ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › יש לי רעיון, פחות או יותר
- This topic has 24 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 4 חודשים by NY.
-
מאתתגובות
-
-
שלמקומשתתף
בוודאי זכור לכם הסרט של האגודה שהיה אמור להיות מצולם במקסיקו (באופן חשאי, כמובן). אז אולי סרט במקסיקו קצת יקר בשביל האגודה, אבל למה שלא ניצור תסכית רדיו?
-
NYמשתתף
לא *יוצרת* מאומה. היא *מעודדת* יצירה, בדרכים שונות: פרס גפן, פורום הסיפורים, תחרויות הסיפורים השונות, המאמרים הדנים בפילק (שגררו פרסום כמה עשרות פילקים חדשים בפורומי המד"ב השונים), ועוד. לאגודה אין כלים ליצירה – היא לא בנויה לכך.
יצירת תסכית רדיו ברמה מתקבלת על הדעת, אגב, יכולה לעלות סכום כסף נכבד. אולפנים לוקחים היום בין 30 ל-80 דולר *לשעה*. שחקנים גם הם אינם קוטלי קנים.החדשות הטובות: עבדך הנאמן מפיק תסכית מד"ב בימים אלה ממש. התסכית יקרא (כנראה) "היקום בפיתה", והוא מספר על מסע ההופעות של להקת הרוק "פיתה מורגנה", הנחטפת מירוחם לחלל החיצון. אנו נמצאים כעת בשלב השלמת טיוטת התסריט לפרק א' וליהוק ראשוני (רוב התפקידים יבוצעו, כנראה, ע"י בוגרי בתי ספר למשחק).
התסכית יוקלט בתחנת החלל ניר, וצוות ההפקה כולל, פרט לעבדך הנאמן, גם תסריטאי, איש אפקטים מיוחדים וכמה נגנים.
למעוניינים – עדכונים שוטפים על הנעשה בתחנת החלל ניר נתן לקרוא ביומנו של ג. ס. אסקוויר, אחד מאנשי הצוות. -
שלמקומשתתף
התכוונתי לתסכית ברמת תקציב של האגודה. שחקנים? אולפן? למה?
כל מה שצריך זה תסריט, חבורה של אנשים (בשמותיהם המקוריים: לדמות שנקראת "ניר יניב" אפשר ללהק רק את האדם בשם "ניר יניב"), מחשב עם מיקרופון, ספרייה של אפקטים, ועורך אחד מוכשר במיוחד שיהפוך את כל זה לתסכית אחד. עלות: התנדבותית.
ודרך אגב, האם יש לעבדך הנאמן תפקיד בפיתה? עזרה בתסכית, תפקיד קולי קטן (גרופי?), משהו?
-
שלמקומשתתף
מהקריאה של היומן, הבנתי שאתם צריכים שיר פתיחה… אולי משהו כזה?
זה קרה בערך לפני שבועיים
מבלי שנתנו לנו אזהרות
מעלינו הופיעה צלחת מעופפת
ונחטפנו באמצע החזרותהם לקחו אותנו בתוך רגע
מסביב לפלוטו הם חנו
וכשנכנסו הם כאן לחדר
הם הוסיפו "העיקר שתנגנו"ומאז משוטטים אנחנו
בלאגן כזה עוד לא ראית
את המראות אנו בל-ע-נו
במופענו "היקום בפיתה"כן אין לנו הרבה כלים
וגם אין שום כשרון
אבל יש לנו כותבים טובים
והכי חשוב הרעיוןאז אנו נשיר ללא תזמורת
רק עם רבע שלישיית תופים
כי סגנון זה נהיה להיט פה
בין מבקרי התרבות החייזריםומאז…
-
גלמשתתף
-
NYמשתתף
חביב, אך אני מעדיף לכתוב את שיר הפתיחה (ושאר החומר המוסיקלי) בעצמי…
באשר לרעיון של תסכית חובבני – שמעתי כמה כאלה ברשת, ולא נהניתי מהם במיוחד. אני שואף לתוצאה טובה ונלבבה, לא למשהו זרוק ומחוק (דיאלוג: "הי, שלמקו, מה העניינים?" ; "סבבה, בוג'י, אחלה" [צחוק בקהל, סוף מערכה ראשונה]).
איני יודע מה תהיה איכותו הסופית של התסכית שאני מנסה ליצור, אך דבר אחד אני יכול להבטיח: בכוונתי לנסות לגרום לו להיות הטוב ביותר האפשרי – החל בשימוש בציוד המיטבי (מיקרופונים משובחים, חמרת הקלטה מקצועית, בידוד אקוסטי), המשך במשחק מקצועי (בוגרי בתי ספר למשחק), תסריט טוב (תסריטאי שזה תפקידו, תוך שיתוף של חלק מהשחקנים, שהנם בעלי נסיון בתחום) ואפקטים מעניינים (איש אפקטים בעל נסיון), וכלה במוסיקה משובחה (אנכי). שוב – איני יודע איך תשמע התוצאה הסופית, אבל גם במקרה של כשלון, סיבתו לא תהיה חוסר השקעה.
לקחת סתם מיקרופון, לחבר לטייפ (או למחשב) וללהג לתוכו יכול כל אחד – אך האם ירצה מישהו להאזין לתוצאה?ובעניין תפקידים בתסכית ההולך ומתפתח – רובם ככולם יבוצעו ע"י שחקנים, כפי שכתבתי. עם זאת, יתכן כי נזדקק לאפקטים ספציפיים מאד של קהל (זועם, צוהל, כועס וכו'). במקרה זה, משתתפי הפורומים של האגודה יהיו הראשונים שיוזמנו…
-
Boojieמשתתף
-
NYמשתתף
כאן…
-
NYמשתתף
כאן!
-
גלמשתתף
-
גלמשתתף
לא הספקתי עדיין להודות לwhoever it was
ששיפץ את הפורום. סוףסוף אני רואה שחורות.
אז, תודה!
( מתי פורום סיפורים?) -
Boojieמשתתף
בועז הנועז, האיש שמתחזק לנו את הפורומים ומאפשר לנו להחזיק אותם.
-
NYמשתתף
והוא הביא דברים על תיקונם. ועכשיו אשמח לבלות זמן מה *בלי* לשמוע על בעיות המחשוב של גל… P-;
-
גלמשתתף
-
גלמשתתף
-
NYמשתתף
אנו מבטיחים לפנות אליך לכשיתעורר הצורך.
-
גלמשתתף
יש לי מאמרים להגות, סיפורים לכתוב,
שמרים להרוג ומילואים בקרוב.
אני לא יכול שכך פתאום באמצע תצוץ עם דרישה כזו או אחרת
שאספר לך על בעיות המחשוב שלי. -
???משתתף
ניר, אתה לא צריך שם איזה בום או שניים, אה?
לא. חשבתי שלא.
טוב, נו. לנסות אפשר…. -
NYמשתתף
היות ועדיף, למטרתינו, כי האולפן ישרוד את הקלטת הפרק הראשון…
-
אמברמשתתף
לצלם את זה בויטנם. שמעתי שזה עולה גרושים שם
-
ארזמשתתף
אין מה לדאוג.
יהיה זרזיף, לא שיטפון.סליחה צור, לא יכולתי להתאפק…
-
????משתתף
-
אלימשתתף
האגודה אכן אינה יכולה ליזום יצירות מקוריות משל עצמה . אין לה את הכספים לכך , אם היא הייתה גוף עשיר זה היה סיפור שונה , אבל זה המצב.
מה שהאגודה כן יכולה לעשות ועושה במידה מוגבלת שיש להרחיבה זה לפרסם ולהפיץ דברים שכבר קיימים.
ואתן דוגמה : במהלך החיפוש שמתנהל כעת אחר סירטי מד"ב ופנטזיה ישראליים קצרים ( ואני שמח להודיע שעד כה העלנו בחכתנו קרוב לעשרים כאלה , לוועדה של האגודה יש עבודה רבה בצפייה בסרטים אלה) נחשף קיומו של ישראלי צעיר בשם לירון קרני שמטרתו בחיים היא לביים סרטי פנטזיה ואימה. האיש למד בארה"ב בסטודיו של סטיבן שפילברג במיוחד כדי לדעת איך לביים סרטי אימה וכאן בארץ הפיק טרילוגיה של סרטים על "הזומבי מאבן גבירול " . בנוסף הוא סיים עכשיו סרט באורך מלא על נערה שנהפכת לדרקון וסרט באורך מלא על מקום מיסתורישבו אנשים נהפכים לישויות זרות . לדבריו הוא בקשרים עם עוד אנשים שיוצרים כמוה סרטי פנטסיה ואימה. קרני הנ"ל לא היה מודע לקיום האגודה . וכמובן האגודה לא ידעה עליו או על עמיתיו .
אבל נראה לי שהיא בהחלט יכולה להקרין את סרטיו של קרני ואחרים כמהו (שספק רב מאוד אם מפיץ מקצועי בארץ ימצא בהם עניין רב ) כמוהו תחת חסותה ולהפיץ אותם בקרב חבריה ומקורביהם שהם אנשים שמתעניינים בסוג הסרטים הזה וזה מבלי יוצא כסף רב. בכך תוכל האגודה למלא את מטרתה של עידוד היצירה המקורית . -
אסטרו-נעמימשתתף
הצגה בארץ?
כפי שידוע כבר לבודדים נבחרים, שפחתכם הנאמנה עומלת בימים אלו ממש על מחזה בשם "הבועה", שיהיה משהו דרמטי/קומי/פנטסטי, יעסוק בחובבי מדב"פ ישראליים, במציאות ובמה שבינהם, והעלתו (אם הוא יגיע אי פעם לשלבים כאלה) תהיה על ידי "תאטרון חובבים" (תרתי משמע!) שיורכב ממתנדבים חובבי במה שיעשו המוווווווווווון חזרות.
השאיפה היא שהכתיבה תסתיים סמוך למועד שחרורי מדוד צה"ל הגדול – בעוד ארבעה חודשים פחות יומיים – כך שאני אוכל להתחיל לעסוק בליהוק והפקה עם התאזרחותי הבאה עלי לטובה. העוד-יותר-שאיפה היא שהכל יהיה מוכן לקראת פנטסי.קון הבא וגם יצא מזה משהו כל-כך טוב שיתנו לנו שם במה. -
NYמשתתף
הובא לידיעתי כי אור לאתמול (או שלשום?) נצפתה חבורת חובבי מד"ב בבית קפה מסוים בת"א, בדיוק בזמן בו הסביר אחד מהם לשאר כי "ניר יניב מכין תסכית מד"ב בזכותי". תמהני מי היה החוצפן…
-
-
מאתתגובות