לקראת אייקון הבא

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה לקראת אייקון הבא

מציג 5 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163040 הגב
      ???
      משתתף

כבר כמה זמן אני מתחבט איך לכתוב את זה, ואולי זה לא יצא בדיוק איך שאני מרגיש אבל אני חייב לנסות.

אולי זה בגלל האופי השונה של עולמות לעומת אייקון, אבל הרגשתי ממש לא שייך בכנס האחרון.
      אני חובב מד"ב בעל תחומי עניין רחבים יחסית. אני לא באפיסט, טולקינאי או חובב הארי פוטר, למרות שראיתי כמובן הרבה באפי, קראתי טולקין וכו'. אבל בכנס האחרון הרגשתי שחלק עצום מהתכניה מוקדש ל"סקטורים" שהזכרתי, וזאת על חשבון התוכן הכללי יותר. כמעט אף הרצאה לא עניינה אותי. למרות שהיתה לי כניסה חופשית להכל, יצא שהייתי בשתי הרצאות ובעיקר ישבתי בבית הקפה (או הלכתי הביתה).

אז מה יעניין אותי? ראשית כל, קצת יותר נושאים כלליים והרצאות על סופרים (הרצאה על לאבקראפט כמו שכבר הייתה פעם היא דוגמה טובה), על דברים חדשים שמתרחשים בז'אנר, על סדרות מעניינות שלא נוצרו ע"י ג'וס ווידון, ותאמינו לי יש כאלו.
      אבל יותר מזה – סופרים ישראלים.
      לפני שנתיים הייתי בוורלדקון – ושם, במקום הרצאות, יש אך ורק פאנלים, וכמעט כולם מאוישים ע"י סופרים. הפאנלים כללו פחות הרצאות מוכנות ויותר שיחות בין סופרים – והתוצאה היתה מרתקת. עכשיו, בזמן האחרון אנחנו חווים מעין תחיה במד"ב / פנטסיה הישראלים. סופרים רבים, ידועים יותר ופחות, כתבו ספרים, טובים יותר ופחות. לדעתי יש לנצל את העובדה, ואני מדבר על משהו קצת רחב יותר מאשר פאנל סופרים ישראלים יחיד. ההצעה שלי היא לנסות, עכשיו כשזה נהיה אפשרי, לחקות את זה בארץ. אז אולי אנחנו לא יכולים להזמין את לארי ניבן שיתדיין מול אלסטייר ריינולדס, אבל עדיין, יש לנו את הגר ינאי, נמרוד הראל, חן קוגל (אם כי הוא בארה"ב כמדומני) וגם מיקי בן כנען אם סוטים קצת מההגדרה הצרה של הז'אנר. מתוך השלולית שלנו יש לנו את ניר יניב, חגי אברבוך, קובי קמין, לביא תדהר, ורד טוכטרמן וגיא חסון. אם מציצים הצידה לספרות הילדים, יש את מרית בן ישראל ונורית זרחי (ואם שכחתי מישהו סליחה מראש). סופרים הם אנשים מעניינים לרוב, וגם אם הם לא כתבו עבודה סמינריונית בנושא תדמיות מגדריות בהארי פוטר יש לי הרגשה שנסיון לשתף כמה שיותר מהם בכנסים ישפר את רמת העניין של הכנס.
      הייתי שמח לשמוע שלקראת אייקון הבא, האגודה תקדם מאמץ להביא כמה שיותר סופרים ישראלים בתור אורחים, מרצים וחברי פאנלים. הנושא לא חייב להיות הספרים שלהם! יש המון נושאים כלליים שיתאימו, וגם לא חייבים לאנוס את התאמתם לנושא הכנס.

ועוד משהו שכדאי לנו ללמוד מכנסים בחו"ל – מסיבות. רוב האנשים כאן בטח אוהבים ללכת לכנסים כדי לפגוש חברים, אבל כרגע, הכנסים כמו שהם לא *ממש* ידידותיים לאנשים חדשים שלא מכירים אף אחד, ולדעתי צריך איזה ארוע חברתי "רשמי" שיאפשר לחובבים להפגש אחד עם השני. סדנאות הכתיבה והמשחק די טובות בשביל כאלו דברים אבל לא כל אחד אוהב לשחק או לכתוב.

• #183708 הגב
      Boojie
      משתתף

אני יכולה להגיד לך שהשאלה, ככלל (גם הנושא ה"נישתי" וגם עניין הפאנלים ודומיהם), כבר נידונה במגוון צורות שונות ובמגוון פורומים שונים, וככל הידוע לי, יש כוונות לפעול בכיוון. אבל מאחר שאני לא אדם מוסמך לענות על זה, אני מקווה שהאנשים שכן מוסמכים יענו על זה כמיטב יכולתם. וכמובן, אם יש מי שמעוניין להעלות הצעות נוספות או לדון בקיימות, גם הוא יתקבל בברכה.

• #183709 הגב
      קרן אמבר
      משתתף

תודה רבה על השיתוף בתחושה.
      דעת קהל היא משהו מעורפל מאוד וזה תמיד עוזר אם קמים וכותבים דיעה אישית, במיוחד אם משלבים הצעות לייעול ורעיונות חדשים שעדיין לא ניסינו, כפי שאתה כתבת.
      צר לי מאוד לשמוע שבעולמות האחרון לא מצאת יותר משתי הרצאות מעניינות.
      אם תוכל להוסיף כאן רשימה של נושאים, כמו הדוגמא על יצירותיו של לאבקראפט, עליהם תהיה מעוניין לשמוע זה יעזור לחיפוש אחר מרצים ואירועים ממוקדים יותר.
      תודה.
      -קרן, יו"ר האגודה.

• #183710 הגב
      ???
      משתתף

ואם כן למי עלי לפנות כדי להציע הרצאה?

• #183712 הגב
      Odonata
      משתתף

שלום גל

אחראי המרצים של אייקון הוא שמואל שמואל. אתה מוזמן לפנות אליו במייל shmuelsh23@gmail.com

• #183713 הגב
      ???
      משתתף

תווים עבריים

מציג 5 תגובות משורשרות
מענה ל־לקראת אייקון הבא

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: