מה קורה עם אתר פרס גפן?

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה מה קורה עם אתר פרס גפן?

מציג 11 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163702 הגב
      Boojie
      משתתף

לפני, אה, כך וכך זמן, נראה היה שצץ כאן מתנדב לתקן את הבעיות העיקריות באתר פרס גפן שהופכות אותו ללא-שמיש בעליל (למשל, העובדה שאין בו אפשרות לדפדף לדפים קודמים וגם אין בו אופציית חיפוש, כך שלמעשה כל דבר שנמצא באתר ולא מצוי בדף הראשון או מקושר ממנו, איננו נגיש לאיש), אבל מאז לא היה שום עדכון והאתר נראה בדיוק כמו קודם. ואני מנג'סת על זה עכשיו כי רציתי לגשת שם לתכנים שהופיעו מוקדם יותר, ולא יכולתי.
      ועד, יש עדכון כלשהו לגבי המתרחש? כל הזמן הזה, ועוד לא הצלחתם למצוא אפילו מישהו שיוסיף שם את האופציה להגיע גם לדפים הקודמים?
      (כן, אני יודעת שאתן נורא עסוקות היום. כמו, בעצם, כל יום אחר. זה בסדר, אני אחכה בסבלנות).

• #188129 הגב
      Boojie
      משתתף

כן, הבטחתי סבלנות, אבל אני חושבת ששלושה ימים זה מספיק זמן כדי שהוועד יוכל לנסח תשובה ראשונית, אפילו אם הוא עסוק בדברים אחרים.
      חודשיים חלפו מאז הפעם האחרונה שאמרתם שאתם הולכים לטפל באתר פרס גפן, והוא *עדיין* אינו נגיש ואינו חפיש, והמידע בו, מכל בחינה מעשית, נסתר מעין. זוכרים שאמרתם שאתם הולכים לשפר את הסחבת בפרויקטים של האגודה? אז אולי צעד ראשון נחמד בכיוון יהיה לתת מענה, ואפילו התחלתי ולא מלא, לשאלות בפורום הזה אחרי פחות משלושה ימים.

• #190647 הגב
      falcore
      משתתף

הבעייתיות של אתר פרס גפן היא לא משהו שאפשר לתקן באמצעות הוספת פיצ'ר פה, לינק שם. כלומר – אפשר. זה לא כדאי במיוחד.

בימים אלו מוקמת ועדת פרס גפן והצוות התומך שלה מבין גוף הפעילים, ועד סוף השבוע – אני מקווה – נוכל לקבוע ישיבה ראשונה.

אחד האייטמים על סדר היום של ועדת פרס גפן הוא האתר, ולאחר הישיבה הזו תחל העבודה על האתר.

מקווה שזה עונה על שאלתך.

עדי

• #190648 הגב
      רז
      משתתף

החיבה המוגזמת של האגודה לדיונים מתחילה לחצות את רמות האבסורד. אני לא חושב שלמישהו היתה בעיה עם התוכן שהופיע באתר פרס גפן, ואני מניח שכל התוכן שכבר נמצא שם עבר אישור של ועדת פרס גפן הקודמת. הבעיה היתה הבלגן הטוטאלי שבו התוכן הזה הוצג באתר. כדי לפתור את הבעיה הזו לא צריך התכנסות של ועדת פרס גפן – צריך לומר לאותו מתנדב שלקח על עצמו את פתרון הבעיה "הנה ההרשאה שלך להשתמש באתר, סע".

• #190649 הגב
      גל
      משתתף

האתר לא דורש עיצוב מחדש, לא שינויים בתכנים או תוספת תכנים. הוא דורש אמממ.. פיצ'ר די חיוני לכל אתר שמכבד את עצמו – מנוע חיפוש.
      ואפשרות לגשת לדפים קודמים בקלות.

• #190650 הגב
      Boojie
      משתתף

ומעבר לזה: כן, מה שאתר פרס גפן צריך זה *בדיוק* הוספה של פיצ'ר או שניים על ידי מישהו שמבין מהחיים שלו. אני מאמינה שאם הייתם יוצרים קשר עם חנית כהן (או מבקשים ממני ליצור איתה קשר עבורכם, כשחושבים על זה), היא הייתה מסוגלת לתקן את קוד ה-PHP של דפי האתר (ומדובר בתיקון של דף אחד או שניים מתוך דפי התבנית, לעניות דעתי) כדי שיאפשרו מנוע חיפוש וגלישה לדפים קודמים בתוך פחות משעת עבודה, ואפילו להוסיף סרגל ניווט צדדי, מן הסתם (אם כי זה אולי ידרוש קצת יותר עבודה). ואם לא היא, אז מישהו אחר שיודע לעשות את זה.

לא צריך בשביל זה דיונים, לא צריך בשביל זה ישיבות, לא צריך בשביל זה ועדת גפן, לא צריך בשביל זה להתכנס במיוחד – צריך בשביל זה בנאדם אחד שיפתור את הבעיה הנקודתית *עכשיו*. אחר כך, כשהשרפה הבוערת תכובה, אפשר לכנס ישיבות בנחת ולעצב את האתר מחדש אם נורא רוצים.

הערה: רק למקרה שהידע הזה הספיק להתפוגג (כמו שקורה לעתים כל כך קרובות), חנית כהן משמשת כבר כמה שנים כעוזרת מזדמנת לבניית אתרים בוורדפרס עבור האגודה, והשם שלה חתום על הקמתם של כמה אתרים של האגודה, כמו למשל שלושה אתרי פנטסי.קון שונים, אם זכרוני אינו מטעני. והיא גורו של וורדפרס. סתם, כי שמתי לב שאיכשהו, הוועד לא מצליח לשמר ידע מהסוג הזה.

• #190651 הגב
      דותן דימט
      משתתף

כדאי אולי לפנות לדורה, שעיצבה את האתר.

כדי לקבל חיפוש באתר, אפשר ללכת לכתובת מפוברקת כזו.

נראה לי ששווה להוסיף קטגוריות של "מועמדים" ו"זוכים" ולהעביר את הפוסטים הרלוונטים לקטגוריות הללו. ולהשלים לאחור את זוכי ומועמדי שנים קודמות.

• #190652 הגב
      Odonata
      משתתף

אנחנו מנסות השנה לעבוד באופן מסודר, ולא רק לכבות שריפות, במיוחד שהשריפה המסויימת הזו לא בוערת.

אתר פרס גפן קשור קשר הדוק, מבחינתנו, לאתר האגודה ולשאר תת האתרים. אנו מעוניינות ליצור תכנית מסודרת לטיפול בהם, ולגייס אנשים שמחוייבים לפרויקט כולו ולא רק להוספת פיצ'ר או שניים. אנו מעדיפות, במידת האפשר, לבחון את הנושא מההתחלה ועד הסוף ולא לתקן טלאי על טלאי.

• #190653 הגב
      falcore
      משתתף

כמו לסדר אותו לפי שנים, ולתת גישה לכל שנה בנפרד אם רוצים.
      ולהוסיף גלריית תמונות לדוגמה.
      ולהוסיף הרבה קישורים חיצוניים.
      ולתת גישה לריאיונות שנעשו במסגרת פונדק גפן.
      וגם להוסיף פונקציית חיפוש.

ואולי כדאי שהאנשים שהולכים לקדם את פרס גפן בצורה הכי טובה השנה, קרי ועדת פרס גפן, שלקחה על עצמה את תפקיד קידום הפרס עוד בשנה שעברה – תודה ששאלתם, יחליטו איך הם רוצים שכל האתר ייראה.

וכן, סתם כי התעניינתם, דורה מעורבת בתהליך גם כן. היא זה שעיצבה את האתר מלכתחילה, בשיטה שהוצעה כאן קודם של "קחי את הקודים וסעי". היא עשתה עבודה מצוינת בתור התחלה, אבל עכשיו הגיע הזמן להמשיך את העבודה הזו בצורה מסודרת.

אבל מה אני יודעת. אני בכלל טכנופובית.

• #190654 הגב
      Boojie
      משתתף

את כל זה עושים עם סרגל גישה צדדי עם תוספת של ווידג'טים, וכל אחד מהדברים שציינת אפשר להוסיף לחוד, מתי שרוצים, איך שרוצים. זה אחד היתרונות של וורדפרס. הוא מודולרי, ידידותי, ואפשר להוסיף לו דברים בהדרגה. לא צריך לחכות חודשים כדי לתקן בעיה אחת מהותית (כמו, נגיד, שאתר פרס גפן *חסר כל תועלת* כי אין בו שום אפשרות גישה למידע קיים מלבד מה שמופיע בדף הראשי) רק כי יש עוד בעיות אחרות.

הייתי מקבלת את הטענות של רצון לעבודה מסודרת, אבל מאז הפנייה האחרונה (וזה לא היה הרגע שבו הבעיה צצה, זה רק היה הפעם האחרונה ששאלתי מה קורה עם זה) עברו חודשיים. אין שום הצדקה שבעולם שפיתרון של בעיה כל כך בסיסית ומהותית תיקח חודשיים, ובאמת שלא צריך דיונים כדי להבין שאחד הצרכים הבסיסיים של אתר זה אפשרות גישה לתוכן שבו.
      אני ממש לא מסוגלת להבין איזו מין גישה זו לעבודה – לצאת מנקודת הנחה שאם כבר יש באתר הרבה בעיות, אז עדיף כבר לדחות את הפיתרון של כולן בהמון זמן כדי שאפשר יהיה לערוך לגביהן ישיבות.

אני ממש לא מבינה לפי איזה לוחות זמנים עובד הוועד. כבר שאלתי פה בעבר אם לוח זמנים שבו כל דבר שהוועד אמור לעשות לוקח חודשים נראה לכם סביר, ונאמר לי שאתן מנסות לתקן את זה. אבל נראה שאתן אפילו לא מבינות שמשהו בזה לקוי. לא, לא חשוב יותר ש"ועדת פרס גפן תחליט איך היא רוצה שהאתר ייראה". חשוב יותר שהאתר המחורבן *יעבוד*, ברמת הפונקציונליות הבסיסית. ועכשיו, לא בעוד כמה חודשים.

• #190655 הגב
      Boojie
      משתתף

אני מצטערת. התשוקה לעבודה מסודרת היא דבר נהדר, אבל העובדה שאתר פרס גפן חסר כל פונקציונליות בסיסית (וזה אומר, שאין שום גישה – *שום* גישה – למידע שהצטבר באתר מאז פתיחתו) היא לא "שרפה לא בוערת". זה אתר שאמור להיות אחד מעוגני היחצ"נות של הפרס, מקום שכל מי שמחפש מידע יוכל לקשר אליו, וכרגע הוא לא שווה כלום. המיצוב שלו בגוגל לא מתקדם מאחר שאף אחד לא מקשר אליו, ואף אחד לא מקשר אליו כי אי אפשר למצוא למה לקשר. אני מוצאת את עצמי מצטערת שבכלל הקימו את האתר הזה – כשכל המידע על פרס גפן היה באתר האגודה, לפחות הוא היה נגיש. אם אנשים רצו לתת מידע כלשהו שקשור לפרס או למועמדים בו, תמיד היה אפשר למצוא לאן לקשר. היום אין כלום, וזה כבר נמשך ונמשך ונמשך.

כל פעם אנחנו מגלים שדברים נגררים חודשים על גבי חודשים, ואז כששואלים מה קורה עם זה, אנחנו מקבלים תשובה ש"בקרוב תהיה עוד ישיבה בנושא". זה לא סביר. לרצות לעשות הכל מושלם ומסודר זה רצון ראוי ביותר לכבוד, אבל קצת יותר דחוף פשוט *לעשות*. הסדר המושלם יכול לחכות.

• #190656 הגב
      יעל
      משתתף

כל שאר נושא בנית האתר מחדש הוא חשוב, אבל לא דחוף. אבל הבעיה שלא ניתן לדפדף לאחור – היא כן דחופה. וזה משהו שלדעתי אפשר לסדר די בקלות.

דורה יודעת על הבעיה הזו?

אפילו חיפוש לא כזה דחוף, יש גוגל. אבל העדר דפדוף אחורה לא מאפשר גם לגוגל לסרוק את האתר כמו שצריך. התיקון של הנקודה הקטנה הזו הוא באמת באמת דחוף.

מציג 11 תגובות משורשרות
מענה ל־מה קורה עם אתר פרס גפן?

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: