ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › מדיניות פורום האגודה
- This topic has 13 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 10 חודשים by
???.
-
מאתתגובות
-
-
???
משתתףבפגישת ועד אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה שנערכה ביום א', 19.4.2009, דן הועד בהתנהלות הפורומים בחודש האחרון.
הועד התרשם כי מדיניות אי-המחיקה, אשר מטרתה היתה ליצור תרבות דיון נקיה יותר ולאפשר לכל חברי האגודה ולמי שאינו חבר להביע את דעתו בפתיחות, השיגה למעשה את התוצאה ההפוכה, שכן הועד נאלץ לנקוט בסנקציות כדי להרגיע את הרוחות בפורומים (סגירת הפורומים והגבלת הכתיבה בהם לחברי אגודה ולנרשמים בלבד).
אי לכך, החליט הועד כי מעתה יהיה פורום האגודה פתוח לכתיבה לקהל הרחב, והודעות ימחקו על פי שיקול דעתה של מנהלת הפורומים.
אנו מקווים שפורום האגודה ישוב להיות במה לביטוי ביקורות בונות, להבעת דעות, ליוזמות חדשות ולתקשורת חיובית אשר תתרום לחברי האגודה ולמטרותיה.
ועד האגודה
-
???
משתתףחשבתי שאמיר ארד אמר שמדיניות אי-המחיקה הייתה כתוצאה מסחיטה, לא? שהוא מעולם לא חשב שזה רעיון טוב, אלא שהוא נכנע לסחטנות כי האמין בזמנו שזה הדבר הנכון לעשות… ועד האגודה רומז עכשיו שהיו סיבות לגיטימיות למדיניות אי-המחיקה? אני אומר לכם, לנסות להיזכר בכל פעם מה התירוץ האחרון שוועד האגודה נותן לדברים שהוא עושים זה דבר מאוד מעייף…
-
Boojie
משתתףשממילא גם לא יגיע לשום מקום משום פרישתו של יו"ר הוועד האחראי למדיניות הקודמת, ונאפשר לפורום הזה לתפוס כיוון פרודוקטיבי?
(כן, גם אותי הניסוח משעשע. אבל אני לא ממש מוצאת טעם לחפור בזה. היה, נגמר, הבה ניתן לוועד ללקק את הפצעים ולשקם את העסק. יש מצב שתבחר גם אתה בחירה דומה?) -
???
משתתףהיכולת של הפורום הזה להיות "במה לביטוי ביקורות בונות, להבעת דעות, ליוזמות חדשות ולתקשורת חיובית אשר תתרום לחברי האגודה ולמטרותיה." תלויה בך ובי?
-
Boojie
משתתףשנינו נוטים לטלטל את הסירה (דבר שחלק גדול מהזמן אני רואה כחיובי), ולא נראה לי שזה מה שנחוץ ברגע זה.
-
???
משתתףאין ספק שמשתתפים פעילים בפורום הופכים אותו ליותר סוער, אבל מה שהופך פורום לבמה אפקטיבית זה שמקבלי ההחלטות משתמשים בו כבמה אפקטיבית.
ועד האגודה לא השתמש מעולם בפורום הזה כבמה אפקטיבית; הוא לא מפרסם כאן את סדר היום שלו מראש, מה שהופך את כל ההחלטות שלו למפתיעות ומונע מחברי אגודה להיות חלק מהתהליך, הוא לא עומד בפרוטוקולים שלו כך שהפרסום שלהם כאן, אפילו שבחודשים האחרונים משתדלים לעשות אותם יותר מפורטים, הוא חסר משמעות, הוא לא עונה לשאלות של חברי אגודה, גם לא חברי אגודה מכובדים דוגמת רז או הדס, ומשתמש בתירוצים כדי להצדיק את חוסר ההיענות וגסות רוח בלתי נסבלת כשהם לא מספיקים (לפחות אפשר לסמוך על ליאת שלא תקרה לאגודה אוסף של חרא…)
ליאת לא הולכת להתחיל להשתמש בפורום הזה כבמה אפקטיבית, והוא לא הולך להפוך לחלק מתהליך קבלת ההחלטות שלה. התהליכים שהובילו לביטול הממד לא נחשפו כאן, חברי אגודה למדו עליהם בדיעבד ואין להם ברירה אלא לבלוע צפרדע ענקית שהם לא מסכימים איתה. התהליכים שהוציאו את האגודה מאייקון לא נחשפו כאן לחברי האגודה, וגם הניסיונות של ליאת להחזיר את האגודה לאייקון לא הולכים להיחשף כאן.
בשורה התחתונה, מה שמונע מהפורום להפוך לבמה אפקטיבית זה ההסתרה המכוונת של מידע מחברי האגודה, והניתוק ביניהם לבין הוועד. עד שזה לא ישתנה, שום דבר לא ישתנה לא משנה כמה הודעות שלי ימחקו.
-
Boojie
משתתףבפורום הזה משתתפים עוד חברי אגודה. אם מאד חשוב שהפורום הזה יתנהל בצורה מסוימת, זו לא בעיה להעלות את זה באספה הכללית ולקבל על זה החלטת מליאה.
אבל בוא נראה אם גם חברי אגודה אחרים חושבים שזו צריכה להיות הפונקציה של הפורום הזה. מה שאתה אומר, זה שהפורום הזה צריך לשמש כחלון קבוע ליידוע חברי האגודה במהלכים מתוכננים של האגודה ובמהלכים שנמצאים בביצוע (ע"ע "שקיפות"), וזאת באמצעות פרסום קבוע של הנושאים שוועד האגודה עוסק בהם, דיון בהם והתייחסות למה שיוצא בדיון הזה, פרסום קבוע ומלא של הפרוטוקולים, וכן קיום תקשורת קבועה עם חברי האגודה (ואחרים) דרך הפורום הזה.
אני לא בטוחה שהפורום הזה הוא המקום הנכון לעניין הזה. אפילו במקומות שבהם שקיפות היא המדיניות הנכונה, אני לא בטוחה שפורום פומבי הוא המקום לדיונים מהסוג הזה. למשל, אני לא חושבת שהאגודה יכולה לקיים דיון פתוח לחלוטין על אייקון, כשהרבה מהמידע הוא מידע שפשוט לא חכם לפרסם בפורום פתוח (גם בעקמ"ת, לעניות דעתי, הדיונים המשמעותיים יותר לא מתקיימים בפורומים הפתוחים אלא בפורום העמותה, שלמיטב זכרוני הוא פורום סגור). ייתכן שפורום ארגון ופעילויות (או איך שלא קוראים לו בימינו, לא נכנסתי אליו מעולם) הוא מקום מתאים יותר למטרות אלה.
אבל בוא נבדוק אם יש עוד חברי אגודה שחושבים שפורום האגודה צריך לשמש למטרות האלה. בעבר כבר העברנו החלטת מליאה אחת שחייבה את הוועד לפרסם דיווחים מלאים על החלטותיו, זו לא בעיה להעביר החלטות מליאה נוספות בנושא. האם פורום האגודה צריך לשמש לדברים הבאים?
– העלאה לדיון עם חברי האגודה של נושאים שנמצאים בתכנון או בעשייה ברגע זה (כגון: השינוי בפורמט המימד, היחסים עם אייקון, כל דבר אחר שעשוי להיות רלוונטי).
– דיווח על החלטות שהתקבלו ו/או בוצעו, ודיון לגביהן.
– תקשורת ישירה ורציפה בין ועד האגודה לבין חבריה, ובכלל זה מענה לכל שאלה שחברי האגודה (או אחרים) מעלים כאן.
עוד משהו?
אני אישית, אגב, חושבת שמטרה חשובה נוספת לפורום הזה היא דיונים בין חברי אגודה לבין עצמם. הוועד, למרות היותו מרכיב חשוב באגודה, הוא לא חזות הכל.
-
???
משתתףכדי שביקורת תהיה בונה, היא צריכה להגיע לאנשים שעליהם הביקורת. האם זה קורה? האם מנהלי עולמות היו חלק פעיל מהפורום הזה, כפי שמנהלת ביגור הייתה חלק פעיל מהפורום שלנו? לא. האם מנהלת פורום פנטזיקון הולכת להיות חלק פעיל מהפורום הזה? לא. האם זה תלוי בהחלטת מליאה? לא.
אפשר לסגור פורום ל-30 חברי עמותה, ולסמוך על כך שרוב המידע יישאר חסוי. אי אפשר לעשות את זה בעמותה של 500 חברים. במיוחד אי אפשר לעשות את זה בפורום סגור שחברים בו אנשים שאינם חברי עמותה, שהוא פרוץ לכולם, ושמשתמשים בו בעיקר כדי ללכלך על אנשים שלא אמורים לקרוא אותו (את מבינה, אני לא המצאתי את הטכניקה של לקרוא לאנשים שקרנים ורמאים בפורומים האלו; אני פשוט עושה את זה איפה שהם יכולים לקרוא ולהגיב).
כדי שלדעות של חברי אגודה תהיה משמעות, בין אם הם דנים אחד עם השני או עם הוועד, הדיון חייב להיות בזמן שהוא עדיין רלוונטי. מה הטעם בדיונים על החוכמה בביטול המימד אם הוא כבר בוטל? מה הטעם בדיונים על מטרות האגודה באייקון במאי? אני לא אומר שמטרת הפורום היא הקשר בין הוועד לבין חברי האגודה והפעילים של האגודה. אני חושב שכולם צריכים לדבר עם כולם, אבל כל עוד הדיון מנותק לחלוטין מקבלת ההחלטות, וכל עוד האנשים שעושים לא משתמשים בפורום בשום צורה, אין משמעות לפורום.
-
Boojie
משתתףאיך דואגים לזה שנושאים יועלו מול חברי האגודה כשהם רלוונטיים, ושבעלי התפקידים הרלוונטיים ישתתפו בדיונים?
-
???
משתתףתרבות ארגונית מתחילה מלמעלה. הוועד עובד בשביל חברי האגודה, לא להיפך, ובשנתיים שאני כאן נדמה שחברי הוועד נזכרים בזה רק בתור טיעון מהסוג של "אוי, תפסיקו לקטר, אני קורע את התחת שלי כל כך שלא מגיע לי לשמוע ביקורת על התפקוד שלי." האמירה "לפטר את הוועד" כל כך שחוקה שהפכה לבדיחה, אבל במציאות לחברי האגודה אין שום יכולת לבקר את הוועד שלהם. ועדת ביקורת שלכם לא עשתה את התפקיד שלה מעולם, אין לכם שום דרך להצביע אי-אמון במועמד כך שאם בבחירות הקרובות ירוצו לוועד האגודה אורי אביב, ד"ר אמיר ארד ופיל וורוד שבמקרה חבר אגודה, ולא אף אחד מלבדם, אין לכם שום דרך שלא לבחור בהם לוועד… האבסורדיות רק הולכת וממשיכה.
את רוצה הצעה קונקרטית שהיא לא להחליף את הוועד? להלן כמה הצעות, שהן כל כך קונקרטיות שהוועדים אצלנו עושים אותן כבר שנים רבות:
1. על ישיבת ועד מודיעים לפחות 48 שעות מראש מלבד במקרי חירום, מודיעים מה הולך להיות סדר היום, ודנים רק בנושאים הנ"ל בישיבה.
2. ישנו חבר ועד שתפקידו לוודא ביצוע של מטלות שהוועד מציב לעצמו, ושהוועד עומד בהחלטות שקיבל בעבר או שוועדים אחרים קיבלו בעבר. הוא נקרא "מזכיר הוועד", וצריך למנות אחד, ואז שאשכרה יעשה את העבודה שלו.
3. פרסום פרוטוקולים לא יאוחר משבועיים אחרי ישיבת הוועד.
4. הוועד יפרסם יעדים לשנת הפעילות שלו (אם ועד הולף להתחלף עוד ארבעה חודשים, אז לארבעה חודשים הקרובים). יעדים זה למשל "פעילות כל חודש", "פרסום החד-ממד עד אייקון", "ביטול עמוד תווך מהותי אחד לפחות של האגודה", וכן הלאה. אחרי חצי שנה בתפקיד, הוועד מפרסם עדכון לגבי היעדים, במה עומדים ובמה לא. בסוף השנה לפני הבחירות הבאות, הוועד מפרסם עוד עדכון. זה עושה לוועד רק טוב להציב לעצמו יעדים ואז לנסות לעמוד בהם…תפקיד הוועד המנהל של האגודה הוא לנהל את האגודה. לא לארגן את פרס גפן ואת כנס עולמות. ההצעה הכי קונקרטית שלי היא שחברי הוועד צריכים להפסיק להתייחס לעבודת הניהול כאילו היא משהו שקורה בין השאר ובמקרה בזמן שהם מתנדבים באייקון.
-
Boojie
משתתףמההצעות הקונקרטיות שלך. עכשיו אני אשמח לשמוע אם לוועד ולחברי אגודה אחרים יש מה לומר על זה.
ואגב, למיטב זכרוני, אפשר להצביע אי-אמון במועמד במסגרת המליאה, במקרה שעולה הצורך בכך. נדמה לי שהשאלה עלתה לפני הבחירות האחרונות.
-
???
משתתףזכרונך לקוי. יו"ר האסיפה הכללית מסדיר את הבחירות, ובבחירות האחרונות היו שתי אפשרויות: להצביע בעד מועמד, או לא להצביע. הסיבה היחידה שמישהו לא נבחר לוועד היא שכבר נבחרו שבעה אנשים עם יותר קולות ממנו.
-
עופר לובזנס
משתתףואפילו הייתי מוסיף דבר חמישי, שכפי הנוהג בעקמ"ת אנשים המעמידים את עצמם לבחירה לוועד יחויבו להצהיר מראש אם הם מתכננים לנהל את עולמות ו/או להתנדב באייקון בתפקיד בכיר(מנהל, סגן מנהל, א. לוגיסטיקה וכו'). רואה, לפעמים אנשים מביטים ואומרים "גרייף צודק"- וזה יותר קל לעשות את זה כשאתה מדבר בנימוס, כי אני, לפחות, חושב יותר טוב כשאני לא מרוגז.
-
???
משתתףהתפלקה לי הודעה שלמה על ועד האגודה וועדת ביקורת בלי אף מילת גנאי. התרשלות במילוי תפקידי.
-
-
מאתתגובות