כנס בדיון – אירועים מיוחדים לכותבים

ללא כותרת ללא כותרת פורום הסיפורים כנס בדיון – אירועים מיוחדים לכותבים

מציג 4 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162730 הגב
      NY
      משתתף

בדיון – כנס ספרות ספקולטיבית שיתקיים בקרוב, יכלול, בין שאר תכניו המעניינים, גם כמה אירועים שתוכננו במיוחד עבור כותבים מתחילים ומתקדמים מעט יותר ועבור המתעניינים בכתיבה. להלן פירוט (מתוך אתר הכנס):

1. *תרגילים מרושעים לכותבים מתחילים*
      מרצה: העורך וכותב המד"ב *ניר יניב*
      אודיטוריום – 12:00
      צרור עצות, תובנות, כללי אצבע וקללות לשימושם הפרטי והפומבי של כותבים מתחילים, בתיבול סרקזם עדין והומור גס. בין הנושאים שיעלו על הפרק: מרכיבי הסיפור לדורותיהם, גורלן של התחכמויות מיותרות, הומור ז"ל, נקודת מבטו של העורך היגע, קלישאות הז'אנר בראי קהל הקוראים העצבני, מזוכיזם ורשעות בשירות האמנות. ראו הוזהרתם!

2. *תיאוריה מול מעשים – סדנת כתיבה*
      מרצה: סופר המד"ב והמחזאי *גיא חסון*
      חדר הרצאות – 16:30
      דיון ועיסוק בסוגיות הבסיסיות הכרוכות בבניית סיפורי מדע בדיוני ופנטסיה. הסדנה תהיה בהשתתפות מלאה של הקהל, ותבחן כיצד משלבים בצורה מעשית רעיונות תיאורטיים על כתיבה נכונה. מומלץ – לא חובה – לקרוא את המאמר 'על הכתיבה' שהופיע בגליון 10 של חלומות באספמיה לפני השתתפות בסדנה.

3. *בניית עולמות – פאנל*
      מנחה: מבקרת הספרות *נועה מנהיים*
      משתתפים: הסופרת *גיל הראבן*, העורך והמתרגם *עמנואל לוטם*, עורך סדרת המד"ב והפנטסיה של הוצאת אופוס (והסופר) *אסף אשרי*
      פאנל זה יעסוק בכמה מההיבטים והגורמים הכרוכים בבניית עולמות בז'אנר הספרות הספקולטיבית.

4. *חלומות באספמיה – פאנל כותבים*
      מנחה: *ניר יניב*
      משתתפים: *ורד טוכטרמן, גיא חסון, יעל סיון, מיכאל ברנד*
      חלומות באספמיה הוא כתב עת למדע בדיוני ולפנטסיה השם דגש על סיפורים מקוריים פרי עטם של מחברים ישראליים. כמה מהבולטים מבין מחברים אלה, ובהם עורכת כתב העת, ורד טוכטרמן, ידברו בפאנל על כתיבתם, על כתיבת מדע בדיוני ופנטסיה בארץ ובכלל, ועל עוד נושאים כיד הדמיון הטובה עליהם.

וכמובן:

5. *הרצאתו של סופר הפנטסיה האירי פול קארני*
      בהרצאה זו ידבר מר קארני על ספריו, עם דגש על סדרת "ממלכות האל", וכן ידון בכתיבה ובאומנות הכתיבה, כפי שהן נראות מנקודת מבטו של סופר.

פנו לכם את יום חמישי הבא, 27/5/2004. אולם מופת, הרצל 13 רמת-גן.
      לפרטים נוספים – ראו אתר הכנס.
      *בואו בהמוניכם!*

• #182497 הגב
      נעם
      משתתף

ואם הייתי בא, אולי לא הייתם צריכים לסבול את זה שהסיפורים שלי ניראים כמו:

ואז, מושיק נואר,נורא התעצבן על חיליק ואמר לו בקול זועם:
      "חיליק, אני מאוד עצבני ממך"
      ואז חיליק, שגם כבר התעצבן על מושיק ענה לו באסרטיביות:
      "למה מה תעשה לי"
      ואז באה חללית רב-מימדית, הוציאה שרביט קסמים והפכה את שניהם לארנבים.

אבל מאחר שקבעתם את הכנס ליום לימודים, אז אני לא אבוא. תסבלו.

• #182498 הגב
      NY
      משתתף

בדיון, מבחינת הכותב המתחיל ובכלל, הוא בעצמו יום לימודים לא קטן.
      חשוב על כך.

• #182505 הגב
      נעם
      משתתף

NY כתב/ה:
      >
      > בדיון, מבחינת הכותב המתחיל ובכלל, הוא בעצמו יום לימודים לא קטן.
      > חשוב על כך.

נו באמת… אני סטודנט, אף אחד לא יניד עפעף אם אני אחליט להגיע לבדיון ולא לאונברסיטה, כך שרשימת התירוצים שלך לא ממש רלווטית.

וחשבתי, באמת שחשבתי. עוד לפני שהתחלת את הפתיל הזה. אבל מה שאני בחרתי ללמוד בשלב הזה של חיי הוא מתמטיקה, לא כתיבה ואחרי כל התירוצים לכאן או לכאן – בזה זה מסתכם.

אולי אני אגיע לבדיון אחרי יום הלימודים שלי, אבל את רובו אני אפסיד. מה שישאיר את הדוגמה המגוככת של החללית, השרביט והארנבים ואת הדגומה המגוככת כמעט באותה מידה שלמעלה.

• #189869 הגב
      ???
      משתתף

מי שרוצה שיטה חזקה מאד לגימלים שעובדת ב-99% מהמקרים שיפנה לאיסי 597809159 (לא בחינם) אני מוציא כול שבוע 3-4 גימלים

מציג 4 תגובות משורשרות
מענה ל־כנס בדיון – אירועים מיוחדים לכותבים

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: