ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › מדע בדיוני ומדע המדינה
- This topic has 5 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 20 שנים, 5 חודשים by סטילגאר.
-
מאתתגובות
-
-
רינתמשתתף
שלום לחברי הפורום,
אני סטודנטית לתואר שני בבר-אילן שלומדת קורס בשם מדע בדיוני ומדע המדינה.
אני צריכה לכתוב עבודה שבה עליי להשוות בין אחד הספרים הבאים לספר העוסק בנושא דומה.
רציתי לשאול אם יש לכם הצעות לספרים העוסקים בנושא הנ"ל.
הספרים שלמדנו השנה: 1984, המשחק של אנדר, המוסד השמיימי, לוחמי החלל, די זמן לאהבה, עולם חדש מופלא, .
אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא.
תודה
רינת -
יעלמשתתף
יש קישור מצד ימין לכללי הפורום.
בכל מקרה בנוגע לשאלה שלך, כרגע עולה בדעתי רק ספר אחד בשם "ילד מלחמה" (נדמה לי שיש עליו מאמר באתר) שאמור להיות בר השוואה למשחק של אנדר. עם זאת, טרם קראתי את "ילד מלחמה", ואני בטוחה שהאנשים בפורום אורט יוכלו להשיב לך טוב ממני.
בכל מקרה, הפורום הזה מיועד לעניינים הנוגעים לאגודה, ולא לנושאי מד"ב כלליים.
שיהיה לך בהצלחה בעבודה.
-
אמברמשתתף
הוא "מלחמה לנצח" וגם ספר ההמשך (בערך) "שלום לנצח". הבעיה שאת שני הספרים האלה קשה מאוד להשיג וזה אפשרי רק אם יש לך ספריה טובה.
-
ארזמשתתף
של ה.ג'. וולס, בהוצאת אסטרולוג. ספר שיצא לאו מזמן וניתן להשיגו בחנויות.
-
kennyמשתתף
"עריצה היא הלבנה" של היינלין, בעיקר התקופה שלאחר המרד לתיאור של בניית מדינהו ודיונים על מבנה מדינה ועוד.
"להט קדוש" של ברוס סטרלינג מכיל התייחסויות למבנה המדינה ולאזרחות כמו גם "איים ברשת" וספרים וסיפורים אחרים שלו. (במלוא הצניעות – אולי יעניין אותך לעיין במאמר שלי שפורסם בגיליון 20 של "המימד העשירי" בשם "העולם שייך לנו עכשיו" העוסק במקומה של מדינת הלאום אצל סטרלינג. את מוזמנת לכתוב אלי ואני אשלח לך עותק שלו במייל אם המימד לא זמין לך. רק אם את מחליטה להתשמש בו תדאגי להביא את המימד כמקור.)
בתחום הפנטזיה שווה להציץ בספרים של בראסט ("טקלה" ושות') למבנה הפוליטי שם, ויש התייחסות מסוימת (אם כי מעטה ופחות מעמיקה) לנושאים אלה ב"אנשי השטיח" של טרי פראצ'ט.
-
סטילגארמשתתף
חולית! הספרים בכל הסידרה הזאתי מפוצצים באומנות הממשל, התנהגות קהילתית של האנושות והרבה מאוד פולוסופיה…
בקיצור את רוצה ספר מד"ב בנושא דומה קחי את חולית…
-
-
מאתתגובות