לאן נעלמו אתרי פאן.קון הישנים?

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה לאן נעלמו אתרי פאן.קון הישנים?

מציג 9 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163919 הגב
      Boojie
      משתתף

חיפשתי עכשיו את אתרי פאן.קון הישנים (אפשר למצוא את הרשימה בשחזור אתר פאן.קון 2006, כאן, ונראה ש*כולם* נעלמו מהאינטרנט. אז מילא פאן.קון 2004, שהיה מאוחסן על השרת של סטארבייס, ופאן.קון 2006 שהיה מאוחסן על השרת של אייקון מכל המקומות שבעולם, אבל מה לגבי כל הפאן.קונים האחרים, שהיו מאוחסנים תחת הסב-דומיין icon.sf-f.org.il? האם הם הושמדו עם מעבר השרתים, או שיש לזה סיבה אחרת כלשהי? חלקם מגובים ב-web archive, אבל לפאן.קון 2002, למשל, לא נותר זכר.
      אני רוצה לחזור שוב על הצעה שהצעתי כבר פעמים רבות בעבר, לדאוג לגיבוי מסודר של אתרי עבר של כנסים על שרת האגודה. חבל שנאבד את ההיסטוריה שלנו. ומלבד סתם ערך נוסטלגי, מדובר במידע שימושי ביותר (אני חושבת שאני אפילו לא צריכה להסביר איזה ערך שימושי יש למידע לגבי מקומות, תכנים ואנשים שנעשה בהם שימוש בכנסים בעבר).

• #191251 הגב

אני אבקש מהאחראי על ההעברה לבדוק את זה.

• #191252 הגב
      דותן דימט
      משתתף

אני רואה שהכתובת icon.sf-f.org.il הועברה כבר לשרת החדש.

זה לא אומר שדברים אינם זמינים. כל החומרים שלנו על השרת הנוכחי זמינים תחת כתובת המשתמש שלנו:

corky.net/~sfsoc

כלומר, הינה למשל פאנקון 2002

הבעיה הגדולה עם רעיון הגיבויים הוא שזה נשמע כמו הרבה עבודה עבורי, וצריך להיזהר לא להשאיר אתר וורדפרס ישן חי על שרת, זה כמו (הכנס מטאפורה מסובכת על מחלות מין זיהומיות וחוסר אחריות פלילי כאן).

הועד מוזמן לבקש מכל מארגני כנס שמרימים אתר להקצות דאגה גם לשימור האתר (להוסיף תוכן מסכם כמו צילומים או קישורים, להפוך אתר דינמי לאתר סטטי).

• #191253 הגב
      AzureDarkness
      משתתף

מישהו יודע לאן נעלם אתר פאן.קון החדש?

• #191254 הגב
      Boojie
      משתתף

שלכלל הציבור הרגוע תהיה גישה לאתרים האלה, ולא רק לאדמין שיכול לבדוק את כתובתם על השרת ולשחזר… P-:

ואיך הופכים אתר דינמי לאתר סטטי? כלומר, אני מתכוונת, איך עושים את זה בלי שכל הקישורים הפנימיים ימותו? סתם לשמור את הדפים כהטמ"ל באותה כתובת? כי נשמע לי שזה דבר שצריך להבהיר למקימי האתרים לפני כניסתם לתפקיד, שיידעו שזה חלק אינטגרלי ממנו, אחרת תמצא את עצמך תקוע אחרי כנסים בלי אף אחד שיעשה את זה.

• #191256 הגב
      דותן דימט
      משתתף

באתי רק להראות לציבור הדואג ששום דבר לא נעלם, גם אם ישנם דברים שזמנית אינם זמינים בכתובתם הקודמת. "צריך לדאוג" זה לא אני, זה הועד ושלוחיו המצויינים, שעובדים על זה.

לגבי איך להכין אתרי וורדפרס להקפאה, אז (א) להשתדל שיהיו כתובות יפות לעמודים – יש אופציות לדברים כאלה בוורדפרס, זה דורש קצת פצ'קריי. "כתובת יפה" היא כזו שאין בה סימן שאלה, ורצוי גם לא סיומת של php. (ב) להשתמש במשכפל אתרים כמו wget כדי ליצור עותק סטטי. (ג) להחליף את הוורדפרס בעותק הסטטי.

או, אפשרות טובה יותר: לזכור שהאתר שלכם הוא בסה"כ תוכניה מודפסת על מסך ולהכין אותו סטטי מלכתחילה – ע"ע אתר בדיון – במקום קודם לשים וורדפרס ואז לחשוב על תוכן.

• #191259 הגב
      Boojie
      משתתף

אתרי כנסים נתונים לשינויים מתמידים, ואם זה אתר סטטי, צריך כל הזמן לשלוח לבעלי מפתחות האתר (וכשלא מדובר באתר מבוסס מערכת ניהול תוכן, זה מי שאחראי על האף-טי-פי, שאל את ניר איזה כיף זה היה) דפים לעדכון. לא משנה כמה אתה מאורגן, אתה אף פעם לא מספיק מאורגן כדי שלא יהיו לך כמה שינויים כל יום.
      כל העניין של תכנון מראש מעשי בערך כמו הרעיון של לכתוב מספיק זמן מראש את המשחק שלך לכנס ולתת טיזר בזמן. אה, סליחה, לא התכוונתי לדרוך לך על היבלות. P-:

• #191261 הגב
      דותן דימט
      משתתף

זה בדיוק האיבר שעליו חשבתי בהקשר של להשאיר אתר דינמי אונליין אחרי שאף אחד כבר לא מתחזק אותו. משהו כמו להשאיר את התחת שלך חשוף ומגורז במרחב הציבורי. את לא דורכת על יבלות, את מפשפשת בהמורואידקטומיה.

ואני לא צריך את ניר או אותך כדי להיזכר איזה כיף זה לקבל עידכוני אתר במייל ולהעלות אותם ב-FTP. איכשהו גם באותם ימים חשוכים היה אינטרנט, וגם היום יש מקרים שבהם אני מעדיף הצקות על-פני בקשות לחשיפת הישבן.

• #191262 הגב
      Boojie
      משתתף

*אחרי* שמסתיים השימוש בהם.
      ההתנגדות שלי הייתה רק לרעיון לחזור להשתמש באתרים סטטיים מלכתחילה. זו חזרה של כמה וכמה שנים אחורה. כלומר, אני לא חושבת שיש רע להשתמש באתרים סטטיים בכנסים קטנים (כמו בדיון, שלמיטב זכרוני האתר שלו עדיין סטטי, או כמו פאן.קון, שאני לא יודעת מה אמור להיות באתר החדש שלו אבל האתרים הישנים שלו היו סטטיים), אבל בכנסים שדורשים אתר יותר מורכב? ברררר.
      אבל צריך לוודא מראש שמשתמשים בכתובות דפים מסוג שקל להפוך לסטטי מאוחר יותר, כדי לא לאבד מיצוב גוגל לכתובות הקיימות.

• #191263 הגב
      נעמי וינר
      משתתף

תנלת

מציג 9 תגובות משורשרות
מענה ל־לאן נעלמו אתרי פאן.קון הישנים?

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: