כתבה בלוקוס על אייקון ופרס גפן 2003

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה כתבה בלוקוס על אייקון ופרס גפן 2003

מציג 20 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161668 הגב
      רני
      משתתף

הכתבה פורסמה בגיליון דצמבר של לוקוס. והרי קישורים לסריקת שני עמודי הכתבה:

חלק 1

חלק 2

• #172283 הגב
      ???
      משתתף

עם מה שקורה בארץ ונותנת תחושה אמיתית של האווירה באייקון. מאד משמח המשקל הרב שלוקוס נותן לפרס גפן: רשימת הזוכים והמועמדים והסקירה הקצרה של התוכן שלהם היא מצוינת. טוב שגם קוראים בחו"ל שאינם קוראים בעברית יקבלו תחושה על מה שקורה פה בארץ. אני חושבת שעליתם פה על דרך נכונה: תמשיכו ככה!

• #172284 הגב
      אמבר
      משתתף

זה מה? מה היה בדיוק חסר לך בכתבות אחרות על אייקון שיש בלוקוס?

• #172285 הגב
      ???
      משתתף

בס"ה אמרתי שהיתה כתבה מצוינת על אייקון. הסקירה היתה מצוינת וגם המשקל שלוקוס נתן לפרס גפן היה מאד חשוב בעיני כי טוב שיכירו בחו"ל מה קורה בארץ מבחינת כתיבה מקורית, ובכתבות אחרות שקראתי לא היה את זה. זה נראה לי עליה בדרגה ואני לא מבינה מה מכעיס אותך בזה.

• #172286 הגב
      אמבר
      משתתף

שהכתבות האחרות לא עשו צדק עם אייקון, לא שיקפו את האוירה או מה שזה לא יהיה שם, וזה קצת התמיה אותי, כיוון שאייקון קיבל כתבות מצוינות ומפורטות.

לטעמי, דווקא הכתבה הזאת לא כיסתה הרבה מאייקון, והכתבות האחרות היו הרבה יותר מקיפות. אבל כל אחד כותב על מה שמענין אותו, מסתבר.

• #172287 הגב
      ???
      משתתף

שהיא גם כיסתה הרבה מאייקון וגם נתנה משקל לדברים חשובים שהיו במסגרת אייקון. אני לא אומרת שכתבות אחרות לא היו טובות – אני פשוט חושבת שזו היתה טובה במיוחד כי היא נתנה דגשים חשובים גם על מה שקורה פה בארץ מסביב לאייקון ועד היום לא קראתי כתבות אחרות כאלה. זה נראה לי מאד חשוב במיוחד בעיתון בינלאומי נחשב כמו לוקוס ואני דווקא מאד שמחה שזה הרושם שלוקוס בחר לתת לקוראים שלו על ישראל ועל מה שקורה בה. זה שירות נהדר גם לאגודה וגם לקהילה וגם לפרס גפן ואפילו למדינת ישראל. ואני עדיין לא מבינה למה קפצת כל כך. אני במקומך הייתי מאד שמחה שזה מה שהתפרסם על כנס שהיה לי בו חלק וששייך בחלקו לאגודה שאני חברה בה.

• #172288 הגב
      אמבר
      משתתף

זה איזה כנס אחר (:

אבל אם את רוצה להתפעל, את מוזמנת. מי אני שאפריע לך. במיוחד אחרי שביססנו שאין בעיה בכתבות האחרות.

• #172289 הגב
      ???
      משתתף

את לא היית חלק מההנהלה של אייקון או שאני התבלבלתי בניקים?

• #172290 הגב
      אמבר
      משתתף

רק שהאייקון בכתבה לא ממש דומה לזה שאני ניהלתי.

אבל זה מה שטוב באייקון – יש בו מספיק דברים לאנשים בעלי העדפות שונות.

• #172291 הגב
      ???
      משתתף

טוב, זה דווקא דומה מאד לאייקון שבו אני בקרתי ומאד נהיניתי מהביקור הזה. אולי זה בגלל שהייתי בחלק מהאירועים שמוזכרים שם. (באייקון שאת ניהלת לא היה תור לחתימות של קארד?)

• #172292 הגב
      אמבר
      משתתף

לא צריך להגזים. ובכלל, בכתבה המון אי דיוקים, אבל נעזוב את הניטפיקיות.

באייקון שאני ניהלתי היה תור לחתימות, והיה קארד, והיה פרס גפן, והיו עוד המון דברים אחרים. באייקון שאני ניהלתי היו עשרות משחקי תפקידים בשעה, היה סטאר טרק, היה טולקין, היה מחזמר, היתה אוירה מגניבה ועוד הרבה דברים.

באייקון שאני ניהלתי היו אנשים שלא ענין אותם קארד, היו אנשים שלא ענין אותם פרס גפן (והיו המון אנשים כאלה, בהערכה גסה רק 3% מהאנשים שהגיעו התעניינו בפרס גפן), והיו הרבה דברים אחרים גם בשבילם.

אייקון שאני ניהלתי היה הרבה יותר מגניב ומגוון ממה שמופיע בכתבה, אבל כמו שאמרתי – כל אחד ומה שמענין אותו.

• #172293 הגב
      רני
      משתתף

של פרס גפן במקום כלשהו. אני עוד מעט ארגיש צורך להתנצל על זה שבכלל שלחתי משהו ללוקוס, אולי היה עדיף שלא היו מדווחים בכלל. גישה מאד מוזרה יש לך – ובלשון המעטה. בכלל, כל הפתיל הזה הוא מדהים למדי.

• #172295 הגב
      אמבר
      משתתף

לא היו טעויות עובדתיות בדיווח, הייתי שמחה אם הדיווח היה מתמקד יותר באירועי הכנס, הייתי שמחה אם היו יותר תמונות אוירה, הייתי שמחה אם היית מתאם את זה עם אורי, הייתי שמחה אם דברים היו מתנהלים כמו שצריך, אבל אני התייאשתי מזה כבר מזמן.

מה שאני כן שמחה זה שזו כבר הבעיה של איתמר.

• #172296 הגב
      רני
      משתתף

ובו שאלתי אם יש דברים שהיית רוצה להדגיש בדיווח לאייקון לא היית עונה לי "תעשה מה שאתה רוצה" אלא עונה לי תשובה ענינית, לשם שינוי. (ואני לא ממש צריך לשלוף את האימייל ההוא, שהיה האחרון בשרשרת של אימיילים בהם שאלתי את אותה השאלה וזכיתי להתעלמות מוחלטת מצידך, נכון?).

ובכלל, למה יש לי תחושה עמומה שאם מישהו אחר היה חתום על אותה כתבה ממש היית מבסוטית ממנה עד הגג? הרי בס"ה לוקוס הוציא אותנו כאן באור מאד חיובי.

• #172297 הגב
      אמבר
      משתתף

לפני שראיתי איזשהו נייר שכתבת בנושא, ואז עוד סמכתי עליך שתעשה עבודה טובה, מאוזנת ונטולת שגיאות גם בלי שאני אשב לך על הוריד על כל פסיק. ובכלל, השאלה היתה על הדיוור החודשי ולא על כתבות לעתון (שבכלל, אורי אמור לטפל בזה).

ואתה צודק, הגישה שלי היתה אחרת אם מישהו אחר היה כותב את זה, ואתה יודע למה? כי ממישהו אחר אני לא מצפה לכלום, הוא לא מגיע מטעם הכנס.

ממישהו אחר אני לא מצפה שידע לאיית את שם הכנס נכון, אני לא מצפה ממנו שידע לאיית את שם המנהלים נכון, אני לא מצפה ממנו לדיווח מאוזן, אני לא מצפה ממנו לדיווח נטול שגיאות כי זכותם של עיתונאים לדווח על מה שמענין אותם, מתוך נקודת מבט סובייקטיבית והם אפילו לא חייבים לדייק בפרטים והם אפילו לא חייבים להיות מתואמים עם אורי. מחבר ועד, מה לעשות, אני מצפה למשהו אחר.

• #172298 הגב
      רני
      משתתף
    • #172299 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #172301 הגב
      רני
      משתתף

שאינו נראה כאן דן בעיקר בענינים טכניים של אייקון, הזמנות, שיטת הבחירה של פרס גפן וכו…).

והנה ההתייחסות האחרונה שלך (אמבר) לנושא (נקודה מספר 2):

1. לדעתי הקרדיטים לחברי ועדת פרס גפן צריכים להיות באתר האגודה ולא באתר אייקון. ולטעמי – חסרונם שם די משונה. אבל אם זה עקרוני לך – אני אכניס אותם. והערה קטנה – אם חברי ועדת פרס גפן התחלפו – היה נחמד אם היינו יודעים על זה.

2. אין לי מה לומר במיוחד.

Original Message

From: Rani Graff
      To: Vaad@yahoogroups.com
      Sent: Sunday, August 31, 2003 11:15 PM
      Subject: Re: [Vaad] הנה תראו – כפפה

ומה עם שאר הנקודות?

1. קרדיטים לחברי ועדת גפן באתר ובתוכניה (נימוקים למטה)
      2. לוקוס.

• #172302 הגב
      גרומיט
      משתתף

מריבות רני-הדס, מוטב שיוגבלו למישור המייל והתקשורת הבין-אישית. לכל האחרים כבר נמאס מהן מזמן.

תודה.

• #172303 הגב
      רני
      משתתף

ששלח תודה באימייל על הכתבה בלוקוס:

I did see the Locus article and was pleased to see how kindly I was mentioned. If this sort of thing goes on, the American sci-fi community might start thinking that Israeli readers like me .

• #172304 הגב
      ???
      משתתף

ומזה שנים , עלי לציין שכבר מזמן היגעתי למסקנה שאי אפשר לשלוח מאמר "קונצנזוס" למגזין זה ,זאת משימה בלתי אפשרית מכיוון שכל אחד רוצה שידגישו דברים אחרים . רני יזם וכתב כפי שכתב ומן הסתם ( מאמר הוגן מקיף ומאוזן ) אם מישהו אחר היה מטריח את עצמו לכתוב מאמר שלם באנגלית ( משימה לא פשוטה ) הוא היה כותב בצורה אחרת .אבל לא היה אף אחד אחר כזה.
      בכל אופן אם יש מישהו שמרגיש שלא נעשה צדק כלשהו במה שרני כתב הוא יכול לשלוח מכתב תגובה ל"לוקוס " והם יפרסמו זאת .
      או שיועיל בטובו ויכתוב להבא ביוזמתו ובזמנו מאמר משלו.מנקודת המבט שלו.

מציג 20 תגובות משורשרות
מענה ל־Reply #172291 in כתבה בלוקוס על אייקון ופרס גפן 2003

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים:

ביטול