יש לי שאלה לחברי האגודה וגם לוועד

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה יש לי שאלה לחברי האגודה וגם לוועד

מציג 36 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161142 הגב
      נחום
      משתתף

שנה שעברה, אני, הבת והבן שלי היינו חברי אגודה.
      שלמנו, יותר נכון אני שלמתי מחיר מלא – 220 ש"ח.
      האם אתם חושבים שהשנה מגיע לנו הנחה?

• #167737 הגב
      גל
      משתתף

אני אמנם לא חבר ועד (עדיין :-) אבל שאלת גם לדעתם של חברי האגודה, אז אענה:
      אני לא חושב שמגיעה לך הנחה.
      זה יתחיל מהנחה לבני משפחה ואז חבר מביא חבר ואז…
      יותר מדי הנחות ולאגודה לא ישאר כסף.
      אישית, אני לא חושב שהוצאה של מאה שקל לשנה זה הרבה כסף.
      זה אפילו מעט מדי, לדעתי.
      ואל תשכח שיש הנחה לסטודנטים וחיילים/צעירים מתחת ל-18.

• #167742 הגב
      Boojie
      משתתף

ועד כמה שהבנתי (2), נאמר לך שהנושא יידון בישיבת הוועד. אז למה לא לחכות שהוא יידון בישיבת הוועד?
      אני אישית מסכימה שהנחת משפחה היא דבר מקובל והגיוני (ולא אסתיר שבנקודה הזו אני אינטרסנטית, מתוקף היותנו שלושה מאותה משפחה חברים באגודה), אבל אני גם חושבת שצריך לבדוק עד כמה האגודה יכולה להרשות לעצמה את זה. יכול להיות שזה פשוט יעלה לאגודה יותר מדי.
      הייתי אומרת שנחכה ונראה מה הוועד יחליט, ואם ההחלטה שלו לא תמצא חן בעיניך, תמיד תוכל להעלות את הנושא מחדש באסיפה השנתית. אבל צריך לתת לועד לפחות הזדמנות לדון בנושא.

• #167743 הגב
      נחום
      משתתף

שלא צריך יותר מדי חברים באגודה – מספיק שאחד מכל משפחה ירשם.
      אולי תסביר לי את האי הגיון בטענה שהעלתי.
      וזה לא 100 שקל – אני צריך לשלם 220 שקל.
      בנוגע להצעה שהעלת "חבר מביא חבר"
      מה זה חבר מביא חבר – זה הרשמה לאתר נופש או משהו כזה?
      לידעתך בכל האגודות בארץ ובעולם מקובל, לתת הנחה משפחתית, מה זה קשור לחבר מביא חבר.
      לא שאני רואה רע בזה, אבל זה לא קשור למה ששאלתי – זה יכול להיות מבצע פרסום שיביא עוד חברים לאגודה – או אולי האגודה לא צריכה חברים חדשים?
      השאלה היא, האם האגודה רוצה לגדול, או להשאר גוף קטן ולא יותר מדי נחשב כפי שהיא עכשיו.
      אמנם זזו דברים בהשוואה לשנים קודמות – אבל זה לא מספיק.

• #167744 הגב
      נחום
      משתתף

למיטב ידיעתי הנושא עלה והתשובה היא לא.
      קשה לי לקבל תשובה כזאת, לכן רציתי להעלות אותה לדיון ציבורי פתוח.
      אני מקווה שיהיה דיון כזה ובדרך דמוקרטית, נוכל לשנות את החלטה הזאת.

• #167745 הגב
      Boojie
      משתתף

אנא, אם מישהו מחברי הועד מוכן להסביר כאן, האם אמנם היה דיון בנושא, האמנם התקבלה תשובה שלילית, ומה הנימוקים לה?

• #167755 הגב
      ארז
      משתתף

אכן, היתה החלטה כזאת.
      עיקר הנימוקים הם שלבני משפחה, הורים וילדים מתחת גיל 18, כבר מקבלים הנחה לילדים בשיעור 40%. אין הנחה על הנחה.
      נימוק נוסף הוא שברגע שמתחילים עם הנחות מסוג כלשהו, תמיד יש המשך. עדיף לא להתחיל בכלל.

• #167756 הגב
      גל
      משתתף

משפחתית, לדעתי.
      ומסתבר שאני באותה דעה כמו הועד, ומאותן סיבות (בערך).

• #167758 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #167765 הגב
      גל מבולבל
      משתתף
    • #167768 הגב
      Boojie
      משתתף

ותאמין לי, אם מישהו מביא לאגודה גם את הדוד שלו וגם את הסבא שלו, אני לגמרי בעד שהם יקבלו הנחה על ההצטרפות…

• #167769 הגב
      גל
      משתתף

לא יועילו לאגודה.
      ואני עדיין חושב שמאה שקל בשנה זה לא הרבה כסף עבור חברות באגודה.

• #167782 הגב
      נחום
      משתתף

כדאי לי לרשום 3 אנשים מאותה משפחה לאגודה.
      מה החסרונות שיהיו לי, אם יהיה רק נציג אחד ממשפחתי רשום באגודה.
      לי זה נראה רק הפסד של האגודה – פחות חברים רשומים.
      אני שואל ברצינות ומקווה לקבל תשובות רציניות
      אני מקווה לקבל נמוק הגיוני ולא תשובות של "אם לסבתא היו גלגלים" וזה מכוון אליך גל.

• #167783 הגב
      סידהרתא
      משתתף

את ההנחה, ועד כמה שידוע לי הכרטיס לא ניתן להעברה.

• #167784 הגב
      גל
      משתתף

אם שלושה אנשים במשפחה מסתדרים עם עותק יחיד של המימד…:-)

• #167786 הגב
      נחום
      משתתף

מעותק אחד של המימד.
      גם ככה כבר אין לי מקום לספרים בבית.
      ודרך אגב בגלל שלסבתא שלי לא היו גלגלים, היא לא הייתה חברה באגד.

• #167787 הגב
      גל
      משתתף

בכלל לא הבנתי את הקשר לסבתא שלך, ואני מניח שאתה לא הבנת את ההומור שלי. סמייליז עדיין לא עוזרים להבין את ההומור שלי. אם לא הייתי אחד שלא מתייאש, אני מניח שהייתי מתייאש וכותב רק הודעות רציניות.

• #167788 הגב
      NY
      משתתף

מה היתרון שתפיק האגודה מיותר "חברים רשומים"?
      התשובה היא: *כסף*. *יותר כסף*. ותו לא.
      למה? כי, כפי שציינת כאן, בני אותה משפחה יכולים להתחלק במימד, ואפילו, עם מעט דמיון יוצר, לעשות שמח עם כרטיס החבר, אבל תן להם הנחה והופ! תאלץ לקבל פחות ולתת יותר. יותר מימדים ליצר (הם עולים כסף, ת'יודע), יותר הנחות לתת, פחות כסף לקבל.
      סתם חברים "רשומים", שאינם משלמים, אינם מביאים כל תועלת לאגודה או מקדמים את מטרותיה – ואגודה זו קיימת למען מטרות מסויימות מאד – רובן דורשות כסף.
      למה הכסף? לארגון כנסים, להוצאה של יותר מימדים, לאירועים גדולים מעט יותר מ-ICon, בעתיד, להבאת סופרי מד"ב שאינם ניבן לארץ ואולי, יום אחד, להוצאת ספרים בחסות האגודה… ולקדילק של היו"ר, כמובן.

(הכותב אינו, כמובן, חבר ועד. יש גבול)

• #167789 הגב
      Boojie
      משתתף

השאלה היא פשוטה:
      אם יש במשפחה אחת שלושה אנשים שהיו רוצים להיות חברים באגודה, ושלושת האנשים הללו נדרשים לשלם מחיר מלא, ואם שלושת האנשים הללו מוכנים לשלם על כרטיס חבר לאגודה רק אם תהיה הנחת משפחה (שמן הסתם תהיה אקוויולנטית בגובהה להנחת סטודנט או להנחת ילד, נגיד), אז נניח, לצורך העניין, שבמחיר מלא שלושתם היו משלמים 100 ש"ח כל אחד. ונניח שבמחיר הנחת משפחה שלושתם היו משלמים 80 ש"ח כל אחד. אבל מכיוון שהם לא מוכנים לשלם מחיר מלא לשלושתם, נאמר, רק אחד מהם נרשם לאגודה (כלומר – 100 ש"ח לחשבון האגודה). במקום ששלושתם ירשמו במחיר מוזל (כלומר – 240 ש"ח לחשבון האגודה). אתה רוצה להגיד לי ברצינות שה- 140 ש"ח הנוספים, פלוס התועלת שיש בעצם העובדה שבאגודה רשומים יותר חברים, לא יכסו את העלות של שני מימדים נוספים ודיוור נוסף?
      אגב, אפשר להציע עסקה אחרת לאנשים שמעוניינים בחברות באגודה בהנחת משפחה – מימד אחד וחבילת דיוור אחת פר משפחה. וככה, אותם שלושה אנשים ששילמו 240 ש"ח (במקום ה-100 ש"ח שהם יסכימו לשלם על חברות יחידה באגודה בלי ההנחה), יקבלו רק מימד אחד ורק משלוח אחד של כל דיוור של האגודה. לא שווה? לי, למשל, די מיותר לקבל כל דיוור פעמיים. חבל על הוצאת הכסף של האגודה.

• #167790 הגב
      NY
      משתתף

ואני חושד כי לא בה דן הועד כאשר הוחלט לא לתת הנחות. יפה.
      שמישהו ישלוף את היו"ר מהקדילק שלו, ואז נראה.

• #167791 הגב
      אמבר
      משתתף

למה שלושה חברים שרוצים להרשם לאגודה לא יעשו את אותו השיקול? ולמה בני משפחה לא יחליטו לעשות שיקול אחר (למשל – כל אחד רוצה מימד משלו?) ואני כבר לא מדברת על איך מגדירים משפחה ומה נכלל בזה (אחים בגירים, בני זוג נשואים או לא, חברים, דודים, הורים חורגים, סבים, ושאר קרובי משפחה מדרגה ראשונה? ואני כבר רואה איך זה יראה כאשר ינסו להרשם בדוכן האגודה)?

בסופו של דבר זה מגיע לכך שכולנו רוצים לשלם פחות, עם המשפחה או בלי המשפחה (מה, אני השקעתי איזו שעת עבודה או שתיים באייקון, לא מגיע לי איזו הנחה אפילו שלא הצלחתי להביא אף בן משפחה לאגודה?)

וברור שכאשר דמי החבר יהיו נמוכים יותר אז אולי זה יהיה שיקול לאנשים להצטרף, ואולי בכלל לא ניקח דמי חבר במקום הויכוח הזה? אבל אנחנו יודעים שזה לא מאוד ריאלי, וצריך לחתוך איפשהו, וקבענו מערכת הנחות שמבוססת על קביעות מסוימות ולא על אחרות.

ועוד משהו, לשלוח מימד אחד או שלושה זו עלות, אבל לזו עלות לא גבוה במיוחד. עיקר העלות לאגודה הוא ההנחות לחברים בכניסה לאירועים.

• #167792 הגב
      Boojie
      משתתף

כמעט כל ארגון שמכבד את עצמו מציע הנחת משפחה על חברות. בין אם זה חוג האוריגמי במרכז הקהילתי או העמותה לשיפור מצב הקואלה. זה הכל. כמובן, האגודה יכולה לבחור להיות שונה.
      ואם זה לא מספיק: ההוצאה על חברות לאגודה של בני משפחה יוצאת מאותו תקציב – תקציב המשפחה. ההוצאה על חברות לאגודה של חברים יוצאת מתקציבים נפרדים – של כל אחד מהם בנפרד. זו הסיבה שבמרבית הארגונים יש הנחת משפחה לשני אנשים או יותר מאותה משפחה, ואין "הנחת חברים" (אלא במבצעי "חבר מביא חבר). עבורי, לפחות, מתוקף היותי תפרנית ידועה, לשלם כל שנה את החברות הכפולה באגודה זה קשה. אולי עבור אחרים זה לא משמעותי.

• #167793 הגב
      גל
      משתתף

עשיתי עכשיו חיפוש קצר (דרך וואלה) לאגודות/עמותות.
      חלק ניכר מהן (לפחות אלו עם אתרים) הן ללא תשלום. באלו שכן יש תשלום, לא ראיתי הנחה משפחתית.
      דוגמאות – העמותהלמשחקי תפקידים, סטארבייס972, א.י.ל., האגודה למיקרוביולוגיה, האגודה לרפואה ומשפט, אגודת חי.
      אז אנא האירי את עיני- איפה *כן* יש?
      ושוב – איך תגדירי משפחה? עד איזו דרגה?
      וכבר יש הנחה לילדים- למה שתהיה הנחה נוספת?
      ומדובר בסה"כ, כשאין הנחה, רק ב-8.33 שקלים לחודש לאדם. קצת יותר ממשולש פיצה, זול יותר מגביע גלידה עם שני כדורים,
      פחות משני בקבוקי קולה. אני עדיין טוען שזה לא הרבה כסף, לדעתי.

• #167795 הגב
      Boojie
      משתתף

אני לא עושה חישוב לפי חודש. אני עושה חישוב לפי כמה שיוצאת לי ההוצאה. היא לא יוצאת לי 8.33 ש"ח, היא יוצאת לי 200 ש"ח, לשני אנשים, פעם בשנה. בזמנים אחרים יש לי הוצאות אחרות, שגם אותן אני משלמת בבת אחת, ולא בשנים עשר תשלומים. מה אני אעשה לך, ככה הכסף יוצא לי מהחשבון. וכן, זה יקר לי. ולא, לא חיפשתי עמותות באינטרנט, אבל בכל הארגונים שהזדמן *לי* להיות חברה בהם בצורה זו או אחרת, היתה הנחת משפחה.
      ולגבי מידת קירבה – משפחה שגרה באותה בית זו הגדרה מספיק טובה? משפחה מדרגת קירבה ראשונה? נו, באמת, איבדנו את כל האינטלקט שלנו שאנחנו כבר לא מסוגלים אפילו למצוא הגדרה ל"מה זה משפחה"???

• #167796 הגב
      גל
      משתתף

כל מה שנותר הוא יצר הווכחנות.

• #167797 הגב
      זיו 1
      משתתף
    • #167799 הגב
      גל
      משתתף
    • #167800 הגב
      אמבר
      משתתף

וגם בכמה שלא ולא מצאתי באף אחד מהם הנחת משפחה או משהו דומה (חוץ מחדר הכושר, ושם אין כניסה לילדים, אז ההנחה היא רק לבני זוג). יש כאלה שנותנים הנחה כזו, יש כאלה שלא.

וד"א, בכל אלה שכן נותנים הנחת משפחה, לא נותנים הנחות לאחים בגירים, וחלק גם לא נותנים לבני זוג שאינם נשואים. ככה שההגדרות הן לא פשוטות בכלל.

• #167801 הגב
      Boojie
      משתתף

אני רק יכולה להסיק מזה שאת ואני כנראה לא חברות באותם ארגונים.
      מה שלא ממש חדש, כשחושבים על זה… P-:
      לגבי הקריטריונים – למיטב זכרוני, זו לא ממש בעייה גדולה לקבוע קריטריונים. רק צריך להחליט מה הם, ולכתוב אותם במקום המתאים. זהו.

• #167802 הגב
      סידהרתא
      משתתף

מה יש לכם אנשים?

אנא רחמו על ניקי.

• #167804 הגב
      גל
      משתתף
    • #167816 הגב
      זיו 1
      משתתף

המועדון היוקרתי הזה נותן הנחות
      (וזה לא מהיכרות אישית כי אני חייל מסכן :( )

• #167820 הגב
      NY
      משתתף

"כיצד נכתוב הודעה מובנת לכל".

כיצד, בדיוק, חשבת כי נפרש את הודעתך "כפר המכביה [ל"ת]"? אני יכול לחשוב, כרגע, בהתחשב בהודעה לה ענית, על כמה אופציות:
      א. כתשובה לשאלה "איך תגדירי תשפחה?"
      ב. כתשובה לשאלה "למה שתהיה הנחה נוספת?"
      ג. כהדגמה מדוע 8.33 ש"ח בחודש אינם הרבה כסף
      ד. כדוגמה נוספת לעמותות/ארגונים שאינם נותנים הנחה
      ה. כתשובה לשאלה "איפה כן יש?"

אני מציע לך לנסות אמצעים רדיקאליים כגון נושא, נשוא ומושא במשפטיך, לפחות מפעם לפעם. הרשני להבטיחך כי הדבר יתרום להבנתנו אותך במאד מאד, ויתכן כי אפילו אנשים אחרים יצליחו, סוף סוף, לפענח מה אתה רוצה מהם.

• #167823 הגב
      זיו 1
      משתתף

מבין שזה ד או ה אז שכחתי להגיד אם זה או זה תתבע אותי

• #167829 הגב
      Tokyo U
      משתתף

אבל ד ו-ה הן שתי אפשרויות שונות וסותרות

• #167846 הגב
      NY
      משתתף
    • #167848 הגב
      נחום
      משתתף

ההגדרה של ההנחה צריכה להיות מוגדרת במדויק.
      אני לא רואה סיבה לשלוח למי שמקבל הנחה, הודעות בכמה דיוורים נפרדים, או לספק להם יותר ממימד אחד.

מציג 36 תגובות משורשרות
מענה ל־יש לי שאלה לחברי האגודה וגם לוועד

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: