לפנות אלי. אני אשתדל ככל יכולתי לבחון את הנושא בצורה הוגנת ככל האפשר.
ככלל, השאיפה שלי היא להתערב כמה שפחות, כי אני מאמינה שרוב הזמן הדיאלוג בפורומים מסתדר יפה מאד בזרימה הטבעית שלו. אבל אני גם לא מוכנה שיתפתח פה מצב כמו שהחל להתפתח לאחרונה, שבו פעילים מתחילים להדיר את רגליהם מהפורום ושוקלים לפרוש מפעילות כי נהיה פה, בשיא הפשטות, מגעיל. התפקיד שלי, מבחינתי, הוא קודם כל לוודא שהפורום הזה ממלא את מטרתו: לספק מרחב שיאפשר דיונים פוריים שישמשו בסיס לפעילות באגודה. כך שאני בהחלט אתייחס יותר בחומרה להתנהגויות שעלולות לפגוע ביכולת של הפורום למלא את תפקידו.
-
-
מאתתגובות