ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › מה מיוחד בעמותה??????
- This topic has 25 תגובות, 9 משתתפים, and was last updated לפני 18 שנים, 11 חודשים by ג'וני.
-
מאתתגובות
-
-
דצמבר 17, 2005 בשעה 4:54 pm #162077נדבמשתתף
או יותר נכון למה הצטרפתי לעמותה??
הצטרפתי לעמותה לפני חודש ולא התרשמתי כל כך ממנה.
מבין הפעילויות שראיתי יש רק ברחובות באר שבע וסדרת גפן.
אבל בסה"ך העמותה דיי יבשה.
אני הולך לפעמים בימי חמישי לאוניברסיטת ת"א כי שם מועדון סטארבס מארגן הקרנות.
בנוסף במלה בכל הכנסים הגדולים אתם חוברים יחדיו ואז זה לא משנה לאיזה ארגון אתה שייך.וכמו כן האתר הזה הוא הכי גרוע. מבחינת פורמים ותכנים.
האתר של סטארבס מתעדכן מהר יותר והוא נראה יותר טוב.
כמו כן גם האתר של שגרירות סנדייל בנוי הרבה יותר טוב.
וגם בו יש יותר פעילויות.הרושם שלי היא שהעמותה הזאת היא הכי גדולה
אז למה היא הכי יבשה?? -
דצמבר 17, 2005 בשעה 6:50 pm #174216Boojieמשתתף
וואו, אני בהלם.
ראשית, הבהרה: אני לא בוועד האגודה ולא ממלאת בה כל תפקיד רשמי. אני חברה מן המניין ועונה על דעת עצמי.
לשאלתך: בראש האתר מופיע סרגל אשר בו, בין השאר, יש לחצן "פעילויות". אם תלחץ עליו, תוכל לגלות חלק מהפעילויות שהאגודה עוסקת בהן. לגבי השאר, יש הודעות שוטפות – באתר עצמו (מופיעות בטור הימני), בפורומים השונים ובדיוור החודשי. מידע לגבי מטרותיה של האגודה ותחומי העיסוק שלה תוכל למצוא בדף הרלוונטי.
שנית, יש בינינו הנוטים להעדיף את האתר הזה, כפי שיעיד מספר הכניסות המכובד והדיונים המתפתחים בסיפורים השונים בו. אם אתה מעדיף את האתר של סטארבייס, אני עשויה לשער שמדובר בעניין של טעם, מאחר שהתכנים ששני האתרים מכסים לא בדיוק חופפים, ומכסים תחומי עניין די שונים.
שלישית, לשאלתך לגבי פורומים – מאחר שיש ברשת די והותר פורומים לדיונים בנושאי מד"ב, הוחלט (שוב ושוב) שלא לפתוח במסגרת אתר זה פורום לדיונים בענייני מד"ב. שני הפורומים שיש בו עונים על הצרכים הייחודיים שהאתר מעוניין לענות עליהם – דיונים בענייני האגודה וקידום כתיבת מקור. אני סבורה שלא חסרים פורומי מד"ב ברחבי הרשת שיענו על ציפיותיך.
-
דצמבר 17, 2005 בשעה 9:05 pm #174217נדבמשתתף
לפי מה שיש שם יש שלושה ארבעה כנסים בשנה.
שמהם למשל אייקון משותפים עם שאר הארגונים ואז זה לא משנה איפה אתה חבר.
סדרת גפן עכשיו משותפת גם עם סטארבס שהאחרון היה באותו זמן שהם במילה הקרינו סרטים.מעבר לכנסים הגדולים אין גרעיני פעילויות מלבד אלו שגרים בדרום רחובות ובאר שבע.
אז על מה את בהלם???
-
דצמבר 17, 2005 בשעה 9:24 pm #174218Boojieמשתתף
-
דצמבר 17, 2005 בשעה 9:27 pm #174219נדבמשתתף
מה האנחה אמורה להביע???
-
דצמבר 17, 2005 בשעה 9:42 pm #174220Boojieמשתתף
-
דצמבר 18, 2005 בשעה 8:28 am #174221גלמשתתף
שאני לא ממש רואה מקום להשוואה (חוץ מזה שמערכת התגובות באתר הזה היא מהמשובחות שאני מכיר, ומאפשרת קיום דיונים מסודרים ומתמשכים).
אותו כנ"ל, אגב, ניתן לומר גם על כתב העת, ההרצאות ושאר ירקות של כל אחת מהעמותות, במקרה ותהית.
[אם כי, אולי באמת הגיע הזמן לפתוח מדור רכילות על סופרי המד"ב השונים.]לגבי פורומים – ראה תגובתה של בוג'י.
לגבי פעילויות – נכון שרוב הכנסים הם משותפים (איקון, עולמות ופאנקון), והאגודה משת"פית עם כל מיני אירגונים בכל מיני כנסים ואירועים קטנים (למשל, בשנה החולפת – המסיבאפי, כנס על ז'ול ורן, כנס אנימה ועוד), אבל יש לה גם כנס ייחודי משלה – בדיון (אגב, אם כבר שאלה לועד – האם יהיה בדיון חורף?)
מעבר להרצאות גפן, פעילות התאים (ויש גם תא בטכניון, אבל אני לא יודע עד כמה הוא פעיל) וסדנאות הכתיבה (אגב, אמורה להיות גם סדנת כתיבה בצפון, ועוד סדנה של גיא חסון) יש גם את סדרת ההרצאות של גיא חסון בסינמטק ת"א.לאגודה אין, למיטב ידעתי, את המשאבים (בעיקר משאבי האנוש) להקים הרבה אירועים קטנים במהלך השנה, ולכן רוב המשאבים מרוכזים במה שקיים עכשיו.
-
דצמבר 18, 2005 בשעה 9:16 am #174222אמברמשתתף
מה היית רוצה שיהיה באירועי האגודה ושלא קיים היום?
-
דצמבר 18, 2005 בשעה 11:55 am #174223יעלמשתתף
אני לא מצליחה להתמצא בו בכלל. האתר הזה הרבה יותר ברור וקריא לדעתי.
לגבי ההקרנות של סטארבייס, הוחלט לאחרונה לשתף פעולה עם הרצאות גפן ולקיים את שני האירועים בו זמנית, כדי לחסוך לחובבים יום אחד. ואכן, בפעילות הראשונה השנה זו היתה הצלחה גדולה. מסתבר שבדרך כלל ההקרנות די דלות במשתתפים, והפעם האולם היה מלא. כך שגם ההקרנה וגם ההרצאה יצאו נשכרות מהשילוב.
ההרצאה הבאה גם היא תתקיים ביחד עם הכנס שסטארבייס עורכים בחנוכה, וזו תהיה הפעילות היחידה ללא תשלום (אם זכרוני אינו מטעני).
מלבד זה האגודה מוציאה כתב עת משובח.
אמנם בחנוכה הקרוב אין פעילות של האגודה, אבל יש די והותר פעילויות גם ככה. זה אפילו הגיע למצב שהכנס של השגרירות והפישאיי קון נופלים באותו יום.
אל תשכח שחלק גדול מהפעילויות שמתקיימות באופן קבוע כל שנה – האגודה ייסדה אותן במקור, אפילו אם היום הן מתקיימות בשיתוף פעולה. אייקון, כנס פסח (פנטסיקון שהפך לעולמות) ופאן קון של הקיץ. כך שחודש זו בהחלט תקופה קצרה כדי לראות תמורה לדמי החבר.
-
דצמבר 18, 2005 בשעה 1:11 pm #174224נדבמשתתף
בהקרנה האחרונה בסטארבס היו יחד איתי 5 אנשים.
זה לא הרבה אבל לפחות משהו.
למה אתם לא עושים משהו כמו לפנות לאוניברסיטת ת"א ולעשות שם פעיולויות יותר קרובות?
לא חסר חברים באגודה שגרים במרכז וצפונה ובמלה להחזיק את האירועים
הקטנים האלה לא עולה כסף. -
דצמבר 18, 2005 בשעה 1:48 pm #174225גלמשתתף
כי כשהשאלה היא למה אין, התשובה היא כסף, אם כי במקרה הספציפי הזה, התשובה היא מתנדבים.
האגודה לא יכולה להקים תא חובבים יש מאיין. האגודה יכולה לתמוך בהקמת תא כזה (למשל בעזרה במציאת מקום, בעזרה במציאת מרצים, בתשלוםהחזר נסיעות למרצים, בפרסום). אבל כדי שתא יקום צריך מישהו מקומי שירים את הפרוייקט.
להוראות לגבי הקמת תא ראה כאן. -
דצמבר 18, 2005 בשעה 2:12 pm #174227נדבמשתתף
קראתי את זה וזו היתה כתבה יפה.
אני בכיף מוכן לעזור מלבד הבעיה הטכנית של מקום מגורי.
לכן צריך עוד מתנדב שידאג למקום במרכז. -
דצמבר 18, 2005 בשעה 5:09 pm #174232אסטרו-נעמימשתתף
שלום נדב,
חבל היה לוועד האגודה לשמוע שלא התרשמת. הייתי שמחה להבהיר כמה דברים, ולשמוע ממך ביקורת מעט יותר מפורטת.
פעילויות האגודה לאורך השנה כוללות, בעיקר:
– הפקת מגזין יוקרתי בשם "המימד העשירי", שמביא לחבריה סיפורים המתורגמים לראשונה לעברית, סיפורי מקור, מאמרים בלעדיים, ביקורות ותכני מדע בדיוני ופנטסיה נוספים. "המימד" מופק ברמה מקצועית מכל הבחינות, ואין לו אח ורע כיום בארץ.
– מגזין אינטרנטי, הלא הוא אתר האגודה, שמביא אף הוא תכני מדע בדיוני ופנטסיה ברמה גבוהה ומקצועית – על בסיס שבועי.
– סדרת ההרצאות על שם עמוס גפן, הנערכת אחת לחודש בתל אביב. גם כיום, כשההרצאות נערכות בשיתוף עם סטארבייס 972 כדי להקל על חברי שני הגופים, האגודה היא האחראית לתוכן ההרצאות ולמרצים.
– תמיכה בתאי המד"ב והפנטסיה בבאר שבע, רחובות וחיפה, ובנוסף – בסדנאות הכתיבה הנערכות בערים אלו.
– מבצעים רבים לטובת החברים עם גופים שונים, מ"מיתוס" דרך "אופוס" ועד "גלילאו".
– מספר כנסים לאורך השנה, כולל "איקון", "עולמות" ו"פאן.קון", הנערכים בשיתוף עם הגופים הנוספים העוסקים בנושא, וכנס "בידיון" הייחודי לאגודה.
כפי שאמרת, הכנסים הגדולים נערכים כשיתוף פעולה. הווה אומר, ללא אחד מהגופים המנהלים אותם, הם לא היו מתקיימים. רובם אף צמחו מתוך יוזמה של האגודה.
מגוון התכנים והפעילויות מהווים, לטעמנו ולטעם מאות חברי האגודה, סיבה טובה להצטרף – אחרי הכל, כל חבר מקבל הרבה מאוד תמורת תשלום סמלי ביותר. אולם, הסיבה הטובה ביותר לא טמונה בהן אלא בסיבת ההצטרפות לכל עמותה: הרצון לקדם תחום מסוים. קידום המדע הבדיוני והפנטסיה בארץ הוא מטרתה העיקרית של האגודה, עבורה היא פועלת בדרכים שהוזכרו ובמגוון דרכים נוספות. אם אדם מבקש לקדם את מסע בין כוכבים ודומותיה, סביר שיצטרף לסטארבייס 972. אם הוא מעדיף את באפי וסדרות הבת שלה, סביר שיצטרף לשגרירות סאנידייל. אנחנו מזמינים את החברים להצטרף לאגודה על מנת לקדם את כלל המדע הבדיוני והפנטסיה. וזו, למעשה, התשובה לשאלה המרכזית שלך.
במידה והיית מעוניין לפרט מה עומד מאחורי הביקורת שלך (מדוע לדעתך האתר נראה לא טוב? מה היית עוד רוצה לראות באגודה?), ולכל שאלה וביקורת נוספת אתה מוזמן לפנות לאנשים האחראים על התחומים הללו, כפי שהם מופיעים בעמוד "כתבו אלינו".
לגבי האתר, אתה מוזמן לפנות למנהל האתר והעורך שלו, ניר יניב, בדואל ny@actcom.co.il (באנגלית בלבד)
לגבי כל דבר שהיית רוצה להעביר לוועד, אתה מוזמן לפנות אלי בדואל astronomi23@yahoo.com. -
דצמבר 18, 2005 בשעה 7:03 pm #174233נדבמשתתף
בתקופה האחרונה הלכתי הרבה למפגשים של סטארבס ביום חמישי.
כתוצאה מכך הייתי חשוף יותר לתכנים שלהם והרגשתי אותם מאשר העמותה.
מבחינה מעמיקה יותר של אתרי הבית והפעילויות השונות הגעתי למסקנות הבאות:1. הפורום אולי לא הכי נוח אבל הפורופ של סטארבס הרבה פחות נוח.
2. התכנים כאן מתעדכנים הרבה יותר מהר ובנוסף יש עיתון טוב שנשלח הביתה.
3. הניווט באתר הוא יחסית נוח. רצוי אולי להוסיף את הפורמים לסרגל הראשי בדומה
לסרגל שנמצא בפורמים (קישורים לפורמים ליד הבית).
4. כדאי לשים RSS לפורמים שיהיה יותר קל לעקוב אחריהם.
5. ההודעות מוצגות לפי תאריך ראשוני שבו נשלחה ההודעה.
דרך זו היא לא נוחה כי דיון פעיל יכול להעלם מהר.
הפיתרון הוא הקפצת דיונים למעלה כאשר נשלחת תגובה לאותו דיון.בסה"כ האתר דיי טוב ויש תכנים טובים אז אולי אני לא מרגיש כל כך את העמותה
עכשיו אבל אני מניח שזה ישתפר בהמשך. -
דצמבר 18, 2005 בשעה 7:23 pm #174234נדבמשתתף
בנוסף לתגובה שלי לתגובת וועד האגודה
חסר אפשרות עריכה של ההודעות שלי
אם עשיתי משהו אני לא יכול לערוך אותו אח"כ
ועקב כך אני נאלץ לשלוח הודעה נוספת שלא תפתור את הבעיה של ההודעה הקודמת
שנשלחה אלא רק שתפצה עליה. -
דצמבר 18, 2005 בשעה 10:37 pm #174235גרומיטמשתתף
ואילו אתר האגודה עצמו הוא אחד היחידים שבו ניתן לעבור פעם נוספת על הודעה לפני שמשגרים אותה.
-
דצמבר 18, 2005 בשעה 10:51 pm #174236Boojieמשתתף
– סטארבייס 972 כותבים ככה (עם שני יו"דים) ולא סטארבס.
– האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה מכונה בדיבור "האגודה" ולא "העמותה", וזה כדי להבחין בינה לבין העמותה לקידום משחקי תפקידים, שנהוג לכנותה "העמותה". בתכל'ס, כולנו עמותות, וזה עניין של שפה נוחה יותר. -
דצמבר 19, 2005 בשעה 5:52 am #174237נדבמשתתף
אם היה רישום שהוא לא חובה
אז היה אפשר שמי ששלח הודעה יוכל לערוך אותה
ראה דוגמה whatsup.co.il לא חובה להירשם ומי שרשום יכול לערוך את ההודעות שלו -
דצמבר 19, 2005 בשעה 10:42 am #174242NYמשתתף
שנשלחה אליך כתגובה לשאלותיך בדוא"ל. תודה.
מעבר לכך, אבקש לציין שיש פתרון קל ופשוט לבעיית העריכה-לאחר מעשה: מי שחושב *לפני* שהוא מפרסם הודעה – לא נזקק לה. -
דצמבר 19, 2005 בשעה 11:17 am #174243נדבמשתתף
ועדיין הגבתי לזאת. אולי כרגע אי אפשר אבל שתעבירו את הפורמים אלא הם כמה נקודות לחשוב עליהם.
עריכה היא לא רק לתקן דברים שעשיתי או לא חשבתי היטב עליהם אלא להוסיף דברים ולשפר את הקיים.
-
דצמבר 19, 2005 בשעה 11:21 am #174245נדבמשתתף
איך עשית הדגשה?
ניסויניסוי שני לבדיקת תגי BBcode
ניסוי שני -
דצמבר 19, 2005 בשעה 11:22 am #174246נדבמשתתף
-
דצמבר 19, 2005 בשעה 11:23 am #174247יעלמשתתף
*הדגשה* (כוכבית לפני ואחרי המלה)
_קו תחתי_ (זה באמצעות סימון הקו התחתי שיפט+מקף לפני ואחרי המלה).
נדמה לי שיש גם אופציה לכתב מוטה, אבל אני לא זוכרת איך עושים אותה.
-
דצמבר 19, 2005 בשעה 1:25 pm #174248גלמשתתף
בדף הכללים של פורום הסיפורים. משום מה חשבתי שיש גם בכללי הפורום הזה, אך אין – אז ניר, אולי כדאי להוסיף?
-
דצמבר 19, 2005 בשעה 1:57 pm #174251נדבמשתתף
-
דצמבר 30, 2005 בשעה 11:25 pm #174267ג'ונימשתתף
הישר מפורום העמותה.
-
-
מאתתגובות
- הדיון 'מה מיוחד בעמותה??????' סגור לתגובות חדשות.