לגבי פרס עינת

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה לגבי פרס עינת

מציג 11 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163066 הגב
      ???
      משתתף

קודם כל, יפה מאוד!
      אבל כמה נקודות:
      בתקנון לא פורסמו סכומי הפרסים. האם זה סכום משתנה משנה לשנה? אם כן, למה לא פורסמו סכומי הפרסים עם פרסום התחרות של השנה?
      כנ"ל לגבי מי השופטים השנה.

ואחרון חביב והכי חשוב- מי זו עינת פלג?
      חסרה לי פסקה או שתיים שתספר על עינת. אם הפרס הוא על שמה, כדאי שנכיר אותה.

• #183819 הגב
      Boojie
      משתתף

שנאמר: ל"ת.

• #183824 הגב
      Boojie
      משתתף

לגבי עינת פלג: אכן יתפרסם בקרוב דף הנצחה לזכרה. הוא נמצא בהכנה.
      לגבי השופטים: שמות השופטים, כמקובל בתחרויות מסוג זה, חסויים.
      לגבי הפרסים: ועדת הפרס והמשפחה החליטו שלא לחשוף בשלב זה את סכומי הפרסים.

• #183825 הגב
      ???
      משתתף

לת

• #183831 הגב

תקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה כאילו שתי התחרויות המפורסמות בעמוד הראשי – תחרות המתכונים לבידיון ותחרות הסיפורים לפנטסי.קון – סובלות ממיעוט משתתפים. מכיוון שהפרסים נראים נאים מאוד מאוד, ותחרויות דומות שערכנו בעבר זכו כבר בימים הראשונים שלהם לכמות גדולה הרבה יותר של סיפורים, אני חוששת שהגורם הוא ריבוי התחרויות, שלוש במקביל (אי אפשר לדעת כמה שלחו סיפורים לפרס עינת, אז אין לי הערכה אם גם התחרות הזו סובלת מהתופעה).

וחבל, כי שלושתן תחרויות ראויות ביותר.

אולי יש מקום לדחות את התחרות של פנטסי.קון עד לאחרי בידיון, כדי שתקבל את המקום הראוי לה, ואת תחילת משלוח הסיפורים לפרס עינת לאחרי פנטסי.קון?

בכל מקרה, אני חושבת שלקראת תחרויות אחרות שהוועד יבקש לארגן, כדאי להביא בחשבון את התופעה – אלא אם יתקנו אותי כאן אנשים טובים ממאגר הכותבים של האגודה או מארגנים של תחרויות קודמות, ויגידו שיש סיבה אחרת למיעוט הסיפורים. אני יודעת שכשאני אירגנתי תחרויות, לפני שנתיים-שלוש, היתה הענות גדולה הרבה יותר.

• #183832 הגב
      צמרון צף
      משתתף

אני סבור שתחרות המתכונים שונה כל-כך במהותה מתחרויות סיפורים "רגילות", שאין הפרעה הדדית (ולא אתפלא אם גם מאגר הכותבים הפוטנציאליים אינו חופף). לגבי ההיענות הדלה – בינתיים! – לתחרות זו, ייתכן שגם היא נובעת מאותו אופי ייחודי של התחרות.

לגבי תחרויות הסיפורים, נראה לי שההסבר הפשוט הוא שהכותבים, שהופכים רציניים משנה לשנה, פשוט למדו לאמץ את ההנחיות הסטנדרטיות והם מחכים עם הפרסום עד שהם בטוחים לגמרי שלא יוכלו לשפר עוד את הסיפור. בהתחשב בזמן הלא-רב שעבר מרגע ההכרזה, הפרסום המועט (עד כה) של התחרויות מחוץ לאתר זה ומגבלות האורך המהפכניות, אתפלא מאד אם מישהו הספיק בכלל לחשוב על סיפור שלם, קל וחומר לכתוב אותו. החשש היחיד לדעתי הוא העומס שיוטל על השופטים בימים הספורים שלפני תאריכי היעד.

• #183834 הגב
      Ange noir
      משתתף

אני לא יודע עם יש יותר מדי תחרויות, אבל יש הרבה, אולי באמת צריך להתייחס לזה יותר ברצינות ולחפש מישהו או יותר (כן, אני מוכן להתנדב) שירכז את הנושא בצורה יותר מסודרת. הריבוי והחפיפה מחייבים תיאום מול מנהלי הכנסים וגורמי הפרסום של האגודה (מימד/אתר/אחר) את קיום התחרויות, ריכוז את קבלת החסויות לכל תחרות, התאמת הלו"ז ומועדי הפירסום של כל תחרות ואיתור/שיריון השופטים מראש.
      הכנת לוח תחרויות מראש יאפשר הערכות יותר טובה של הכותבים עצמם ושל האגודה לכל תחרות, מבטיח הענות גבוהה יותר למרות חפיפות של תחרויות ופחות בלת"מים הקשורים להן.
      תקנון פרס עינת מחייב חבר ועד שיטפל בו ואולי באמת זה צריך להיות מנוכס ברמת ועד עם עוד מישהו שיעזור.

• #183835 הגב
      יעל
      משתתף

ל"ת

• #183836 הגב
      גרומיט
      משתתף

התחרות היחידה כרגע שהיא פרויקט רב שנתי היא פרס עינת. שאר התחרויות צצות כשמישהו שהנושא חשוב לו מחליט לארגן אותו, כך שקשה מאוד לעשות בנושא הזה תכנון לטווח ארוך. סביר להניח שהמצב ימשיך כך גם בעתיד, משום שבלי אדם שידחוף תחרות ספציפית, היא לא תקום.

ולמען האמת אין כל כך הרבה תחרויות. השנה היו שלוש תחרויות סיפורים (ואני לא כולל בזה תחרויות פילקים או מתכונים, כי הן דבר אחר לגמרי) בלבד, וזה לא כל-כך הרבה. הבעיה היחידה היא שבגלל התארגנות לא נכונה פורסמו ההודעות על שני תחרויות סיפורים כמעט במקביל, למרות שיש הפרש של כמה חודשים בדדליינים שלהן.

• #183837 הגב
      גרומיט
      משתתף

כפי שכתבתי לאור, יחד עם פנטסי.קון ופרס עינת, יהיו השנה שלוש תחרויות סיפורים – ממש לא המון. את תחרות המתכונים אני לא סופר, כי היא עניין אחר לגמרי. הבעיה היחידה הייתה של תזמון – כי שתי התחרויות האחרונות פורסמו בצמידות רבה, בשל אילוצים מבניים.

תחרות הסיפורים של פנטסי.קון נועדה לסיפורים ארוכים מהרגיל, כך שמאוד לא סביר לצפות שהיא תוצף בסיפורים בשלב כל -כך מוקדם. הדדליין לפרס עינת הוא עוד כמה חודשים, וגם שם מחפשים סיפורים ארוכים מהרגיל. כנ"ל. אין שום סיבה להניח כרגע דבר וחצי דבר על הענות נמוכה לאחת משתיהן.

• #183838 הגב
      Boojie
      משתתף

תחרות חלום ליל קיץ פתוחה להגשה עד ה-19.7, שזה עוד כמעט חודש וחצי. אף אחד לא מצפה לסיפורים (בפרט שמדובר בתחרות לסיפורים ארוכים יחסית) כבר עכשיו.
      תחרות המתכונים היא דבר חדש ויוצא דופן, היה צפוי שיהיו בה פחות משתתפים.
      באשר לפרס עינת – מדובר בשנה הראשונה שבה הפרס מוענק, ולכן הפרסום שלו היה מיידי עם החתימה על ההסכם (ובכפוף לתנאי ההסכם). בשנים הבאות מן הסתם תהיה כבר יכולת טובה יותר לתאם את לוח הזמנים כך שכולם ייצאו נשכרים.
      בכל מקרה, אני לא חושבת שהמצב כזה נורא כמו שאת מציירת אותו. זה שהפרסום באתר האגודה בו זמני עוד לא מפריע לתחרויות עצמן, שמועדי ההגשה שלהן מרוחקים למדי זה מזה.

• #183839 הגב

לת

מציג 11 תגובות משורשרות
מענה ל־Reply #183819 in לגבי פרס עינת

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים:

ביטול