ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › *למבוגרים* מעשה בגברת רוזה
- This topic has 18 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 11 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
מעשה בגברת רוזה
רוזה יושבת על כיסא הפלסטיק בחדר המתנה. על הכיר מולה תלוי ספק ציור ספק צילום מעובד, אשר מתאר בפרוט מזוויע רחם נשי. על שולחן זכוכית עגול במרכז החדר זרוקים בערבוביה עלוני תרופות, כמה מגזינים לנשים מרופטים וספר ילדים קרוע. רוזה לא קוראת מגזינים לנשים, במיוחד עכשיו, כאשר משקפי הקריאה שלה נשכחו בבית. בתרופות, אותן מציעים בראוותנות העלונים הצבעוניים הפסיקה להשתמש מזמן. נותר רק ספר ילדים. רוזה מתביישת, אך התור ארוך. לפניה עוד שתיים, והרופא הזה כל כך איטי. חיילת צנומה היא הבאה להיכנס. מדיה מקומטים, חולצתה חסרת כפתור עליון, ומכנסיה הצמודות מידי מדגישות עצמות ירכיים בולטות. כיעור. השנייה, כבת שלושים, מטופחת וחסרת סבלנות. מביטה ללא הפסק על השעון, על הפלא פון, על המתקן למי עדן ומלחששת: נו כבר, נו כבר. יש לה מעט אודם סגול על השן הקדמית, וכל פיהוקה חושף סתימות תהומיות בשאר השיניים. רוזה נאנחת, מתכופפת אל שולחן הזכוכית ונוטלת את הספר. למזלה הכתב גדול וברור. כמה כן בספרי ילדים יש תמונות, ולכן לאו דווקא חייבים להצטייד במשקפיים. שם הסיפור "מעשה באשת נחש". עברית קשה ורהוטה, כיאה לספר ישן. רוזה קוראת מהר, ומשתעממת. אישה שאכלה נחש, והפכה לנחש בעצמה. מוזרויות כאלה, מי שישמע. החיילת השדופה כבר איננה. קיבלה את המרשם המיוחל, ומיהרה לבית מרקחת. אולי עוד תספיק להזדיין עם החבר הקרבי שלה הערב, כי מחר החבר שב לעזה, ומי יודע מתי ייצא לה להזדיין אתו בחיים אלה ממש. האישה המפהקת עם השן הסגולה, מתווכחת עם הרופא. קולה הצרוד והמרוגז פורץ החוצה. היא עומדת לצאת, מחזיקה את דלת הכניסה לחדר הרופא ומאיימת: "אני אפנה לפרופסור גוסינסקי?זאת רשלנות מצדך לא לשלוח אותי למכון הפוריות?רשלנות !!!". הרופא מסלק אותה בנינוחות מחדרו. היא מטופפת החוצה על עקביה העקומים. הגיע תורה של רוזה.
הרופא: שלום לך, גברת?
רוזה: רוזה.
הרופא: כן רוזה, מה הבעיה?
רוזה מאדימה. הווסת שלה נשכחה מגופה לפני שנים רבות, והיא עדיין נבוכה מהשאלה התמימה הזאת.
הרופא : וכבן גברת?רוזה ?
רוזה: דוקטור, אני אישה מבוגרת. ואיך אגיד את זה?פתאום יש לי שם איזה גירוד מטריד. אפילו כואב לפעמים.
הרופאמתחיל לרשום) כן?גירוד. יש גם הפרשות ?
רוזה: סליחה, לא הבנתי ?
הרופא: (בחוסר סבלנות): יש לך הפרשות מהנרתיק, צהבהבות, מדיפות ריח רע ?
רוזה (מופתעת לטובה): כן, כן ? כל הזמן הפרשות. ממש בושה, בגילי.
היא שוב מאדימה, ומשתעלת במבוכה.
הרופא: (עם הבעת גועל מוסוות) : אצטרך לבדוק אותך. תכנסי לחדר השני, תורידי את החצאית והתחתונים. תקראי לי כאשר תהי מוכנה.
כצאן לטווח פורשת רוזה לחדר הבדיקות. מורידה את חצאיתה הכחולה הרחבה, את תחתוניה האימתניים. מתיישבת בזהירות על הכורסה. קוראת לרופא בקול חלש. הרופא פוסע אליה, פוקד עליה להניח רגליים איפה שצריך, להנמיך את אגנה, להרפות את שריריה. אצבע ארוכה חבושת כפפת גומי בוקעת את רוזה וממששת את קרביה. הבעת גועל על פני הרופא הופכת להיות גלויה. "זקנה בלה. למה לא התפגרת קודם?". האצבע נשלפת. הכפפה מתעופפת לתוך הפח. הרופא יוצא מבלי להביט על המטופלת, ומצווה עליה להתלבש ולהצטרף אליו בחדר הראשון. רגליה מתבלבלות, החצאית מלופפת את מתניה. דמעה קטנה זולגת על הלחי המקומטת. הרופא מכריע כי מדובר בפטריית קנדידה סתמית. הנה לך מרשמים לנרות, למשחה. להתראות. הרופא מוציא את רוזה מחוץ לחדרו בדחיפה קלה. כאשר נועל את הדלת אחריה, עוד שומע את צעדיה האיטיים בחדר המדריגות, את אנחותיה כאשר לא מצאה את המתג להדליק את האור. לבסוף נדם הבית הישן ברחוב מוריה 91. הרופא הצית סיגריה והתרווח על כיסאו. שונא זקנות עם פטריות. סתם פטרייה. אפילו בגיל שישים הן לא משכילות להכיר את הסימפטומים המובנים כל כך ולטפל בזה לבד.
בחדר הבדיקות משהו זע בתוך הפח. חומר צהבהב נקרש מכפפת הגומי ברעש חרישי. כל רגע החומר משנה את צורתו וטופח, כמו ושמרים טריים. אחרי חמש דקות, כאשר הרופא הפליג בהרהוריו על החיילת השדופה בה חיטט ללא כל הצדקה רפואית אלא לשם הנאתו בלבד, החומר לבש צורה של נחש צהוב ולח. הנחש התמתח, גדל עוד קצת, וכאשר אורכו השתווה לעשרים מטרים, החל לנוע, מתפתל ושבע רצון, לכיוון חדר הרופא. -
Preacherמשתתף
מדי ולא מידי.
"וכל פיהוק שלה", ולא "וכל פיהוקה" (פיהוקה הוא קיצור של *ה*פיהוק שלה)
"כצאן לטבח" ולא "כצאן לטווח".ועכשיו לסיפור עצמו.
הכתיבה שלך מצוינת, עשירה בפרטים, מעבירה את המרקם והאוירה של המקום, אפילו מקום לכאורה בנאלי כמו תור לרופא. אם כולם היו כותבים ככה…
דמות מלאה כמו רוזה בכזה סיפור קצר לא קל למצוא, הדמות באמת מתוארת בצורה מצוינת אם כי צרם לי השימוש במלה להזדיין – דמות כזו לרוב תשתמש במילים אחרות, גם אם תחשוב אותה מחשבה.הבעיה היא בעלילה עצמה. או ליתר דיוק, חוסר העלילה. שלוש שורות בסוף שמרמזות על משהו זה לא מספיק, ועד כמה שנהניתי רק מלקרוא את הפרוזה, זה עדיין לא סיפור שלם (אם כי אוהדי ריימונד קארבר לא יסכימו).
-
שלמקומשתתף
זה שהסיפור מתעסק בבדיקה גניקולוגית לא הופך אותו למכיל "תיאורי מין או אירוטיקה". זה הופך אותו למגעיל.
בנוסף- יש בעיות בסימני הפיסוק, שבמשפט אחד מגיעים לרמה.של !!!
את הסיפור בהחלט לא אהבתי. לא נתחיל להכנס לדיון של כן או לא מד"ב, אבל החלק המד"בי נראה מאולץ- כאילו כתבת סיפור על בדיקה גניקולוגית ואז החלטת להוסיף קצת מד"ב, בצורה של פטריה תבונית. הבעייה היא, שהמד"ב מנותק לחלוטין, לא מהווה חלק אינטגרלי מהסיפור, וסתום ביותר. (עולה מידית השאלה- אז יש פטריה תבונית. אז מה.)
והערה קלה: רופא מקצועי כבר מזמן עבר את שלב הגועל בעבודה שלו.
הגהה: החומר טופח. אז זהו, שהוא תופח אולי (על מה? ממה הוא משיג מאסה? הוא תוסס?), אבל בשביל לטפוח הוא צריך עוד כמה איברים.
ו? זהו. יש לי הרגשה שהעורך יגיע בקרוב, רכוב ע"ג נחש צהוב באורך 20 מטר.
-
Boojieמשתתף
הוא היה חסר במקור.
-
שלמקומשתתף
אני שואל אותך, בוג'י. מה בתיאור של בדיקה גיניקולוגית נחשב למבוגרים? הרי אם הייתי מפרסם סיפור שבו מחדיקים גלאי אנאלי לילד שמן ומעצבן, זה לא היה למבוגרים. אז היכן עובר הגבול?
-
Boojieמשתתף
בסופו של דבר, כל ילד שעשוי לבקר בפורום הזה מחליט את ההחלטות שלו לעצמו, אבל צריך לתת להם בכלל הזדמנות להחליט, לא?
לי לא נראה שתיאור מפורט ומבחיל למדי ברמה כזו של ביקור אצל גינקולוג הוא דבר שכדאי שילדים יקראו. מה אני אעשה לך… -
Evil the Beaverמשתתף
הכתיבה טובה, אבל התוכן ? (רמז: לא מצאתי אותו)
ושוב, בפעם הזיליון, הגהה. -
Preacherמשתתף
אינה מומלצת לילדים ואינה מיועדת להם. ילדים שרואים פוקימון לא יבינו את סאותפארק, אפילו אם הם יצחקו מהפלוצים.
-
???משתתף
-
???משתתף
הילדים של היום זה לא מה שאנחנו היינו פעם (בלי קשר לגיל)
הם הרבה יותר גסים, יותר אלימים, מודעים לדברים שאנחנו אפילו לא חשבנו שקיימים כשהיינו בגילם.
הם רואים אלימות וסקס כמעט כל יום בטלויזיה, שומעים ברדיו, רואים בקולנוע או נכנסים לאתרי סקס באינטרנט. מישהו ראה את הסטטיסטיקה האחרונה על הגיל של הישראלים שמסתובבים באתרי סקס?? בין 12 ל-24 אם אני לא טועה.אני לא חושבת שתאור של בדיקה גניקולוגית זה מה שישבור את תמימותם ונפשם הרכה.
-
???משתתף
אבל להכניס את המילה "למבוגרים" לכותרת זה לא כזה קשה. זה כמו אזהרת ספוילר (שנדרשת בפורומים מסוימים) – אם לא בטוחים אם זה כן או לא ספוילר, עדיף לכתוב בכל זאת, כי להזיק זה לא יזיק.
-
Boojieמשתתף
ולכן כל מה שעשיתי היה להוסיף למעלה את הטקסט "למבוגרים", ולא פעלתי, נגיד, להגבלת גיל הנכנסים לפורום או תוכן ההודעות בפורום. ממילא כל ילד עושה לעצמו את השיקול. ואיפה שהוא צריך להציב את הגבול, אפילו אם באופן שנראה שרירותי משהו.
-
Boojieמשתתף
-
אהרוןמשתתף
הכותרת "למבוגרים" היא במקרה הטוב כסת"ח, או איך שלא נקרא לזה. הרי ברור כשמש שכל ילד שנכנס לאתר יקליק קודם כל בחדווה על כל כותרת שכתוב בה "למבוגרים".
ייתכן שבאותם מקרים שבהם רצוי למנוע כניסת ילדים צריך לכתוב "לילדים בלבד". -
Boojieמשתתף
שמע, אני חיה באמונה שאדם (כולל ילד) צריך להיות מסוגל לקחת אחריות על עצמו. ילד שמודע לעובדה שמסיבות שונות ומשונות לא מתאים לו להיחשף לחומר שמיועד למבוגרים, שיעשה את השיקול לעצמו. ילד שבוחר כן להיחשף לחומר למבוגרים הרי נחשף כבר לדברים איומים בהרבה. ותאמין או לא, אני רואה בזה הרבה פחות כסת"ח, והרבה יותר מתן אפשרות בחירה. אנשים שמעדיפים לא לראות תוכן מהסוג הזה, מגיעה להם אפשרות הבחירה שלא להיחשף אליו, באמצעות מתן האינפורמציה לגבי אופיו.
-
אהרוןמשתתף
-
אהרוןמשתתף
בתאוריה. מעשית (כפי שטענתי) הכותרת "למבוגרים" רק תמשוך יותר ילדים להציץ. ועכשיו השאלה היא מה הפתרון הנכון כדי למזער את הנזק (אם אכן יש נזק).
(ואת האשמת אותי פעם ב"אידיאליזם" …
-
Boojieמשתתף
אז מה זה משנה? ככה לפחות נתת את האפשרות למי שבכל זאת מגביל את עצמו, לבחור.
-
???משתתף
הסיפור הזה הוא פנטסטי,
ברמה מאוד גבוהה, וקל להכנס אליו בגלל שבפשטותו הוא יוצר תחושה שכאילו את מספרת את הסיפור לנו, מקרב אותנו אל הדובר, לכן הריאליזם גובר ומתעצמת התחושה שמדובר באורע אמיתי.
יש לך פוטנציאל עצום, כישרון כתיבה ורגישות גבוהה.אני אהבתי.
-
-
מאתתגובות