ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › מותר לבקש כאן ביקורת על סיפור שפרסמתי
- This topic has 31 תגובות, 9 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 6 חודשים by גל.
-
מאתתגובות
-
-
השרוףמשתתף
במסגרת התחרות?
-
NYמשתתף
-
גלמשתתף
-
NYמשתתף
ה א ג ו ד ה, עם עדכונים כלליים בנושאי מד"ב ופנטסיה. בפני המושכים בעט עומדות מספר אפשרויות:
1. לשלוח את הסיפור לעורך אתר זה, מתוך תקווה כי יפרסם אותו. כתובת העורך: ny@tti.co.il
2. לנסות לעניין את מר דותן דימט, עורך המימד העשירי, בסיפור.
3. לפרסמו באחד מפורומי המד"ב ברשת ולקוות לטוב. את כתובות פורומים נתן למצוא כאן.
4. אם הוא קצר מספיק (פחות מ-300 מילה) ונכתב מבעוד מועד, לשלוח אותו לתחרות הסיפורים הקצרצרים שלנו.
5. לפרסמו, ירחם אללה על נשמתו, באחד מפורומי הכתיבה היוצרת.פשוט.
-
fffמשתתף
היי
מובן לכולנו שכדי שלא תהיה הטיה בתחרות זה לא יהיה רעיון טוב לפרסם דעות של אנשים על הסיפורים.
מאידך לי, ובטח גם לאחרים , זה סיפור יצירתי ראשון, ואשמח לשמוע את דעתם של אחרים. -
????משתתף
מדברים שאינם כסף על דעתם..
כך שעצתו של נ"י בנוגע למציאת פורום מתאים מבין הרשימה שאליה הוא שלח היא העיצה שעליך לקחת.
פורום זה אינו מקום לדיונים כאלו -
NYמשתתף
אלא אם כן, כמובן, מדובר ב*הרבה* כסף.
ואולי גם… אה… טובות הנאה, משהו…? שימוש חינם במכונת הזמן של האגודה לחדשיים (זמן מקומי), למשל?… -
fffמשתתף
חברים
אקדים ואומר שאם האגודה החליטה לעשות תחרות של סיפורים קצרים, סימן שיש מקום לדבר שכזה.
בנוסף מי מחליט למה ולמה לא מיועד הפורום???
האם בגלל שאני לא פה מאז הוקם הפורום אז יש פה כללים (בעיניכם כמובן) שלא ניתן לשנותם?אני אבקש לא רק את דעתם של אנשים על הסיפור (ואת זה כן ארצה לדעת),אלא גם מה דעתם על הרעיונות שנכתבו בסיפור, ואין מקום מתאים מזה כאן!!!
-
fffמשתתף
כמובן, לכל הסיפורים שנכתבו
-
Boojieמשתתף
וברצינות – לא חושבת שיש טעם לריב על הנקודה הזו. אם השופטים, שאחד מהם במקרה הוא עורכו הראשי של אתר זה ואדם עיקש בצורה יוצאת מגדר הרגיל, לא מעוניינים שביקורות על הסיפורים תתפרסמנה כאן (בדיוק בגלל שהפורום הזה מיועד לענייני האגודה, ולא לסיפורים ולביקורות עליהם), נראה לי ראוי לכבד את החלטתם.
אנשים רבים פרסמו את סיפוריהם (באותו כינוי כמו בתחרות) בפורום של אורט, וזכו לביקורות ולהתייחסויות רבות לסיפורים. אני מציעה שתעשה את אותו הדבר. ואם הפורום של אורט לא מוצא חן בעיניך מסיבה זו או אחרת, לא חסרים פורומים אחרים ברשת. -
NYמשתתף
ובאשר ל-"החלטת השופטים" – אין כל קשר.
כלומר – תפקידו של פורום זה הוגדר בזמנו (כפי שציינת) באופן נאה והגיוני למדי, ובינו לבין קיום התחרות או היותי אחד השופטים אין קשר. תשובתי השלילית בנושא הביקורות מתבקשת גם ללא התחרות.לכן, מסתבר, סכנת העריפה מרחפת רק מעל לראשיהן של הודעות שלא מן המניין, ותו לא…
-
fffמשתתף
(NY) כתב/ה:
>
> ובאשר ל-"החלטת השופטים" – אין כל קשר.
> כלומר – תפקידו של פורום זה הוגדר בזמנו (כפי שציינת) באופן נאה
> והגיוני למדי, ובינו לבין קיום התחרות או היותי אחד השופטים אין
> קשר. תשובתי השלילית בנושא הביקורות מתבקשת גם ללא התחרות.
>
> לכן, מסתבר, סכנת העריפה מרחפת רק מעל לראשיהן של הודעות שלא מן
> המניין, ותו לא…איפה בדיוק הוגדרו תפקידי הפורום, על מנת שאוכל לקרוא אותם.
-
Boojieמשתתף
תיאלץ להסתפק בכך שאומרים לך…
מכיוון שאיש מאיתנו לא משפטן, אנחנו לא נוטים להתעסק יותר מדי בשאלת "מה מטרתו המדויקת של הפורום ובאיזה סעיף קטן בדיוק מוגדר שאסור לדון פה בסיפורים". במקום זה, אנחנו מתבססים על דיקטטורה… (שלי, אגב!)
באופן כללי, הפורום הזה מיועד לדיון בסוגיות הנוגעות לדרכה של האגודה. כנסים, הודעות, הצעות לפעילות וכן הלאה. המקום הזה לא מיועד לדיון בסיפורים, ספרים, סרטים ושאר ירקות, כי זה יהפוך את הדיון בדברים שלשמם נועד הפורום ללא יעיל (הם פשוט יברחו אחורה מהר מדי).
מכיוון שלא חסרים פורומים שבהם כן דנים בסוגיות מעין אלו, נראה לי שזה חיובי לחלוטין. -
גל מבולבלמשתתף
אז מה זה הלינק "חפש" המופיע בראש ההודעה?
-
fffמשתתף
אוקיי
הבנתי את הרעיון.
אבל למה לא לפרק את הפורום למספר נושאים. דבר שראיתי למשל בפורום של איגור.http://roleplay.org.il/phorum/ -
Boojieמשתתף
יש מנוע חיפוש, שעד היום היו לי איתו שפע צרות, ומעולם לא הצלחתי למצוא איתו משהו שחיפשתי. אבל אולי לאחרים יש יותר מזל מאשר לי.
-
Boojieמשתתף
ביקוש מספיק גדול. בכל מקרה, אם אתה חושב שהיה מועיל לאגודה פורום נוסף, אני מציעה שתפנה באימייל לעורכי האתר ותציע את זה. אם מספיק אנשים יציעו את זה, אולי יוחלט לפתוח פורום נוסף.
מצד שני, יש כבר *חמישה* פורומי מד"ב בפורטלים (וואלה, נענע, IOL, תפוז ואורט, שאמנם אינו פורטל אבל הוא פורום גדול מאד) ועוד כמה וכמה פורומים קטנים יותר בפורטלים קטנים יותר. הבנתי שגם Ynet בדרך. צריך גם לשקול ולשאול האמנם יש צורך בפורום מד"ב נוסף.
אולי צריך, אני לא יודעת. אני לא פוסלת את הרעיון. אבל צריך בהחלט לקחת בחשבון שכבר יש די הרבה פורומים כאלה, ולא כולם משגשגים. -
fffמשתתף
חיפוש קצר בכמה פורטלים על בסיס "מדע בדיוני" הניב את האתרים הבאים:
מאדים הירח והשביטים http://snark.co.il/
הממסד האפל http://www.darkestablishment.org/
אתר ספרי מד"ב ופנטזיה http://www.yalla.co.il/shaharl/לאתרים אלה אין פורום.
לשבחו של פורטל תפוז (שאני *לא* אוהבת) בחיפוש על מד"ב, הוא היחיד שהראה לא רק אתרים
על מד"ב אלא גם פורומים.עכשיו, נגיד והתעלמתי לפני שנה בערך מתפוז (שזה הזמן שבו התחלתי לטייל ברשת) וחיפשתי בנענע או בוואלה – האתר *היחיד* בעל פורום, שקשור למד"ב, היה האתר הזה.
נכון שבאתר עצמו יש קישורים לכל האתרים האפשריים על מד"ב (הישראליים) כולל פורומים.
אבל לא טרחתי מעולם לבדוק את הפורומים האחרים ביודעי שיש באתר הזה פורום משלו.
לי אישית זה הספיק.
עד עכשיו לא היה לי ממש מה להגיד, והסתפקתי בתגובות לכל המאמרים והכתבות (שנכתבו ע"י אחרים – קטונתי מהלגיב על אלה).לסיכום, אמנם יש המון פורומים אחרים, וראיתי שפורום אחד לפחות הוא הוא בהנהלתך-בוג'י-אבל לדעתי הצנועה יש מקום לדיונים בפורום הזה כי כרגע הוא כמעט האתר היחיד בארץ שהוא אתר למד"ב שכולל פורום (האחר שמצאתי הוא "בלי פאניקה" וגם הוא לא ממש רק על מד"ב).
רק אדגיש שכל ההתיחסויות שלי הם לאתרי מד"ב כיוון שלפנטזיה יש המון אתרים (יחסית), בגלל אתרי משחקי התפקידים. אני אוהבת מד"ב, פנטזיה הרבה פחות (חוץ מאלה שאי אפשר להתעלם מהם כמו למשל טרי פראצ'ט).
-
????משתתף
משמע, אם ייפתח כאן פורום הוא יוקדש לשני הנושאים..(אם די רציני לאור הביקוש)
-
NYמשתתף
*כרגע* – זאת אומרת *עכשיו*, בזמן *הווה*, ברגעים אלה *ממש*, קיימים *בארץ* – כפי שהסבירו עמיתי הנכבדים – לפחות ארבעה או חמישה פורומים רציניים המוקדשים למד"ב. לכן הוחלט, עם הקמת הפורום באתר זה (לפני הרבה פחות משנה, אגב…), כי הוא ישמש לצרכי הודעות הקשורות באגודה ולאו דוקא למד"ב/פנטסיה עצמם, היות ופונקציה זו כבר קיימת באותם פורומים שהוזכרו (בהם, על פי הודאתך, לא טרחת להציץ).
נושא הקמת פורום נוסף לדיונים כאלה כבר עלה בעבר. מסקנת הדיון (או, במילים אחרות – החלטתי) היתה כדלקמן: באם תהיה *דרישה מספקת*, יוקם עוד פורום.
עד לפני כמה ימים היתה הדרישה אפס. לאחרונה חל שינוי דרסטי, וכעת מספר הדורשים הוא 1: *את*.
ודאי לא תנטרי לי אם אגלה את אזנך כי אין בכוונתי לפתוח פורום נוסף בעבור גחמותיו של משתמש יחיד…
לכן, אללי, תאלצי להסתפק בפורומים אחרים על מנת לקבל את הביקורת הספרותית הדרושה לך. אלא אם כן, כמובן, תצליחי לעורר התקוממות עממית גדולה מספיק, ומאות חובבי מד"ב נלהבים יתדפקו על שערינו בזעקות "פורום! *פורווום!*"…
בכל הנוגע לאתר זה – את מוזמנת, כמובן, להגיב למאמרים ולכתבות, ואף להגיש כאלה לעורך האכזר. -
???משתתף
אגב, אני מתפלא על ההגיון שלך:
יש לך אתר למד"ב ופנטזיה (לאגודה) המציע שירותים שונים לחובבי מד"ב ופנטזיה. כשעולה דרישה לשירות נוסף מה אתה עושה? מפנה למספקי שירות אחרים. סיי וואט? מה המפרסמים יגידו על זה?מלבד זאת, אם אחלוק מעט מסצנת משחקי התפקידים, אתר מוד"מ ישראל שידרג לאחרונה את הפורומים שלו. אחד מהצעדים היה הוספת פורום "משחקים" בו מדברים כדמויות (ועורכים משחק פורום) על אף שהיתה דרישה מועטה ביותר לפורום כזה ואף היה אחד, גדול, פורה ורציני, באתר העמותה לקידום משחקי תפקידים.
התוצאה? יש להם פורום פורח ועתה יכולים מי שנהנים ממשחק פורומי למצוא שני פורומים נהדרים לזה. כולם הרוויחו.
אני אישית הייתי מסיק מדרישה אחת על הפוטנציאל לדרישה נוספת, פותח סקר בעניין באופן יזום ולא שולח את קוראי לעשות בשבילי את העבודה (לגבי הסקר – תמהר, אחרת כולם ילכו לדבר על הסיפורים שלהם בפורום אחר).
חבל לי שזו הודעתי הראשונה בפורום זה, אותו אני קורא רק מידי פעם, אבל רצף ההודעות האחרון שלך נראה לי, בלשון המעטה, תמוה.
שלך,
ערן בן-סער.
אתר דימונס -
????משתתף
הרבה כבר הלכו לפורומים אחרים לחפש תגובות..כי בסך מדובר בפחות או יותר אותם אנשים(פלוס מינוס לפה או לשם)
יש בהחלט די והותר פורומים בנושא..ובאמת שאין סיבה לפתוח נוסף פה..אתה חושב אחרת?
אין בעיה..ארגן אתה סקר..ודווח לנו על התוצאות(אם יהיה לך על מה לדווח)גם אין כאן שום עניין של מספקי שירות אחרים כי איננו מנסים להתחרות בם. להיפך, אנו בעד לעודד מה שיותר פורומים איכותיים ומרובי משתתפים..לדעתם של מנהלי אתר זה העניין לא יצא לפועל..
מה גם שבשביל פורום מצליח צריך יותר מפורום..צריך גם מנהלת טובה.. שידעתדע למשוך את הקהל הרצוי..טוב..איבדתי את קו המחשבה שלי..אני הולך לגלח
-
Boojieמשתתף
לדיונים בענייני מד"ב. אני רק חושבת שזה לא צריך להיות הפורום הזה.
הפורום הזה עמוס דיו גם כשמדובר "רק" בדיונים בענייני האגודה, ואין הגיון להעמיס אותו יותר – זה רק יקשה על הדיונים ויעשה אותם לא פוריים. לכן, הדרך היא לבקש מהאחראים על האתר (שניר – NY – הוא מייצג טוב מאד שלהם…) לפתוח פה פורום מיוחד לדיונים בענייני מד"ב, ולקוות שייעתרו. אם יהיו מספיק שיבקשו, אני בטוחה שתהיה היענות.
ואני מציינת עוד דבר שכבר ציינתי בעבר – במקרה שתהיה החלטה משותפת של המשתתפים בפורום הזה להקדיש אותו גם לדיונים בנושאי מד"ב, אני איאלץ לוותר על הניהול עליו (ואני בטוחה שיוכל להימצא אדם אחר שמסוגל לעמוד במשימה הקשה מנשוא הזו… , כי זו ההתחייבות שלי ל- IOL, שאצלם אני מנהלת את קהילת מד"ב. לא שזה צריך להשפיע על השיקול של מישהו, אבל זה דבר שצריך להיות ברור מראש. -
NYמשתתף
אם ההגיון שבתגובותי נראה לך תמוה, כל שעליך לעשות הוא ללמוד מעט לוגיקה.
וברצינות – לא קיים פורום אחר אחד – קיימים *כמה*. אפילו, לא אכחד *הרבה*. נשאלת השאלה – מדוע להשקיע את משאבינו המוגבלים במתן שירות *קיים* אם נתן לנצלם לטובת פרוייקטים אחרים, יחודיים יותר, מעניינים יותר?
אתה מסיק מקיומה של דרישה אחת פוטנציאל לדרישה נוספת. מלת המפתח כאן היא *פוטנציאל*, כמובן, ושלום לטיעונך, שמחנו להכיר.
וכעת, הנני להציג גורם עליו לא חשבת, ואשר, כולי תקווה, יבהיר לך את גישתה של האגודה.
*ש י ת ו ף פ ע ו ל ה*
איננו *מתחרים* ב-"ספקי שירות אחרים" – אנו פועלים *ביחד*. קיים שיתוף פעולה ביני (בתפקידי כעורך אתר זה) לבין אנשי פורום "אורט" (בהם רבים החברים גם באגודה), כמו גם המנהלת המיתולוגית של פורום IOL, אותה גררתי ממקום רבצה במיוחד על מנת שתשמש כמנהלת פורום זה – אם לנקוב בשתי דוגמאות בולטות (יש עוד).
ולכן – אם תבוא דרישה ספונטנית מופלאה מצד מספר משתמשים משמעותי – נתאמץ ונקים פורום חדש. עד אז…
-
Boojieמשתתף
יאו, מגניב.
אבל האמת, שווה לי לנהל את הפורום הזה. כמעט אין עבודה, אבל שפע של תשבחות. איפה עוד יכולתי להשיג מעמד כזה? -
???משתתף
אני לא רואה איך פתיחת פורום נוסף תהיה "השקעה". אני מנהל פורום בעצמי (שניים, של אותו אתר – דימונס) ואני לא רואה בכך יותר מדי עבודה, ובטח שאין בו השקעה כלכלית.
שנית, אני מתקשה להבין מדוע אתר האגודה למדע בדיוני לא יכיל פורום על מדע בדיוני, אבל אם אתה מתעקש, נעשה נסיון. איכפת לך אם אפתח כאן עץ "סקר" ואשאל אם יש עוד הרוצים בפורום מד"ב?
-
שלמקומשתתף
ואין לי מושג כתגובה למה תהיה ההודעה הזאת…
במקום לפתוח עוד פורומים, למה שלא (ואני יודע שזה רעיון חדשני) נ-א-ח-ד את הפורומים? ז"א, למה לי לבדוק ארבעה פורומים שונים, ב4 כתובות שונות, כאשר אין סיכוי לזכור את הכתובות של כולם (אני עובד על מחשב פומבי ואין סימניות), כאשר ניתן לפתוח מגה-פורום, שבו ישתתפו כולם?
-
fffמשתתף
טיעון קטן אבל לא מטופש:
עשיתי סיבוב בכל הפורומים שקיימים בקישורים אבל לא מצאתי פורום נוח וקריא מבחינה ויזואלית כמו זה. -
Boojieמשתתף
קודם כל, זה *טוב* שבכל פורטל גדול יהיה פורום מדע בדיוני. זה מעלה את המודעות, זה נותן חשיפה למשתמשי אותו פורטל, ובאופן כללי, ככל שיהיו יותר פורומים אוכלוסיית חובבי המד"ב תעלה.
שנית, שום פורטל לא יסכים לוותר על פורום שלו לטובת רעיון האיחוד.
ושלישית, והכי חשוב, כל פורום יוצר קבוצה חברתית מגובשת משל עצמו, עם מאפיינים מסוימים (גיל, תחומי עניין וכדומה) ששונים משל פורומים אחרים, ומהבחינה החברתית לא יהיה שום הגיון לאחד את הפורומים. -
Boojieמשתתף
לא צריך לבקש רשות בשביל דברים כאלה…
-
גלמשתתף
-
גלמשתתף
-
-
מאתתגובות