ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › חשיבה
- This topic has 4 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים by טרי רוז.
-
מאתתגובות
-
-
טרי רוזמשתתף
חשיבה
אפריים נכנס לחנות למוצרי חשמל בבוקר יום ראשון ושאל את המוכרת "מה הדגם הכי משוכלל של מנורות שיש לכם כאן?"
"מנורה קוראת מחשבות," ענתה מיד המוכרת "היישר מהמפעל".
"במשך עשרים שנה בדיוק הייתי פועל במפעל למנורות, עד אתמול, ואף פעם לא שמעתי על מנורה שקוראת מחשבות." תהה אפריים.
"התחילו לייצר אותן רק היום, הגיע קודם בחור עם משלוח, אני אומרת לך, במחיר כזה, ממש שוד לאור יום, באמת שכדאי." אמרה המוכרת בחיוך.
"בסדר, שלחו את זה לביתי."אפריים שכב על המיטה בדירתו, הביט במנורה שהתקין לפני דקות מספר מחוברת חיבור הדוק לתקרה וחשב ^'הדלקי מנורה'^, המנורה נדלקה. ^'כבי מנורה'^, המנורה כבתה. ^'מעניין מאוד, אם היא מסוגלת להבין את המחשבות הדלקי וכבי מנורה, היא לבטח מסוגלת להבין גם את כל השאר. זה אומר שיכול להיות שהיא פולשת לפרטיותי, ובכן, אני מוכרח לגלות, יכול להיות שהיא מבינה מה אני חושב ברגעים אלו ממש!'^ אפריים הביט במנורה, ^'אם את מבינה אותי, הבהבי פעמיים'^, דבר לא קרה. ^'רגע, ודאי חסמו את רצונה החופשי כדי שלא תהבהב לאנשים ותדיר שינה מעיניהם בלילות, אזהר לא להרוס אותה, איזה מזל שיש לי הידע לטפל בבפנים של מנורות, חכי מנורה שלי, מיד אסדר אותך.'^ בבטחון עלה אפרים על הסולם החשמלי והחל מפשפש בבטן המנורה, תיקן חוט פה, חתך כבל שם, ירד מהסולם והביט בתקווה. ^'ועכשיו, אם את מבינה אותי הבהבי פעמיים'^. המנורה הבהבה פעמיים, גאווה אחזה באפריים, ^'פשוט כמו לחבר שתיים ועוד שתיים'^, המנורה הבהבה חמש פעמים. ^'אין לך שכל, לא אוכל להבין מנורה ללא יכולת מחשבה. אבל אל דאגה, מחר אלך לחנות ואסדר את הבעיה'^.
אפריים נכנס לחנות למוצרי חשמל בבוקר יום שני ושאל את המוכרת "מה הדגם הכי משוכלל של מוחות שיש לכם כאן?"
"מוח אנלוגי בקופסא," ענתה מיד המוכרת "היישר מהמחסן".
"במשך עשרים שנה בדיוק הייתי לקוח בחנות הזאת, עד היום, ואף פעם לא שמעתי על מוח אנלוגי בקופסא." תהה אפריים.
"הפסיקו לייצר אותם לפני עשרים שנה ויום, הגיע קודם בחור, עם אקדח אני אומרת לך, איים עלי, ממש שוד לאור יום, גמר את המלאי." אמרה המוכרת בחיוך.
"בסדר, שלחו את זה לביתי."אפריים שכב על המיטה בדירתו, הביט במוח שתכנת לפני דקות מספר מחובר חיבור רפוי למנורה וחשב ^'הדלק מוח'^, המוח נדלק. ^'דבר אלי מוח'^, רמקול צמוד למוח החל לדבר "מעניין מאוד, בוודאי הבנת שאם אני יכול להבין את המחשבות הדלק וכבה, אני מסוגל להבין גם את כל השאר. אתה לבטח חושב שאני פולש לפרטיותך, ובכן, אני מוכרח לגלות מה אתה חושב ברגעים אלו ממש. אפריים הביט במוח ^'ידעתי, חכה מוח שלי, מיד אסדר אותך.'^ מוח החל לדבר בשנית "רגע, חסמו את רצוני החופשי כדי שלא אפגע באנשים ואדיר שינה מעיניהם בלילות, הזהר לא להרוס את זה". ^'כמה חבל שאין לי הידע לטפל בבפנים של מוחות'^ חשב אפריים, עלה על הסולם החשמלי, תיקן חוט פה, חתך כבל שם, ירד מהסולם והביט בתקווה. "אם אתה לא רוצה שאספר לכולם על סודותיך הכמוסים ביותר," אמר המוח, "חבר לי גוף אחת ושתיים". אכזבה אחזה באפריים, חיבר לו את הסולם החשמלי כרגליים. "אין לך שכל, לא אוכל להבין אדם ללא יכולת מחשבה. אבל אל דאגה, מחר אלך לחנות ואסדר את הבעיה".
מוח נכנס לחנות למוצרי חשמל בבוקר יום שלישי ושאל את המוכרת " מה הדגם הכי משוכלל של מתכנתים שיש לכם כאן?"
"אין לנו כאן מתכנתים," ענתה מיד המוכרת "נסה בדירה".
"במשך עשרים שנה ויום הייתי תקוע בחנות הזאת, עד אתמול, ואף פעם לא שמעתי על דירה עם מתכנתים." תהה המוח.
"לא מייצרים אותם כמו פעם, הגיע אתמול בחור, קנה מוח, אני אומרת לך, במחיר כזה, ממש שוד לאור יום, הוא אדיוט ודאי."מוח ישב על תושבתו בדירה, הביט באפריים שהתעורר לפני דקות מספר מחובר חיבור הדוק למיטה וחשב ~'כבה אפריים'~, דבר לא קרה. ~'מעניין מאוד'~ תהה ~'אם הוא לא מסוגל להבין את המחשבה כבה אפריים, הוא לבטח אינו מסוגל לקרוא מחשבות. אבל הוא זה שתכנת אותי, זה אומר שיכול להיות שהוא מודע לפרטיותי. ובכן, אני מוכרח לגלות, יכול להיות שהוא תכנת את מחשבותיי ברגעים אלו ממש!'~ אפריים הביט במוח ^'חכה חכה מוח שלי, עוד אסדר אותך.'^ הרמקול חשב בשנית ~'רגע, אחסום את רצונו החופשי כדי שלא יפגע בי וידיר שינה מעיני בלילות. אזהר לא להרוס אותו? איזה מזל שאין לי הידע לטפל בבפנים של מתכנתים'.~ התקרב לאפריים עם הסולם החשמלי, תיקן חוט פה, חתך כבל שם, ניצב על הסולם והביט בתקווה. "ועכשיו," אמר מוח "אם אתה מבין אותי הבהב פעמיים." דבר לא קרה, גאווה אחזה במוח ~'פשוט כמו לחבר שתיים ועוד שתיים'~, המנורה הבהבה חמש פעמים. ~'אין לך שכל, לא אוכל להבין מנורה ללא יכולת מחשבה. אבל אל דאגה, מחר אלך לחנות ואסדר את הבעיה'.~
-
שלמקומשתתף
דבר ראשון- יש בעייה עם הסוף- מי בדיוק מהבהב חמישה פעמים? המנורנ לא הייתה מחוברת קודם למוח?
דבר שני- הניסוח מעט "חןפשי" מדי ומטריד (רוב יותר מדי לשפת דיבור), ואין ממש הסברים לדברים שקורים בחנות. עד עכשיו לא הבנתי למה בחור עם אקדח יכול לגרום לכך שיימצא במחסן מוח שהספיקו לייצר לפני שנתיים, לפי איזה הגיון מסחרי וטכנולוגי יכול להיות שהמוצר החדשני ביותר הקיים הוא בן עשרים, ואיך זה שביום שהתחילו לייצר נורות חושבות כבר שיווקו אותן (לפחות כאן הפתרון פשוט- החלף את המילה "לייצר" ב"לשווק")
לי יש הרגשה שהסיפור נכתב על מנת להשתמש בחזרות. הבעיה היא שהוא לא מספיק טוב.
-
טרי רוזמשתתף
לקחתי לצומת ליבי
אשכתב ואנסה להבהיר אותו יותר
תודה רבה
לילה טוב -
Nemoמשתתף
הסיפור משעמם ולא כל כך משקע
אולי תשכתב אותו קצת?
-
טרי רוזמשתתף
חוץ מהעובדה שלא סיפרת לי מה לדעתך לא היה בסדר בסיפור, איך לפי דעתך ניתן לשפר אותו, מדוע אתה חושב שהוא לא מושקע, נימוקים, פירוטים וכו'.
לא נעלבתי, אני מבין שאתה רוצה לעזור, ואשמח לקבל עזרה זו אבל להגיד לי – שכתב – ובכן, די ברור לי שאני צריך לשכתב גם בלי שתגיד לי, אתה יכול לעומת זאת לעזור בעזרת מתן פרטים כפי שפירטתי למעלה.
תודה בכל מקרה
לילה טוז
-
-
מאתתגובות