ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › כללי הפורום – עדכון
- This topic has 44 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 3 חודשים by שלמקו.
-
מאתתגובות
-
-
NYמשתתף
בשעה טובה עודכנו כללי הפורום, לטובת כל הנוגעים בדבר. משתתפי הפורום הקבועים – עיינו נא בסעיפים 7 ו-8 ברשימה הראשונה ובסעיפים 2 ו-3 ברשימה השניה. כל השאר – נא לקרוא *הכל* ולהפנים.
לתועלתכם, הוסף קישור למאמר של אהרון האופטמן הדן בהגדרות מד"ב (שוב – כאן *לא* המקום לדון בכך – תוכלו לעשות זאת בגוף המאמר אם תרצו). באם מוכן מישהו לקבץ באופן דומה הגדרות לפנטסיה – יצור נא קשר עם המערכת (אנכי) ב*דואר אלקטרוני* בלבד.מספר הערות לגבי השינויים והתוספות:
סעיף 7 הוסף לנוכח גל זעקות אי-השייכות לז'אנר שתקף אותנו לפתע פתאום.
(רובוטים של דמדומי הסתיו)
סעיף 8 הוסף בעיקר כהקדמת תרופה למכה, אם כי כמה מגיבים כן כבר הוכיחו נטיות שלטוניות אלו ואחרות.
(האח הגדול צופה בך)
סעיף 2 שופץ לטובת כל אלה שאינם בטוחים מה פירוש "מד"ב" ו/או "פנטסיה". ההגדרה שם תשאר בעינה עד שיואיל מישהו לספק לי מאמר הגדרות פנטסיה מתקבל על הדעת. הכותבים מתבקשים *שלא* לפתח כאן כעת דיון בנושא מהות הפנטסיה, שכן זה ימחק ללא רחם.
(שלום לנצח)
סעיף 3 הוסף לטובת כולנו, וביחוד אלה מאתנו המשוכנעים כי נתגלגלה בהם רוחו של דגלס אדמס זצ"ל, טרי פרצ'ט יבדל"א או, אויה, וייס והיקמן (No Comment).
(האיש שחשב שאשתו היא כובע) -
???משתתף
או במלים אחרות: מה?
סעיף 7 חסר טעם. אפשר היה להציב אותו בתגובה לאחד מהדיונים (כן, זה לא היה עוצר את דיוני כן-מד"ב-לא-מד"ב, אבל מצד שני, גם סעיף ברשימת כללי הפורום לא יעצור).
באשר לסעיף 8 – beyond me. למה הסעיף הזה מכוון? באיזו צורה ינסה מישהו "לחלוק את מקומה" של ההנהלה? האם ההודעות בסגנון "סיפור זה לא שייך לכאן" מפחידות את הנהלת הפורום עד כדי כך? (אם כן – אני מתנצלת, ומבטיחה לתת להנהלת הפורום חיבוק ארוך ומרגיע בכל פעם שתופיע הודעה כזו.)הודעה זו מהווה הפרה של סעיף 8, ולכן היא תשמיד את עצמה תוך חמש שניות.
-
???משתתף
שניר התכוון בסעיף 8 לסדרת החינוך שניסינו להעביר לטטריס, בתגובה להתלהמותה הביזארית נגד יעל.
האמת, אני ממש לא מסכימה עם הרעיון.
ניר, אתה רוצה להגיד לי שאם מישהו/י קורא/ת הודעה של אחר/ת, שכתובה בצורה בוטה הוא/היא אמורים לא להעיר, לשתוק, לתת לונדליסט להמשיך בדרכו? נראה לי קיצוני משהו.
אתה בהחלט צודק שלא צריך לפתוח בסדרת חינוך, אבל לא להעיר? זה על אותו משקל של לתת לו פרס על גסות רוח. -
גל מבולבלמשתתף
אך ורק לו ולboojie.
את רוצה לשלול מהם את ההנאה הזו? -
NYמשתתף
ודאי תביני, טריל, כי הודעה של ההנהלה כתגובה לסיפור זה או אחר סופה להעלם מן העין לאחר כמה ימים, כאשר באים סיפורים חדשים ודוחקים את מקום הישנים. זו הסיבה לכללי הפורום הקיימים תמיד, נצחיים, עטורי תהילה ולהבות אש.
על כן נחוצים הסעיפים 7 ו-8 (כמו גם כל השאר) – הראשון על מנת לצמצם את דיוני ה-"מד"ב-לא-מד"ב" חסרי השחר (עם מעט עזרה מסעיף 2 המחודש ברשימה השניה), והשני על מנת למנוע הודעות "עברת על כללי הפורום! אותך לבוג'י!" ושאר ירקות.
הרעיון של כתיבה ללא האות ט', כלל שהוא נוגע אליך אישית, קוסם לי ביותר, אם כי הייתי מעדיף להעצים את האתגר משהו ולהמנע דוקא מהאות ת'.
הנני להבטיחך כי סגנון רב יקנה הדבר למסרייך, ומעריצים רבים ינהרו מכל קצווי עולם למען ישזפו עיניהם פרי עמלך.
(למשל) -
???משתתף
רוב האוכלוסיה ממילא מטייחס לכללים מסוג זה בשיטט קרא-ושכח (זה במקרה הטוב. במקרה הרע הם גם לא קוראים אוטם). יטר על כן, ככל שאטה מוסיף כללים, הם נקראים פחוט ונזכרים פחוט. אם טוסיף עוד כללים קטנוניים מכל צד, כפי שאני מבינה שאתה נהנה לעשוט, יש סיכוי טוב שהכללים הבסיסיים והחשובים (סיפורים מקוריים, להציב אוטם בפטיל חדש וגו') לא ייקראו. אבל ניחא. אני לא באמט מאמינה שטשנה את דרכיך הנלוזוט בעקבוט שיחה אטי, וממילא אין לכך השפעה מעשיט, כי כאמור, מי כבר מקשיב לכללים האלה.
דרך אגב, אם סעיף 8 בא בעקבות הפטיל עם סיבילט הטטריס, כמו שהעירו למעלה, זה ממש מטמיה. היחיד שם שאמר "אוטך לבוג'י" היה אטה. אף אחד לא טען שטטריס עברה על חוקי הפורום או שצריך, חס וחלילה, למחוק את ההודעוט שלה.
ט' שולת!!1
-
גל מבולבלמשתתף
מקומה יבוא במקום הת', אלא להגיב ללא שימוש בכלל במילים בהן ישנו
הסימן הנ"ל. זה ממש לא פשוט להקליד הודעה בלי מילים שיכילו ת'.
אבל אני מסכים עמך שחלק לא קטן מהמחברים בפורום זה אינם נשמעים לכללים.
אבל האם זו סיבה לבטלם? -
Boojieמשתתף
-
NYמשתתף
כיוונתי למסרים נטולי הסימן החשוד ההוא, העשרים-וארבעה במספר. קשה המטלה, אך, הנה כאן, למול עיניכם, דוגמה גאה ונאה המוכיחה מעבר לכל ספק כי הדבר אפשרי.
ובאשר לכללי הפורום – הרי נועדו אלה לכלל הקוראים, למען ישכילו וינעימו חיי אחיהם לצרה. על כן, יחדלו נא מלנג'ס וימקדו מרצם ביצירה.
ונאמר אמן! -
Boojieמשתתף
לא רק בשאלה אם קוראים אותם או לא, אלא גם כדי שאם אחר כך תימחק כאן הודעה (מה שאני חושבת שכל אחד חייב להודות שלא ממש קורה לעתים קרובות), כל תלונה תוכל להסגר ב"זה מופיע בכללי הפורום" ולא בוויכוח של חמישה פתילים בני חמישים הודעות כל אחד.
-
גל מבולבלמשתתף
נוספו עוד שני סימנים כשלא הסתכלתי?
-
???משתתף
מה לעשות, לא כולנו יכולים להיות מוכשרים כמו ניר.
-
NYמשתתף
ר' תחילית ו-ג' סופית!
-
שלמקומשתתף
1. אם יום אחד קם אדם, ולאחר שצחצח את שיניו בפעם השלישית (מה שדי מוזר, בהתחשב בעובדה שהם עדיין היו בכוס), ופתאום הוא גילה את הדבר היחיד שיגרום לאנשים להיות מאושרים, וממש לפני שהוא נחטף ע"י חוליות המסתערבוג'ים הוא גם פרסם אותו בפורום כמחווה לסופר חי או מת או חתול, הוא ימחק בזכות סעיף 3? מה, לא חראם?
2. רק שנבין- גם כל גרסאות הג'ברווקי סותרות את סעיף 3?
4. תותחל להלן תנועת התנגדות לסעיף 3!
5. תנועת ההתנגדות שלהלן הינה תת-קבוצה אלימה לתנועת ההתנגדות הכללית לכללי הפורום, אשר בסיסה הידוע האחרון היה בדנטואין שבהרי הקרפטים, עד שמתקפת מחיקות מסיבית גרמה להם לשנות את מיקומם.
-
גל מבולבלמשתתף
הסופר המהולל לואיס קארול.
2 – הפואמה שלי ומה שבא לפניה ולאחריה אינו חיקוי.
זוהי מחווה ליוצרים הדגולים, קארול הנ"ל והסמאח לוקאס.
הכללים אינם שוללים מחווה.
3 – לאור מספר סיפורים ברוח טרייסי והיקמן שהיו כאן, אני בהחלט בעד כלל מספר 3. -
NYמשתתף
הספר ההוא של הרברט והצאצא הלא יוצלח שלו… אה… "איש של שני עולמות"? החיזר הקטן והעצוב ההוא?
-
???משתתף
ב-'שונות'. יש לי עוד כמה הערות אבל הכללים נראים טובים יחסית- נראה שבהנהלה אופטימיים. אפשר למכור לכם את המניות שלי?(סתם בדיחה… אין לי מניות)
-
Boojieמשתתף
-
יעלמשתתף
מן הסתם כולם יודעים למה אני מתכוונת ב"פעם הבאה".
האם אני או כל קורבן אחר אמורים לרוץ לבכות לבוג'י? (לפי סעיף , ובינתיים ה"מפגע" ישאר פומבי בפורום בלי תגובה? אני לא חושבת שבוג'י או אתה אמורים להיות שוטרים שלא יעשו שום דבר בחיים שלהם חוץ מלבדוק הודעות בפורום ולקרוא תלונות של קוראים/מגיבים.
אולי במקום לתת כללים כאלה מגבילים (ואני בהחלט בעד כללים קשוחים בפורום מסוג זה), עדיף להפעיל את שוט המחיקה יותר בקלות? הרי מה שחשוב בפורום הזה אלה הסיפורים והתגובות הענייניות על הסיפורים. שיחות משעשעות שמתפתחות תוך כדי תמיד ברוכות. דיונים תיאורטיים ומעניינים תמיד מבורכים. אלא מה, אם המנהלים מזהים פתאום ת'רדים בעייתיים מבחינת שפה ותרבות דיבור, אפשר פשוט למחוק אותם בלי הודעה מראש – כי זה הרי לא העיקר בפורום.
אני לא אהיה מאושרת אם זה יקרה, כי אף אחד לא אוהב צנזורה, אבל זה נראה לי פתרון יותר טוב מלהפציץ אתכם בדואר אלקטרוני.
מה שבטוח, אני משוכנעת שלא רק אני, אלא כל אחד לא ישאר "חייב" במקרה כזה. (אני יודעת שאני אקח פסק זמן להרגע לפני התגובה אם תהיה פעם הבאה, אבל תגובה תבוא). -
???משתתף
-
???משתתף
את ההודעה של טטריס? זאת הדרך שלך להתמודד עם אנשים מעליבים באינטרנט? אם כן, קחי טיפ ידידותי – זה לא יילך. אני מבינה אותך כי גם אני לוקחת הודעות כאלה ללב, אבל צנזורה זה לא הפתרון. מחיקת הודעות היא נשק קיצוני, שצריך לשמור אותו להודעות שהבעייתיות שלהן אינה ניתנת לויכוח. אם טטריס היתה מקללת את אימך, למשל. עדיף שתלמדי לא להעלב עד כדי כך – כמו שאני מנסה ללמוד. זה לא אומר שצריך לשתוק, כמובן.
-
Boojieמשתתף
אני מבטיחה לך שההודעה לא היתה נשארת פה יותר משתי דקות אחרי שאני הייתי רואה אותה. (כנ"ל, אגב, גם לגבי כל שאר בני משפחתך, מקנך, צאנך וגמלייך).
-
???משתתף
או לפחות מה שהתכוונתי לומר. צריך להיות "להודעות שהבעייתיות שלהן אינה ניתנת לויכוח – אם טטריס היתה מקללת את אימך, למשל".
-
Boojieמשתתף
כלל. זה היה מבוצע גם אם לא היו כללי פורום כתובים בכלל. זה פשוט דבר מובן מאליו.
אגב, המקום היחיד שזכור לי שבו זה לא היה מובן מאליו, היה ערוץ נפלא אחד שהשתתפתי בו פעם, בימי הרחוקים באי אר סי – ערוץ "קללות". משתתפי הערוץ הזה עסקו בהשלכת קללות כמה שיותר מתוחכמות, מוצלחות ומשעשעות זה בזה. היו שם כמה דברים שלא היו מביישים את שייקספיר… -
???משתתף
-
יעלמשתתף
זאת אומרת, לפי הכלל המשופץ לא הייתי צריכה לענות לטטריס אלא לשלוח לבוג'י אימייל מתבכיין על זה שהעליבו אותי. נכון או לא נכון?
לא הייתי רוצה שימחקו הודעות שלי ולא הודעות של טטריס, אבל אני מעדיפה שהודעות כאלה ימחקו – אפילו אם כבר התפתח דיון שלם (כל עוד אין לו ערך בפני עצמו), מאשר להתחיל לשלוח אימיילים היסטריים לרשויות.
וטריל, אל תדאגי, מטטריס אני כבר לא אעלב יותר, ולא משנה מה היא תגיד. בויכוח ההוא היא הציגה את עצמה מאוד יפה (ראי ההודעה האחרונה ששלחתי לה בכותרת "ניסיתי להתאפק").
-
NYמשתתף
איזו מלה לא הבנת?
-
NYמשתתף
גם במוחי הוא עולה כל העת!
-
שלמקומשתתף
שבמילה "התכוונתי" התפלק לך הסימן החשוד, מה שמראה ניצני הוכחה שאתה עדיין אנושי, אחרי הכל.
-
???משתתף
-
NYמשתתף
כיוונתי. זו אמנם צורת התבטאות ארכאית משהו, אך היא עדיין חוקית, חי אללה.
ובבנין ציון ננוחם. -
גל מבולבלמשתתף
אך צורה זו מכילה את הסימן העשרים וארבעה במספר האות ת'.
ומכאן נובע שאפילו NY נכשל במשימה של כתיבת הודעה חסרת האות הנ"ל.
קפיש?
we are no longer the knights who say "NY".
we are now the knights who say "ecky ecky ecky phtong". -
שלמקומשתתף
כבודך מוקף מכל הפינות, מר NY. כבודך ביצע שגיאה, ואין בכל מה שיצא מפיך בכדי לערער העובדה ההיא. במה שנרשם על ידך למעלה טמונה ההוכחה כי הנך אדם אחרי הכל, וגם כי הסימן העשרים-וארבעה הנו סימן שאין אופציה לרשום הודעה בלעדיו. ועוד יד לאמר, נה-נה באוזן ושום דבר או טענה שכבודך יכול לאמר יש בכוחה לטעון טענה הפוכה מזו שכלשונה, אי אפשר לשרבט הודעה ללא סימן זה, לחלוטין. ונאמר אמן אמן ויהי זעמו של ניר עלינו מעכשיו והלאה ועוד טיפה.
-
שלמקומשתתף
למזלי הגדול לא קראתי טרייסי-היקמן מעולם, כך שאולי תוכלו להצביע על דוגמא?
-
Boojieמשתתף
אם את רוצה לבכות בפני מנהלי הפורום על כך שהודעה מסוימת אין מקומה בפורום – אל תפתחי בדיון על כך בפורום, אלא שלחי לנו אימייל. זה הכל.
-
NYמשתתף
כבוד ה-NY,
לבצע השכם והערב,יזכרו קלדנים,
חמדנים רטננים,
כי אפיו כלל אינו ערב,ואם לא ישמעו,
לעצה של ההוא,
וינפיקו עוד מסר לוהב,יאלצו לאכול,
בוץ עפר וגם חול,
הן סופם האיום קרב!^טקסט זה הנו נטול הסימן ההוא (TM)^
-
גל מבולבלמשתתף
בחצות הליל.
וזה החרוז היחיד
כי מוחי כבר החליד.
לילה טוב! -
???משתתף
-
אהרוןמשתתף
לא שזה ממש חשוב, אבל מי שדווקא רוצה להתעמק בהגדרות של פנטסיה, יכול למצוא אותן כאן. (יש לגלול בלי לאבד את הסבלנות, עד שתגיעו לפיסקה על הגדרות מד"ב, ועוד אחת על הגדרות פנטסיה). יברך הכוח את מנוע GOOGLE, שהניב את התוצאה תוך 0.5 שניות!
-
גל מבולבלמשתתף
מועילות במשהו. למעשה, אני לא חושב שהן אפילו נופלות להגדרה של הגדרות.
אבל אין לי כרגע משהו יותר טוב. -
אבישימשתתף
כה שאלתי: האם חברי האגודה האביריים הנ"ל הומצאו במקביל הן על ידי והן על ידי אדם מוזר זה בשם גל, או שמא עלי לדרוש קופירייטים על הביטוי?
מהודעה זו נעלם סימן אחד מאוסף הסימנים העברי. אנא, ילדים, מצאו הסימן וצבעו שאר ההודעה בצבעים עליזים.
-
NYמשתתף
אך כמדומני הומצא הביטוי על ידי בשעה של בידוח הדעת.
(בהודעה זו הושמטו *שלושה* מהסימנים המוכרים לנו)
-
שלמקומשתתף
הושמטו שש-עשרה מהסימנים.
-
Boojieמשתתף
הושמטו שלושת רבעי מהאיי-קיו שלי. יש לכם בעייה עם זה?
-
שלמקומשתתף
בו הושמטו 87% מהעירנות שלי.
-
-
מאתתגובות