ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › כתבה פוגעת במעריב
- This topic has 26 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 2 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
הכתבה הזו, לדעתי, ממש מגעילה ועומדת בניגוד לכל מה שאנחנו עושים.
אפשר להרים גבה, או להגיב בתגובה שנונה זו או אחרת, ולשכוח מהעניין: אבל אני לא חושב שצריך לשתוק, וחלק מיצירת שינוי התדמית והמשיכה מד"ב הוא כתבות ריאליות ולא השתלחויות צהובות כאלה.
הכתבה: http://images.maariv.co.il/cache/ART174675.html
לתגובות:editor@maariv.co.il
אנא כתבו להם, שלחו לינקים לאנשים הרלוונטיים ברשימת התפוצה שלכם, וכל המרבה הרי זה משובח.
לדעתי צריך תגובה רשמית של האגודה – משהו מכובד אבל חד משמעי – שישים סוף לקו הכתבות הזה שמעריב נוקט בו. -
Zygonמשתתף
שלחתי תגובה לעורך,אני מעודד עוד אנשים לעשות כך.
אחת ממטרות האגודה היא לקדם את נושא המד"ב בארץ,וערמה זו של סטריאוטיפים והשמצות פועלת רק לרעתינו.
אני קורא לכולם לשלוח תגובות מנומקות ואינטליגנטיות ככל האפשר.
שיחשבו פעמים אם להתעסק איתנו!!!בברכת לפטר את הקסלר.
-
???משתתף
מי שלוקח את ההאשמות של דנה קסלר ברצינות, הרי זה רק משום שלדעתו יש בהן גרעין של אמת.
בלי שום קשר, גם לדעתי "טרקיז", "באפיז" ו-"אקספיילרז" הם חבורת חנאנות ולוזרים (לוזרים במובן המאד לא קווין סמיט'י של המלה). כך שגם על הבסיס העובדתי קשה לי לחלוק.ולכל אלה שמתעקשים להיות רגישים יתר על המידה, אני מציע לקרוא את השורה האחרונה במאמר, שם מזהה את עצמה דנה *בבירור* עם החננות.
(חוצמזה, מנין לה כל הידע הנרחב הזה על תרבות הגיקס ? כנראה שלא ממחקר אקדמי.) -
Boojieמשתתף
המממממ, בוא נחשוב. עורך עיתון מקבל עשרות אימיילים זועמים מאנשים שקראו כתבה מסוימת, העבירו אותה לכל חבריהם, ודשים ודנים בה בכל פורום אפשרי. מה הוא יחשוב:
א. "אויה! הרגזתי את האנשים הנחמדים האלה! אולי כדאי שנפסיק עם הכתבות הללו עד יחלוף זעם?"
ב. "הידד! כתבה שערורייתית שהעלתה לי את הרייטינג! תגובות זועמות שאולי אפשר לנפח לכדי 'דיון ציבורי'! לא ידעתי שיש כל כך הרבה פוטנציאל לרייטינג בקרב חובבי המד"ב. הממממ… אולי שווה לנסות לעצבן אותם עוד קצת?"
בברכת "הבה נתעלם מאידיוטים ולא ניתן להם עוד רייטינג על הטמטום שלהם". -
אהרוןמשתתף
וחוצמזה, מי שקורא את העיתון של נמרודי – מגיע לו!
-
joniמשתתף
אני אולי לא אוהב את נמרודי, אבל אני יודע על כמה מאות אלפי אנשים שכן.
אין הרבה טעם להגיב כחייה פצועה, מכיוון שדי ברור שלא יפסיקו להעליב אותנו רק כי ביקשנו יפה. מה לעשות? גם אני ממש שונא את טרנד הצהובונות בעיתונים הגדולים בארץ.
לעומת זאת, זו נראית לי הזדמנות יפה לקצת פרסום.
תגובה מנוסחת יפה ובנימוס, ללא כל זעם או התייחסות לצהובונות של הכתבת, שתתפרסם באיזשהוא מדור תגובות למערכת, תבהיר שיש פה קהילה גאה ורצינית של חובבי מד"ב ופנטסיה המעונינים לחלוק על דעתה של הכתבת.
קצת פרסומת סמוייה זה תמיד טוב . -
???משתתף
אנא, יקירי, הגדר למען כולנו "חנאנות ולוזרים". וספר לנו אילו סדרות אתה אוהב כדי שנוכל לקטלג אותך, ונראה עד כמה תהנה מזה.
-
???משתתף
א. לדעתי ידוע לך היטב למה אני מתכוון באמרי "חנאנות" (רמז: דנה
קסלר התייחסה אליהם כחנונים מטיפוס א').
במלה "לוזר" אכן לא הייתי צריך להשתמש, משום שהיא עלולה לעורר
אסוציאציות של חנונים מטיפוס ב'.ב. אני לא רואה טלוויזיה.
למרות זאת, את מוזמנת לקטלג אותי כאוות נפשך.יום טוב.
-
???משתתף
"עכשיו הכל ברור" א.
קשה לי להתחיל אפילו להתייחס לתגובה שלך ולמאמר בנושא החנוניות, מאחר והיא מעליבה אך גם ילדותית ברמות כה רבות ומגוונות. אולי תמצא את תגובתי רצינית מידי למאמר משעשע שכזה, אך התגובה הרצינית נובעת מ"נקודת האמת" שטענת כי נמצאת שם. ובכן:
-החלק באוכלוסיה, ש"פשעו" המשותף היחיד הוא אהבה לסדרות המוגדרות כפנטזיה ומד"ב, מצמיח לעצמו ישירות בגדים ומשקפיים מסוגים מסוימים. כמובן! או שאולי הבגדים באים קודם לצפיה, ודחיית החברה להופעה החיצונית היא זו שגורמת להם להסתגר בבית לפני הטלויזיה? תהליך אבולוציוני מעניין, הייתי אומרת.
-אולי לא עלה על דעתך, אבל בגדיו של האדם אינם בהכרח משקפים אישיות או צפייה בסדרות מסוגים שונים. אדם באמת יכול להתלבש כך ולא להיות חובב סטאר טרק! למרות ששמעתי על יהודיה שענדה צלב על צווארה כמחווה לבאפי, אבל, רגע, זה לא מסתדר עם סטריאוטיפ הטוויד ומשקפי תחתיות בקבוקים! מתחזה.
-נקודה נוספת שהועלתה בכתבה: מעניין, כי תיאור החברה התיכוניסטית עפ"י הכותבת דומה להפליא למה שכולנו רואים בסדרות אמריקניות מלוקקות למינהן, על החנונים המורחקים לשולי החברה שלא מרצונם, ולא קשה לי לדמיין איך היא היתה ממשיכה את התיאור: עם הג'וקס (הספורטאים), המעודדות והחברים בוועדת עיתון. מישהו ראה קצת יותר מידי בברלי? כי בארץ המצב לא כזה. וגם קשה לי להאמין שכך המצב בארה"ב. הקצנת המציאות זה יופי לסדרות נעורים א-לה סברינה, אבל מפה ועד להקיש על אוכלוסיה שלמה שכאמור, אחד הדברים המשותפים, אולי היחיד, הוא צפייה בסדרות מד"ב/פנטזיה, או להגיד שיש בסקירה כזו "בסיס עובדתי עליו קשה לחלוק", המרחק רב ביותר. איזה בסיס עובדתי?"עכשיו הכל ברור" ב. (או: אתה אמרת)
אם הייתי אוהבת לקטלג כך אנשים, הייתי אומרת שאתה מסוג האנשים שמאמינים שהם יותר מידי טובים לטלויזיה, ולכן אוטומטית מי שכן נהנה מטלויזיה, איך להגיד, פחות טוב מהם. גם זה קורה. -
???משתתף
אני באמת טוב מכדי לבזבז את זמני על צפיה בטלוויזיה.
ולעצם העניין:
(אני נוהג להתייחס לכל התגובות ברצינות)
תגובתך לוקה בשני חוסרים, האחד רעיוני ואילו השני עובדתי.א. מעולם לא טענתי שלחנונים יש קוד לבוש מחייב ומשקפיים מסוג מסויים (שימי לב: את המאפיינים הללו הצגת כהנחת עבודה למרות שלא הזכרתי אותם). האמת ,כמובן, יותר מסובכת. חנון מתלבש פשוט גרוע או בחוסר טעם (מבחינה זו הוא אינו יוצא דופן, רוב האוכלוסיה נוהגת כך) משום שהוא חסר מודעות עצמית. אותה חוסר מודעות עצמית גורמת להם להיות עיוורים
לגיחוך שבהערצת סדרה כגון "סטר-טרק". אני רוצה להדגיש, הערצת "סטר-טרק" אינה פסולה משום שזהו מד"ב(או יותר נכון, פסאודו-מד"ב) אלא משום שזהו מד"ב גרוע. הסדרה הזו (בדומה לרוב הסדרות האחרות שהוזכרו בכתבה) לוקות בשטחיות, קיטש, והוליוודיזם מהסוג הגרוע ביותר.
מעולם גם לא טענתי שכל החנונים הם חובבי סטר-טרק כפי שהשתמע מדברייך. הטענה היא הפוכה, כלומר, אחוז גבוהה מחובבי סטר-טרק הינם
חנונים.(זה לא הינו הך)
ידוע לך היטב שזו טענה נכונה, גם ללא כל הוכחה אמפירית.
בואי לא נהיה צבועים.בקיצור, חנוניזם היא צורת חשיבה ולא אופנה.
אגב, המראה שאותו הזכרת, חליפת טוויד ומשקפי קרן עם תחתיות קולה כעדשות (ר"ע באדי הולי) עושה קאם-בק ענק בזמן האחרון ונחשב מאד "קול" (ר"ע וויזר).ב. צר לי לדווח שהסדרות האמריקאיות המלוקקות אינן מגזימות במידה שנדמה לך. אכן, תיכוניסטים אמריקאיים מייחסים חשיבות כמעט בלתי נתפסת למעמדם החברתי. התופעה קיימת גם בארץ, אם כי היקפה מצטמצם בדרך כלל לסיווגים פשוטים כגון מקובליםלא מקובלים.
נחשי לאיזה קבוצה שייכים חובבי "סטאר-דרעק" ?כדי להסיר ספק, אני עצמי מיזנטרופ ובנוסף הני דוגל בהתרחקות מן המיינסטרים החברתי. לפיכך, אין להאשים אותי בסלידה מגיקס על בסיס
בדלנותם החברתית. סלידתי עומדת בפני עצמה וסיבותיה קמאיות. -
???משתתף
וואו
קראתי רק חלק מהכתבה אבל נראה לי שצריך לתת לפסיכולוג לנתח את את העוינות המטורפת הזאת.
הבחורה פגועה!
הצעה: תשלחו לה מנוי חינם לאגודה, אולי זה ירכך אוה… -
???משתתף
"רוב האוכלוסיה נוהגת להתלבש בחוסר טעם"
הממ…ואני חשבתי כי טעם הוא עניין של, ובכן, טעם. ומי אתה כי תקבע שטעמך הוא הצודק, ומי הם רוב האוכלוסיה? "עדר", אולי תגדיר אותם, צופי הטלויזיה, כל אלו שלא טובים מספיק בשבילך?לצערי פספסת את הנקודה. אני משערת שאתה מעריך עצמך כאדם אינטילגנטי ונבון. ובכן, העיקרון הוא שאדם שקול בדעתו לא ישפוט אחר עפ"י טלויזיתו כפי שלא ישפוט אותו עפ"י צבע חולצתו. אבל אולי במקרה שלך זו לא אנלוגיה טובה. ומה עניין סטאר טרק לכאן? מעולם לא דנתי בה ובאיכותה אלא בעיקרון. אני אישית עדיין לא נידיתי חברים בגלל אהבתם לתוכניות טלויזיה שאני מחשיבה כגרועות או רדודות, ואני לא חושבת עליהם רעות בשל כך.
והאקסיומה-שאינה-צריכה-הוכחה שלך? כל הרולפליירז שאני מכירה אינם עומדים בתיאור הזה, או לצורך העניין התיאור המוזכר בכתבה הנ"ל. תגיד, הם לא רוב. זה נכון, אבל זו ההוכחה שיש לי. מה שלך? זאת ועוד, "החנוניזם היא צורת מחשבה"? אם לא תגדיר לי מה לדעתך הוא חנון, אאלץ להשתמש בגירסא הסטריאוטיפית הישנה, מצטערת.
בנוגע לעולם הנוער הנפלא המוצג לנו. אני לא יודעת מתי אתה היית נער, אבל אני יודעת, מפאת גילי הצעיר, כי המצב לא בדיוק כזה. בחלק לא קטן של המקרים, אפילו לא דומה. וקבוצות ה"מקובלים-לא מקובלים"? זה לרוב עובר בתחילת התיכון לחבורות שמתגבשות על בסיס חברתי שיכול להיות מקרי לחלוטין ולאו דווקא תחומי עניין משותפים.
ואגב, ממש כפי שיהיו אלו שיקראו לחובבי מד"ב ופנטזיה חנונים, אולי זה לא נראה לך, אבל יהיו אנשים שיחשבו על הבורחים מן המיינסטרים (יהיה אשר יהיה לדעתם) כמו מאש כעל חנונים.
-
???משתתף
בגלל שיש כאן הזדמנות לגרוף רייטינג מהקהל הזה, הם יחליטו ששווה להם להכניס מאמר תגובה שיראה את הצד שנפגע מהכתבה (וירד קצת על הכתבת).
נשמע לי הרבה יותר סביר מאשר לאמץ קו של "דווקא" רק בגלל שקיבלת הרבה תגובות זועמות.
-
שלמקומשתתף
כשקראתי את הכתבה בהתחלה התרגזתי, אבל אז נרגעתי ותיארתי לעצמי שהכל דעת הכתבת, שכמו שנוסחה גרוע כך אין לי מה להתייחס אליה (אני חושב שהיה זה העורך היקר שלנו שאמר בפורום הסיפורים משהו בסגנון של "אם הסגנון גרוע, אין מה להתייחס לתוכן").
לא ממש אכפת לי מה היא אמרה שם. כן, אני חובב סדרות מד"ב בטלוויזיה. אני חושב שזה כיף לראות אותן ויש הרבה מה לחשוב לפעמים בעקבותיהן (בין אם זה מוסר השכל אמיתי או פסיכולוגיה בגרוש), וכמות המידע שיש שם נותנת סיפוק לנפש הניטפיקר שלי.
כן, אני חנון. אני לא הולך למסיבות בד"כ ולא יושב ברחוב ושורק לבחורות אאלא יושב מול המחשב. מה אכפת לי?
הדבר שכן נראה לי מוזר זו ההכללה שהיא עשתה, שחנון צריך ללכת ללימודים גבוהים בשביל לצאת ממעגל החנוניות. מאד מוזר, בהתחשב בעובדה שאני והרבה חברים חנונים שלי הולכים ללימודים גבוהים, ואין שום סימן שאני אצא מהחנוניות בקרוב. אבל אם מבחינתה חנוניות זה מצב ולא דרך חיים- בעייה שלה.
אני רק רוצה לדעת- צור, היכן מצאת את הכתבה?
-
???משתתף
אם מסכמים את כל הכתבה, מוצאים שמדובר פה באפאתית בעלת ילדות עשוקה ויד קלה על העט. היא מהווה הוכחה שהאובייקטיביזם של גברת איין ראנד אינו שווה דבר.
אינני מבין מדוע אתם מעבירים ביקורות על רמתה הירודה של הכתבה ברקע רדיפת הסנסציות הכללית שאופפת כיום את תחום התקשורת? הכתבה לפני שנה בנושא מדע בידיוני היתה דומה אבל מבוססת דייה על המציאות. אם היה באמת עניין, איפה כל הכתבות שהבטיחו לנו!
לסיכום, אם כל זה שטויות במיץ עגבניות, אומר משהו אחרון: הצילו!!! -
???משתתף
-
???משתתף
1.
"אדם שקול לא ישפוט אחר ע"פ טלוויזיתו כפי שלא ישפוט אותו ע"פ צבע חולצתו."
"זה לרוב עובר בתחילת התיכון לחבורות שמתגבשות על בסיס חברתי שיכול להיות מקרי לחלוטין ולאו דווקא תחומי עניין משותפים"אוקיי, אז אסור לשפוט משהו ע"ס הדברים שהוא אוהב לראות בטלוויזיה וגם לא ע"ס הלבוש ואפילו לא ע"ס תחומי עניין משותפים. אם כך, מה נשאר ?
מעולם לא טענתי שיש לנדות מישהו בגלל אהדתו לתוכנית טלוויזיה זו או אחרת (וגם לא ממש ברור כיצד הסקת זאת מדברי), אך זה בהחלט יכול להחשב כמינוס באישיות. וברגע שהמינוסים רבים מהפלוסים, יש לנתק קשר מיידית.
(אישית, אני מחזיק בקשרים רק עם אנשים שיש להם מה לתרום לי, ומצד שני לי יש מה לתרום להם. סה"כ עסקת חליפין הוגנת למדי)2.
מאחר וכ"כ ביקשת אעשה ניסיון להגדיר חנון (שלא ע"פ מאפיינים חיצוניים):א. מנודה ממרכז הפעילות החברתית שלא ע"פ בחירתו, כאשר סיבת הנידוי אינה נכות פיזית או נפשית(במובן הקליני).
ב. ממורמר בשל כך, אך לא יודה בזאת לעולם. (במקרים הקיצוניים, אפילו לא בינו לבינו)
ג. לא עושה דבר בנידון. (למרות שהיה רוצה)
ד.יעשה כמעט כל דבר על מנת להמנע מעימות ישיר עם בעלי השררה החברתית גם אם הדבר כרוך בהשפלה או ויתור על כבוד. (מחסור חמור באסרטיוויות)
ה. בדר"כ בעל אינטליגנציה גבוהה מהממוצע (אם כי הדבר אינו הכרחי)
ו. חסר מודעות עצמית בסיסית3.
סיימתי תיכון לפני יותר שנים משאני רוצה להודות וייתכן שהמצב השתנה באופן קיצוני מאז, אך אינני חושב כך. דווקא המרחק מעולם הנוער נותן לי פרספקטיבה אחרת ומאפשר לי לראות את הדברים בצורה יותר אובייקטיבית. (בכל זאת, עדיין אינני ישיש)4.
מעולם לא טענתי שחובבי מד"ב הם חנונים (אם זה היה נכון, מה אני עושה בפורום הזה ?) וגם במאמר של דנה קסלר לא הייתה הצהרה מסוג זה. סה"כ היא הצביעה על תופעה מאד ספציפית של הערצה עיוורת לסדרות מד"ב גרועות ולמשחקי תפקידים מגוחכים.5.
חנון, משורש כ.נ.ע, כלומר, אנשים כנועים.
אנשים הסולדים ממיינסטרים לעולם לא יוכלו להיות חנונים משום שהם לא נכנעים לתכתיבי החברה או המערכת או כל דבר אחר. -
???משתתף
שהיתה בעבר שחקנית מוכשרת אך ויתרה על כישרונה לטובת פירסומה כאחת הדוגמאות לניוונה של החברה המופיעה שם המתוארת כסוציליאיסטית למופת.לא שאני יודע שהיה אי פעם לגברת קסלר כישרון, והיא הצליחה להעליב, דרך אגב, גם את קהל יוצאי הודו(קרא את "סופשבוע" ותמצא מכתב תגובה בנושא)
-
???משתתף
למרות שקראתי את "מרד הנפילים" על כל אלף ומשהו עמודיו הטרחניים, לא זכורה לי הדמות שאתה מדבר עליה. אולי זה משום שאיין ראנד היא דוגמה קלאסית לסופרת חסרת כל כשרון אך בעלת רעיונות מבריקים, כך שהעלילה שם היא שחקנית משנה.
בכל מקרה, אני מעדיף לקרוא את תלמידה הישראלי, דר.משה קרוי ז"ל.
-
???משתתף
קרא שנית את "מרד הנפילים" כרך ב' בקטע עם הרכבת בתחילת הכרך. לדעתי, היא סופרת טובה מאד עם תיאורים טובים אם כי הדמויות, כשאני חושב על זה כעת, עמומות למדי. ראנד שאלה מניטשה והניחה בתמימות מסוימת שקפיטליזם קיצוני יהיה פחות גרוע מסוציאליזם קיצוני.
הייתי צריך לקרוא את התמצות מאחורי הספר כדי להבין שמדובר בקומוניזם ולא בקפיטליזם ובהתחלה חשבתי שהיא כותבת על סוף שנות העשרים. -
???משתתף
והתרגום משובש מאד, במיוחד נאומו של ג'ון גאלט. (אני מניח שקראת זאת בעברית)
ע"פ מיטב זכרוני הרומן אכן מתרחש בסוף שנות העשרים. כמובן, אין לי דרך לאמת זאת מאחר וכרגע אין עותק של הספר ברשותי.חד-משמעית, איין ראנד דוגלת בניתוק התהליכים הכלכליים מהמדינה וניתן לסכם את תורתה כ"אגואיזם ראצינאליסטי". ושוב, אני מפנה אותך (ואף ממליץ) לפרשנותו המאלפת ופורצת הגבולות של ד"ר משה קרוי ז"ל לתורתה של איין ראנד אותה תוכל למצוא בספרו "החיים ע"פ השכל" (התנ"ך שלי).
אני סבור שתהנה ממנו מאד אם אתה חוטא בקריאת ספרי פילוסופיה מדי פעם. -
Preacherמשתתף
אם היה חסר לנו משהו בשביל ההגדרה העצמית שלנו כמד"בניקים זה עריץ מדכא שהתגלם לנו עכשיו בדמות דנה קסלר. הבה נעלה על הבריקדות! יותר לא ידכאונו ההמונים הנבערים.
טוב אז זה מאוד אופנתי להיפגע מכל דבר אבל באמת, זו סתם כתבה משעשעת וקלילה על תרבות הגיקים בארה"ב (כמו שהיה כתוב בתחילת הכתבה) שמוגזמת במודע ולא צריך לקחת אותה ברצינות.
-
אלימשתתף
לאיין ראנד היתה השפעה מסויימת על סופרי מד"ב כמו רוברט הינליין ועל מ ה ש נקרא הסופרים "הליברטיאניים" של המ ד"ב שיש להם איד יאולוגיה שלמה של הצורףך בחופףש מוחלט לאזרח. מאחורי אידיאולוגיה זאת עומדת תנועה פוליטית שלמה התנועה הליברטיאנית ש היא חז קה למדי בארה"ב . אלא שבעיני ראנד תנועה זאת ביגלל כמה הבדלים בהש קפות ממנה הייתה כתוצאה מוקצה מחמת מי אוס.
עוד על איין ראנד וסופרי המד"ב ניתן למצוא כאן :
השליח של בני האור : חלק א'
http://www.haayal.co.il/story.php3?id=581 -
???משתתף
מאמר מרתק ביותר. נהיניתי מאד.
שאלה: מהיכן דלית את המידע הביוגרפי על קרוי ? -
???משתתף
הבעיה כאן (לדעתי) היא לא מה זה חנון.
הבעיה היא הגישה של הכתבת.
לה ברור שאין מושג מה זה חנון או שהיא מתיימרת לא להיות אחת בעצמה.
מה רע בלהיות חנון או בלהחשב חנון?
רק לפני שנים ספורות החשיבו את הפריחה בהיי טק כנקמת היורמים? כשביל גייטס הוא היורם המצליח האלטימטיבי.
אני מוגדרת על יד החברה(בתיכון) כחנונית במקרה הטוב(לא הייתי רגע בלי ספר ביד והברזתי לספריה) ומוזרה במקרה היותר טוב. ה"גברת" הנכבדה הקסלר היא בדיוק מסוג הבנות שניסו לשנות אותי כדי להרגיש טוב עם עצמן.
אני אישית תמיד הגדרתי אותם כ'מרובעים' כי הם ענו לכל הקודים החברתיים והאופנתיים בלי לחשוב יותר מדי ועבדו קשה כדי להשאר במסגרת. -
אלימשתתף
לקוח מכתבות עיתונאיות בעיקר ומראיונות עם אנשים מקורבים לו וממחקר עצמי כפי שיכולת ליראות מהקישורים השונים באתר..כרגע המאמר הנ"ל על כל תגובותיו הוא הסקירה המקיפה ביותר על קרויי שקיים.
ומי שמעוניין לקרוא את הספר האחרון של קרוי שלא פורסם מעולם "מלחמת בני באור בבני חושך" העלינו אותו כעת לרשת ב:
http://community.walla.co.il/files/2001/8/20/5504701/kroy-book4.htm
יצירת מופת נבואית ? ואול י דיברי טירוף פרנואידים ? אתם השופטים! -
Boojieמשתתף
(Revenge of the nerds) בכבלים (דיגיטלי, סינמה 1). כמובן שהקלטתי. אחלה עיתוי, לא?
לכו על הנקמה האולטימטיבית, כמו שהיא מנוסחת בסרט הראשון. "חנונים עושים סקס יותר טוב. כי ספורטאים כל הזמן רק חושבים על ספורט. וחנונים כל הזמן רק חושבים על סקס"…
P-:
-
-
מאתתגובות