ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › מבצעים לחברי אגודה
- This topic has 15 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 4 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
גולי (יניב)משתתף
הצצתי ב:
http://www.sf-f.org.il/story_696ונראה שהדברים שם די עתיקים.
מבצעים לחברי אגודה זה דבר די נפוץ… ואני מתאר לעצמי שלא מאוד מסובך לגרום להם לקרות.
אשמח לעזור עם זה, אם תרצו (להרים טלפונים ולהפגש עם גורמים רלוונטים).גולי (יניב)
-
Boojieמשתתף
היו מבצעים והם לא זכו להצלחה של ממש, ולכן די ירדו מהם. זה פשוט לא מספיק מוצלח כדי שיהיה שווה את ההשקעה.
-
גולי (יניב)משתתף
היי,
תודה על ההתייחסות המהירה!
אשמח אם תוכלי לפרט – איזה סוגים של מבצעים היו בעבר?
יש כל מיני דברים שאפשר לעשות –
הנחה על ספר סרט
הקרנות מיוחדות
אולי אפילו ספרים ב-special edition שזמינים לחברי אגודה בלבד (כוללים תוספות, כרירה שונה, ראיון עם הסופר וכו')
הנחה על מנוי ל…
קנייה מרוכזת של חומרים שזמינים בחו"ל בלבד
הנחה על אביזרים, חפצים, חולצות, פוסטרים וכו'בטח יש עוד כל מיני דברים…
-
יעלמשתתף
בכל כנס או אירוע (למעט אייקון הקרוב) יש בדוכן האגודה כל מיני דברים מגניבים, שחברי אגודה מקבלים עליהם הנחה. סטיקרים, סיכות, חולצות וכו'. באייקון הקרוב הבנתי שהם ימכרו בדוכן מסחרי, ואני לא יודעת אם תהיה עליהם הנחה לחברי האגודה, אבל אייקון הקרוב, כפי שבטח הספקת להבין הוא משהו מאוד יוצא דופן.
מבצעים על ספרים וסרטים כבר היו, ולא היתה השתתפות גדולה.
לגבי ספרים במהדורה מיוחדת, זה רעיון יפה, אבל לא נראה לי שיהיה כלכלי לאיש. מספר חברי האגודה נע ונד בין 350 ל 450 כבר כמה שנים. אני לא רואה סיבה שאף גורם יפיק ספר במיוחד בשבילם. זה בלאגן, ואם חברי אגודה רוצים בספר הם קונים אותו כמו שהוא.
קנייה מרוכזת של חומרים שזמינים בחו"ל בלבד זה גם רעיון טוב. אתה רוצה לנסות לארגן תוכנית? נראה לי קצת מסובך מבחינה לוגיסטית, אבל אולי אחרי שנצלח את נושא מכירת השנתון נוכל להיות יותר חכמים בנושא.
-
Boojieמשתתף
היו הנחות על ספרים (גם כמבצע הנחות עצמאי, גם כחלק מפרויקט מועדון הקריאה) – זה זכה להיענות אפסית.
היו הקרנות מיוחדות – אני לא זוכרת מה ספציפית היה מטעם האגודה ומה לא, אבל הייתה בזמנו הקרנה של שר הטבעות, כשהטרילוגיה רק התחילה, והיו עוד דברים שאני סתם לא מצליחה לדלות מזכרוני כרגע. ולפחות אחת הפעמים גררה תלונות נזעמות נגד האגודה שזה בשעות לא נוחות… ככל שאני יודעת, דברים כאלה זכו להיענות יפה, אני רק לא יודעת עד כמה זה ניתן לביצוע. במיוחד בימינו, שנראה שאייקון משך אליו את רוב הקשר עם מפיצים ואת רוב ההקרנות המיוחדות.
היו הנחות על מנוי למגזינים – גם מד"ביים (חלומות באספמיה, מרקורי), גם לא מד"ביים (גליליאו). לא יודעת מה הייתה מידת הניצול של אלה.
וכמו שיעל ציינה, כל המרצ'נדייז של האגודה הוא בהנחה לחברי אגודה.
אני חושבת שחסר לנו דף חנות וירטואלית, שיכיל את כל הדברים האלה (זה די מבאס שאין דף אינטרנטי שבו מרוכזים כל עיצובי הסיכות/סימניות/חולצות/מפות וכד' שהאגודה מציעה) ואת כל המבצעים שצצים מדי פעם. אבל האמת, לדעתי מבצעים מהסוג הזה הם יותר מדי בלבול מוח למי שאחראי עליהם (כי זה המון פרטים קטנים ומייגעים), שלא עומד בשום פרופורציה לתועלת שזה מניב לאגודה או לחבריה. ההיענות נורא נמוכה.
-
Boojieמשתתף
ככל שאני מבינה את זה, ברגע שגוף כמו האגודה עושה דבר כזה, זה באופן אוטומטי נחשב ייבוא, וזה טונות של בלבול מוח. אפשר לבדוק את זה, אבל אני בספק אם זה יהיה משהו שכדאי להיכנס אליו.
יש מישהי בפורום תפוז שעורכת הזמנות מרוכזות מאמזון עבור אנשים שאין להם כרטיס אשראי או שלא רוצים למסור אותו דרך האינטרנט. אבל לאדם פרטי אני חושבת שהדברים האלה יותר פשוטים מאשר לארגון שעושה את זה באופן רשמי. -
חבצלתמשתתף
באופן אישי אני חושבת שאם מישהו מתנדב להרים יוזמה, גם כזו שניסו אותה בעבר בהצלחה קטנה או חלקית, צריך לספר לו מה נעשה בעבר ולמה זה לא הצליח ולשלוח אותו לנסות ולקיים את היוזמה שלו בליווית איחולים חמים, שהלוואי ויצליח יותר מקודמיו.
החלק הראשון נעשה בצורה מצוינת בתגובות שמעלי אז אקח על עצמי את החלק השני. גולי יקר, אם אחרי כל מה שקראת כאן עדיין מתחשק לך לנסות לארגן הנחות שונות ומשונות עבור חברי האגודה הרבה בהצלחה לך. אני באמת מקווה שתצליח ותספק לכולנו שלל הנחות מגניבות לאירועים/מבצעים מגניבים. ואם לא תצליח – ננסה לנצל את רוח ההתנדבות שלך לדברים אחרים.
בהצלחות.
-
גלמשתתף
חנות לייזר קלאב: http://www.sf-f.org.il/story_694
גם כאן עם היענות נמוכה מאוד.כמו כן היה גם מבצע "חבר מביא חבר" – שוב עם כמעט ללא היענות.
http://www.sf-f.org.il/story_254והנה קישור למבצע הספרים שהיה: http://www.sf-f.org.il/story_690
רק כדי שתראה איך זה התנהל למקרה שתרצה לארגן משהו כזה שוב. (רמז – לא היה מוצלח)אני חושב שאם תשיג הנחה מדהימה שלא ניתן להשיג בדרך אחרת, וגם אפשר לשלם באשראי (או לשלם במקום אם זו הנחה לאירוע/מקום כלשהו) והרבה ידיים בדרך (כלומר שלא יעבור דרך נציג האגודה) אז אולי יש לזה סיכוי.
-
Boojieמשתתף
היא שהם תמיד היו על ספרים שכבר היו כמה זמן על המדפים. וחברי האגודה, יצורים מעצבנים שכמותם, לא ממש נוהגים לחכות עם ספרים שהם רוצים לקנות, מה שאומר שעד שהמבצע היה מגיע, כמעט לכל קהל היעד כבר היה הספר.
אני חושבת שהמסקנה מזה היא שאם רוצים לעשות שוב מבצע כזה, צריך לעשות מבצע או על ספרים ממש חדשים, או בכלל על רכישה מראש (אם אני זוכרת נכון, אסף אשרי הציע את "סימנטוב" בהנחה בהזמנה מראש או ממש זמן קצר לאחר שהספר יצא – כן, הנה הקישור: http://www.sf-f.org.il/story_1013 – ונדמה לי שהייתה היענות, אם כי כמובן אין לי נתונים של ממש. אני קניתי אותו ככה, לא זוכרת אם דרך המבצע של האגודה או דרך הזמנה אישית של אסף לקנות את הספר).
ואז, כמובן, צריך לבדוק אם הרכישה במבצע זולה יותר מאשר הרכישה אצל יואב, שבאמת, קשה להתחרות במחירים שלו. אם לא, לא נראה לי שזה יעבוד בכל מקרה. -
גלמשתתף
ולגבי יואב – החנות שלו בת"א לא?
בשבילי, רק עלות הנסיעה לשם לא שווה את ההנחה.
(האמת, אני כבר כמעט ולא קונה ספרים. אפילו במבצעים בצומת או סטימצקי אני בקושי קונה) -
יעלמשתתף
ומיד רצתי להחתים את אסף. נדמה לי שהמבצע של אסף יצא אחרי זה, אבל אולי אני לא זוכרת נכון.
(ותודה ליוני שהכריח אותי להקליד את זה פעם שנייה).
-
גולי (יניב)משתתף
תודות לכולם על התגובות, המידע והעידוד! אני אשקיע קצת מחשבה, מחקר ואברר מה ניתן לעשות.
כמה התייחסויות:
שאלה חשובה לטעמי האם לדעתכם המבצעים שהיו (וזכו להענות נמוכה) שווקו היטב לחברי האגודה? (נשלח אימייל בלעדי לגבי המבצע, תזכורת לגבי "הרגע האחרון", וכו') .להוציא ספר ב-special edition ל-400 חברים (במקרה הטוב) ? באמת נשמע לא כלכלי אבל אני אגשש בכל זאת.
לגבי הקרנות ותלונות על שעות לא נוחות – אני חושב שתמיד יהיה מי שיתלונן. אי אפשר לרצות את כולם. זה לא אומר שלא צריך לנסות.
בנימה קצת יותר כללית, אני חדש פה ויש לי הרבה התלהבות וכוונות טובות. מצד שני, אתם יודעים מה אומרים על כוונות טובות…. אני ממש לא רוצה "לדרוך למישהו על האצבעות" בטעות. אני יודע שיש פה אנשים עם שנים רבות של עשייה מאחוריהם ומעריך את זה מאוד.
נראה לי שאני אצנן קצת את ההתלהבות ואשתדל ללמוד איך הארגון עובד. אני מניח גם שלא יהיה לי הרבה רעיונות מקוריים שלא עלו ונידונו במשך השנים (לעשות קמפיינים אגרסיביים לצרוף חברים חדשים, לעשות יותר פעילויות "קטנות", …been there done that ).
מצד שני, בתור חבר חדש אולי יש לי פרספקטיבה שאין לכם. למרות שאני חובב מד"ב כבר למעלה מעשור, לא עלה בדעתי להצטרף לאגודה עד לפני חודשיים (על אף שידעתי על קיומה מזמן). אני יכול להסביר למה אבל זה דיון ארוך יותר.
לא יודע אם אני מייצג אנשים נוספים אבל אם יש איזשהי ועדה שמתעסקת בגיוס חברים, אולי אוכל לסייע. -
Boojieמשתתף
הבעיה היחידה שאני רואה עם כל הדברים האלה, זה שזו תוספת עבודה עבור אנשים שגם כך עמוסים בעבודה (כי גם אם אתה תעשה במו עצמך את כל עבודת החיפוש והגיוס, עדיין האנשים שממונים על עדכונים וכד' יהיו אלה שיצטרכו לדאוג לעדכן את המידע כל פעם מחדש, וזה אולי נראה קטן, אבל זו תוספת לעומס שהוא גדול מאד גם ככה). שזה לא היה נורא אם הייתה תועלת משמעותית במבצעים כאלה, אבל אם אין, זו תוספת עבודה לריק. ואתה צריך לקחת בחשבון שאם אתה לוקח אחריות על התחום הזה (שזה מצוין, כי כבר מזמן רצוי שמישהו יקח אחריות על נושא מבצעים, בונוסים וכד'), אתה גם זה שלוקח אחריות לבנות לעצמך רשימה של אנשים שצריך לעדכן בפרטים הרלוונטיים (עורך המכתב החודשי, עורך מגזין האגודה, אחראי פרסום בפורומים כשיש כזה – כרגע נדמה לי שאין, וכו') ולוודא שהם אכן מפרסמים כל דבר בעתו.
לגבי קידום המבצעים – כן, המבצעים קודמו, *אבל*: האגודה מקפידה מאד – *מאד* – להימנע ממשלוח ספאם או מהצפה מיותרת במיילים לחבריה, כי בימינו כל דבר קטן מעורר אנטאגוניזם. זה אומר שממש ממש משתדלים לא לשלוח דיוורים נוספים מעבר למכתב החודשי, ושולחים דיוורים כאלה רק אם זה ממש חיוני (ומבצע הנחות על ספרים לא מוגדר "חיוני" בהקשר הזה). אז אם מועד המבצע ומועד התזכורת על "עוד כך וכך ימים למבצע" מתואמים היטב עם מועד המשלוח של המכתב החודשי (קרוב לסוף החודש), זה ייכנס למכתב החודשי. אם לא, לא יישלח מייל במיוחד לצורך העניין. זה עניין שחייבים להביא בחשבון כשמתכננים מבצע כזה – או לתאם את התאריכים עם מועד המשלוח של המכתב החודשי (ולהקפיד לשלוח את העדכונים הרלוונטיים למי שאחראי עליו בזמן!), או לקבל את העובדה שלא יהיה עדכון במייל.
-
לילי בשם הועדמשתתף
קודם כל – זה תמיד משמח כשאנשים מופיעים עם רעיונות והרצון לדחוף אותם. והועד ישמח לשמוע עוד, ולסייע במידת האפשר. למעשה, אנחנו *כל כך* אוהבות מתנדבים שנמשיך וננדב אותם לפרויקטים כל עוד יהיו להם רצון, זמן ואנרגיה. טוב, בעיקר רצון.
ונשמח אם יהיה לך זמן וכוח לספר לנו למה לא הצטרפת, ומה שינה את דעתך – אלה דברים שחשוב לנו לדעת. לקחים להפיק, וכל זה. אפשר כאן, או אם אתה מעדיף – במייל. כתובות המייל שלנו מופיעות בתחתית העמוד הבא:
http://www.sf-f.org.il/story_189 -
גולי (יניב)משתתף
לגבי העניין הראשון שציינת (תוספת עבודה עבור אנשים עמוסים ממילא) – אכן נשמע בעייתי. לי כרגע כנראה אין מה לעשות בנידון.
לגבי הנקודה השנייה, אני חושב קצת שונה ממך (או מהאגודה)) וממליץ בחום לשקול מחדש, מכמה סיבות:
א. אני מניח שאנשים נרשמים מיוזמתם לאגודה מתוך עניין בתחום. על כן הם מצפים לקבל עדכונים בנושאים שונים בתחום העניין שלהם. אחרי הכל לא מדובר בפרסומות ל-1+1 לשמפו בסופרפארם.
ב. כשאגודה ללא מטרות רווח שולחת הודעות לגבי מבצעים לחבריה, אין מניע כלכלי נסתר ולכן אני לא חושב שזה צריך לעורר אנטגוניזם.
ג. בימי ה-gmail, אין שום בעיה לשלוח כמה הודעות בחודש. בהחלט אפשר לשלוח עשר עד עשרים הודעות בחודש ללא חשש, כל עוד לכל הודעה נושא ברור. תוסיפי לזה את א' וב', ותגלי שזה לא ממש עונה להגדרת "ספאם".
ד. לדעתי זה קצת נאיבי לחשוב שאם ציינת איזשהו מבצע בתוך אימייל חודשי שכולל מספר עדכונים, אז זה יתפוס. יותר סביר להניח שאנשים לא ישימו לב. עניין של חלוקת תשומת לב. עדיף לתת לכל נושא חשוב מספיק אימייל משלו. במיוחד בימינו, אנשים מצפים להיות spoon fed.
בנוסף, תזכרי גם שאנשים רואים את הכותרת של האימייל שוב ושוב אבל את התוכן – בדר"כ פעם אחת.. דבר אחרון – הרבה אנשים פשוט לא קוראים הודעות ארוכות או מפסיקים באמצע או מרפרפים או מתעייפים (you choose ).כמובן, אם ניסיתם את בשנים האחרונות והוצפתם ב-100-200 פניות זועמות אזי זה לא רלוונטי… אבל זה יפתיע אותי מאוד
-
Boojieמשתתף
ואתה מוזמן לחפש בפורום זה עצמו את התגובה הנזעמת שהתעוררה כאן כשהאגודה שלחה לחבריה סקר – סקר! לא חומר שיווקי! – שנועד לבדוק אם יש ביקוש למגזין מד"ב חדש. זו לא הייתה הפעם היחידה שהיו פה התבטאויות שליליות במה שנוגע למשלוח מרובה של מייל.
אני מצטערת. אני לגמרי מבינה את הנימוקים שלך ואת אורח המחשבה שלך, וזה אפילו נראה הגיוני – למרבה הצער, זה לא תואם את המציאות. אם תרצה לשלוח לחברי האגודה דיוור מעבר לעדכון החודשי, תצטרך להקים רשימת תפוצה חדשה, שמראש תוגדר כרשימה שמתעדכנת לעתים תכופות יותר מפעם בחודש.
ואגב, רשימת התפוצה של האגודה פונה לא רק לחברי אגודה, אלא גם לאחרים.אני מסכימה איתך בדבר אחד: פורמט המכתב החודשי לא יעיל. יותר מדי אנשים פשוט לא קוראים אותו.
-
-
מאתתגובות