ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › למה אין צ'אט
- This topic has 12 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 10 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
אני לא מבין איך אתר ברמה כזאת לא דאג שיהיה לו צ'אט, אחרי הכל הוא מושקע מאוד
ויש לו פורום תגובות מצוין. האם יש איזשהו חשש שהצ'אט לא יהיה מאוכלס כך שלא שווה
להשקיע או בגלל שיש מספיק צ'אטים על הנושא אז לא צריך עוד אחד?
אם אלו הסיבות זה מאוד חבל כי לפי דעתי זה המקום בדיוק לדיונים בנושא האתר. -
Boojieמשתתף
-
???משתתף
למשל בשביל נושאים אקטואלים או בשביל לדבר על דברים שלא יצטרכו
לחפש בכל הפורום בשביל תשובה אלייהם, לדיבור בנושא האגודה עצמה(SF&F)
שמסתבר שלא מגיעים לידי ביטוי מספיק במאמרים ובחדשות האגודה,
לדבר עם מומחים או לחילופין סופרים ישירות(כמו שיהיה בכנס פנטסי.קון)
ולא דרך דוא"ל או מכתבים שגם ככה אין סיכוי שיענה(בתקווה שהאגודה יכולה להזמין
אותם להשתתף בצ'אט),וגם יש קהל בארץ קהל של חובבי משחקי תפקידים שמתקשר
לנושא ובצ'אט פה יוכלו למצוא אנשים למשחק או רעיונות לעולמות. כל הדברים האלה בלא להעמיס על הפורום ובלא להיכנס לכל מיני קישורים עד שתתבעס.
וגם סתם כי בא לי לדבר! -
Boojieמשתתף
והיתרון הוא שבפורום הדברים נשארים על השרת, לתועלתם של אנשים אחרים שיכולים להכנס לפורום בעתיד או סתם בשעות אחרות.
לתקשורת עם סופרים ואנשי מקצוע – קשה לי להאמין שתוכל לקיים איתם צ'ט כל יום, ואם יתעורר הצורך לקיים איתם צ'ט חד פעמי, אפשר יהיה לסדר את זה תוך שימוש בשרת צ'טים קיים. האימייל הוא בהחלט הדרך הנכונה ליצור איתם קשר. זה אפשרי, באמת!
ולנושאים האחרים… לזה מיועדים הפורומים והצ'טים בנושאי מד"ב פרופר. -
???משתתף
אני מודה שהרעיון מעניין. קהילת החובבים המקוונת הסתדרה עד היום בלי צ'אט, מסיבות אנתרופולוגיות שונות – בינהן, העובדה שהפורומים נראים כלי רציני יותר מצ'אט לדיונים עמוקים (ע"ע יואל,אורט) ושקל יותר לנהל אותם (ע"ע בוג'י, כשל חזותי וכו') . אם אתה רוצה להעלות נושא יותר או פחות מתאים – או שחותכים אותך, או שלא, או שפותחים פורום מד"ב שמתאים לנושא (ע"ע טולקין, סטארטרק, למבוגרות בלבד וכו').
מעבר לזה – אני לא בטוח שיש מספיק חובבים און ליין לצ'אט. צ'אט בנוי על קהילת משתמשים אקראית גדולה. יותר מהקהילה הקיימת? עד שלא מנסים, לא יודעים.למכורי הצ'אט, יש אתרים חיצוניים למד"ב שיש להם צ'אט כזה.
ודבר אחרון – צ'אט צריך להקים. הקמה נעשית בהתנדבות. אם מישהו יתנדב להקים אותו, הוא יקום. -
???משתתף
אני משער שנראה איך יתפתח הצ'אט בפנטסי.קון
אם ילך טוב מהמצופה אני חושב שזה בסיס לניסיון פה,
אם לא אז לא.
דרך אגב..Boogie אם כבר מדברים על הפורום,למה הפורום הזה לא דומה יותר לפורום של התגובות? למה הוא לא מחולק לנושאיםתחומי עניין שונים? -
Boojieמשתתף
של משתמשים בפורום שלי (מד"ב ופנטזיה ביואל) לפתוח צ'ט לענייני מד"ב ופנטזיה. ההיענות היתה בלתי מרשימה לחלוטין.
-
Boojieמשתתף
-
???משתתף
הפורום של התגובות למאמרים
-
???משתתף
ברוב הפורומים מגיבים למאמרים.
-
Boojieמשתתף
באתר הראשי? זה לא פורום.
-
???משתתף
למה לא?
-
Boojieמשתתף
הפורום ולהגיד שכל הודעה כזו מתפקדת כפורום לנושא מאד מצומצם – הכתבה שאליה היא מתייחסת. אבל זו הגדרה די מתחכמת ולא ממש מועילה.
מה שהתכוונת לומר, אני מניחה, היא שהיית מעדיף שהפורום הזה ייראה כמו התגובות למאמרים באתר האגודה? הפורום הזה הוא כללי, הווה אומר, מיועד לטיפול בכל נושא שקשור לאגודה. לפיכך, המבנה שלו מותאם למטרה הזו. יש לך מידה מסוימת של אפשרות להתאמה אישית של מבנה הפורום לפי צרכיך בשורה העליונה.
-
-
מאתתגובות