ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › מה קורה עם עדכוני פרס גפן?
- This topic has 26 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 10 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
כבר עברה חצי שנה מאז שבוע הספר, ואין שום רשימת ספרים חדשים באתר.
-
גלמשתתף
לפי התקנון היו"ר אמור להבחר עד ה-30 לנובמבר, וחברי הועדה האחרים עד ה-1 ליונאר, שזה מחרתיים.
-
Onyxמשתתף
חברי וועדת פרס גפן נבחרו ונכנסו לתפקידם לפני מספר ימים,
דוד דנה – המשמש כיו"ר הוועדה ונכנס לתפקידו במסגרת הזמן המוגדרת
ארן רהט ויוליה שנרר המשמשים כחברי וועדה מן המניין – וגם הם נכנסו לתפקידם במסגרת הזמן המוגדרת.אומנם היו"ר נכנס לתפקידו במסגרת פרק הזמן המוקצה אולם שני חברי הוועד האחרים נכנסו לתפקידם לא מזמן ולפיכך אך החלו את עבודתם.
אנו מצפים שעדכונים יתחילו לזרום במסגרת כניסתה של הוועדה לעבודה שוטפת.
בברכה,
אמיר ארד,
יו"ר. -
גלמשתתף
לת
-
Boojieמשתתף
אבל בתקנון פרס גפן כתוב במפורש שוועדת הפרס לא פורשת מתפקידה עד שוועדת הפרס החדשה נכנסת לתפקיד. זה אומר שוועדת הפרס משנה שעברה הייתה אמורה להיות אחראית לעדכונים שוטפים עד כניסתה לתפקיד של הוועדה החדשה.
(אגב, הכותרת הייתה רק מתוך נימוס: אני לא טועה. הייתי בין האנשים שניסחו את הסעיף הזה – 2ד' – בתקנון הנוכחי של פרס גפן, בדיוק כדי למנוע מצבים כאלה, של ואקום בענייני פרס גפן עד שהוועדה החדשה נכנסת לתפקידה).
תקנון הפרס: http://www.sf-f.org.il/story_338ואם כבר בענייני פרס גפן, העליתי פה את הנושא בעבר ואני אעלה אותו שוב: בעבר, היה קל למצוא מידע מרוכז על ההיסטוריה של פרס גפן, משום שכל המידע היה באתר האגודה וזמין בחיפוש יחיד. היום, המידע על פרס גפן מפוצל בין אתר האגודה לבין אתר הפרס, כשחלק מרשימות המועמדים לפרס זמינות בכלל רק במסגרת טפסי ההצבעה, ולא בדפים שגלויים למנועי החיפוש של האתרים. אדם שלא מכיר את ההיסטוריה של הפרס ומגיע לאתר פרס גפן לראשונה, בכלל לא יידע איפה לחפש את המידע הזה.
המידע של פרס גפן שימש במשך שנים מאגר מידע נוח למד"ב שפורסם בארץ, והיה קל להפנות אליו אנשים ששאלו שאלות על דברים כאלה. היום הוא כבר לא זמין בתפקיד זה, ומלבד העובדה שזה מקשה על חייהם שאנשים שרוצים את המידע הזה, זה גם הורס אחת מהסיבות שבגללן אנשים היו נחשפים לפרס גפן ("אילו ספרי מקור התפרסמו בז'אנר, אתה שואל? תוכל למצוא מידע מרוכז ברשימות המועמדים לפרס גפן, הרי לך קישור"; "אבל מה זה פרס גפן?"; "או, יפה ששאלת! ובכן…")
*לכל הפחות*, נחוץ דף שירכז את הקישורים למקומות שבהם נמצא המידע הזה בכל השנים. עדיף, כמובן, לדאוג לרכז את המידע הזה באחד משני האתרים, בדרך שתהיה זמינה למנוע חיפוש.
-
Onyxמשתתף
אוקיי,
אני לא אתקן אותך – כי את לא טועה, היאח הידד.
כתוב שוועדת הפרס לא פורשת מתפקידה עד שהוועדה החדשה נכנסת.
הם פרשו בכל זאת.
זאת הבעיה עם מתנדבים – מה את רוצה שנעשה עכשיו?
נפטר אותם?
גם העברת הוועד האחרונה לא הייתה בדיוק אות ומופת להעברה מסודרת – חברי הוועד היוצא די התאיידו. זה לא שהייתה חפיפה מסודרת או איזשהו הליך מוסדר.
אני רוצה להבהיר שאני לא בא לתקוף אותך בעקבות דברייך או לתקוף את חברי הוועדה היוצאת – פשוט, כתוב – וזה אידיאל נפלא, אבל זה לא קרה בפועל. בעיקר כי הייתה התחלפות תפקידים משמעותית בכל הדרגים – פרס והאגודה.
זה המצב הנתון שקיבלנו – עם זה אנחנו צריכים להתמודד.
הייתה תחלופה, הסעיף הזה לא בא לכדי ביטוי במציאות, חבל.
בקשר לחיפוש ולאיחוד המידע – אני בעצמי עברתי תהליך של דילוג בין האתרים השונים למציאת מידע, אבל היות וההבנה הטכנית שלי בנוגע לזמינות במנועי חיפוש ונגישות למידע לוקה בחסר, אני לא יכול להתחייב בנוגע לדרך הפעולה הנכונה – אנחנו נבדוק את הנושא עם האנשים הטכניים האמונים על הפעלת האתר.
תודה על העלאת הנושא,
אמיר ארד,
יו"ר. -
Boojieמשתתף
"התאיידו"? דפנה קירש, דוד דנה ונועה רייכמן, שלושה פעילים שעשו עבודתם נאמנה, התאיידו? איך זה קרה? ואיך זה שלא נכתב על זה דבר בפרוטוקולים של הוועד? (לפחות, אני לא ראיתי).
גם האמירה ש"חברי הוועד היוצא התאיידו" די מוזרה לי, לאור העובדה ששניים מהם, אם זכרוני אינו מטעני, חברים בוועד הנוכחי, ואחד מהם משרת כגזבר וכיועץ לצד הוועד (שלא לדבר, כמובן, על חברת ועדת ביקורת הנמרצת שממשיכה בתפקידה). שלושה חברים מתוך שבעה מהוועד הקודם שפעילים בוועד החדש או לידו נראים לי דווקא כמו המשכיות יפה למדי. אממ, אלא אם כן אתה טוען שחברי הוועד עדו ענבל וליאת שחר, וגזבר האגודה רמי שלהבת (שאגב, תפקידו זה לא מופיע ברשימת בעלי התפקידים באגודה בדף "על האגודה"), התאיידו ואינם ממלאים את תפקידם, ואני ממש מקווה שזה *לא* מה שאתה טוען.
אה… לאור נסיון עבר אני חייבת לשאול: אתה *בטוח* שפניתם לאנשים ו*ביקשתם* מהם להעביר מידע, לבצע חפיפה, להמשיך בתפקידם או כל מה שרלוונטי?באשר ליכולת חיפוש, זה *מאד* פשוט: לוקחים את כל המידע. דואגים שהוא יהיה זמין באתר עם מנוע חיפוש. זהו.
מאחר שראיתי עכשיו שבאתר פרס גפן אין אופציה לחיפוש (אבל ראיתי שרשימת המועמדים של השנה הקודמת מופיעה שם עכשיו, אחרי שאתמול היא לא הייתה. יפה), אני רואה שתי אפשרויות אם רוצים שזה יהיה ידידותי:1. הפשוטה-אך-פחות-אלגנטית: להעלות את החומר החסר (רשימות מועמדים מלאות מהשנה, ונדמה לי שגם התפלגות המצביעים לאחר הפרס – כל השנים הקודמות כבר נמצאות) לאתר האגודה, ליצור באתר פרס גפן קישור למחרוזת החיפוש הרלוונטית באתר האגודה. אם רוצים חיפוש מדויק, יכול להיות שזה יחייב לשנות את הלידים של הסיפורים הרלוונטיים כדי לשתול בהם מחרוזת חיפוש ספציפית. וזה הרבה פחות מסובך ממה שזה נשמע, עורך אתר האגודה מן הסתם יכול להסתדר עם זה, ואם יש לו בעיה הוא יכול לשאול עורכי עבר שלפחות חלקם תמיד שמחים לעזור. זה אומר, כמובן, גם להמשיך לעדכן את אתר האגודה בעתיד.
2. האלגנטית-אך-פחות-פשוטה: ליצור באתר פרס גפן אופציה לחיפוש (שאמורה להיות קיימת במערכת ניהול התוכן שעליה הוא בנוי אך לא מופעלת כרגע), וליצור בו סיפורים שבהם יופיע כל התוכן הרלוונטי (רשימות מועמדים מלאות מכל השנים, התפלגויות לאחר הצבעה, רשימות מועמדים סופיים וזוכים).
-
Onyxמשתתף
ורד,
אנחנו לא ביקשנו – והם לא המשיכו.
וכן, חברי הוועד התאיידו – כמו חברי פרס גפן. כולם פשוט הפסיקו לתפקד.
לצורך העניין – גם את.
אף בעל תפקיד שמתפטר לא עוזב את התפקיד קם והולך ומשאיר אחריו אדמה חרוכה.
בפועל, זה בדיוק מה שעשיתם.
את רוצה אנשים להאשים? בכיף. את רוצה להאשים אותנו למרות שזו הירושה שקיבלנו מהוועד היוצא – שגם *את* היית חלק ממנו – אין בעיה.
רק אל תשכחי כשאת מוציאה את הלפידים והקלשונים ומבעירה את המדורות – להכין מוקד גם עבורך – בסדר?
*זה המצב שהיה, טוב/רע והפקת לקחים היו מספיק* מספיק לטקבק למוות כל נושא.
אנחנו מנסים להתמודד עם מצב האדמה החרוכה שהשאירו לנו הוועדים הקודמים – לא נאה למישהו – שיסתכל טוב טוב במראה.
מה אמרת במקום אחר בפורום לפני מספר שעות? *אתם האגודה – הפעילים* אז אולי בשם השנה החדשה הנכנסת, שכל אחד יעשה חשבון נפש – וכשהוא מקונן על מצב הפורום, האגודה, המתנדבים, האמון, הפעילות, הפריפריה, המרכז, אייקון, אמא"י, נהלים, תקינה, כספים ואלף ואחד נושאים –
תסתכלו במראה.
אמיר ארד
יו"ר. -
נועה רייכמןמשתתף
דווקא בפעם האחרונה שהסתכלתי בראי נראיתי ממשית, ולא "מאויידת"… באייקון גיליתי להפתעתי שאני מעורבת בועדת פרס שעבודתה כרוכה בחילול שבת (בעיה אישית שלי שלא בדקתי קודם, אלא שעד השנה הבעיה כלל לא התעוררה כי לא היתה פעילות אייקון בשבת – ואת העובדה שתהיה הצבעה בשבת גיליתי רק בתוכנייה, ונראה לי לא הוגן לפרוש בשיא הלחץ….). מאז דיברתי עם מספר גורמים, בועד ומחוצה לו, ואמרתי שאני מוכנה להמשיך בתפקיד אם יוכלו להבטיח לי שהשנה לא תהיה בעיה כזו – מה לעשות, כל אחד והשריטה שלו. את התשובה קיבלתי רק שלשום – אחרי שבאתר כבר התפרסמה ועדת הפרס החדשה.
לדעתי, אין לעדכן רשימות ספרים באתר עד אחרי ההצבעות והכרזת הזוכים באייקון, כך שמדובר בחודשיים (גם זה מספיק לא בסדר!) ולא בחצי שנה.
-
Boojieמשתתף
יש לך חוצפה לבוא בהאשמות בלי לבדוק את המצב. "אדמה חרוכה", בלי בושה.
לא היה אדם אחד מטעם הוועד שבא אלי בשאלה ולא קיבל תשובה. לא היה אדם אחד מטעם הוועד שביקש עזרה ולא קיבל אותה. העברתי לוועד את כל החומר שהיה ברשותי בצורה מסודרת – והקדשתי לא מעט שעות כדי לוודא שאכן כל החומר שם. כשביקשו ממני, הגעתי במיוחד לתל אביב וישבתי עם מנהל ועורך האתר החדשים ותדרכתי אותם בשימוש באתר, כולל קובץ שהכנתי להם במיוחד עם כל ההוראות, והייתי זמינה לעזרה כל פעם שביקשו. כשביקשו ממני להגיע במיוחד לת"א לצורך ישיבה על פרס גפן למרות שכבר לא היה לי *שום* קשר לנושא ואפילו לא תדרכו אותי כמו שצריך, הגעתי. הוועד, מצדו, המשיך לירוק לי בפרצוף פעם אחר פעם.
*כל* מה שהוועד ביקש ממני, הוא קיבל, ויותר מזה. מהצד השני, ההתנהגות של הוועד ביחס לפרישה שלי, כולל התעלמות טוטאלית מהעובדה והכפשות *חסרות ביסוס* מאחורי הגב (במיוחד הסיפור המשעשע מאד על זה שאני "ממדרת מידע", ובפרט כשזה התייחס למידע שמסרתי לוועד כמה וכמה פעמים קודם והוועד *לא עשה איתו כלום*), הייתה מחפירה. כל דבר שרק אפשר לחשוב עליו כדי לגרום לאנשים לא לרצות לשתף פעולה יותר לעולם, היה שם, ועוד כמה דברים חדשים שאף אחד לא היה חושב עליהם.
העובדה היא, מר "אדמה חרוכה", שברוב המקרים לוועד לא היה נאה לבקש דברים שאם היה מבקש, היה מקבל. העובדה היא שמן הסתם זה נכון גם לגבי כל שאר הפעילים שפרשו. והעובדה היא שכשמתייחסים לפעילים כמו לזבל, מאבדים אותם.
אתה רוצה להמשיך להתבכיין בשם הוועד המסכן והמותקף שלא מבינים אותו, ושפעילי עבר מרושעים מסרבים להיות נחמדים אליו? נו, תהנה. אני לא הולכת להפסיק לבקר את הפעילות שלכם רק כי אתה מקשקש שטויות על "אדמה חרוכה" בלי שיהיה לך בכלל מושג על מה אתה מדבר. ובאמת, *אין לך מושג* על מה אתה מדבר.אתה רוצה שאנשים יעשו בשבילך דברים? רד ממגדל השן שלך ובקש מהם. הוועד הוא זה שאמור לנהל את ועדת פרס גפן ולא להפך, ואם ועדת פרס גפן "התאיידה" פשוט כי לא ניהלתם אותה, זה פאק שלכם ולא של המתנדבים בה. אתם המנהלים, לא הם.
-
Onyxמשתתף
"האמת כואבת".
מעניין שזה גרם לך להתפוצץ בשידור חי.
אולי יש דברים בגו'.
-
Onyxמשתתף
נועה,
שאין לי טענות נגד חברי וועדת פרס גפן.
אני חושב שעשיתם מלאכתכם נאמנה.
ואני רוצה להודות לך בהזדמנות זו בצורה פומבית על הרצינות ומסירות שאת וחברייך לוועדה נסכתם בתפקיד.
הבעייה הייתה שחברי וועדת פרס גפן לא המשיכו בתפקיד – למרות האמור בתקנון.
ושהוועד הנכנס לא ידע ולא ביקש.
הוועדה החדשה נכנסה לתפקיד והכל יבוא על מקומו בשלום.
ושוב נועה,
תודה רבה על המסירות
אמיר ארד
יו"ר -
Boojieמשתתף
החל מרגע זה, אני מסרבת לשתף פעולה איתך בפרט ועם האגודה בכלל, עד שלא תתנצל בפניי על האמירות השקריות והמכוערות שלך ביחס אלי. אין לי שום כוונה לתרום ולו דקה נוספת מזמני לארגון שהיו"ר שלו מכפיש אותי בשקרים בפורום פומבי. ומה שכתבת היה *שקרים*. חד וחלק.
אכן, האמת כואבת. למרבה הצער, נראה שאתה חסין כאב, כי האמת שאתה מדבר עליה לא הייתה במה שאתה כתבת, היא הייתה בהודעה שלי. ולהבדיל מהשטויות שאתה כתבת, האמת שאני כתבתי מגובה בעובדות שהתרחשו במציאות, לא בדמיון הפורה שלך או של חברי ועד אחרים.
ספגתי מספיק חרא מהוועד לדורותיו, כאן אני מותחת את הגבול. תתנצל על השקרים שפרסמת. אין לי מושג מי מכר לך אותם, ואני לא מצפה ממנו להתנצל, אבל אתה המשכת להפיץ את הזבל הזה הלאה, וזה לא מקובל עלי בשום צורה שהיא. -
Onyxמשתתף
ורד,
ראשית,
כוונתי באומרי "אדמה חרוכה" התייחסה לא לעזיבתך את הועד ולא הייתה מיוחסת לך באופן אישי, הריני מתנצל אם זו הייתה הכוונה העולה מדברי.
ואני אבהיר,
כוונתי באומרי "אדמה חרוכה" נגעה להתנהלות הוועד לפחות בארבע השנים האחרונות – כגוף. כשנכנסתי לתפקידי כיו"ר גיליתי לאט לאט את המצב המחפיר בו מתנהלת האגודה. אני חושב שהמושג "חנות מכולת" גבוה מכדי לתאר עד כמה המצב היה, ועודנו, מחפיר.
פרוטוקולים, תקנות, נהלים, סדר בקבלת החלטות, הזנחה של נושאים, שקיפות, ארגון, תקציב, ניהול ושמירת מידע היסטורי. כל נושא כמעט שניתן להעלות על הדעת סבל מהזנחה ומניהול לקוי של *כל* הוועדים בארבע השנים האחרונות, אם לא לפני כן. היות והיית חלק מהוועד האחרון – הכללתי גם אותך במסגרת האמת הקיימת. אני רוצה לשוב ולציין שהכוונה לא הייתה להאשים אותך באופן אישי אודות יציאתך מהוועד בשנה שעברה והאופן שבו נעשה.
ספגת מספיק חרא מהוועד לדורותיו אבל פה המקום לציין שוועד אינו אישיות קבועה. לוועד הקודם היה אופי מסוג מסויים – כמו גם לוועדים לפניו. ולוועד הזה יש אופי אחר. הביקורת הנשענת על מקרים בהיסטוריה של התנהלות מול וועד כזה או אחר, צריכה להסתיים. הוועד מגלה פתיחות, הקשבה ונכונות לקחת אחריות ולהתנצל במידה ונעשתה טעות.
שינויים רבים נעשים – ואני מקווה שלמרות העובדה שאנחנו לפעמים מתכסחים וירטואלית בפורום, תמשיכי להיות ולקחת חלק בשינויים הנעשים.
אמיר ארד,
יו"ר. -
גרומיטמשתתף
יש לי הרבה ויכוחים עם ורד ושפע של טענות נגדה, בין השאר על דברים שהיא הייתה אמורה לעשות ולא עשתה בזמן כהונתה בוועד, ועל האופן שבו היא עזבה אותו, אבל אין שום יסוד להאשים אותה שזרקה את הכל וברחה.
כשורד עזבה, קיבלתי מידיה מסמך חפיפה מסודר שכלל פרטים על כל הנושאים הרבים שהיו תחת אחריותה בזמן כהונתה (בין היתר מזכירות האגודה, אתר האגודה, פרס גפן ועוד). יחד איתו קיבלתי את כל קבצי המזכירות שהיו נחוצים לי ולגל כמחליפיה בתפקיד, מסמך מפורט מאוד על פרס גפן, הרשאת ניהול לפורומי האגודה, ועוד כהנה וכהנה. גם כשפנו אליה אחרי כן וביקשו את עזרתה היא עשתה את זה תמיד, גם אם לפעמים תוך עיקום פרצוף והטחת האשמות שעשו את הפניה אליה לחוויה לא הכי נעימה בעולם. המידע עצמו הועבר בכל מקרה בצורה מסודרת ומפורטת עם חפיפה סבירה, ה יא בהחלט לא נעלמה לשום מקום אחרי פרישתה.
-
Onyxמשתתף
בטח כשהתחלת לכתוב אותה היא טרם הופיעה – אבל הבהרתי את העניין.
הן פה באתר והן בשיחת טלפון ביני ובינה.
תודה.
-
Boojieמשתתף
כן, הייתה הצטברות של בעיות בוועדי האגודה לאורך השנים. הרבה דברים נעשו לא נכון, וכבר הכיתי על חטא יותר מפעם אחת על החלק שלי בהם, כך שמהבחינה הזאת אני מקבלת את דבריך. כחברת ועד, וכבר אמרתי את זה יותר מפעם אחת, לא הייתה לי מעורבות מספקת בקבלת החלטות ובקביעת מדיניות, והנחתי לדברים לקרות כשהייתי צריכה לקחת הרבה יותר אחריות במאמץ לשנות את כיוונם. אני יכולה להביא מגוון תירוצים למה זה היה כך, אבל הם באמת לא רלוונטיים. לא כך זה היה צריך להיות.
רק מה, אל תגזים גם עם הזלזול בוועדים קודמים. לוועדים הקודמים היו פשלות והייתה גרירה של בעיות מסוימות שהתנפחו לגודל עצום, אבל גם היה מאמץ מתמשך לתקן את הבעיות, שממש כמוך רובם ירשו. לא תמיד המאמץ הזה נעשה בכיוונים הנכונים או בגיבוי של הכישורים הנכונים, אבל רוב הוועדים הקודמים לא הזניחו נושאים במכוון, ממש כפי שהוועד שלך לא מזניח אותם במכוון. היו דברים שעבדו והיו דברים שלא, ממש כמו שאפשר להניח שגם לוועד שלך יהיו דברים שיעבדו ויהיו דברים שלא. אפשר רק לקוות ששיעור הדברים שלא יעבדו יהיה קטן.
-
???משתתף
של הוועדים הקודמים. זה לא שאנחנו לא מכירים את החסרונות של הוועדים הקודמים ולא יודעים במה מדובר (ומתבקש כאן DUHHHHHHHHHH גדול).
אבל ההיתלות שלכם במחדלי הוועדים הקודמים בתור תירוץ לכל המחדלים שלכם מתחילה להיות מאוסה. והיא גם תתחיל להתיישן מהר מאוד. אתם כבר כמעט ארבע חודשים בתפקיד, מתי שהוא תצטרכו להפסיק להאשים את הירושה שקיבלתם ולהתמודד עם ההתנהלות של הוועד הנוכחי, במיוחד שהפתיל הנוכחי מגלה תמונה מאוד לא מחמיאה של ההתנהלות שלו.
-
Boojieמשתתף
גם גישת "המטאטא החדש", גם האמירה ש"הוועדים הקודמים הורישו לנו המון ברדק", וגם הנטייה לתלות את כל האשם בוועדים הקודמים. ובסופו של דבר, כל ועד מאשים את ירושת הוועדים הקודמים, כל ועד בטוח שהוא הראשון שעושה דברים כמו שצריך, וכל ועד מואשם בתורו על ידי הבאים אחריו.
שמא נקווה שהוועד הנוכחי יצליח לשבור את המעגל ולצאת – בסופו של דבר – מהברדק שהוא ירש? אני מוכנה להיות אופטימית. אחרי הכל, באווירה של הימים האחרונים, חייבים להיות אופטימיים לגבי *משהו*. -
???משתתף
גם מהבחינה הזאת שהדברים נאמרים פעם אחרי פעם בפורום (ולא בתור קרעכצן בעל פה) וגם בהיקף הדברים. ובלי שום קשר, עם כל הבנתי לתכונה האנושית הבסיסית הזאת, זה מתחיל להיות מוגזם וגם די מכוער.
-
Onyxמשתתף
כשאנשים יפסיקו להטיל את האשמה במעשים מהעבר על הוועד הנוכחי, אני אפסיק להפנות אתכם לוועדים הקודמים.
את רוצה שנפסיק להאשים? תפסיקו עם ההאשמות בעצמכם.
להלן דוגמה :
מועלה רעיון לויקי בנושא פעילות האגודה.
ורד מודיעה "תשכחו מהוועד הוא מעולם לא הקשיב, הוא לא מקשיב והוא גם לא יקשיב בעתידאת מצפה ממני לא להפנות אצבע מאשימה לוועד הקודם על חוסר ההקשבה שלו בעבר? האם הוועד הנוכחי, במתכונתו הנוכחית היה אותו וועד שהתקיים כשהועלתה ההצעה באותה תקופת זמן וזכתה להתעלמות עד שלילה מוחלטת?
את אומרת." DUHHHHHHHH " כאילו שזה ברור מאליו – אבל למרבה הצער, לא את ולא חברייך לאגודה עושים את ההבחנה.
הוועד אינו יישות בעלת אופי עצמאי ומתמשך. העובדה שמייחסים תכונות "אופי", כביכול, של וועדים קודמים – ומשליכים אותן על הוועד הנוכחי היא בדיוק העובדה שמונעת מהוועד הנוכחי לצאת ממעגל ההאשמה.
-
Onyxמשתתף
אבל מהצד השני.
הדמוניזציה שאתם עושים לכל טעות, העובדה שאתם מנהלים פנקסנות מדהימה בפרטיה, כזו שתושיב בחבטת תדהמה גם פנקסניות פולניות דור 3.5.
העובדה שעל כל פנייה בכיוון שאינו דומה לקו המחשבה שלכם אנשים זועקים בישראליות טיפוסים "למה פניתם ימינה" בעוד אחרים זועקים "למה פניתם שמאלה".
ביקורת זה דבר מבורך שעוזר לשמור על ראייה מציאותית של הדברים ולשמור על הקשר שבין בעלי התפקידים ובין בוחריהם. ביקורת יתר הופכת את המצב לשלילי שכן היא מצרה את צעדיהם של בעלי התפקידים במידה כה רבה עד כדי העדפה של הימנעות מעשייה במטרה שלא לספוג ביקורת.
יש לך ביקורת על הועד? נשמח לשמוע אותה. בצורה נקייה, נטולת התלהמות ופומפוזיות יתר. הוכחנו יותר מפעם אחת במהלך הקדנציה הקצרה יחסית כי אנו מסוגלים להודות בטעות ואף להתנצל עליה. אם את חשה שהביקורת על תפקודנו לא מצליחה להבקיע את דרכה אלינו – ושצורת הפעולה שלנו שונה באופן משמעותי מכוונת הבוחרים, דרך הפעולה החוקית והדמוקרטית פתוחה בפנייך – החתימי חברי אגודה, כנסי אסיפה שלא מן המניין ואני באופן אישי אשמח להכיר בטעותי ולרדת מכסא היו"ר ולהעבירו לאדם אותו תהיה האסיפה סבורה כי ייטיב לנהל.
אמיר ארד,
יו"ר. -
Boojieמשתתף
חברת הוועד שהביעה התלהבות מהרעיון דווקא הייתה חברה בדיוק באותו ועד שהרג אותו בזמנו. לפחות בזהות הספציפית הזאת, יש המשכיות. אבל לא אמרתי שאני לא אכנס לזה? מילה שלי זה לא מילה.
אכן, ירשתם מצב מחורבן, כמו בערך כל ועד לפניכם, וכמו בערך כל ועד לפניכם, אתם עושים כל מה שאתם יכולים להתמודד עם המצב המחורבן הזה. Been there, done that. אבל בניגוד לוועדים קודמים, שניסו להיות דיפלומטיים ביחס לקודמיהם ולא לשפוך עליהם מקלחת של חרא (כעניין של מדיניות), אתה, לפחות, לא ממש טורח בזה. אתה מתבטא בצורה חסרת תקדים כלפי עבודתם של קודמיך, ומציג אותם כחדלי אישים מוחלטים תוך זלזול והשפלה פומביים. ולאנשים שהיו בדיוק באותו מצב מחורבן כמוך (של ירושת צרות מהעבר וביקורות מכל עבר בהווה), ונמנעו מלהשפריץ בפומבי מטר בוז ולגלוג על קודמיהם, לראות דבר כזה זה, אה, מטריד משהו.
אתה לא הראשון שעומד במבחן הזה. אתה כנראה כן הראשון שעומד במבחן הזה ובוחר להתמודד איתו באמצעות ביזוי פומבי של אנשים שעמדו בו בעבר. ומאחר שחלק נכבד מהאנשים האלה הם – עדיין – חלק ממאגר כוח האדם הרציני ביותר של האגודה, אני לא יכולה שלא לתהות אם זה חכם כל כך.
-
???משתתף
ורד היא האלה הוורלונית עם השער הסגול (או הירוק או הכחול). ואני סתם אחת עם שער בצבעו הטבעי.
אני לא זוכרת שהתקפתי אתכם יותר מדי מאז שנבחרתם (ורק בגלל הזהירות אני לא אומרת שלא תקפתי אתכם בכלל, למרות שאני לא ממש זוכרת), בטח ובטח לא בהתלהמות או פומפוזיות. כמו שמישהו הזכיר כאן, היו לי בעיות אחרות ולא ממש נכחתי כאן בזמן האחרון. כך שלא צריך להפיל עלי את כל התסכולים שלכם מחברי האגודה.
אתם רוצים להוכיח שאתם שונים מוועדים קודמים? אז תהיו שונים. בניגוד לדעה המקובלת, חברי האגודה אשכרה יודעים להבחין בין אמיר לבין….. נו….. אנשים אחרים. תתנהלו אחרת, אז אנשים לא יפילו עליכם את חטאי הוועדים הקודמים.
ושלא יהיה לך ספק, ברור לרובנו איזה בלגן קיבלתם. אבל מתי שהוא תצטרכו להפסיק להשתמש בהסבר הזה. כבר עכשיו הוא מתחיל להעלות עובש.
-
Boojieמשתתף
כי אנשים כל הזמן מתבלבלים. כולל אנשים שרואים אותנו בכנסים, מה שכבר באמת מוזר.
-
???משתתף
אבל אולי זה קצת פחות כבוד בשבילך (:
-
Boojieמשתתף
כי כידוע, אני מעולם לא ניהלתי כנס…
-
-
מאתתגובות