"חלומות באספמיה" – גליון 2!

ללא כותרת ללא כותרת פורום הסיפורים "חלומות באספמיה" – גליון 2!

מציג 13 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162552 הגב
      Boojie
      משתתף

ובכן, לאחר שיצא הגליון הראשון של "חלומות באספמיה", כתב העת החדש למדע בדיוני ולפנטזיה, הגיע הזמן לעבוד על הגליון השני (אוי לי!)
      הריני מתכבדת להזמין בזאת משתתפים לגליון הבא.
      דרושים:
      – סיפורים / שירים מקוריים וטובים
      – ציורים
      – לקטורים
      – עורכים/מגיהים
      משתתפי הגליון הקודם שמעוניינים להמשיך בהשתתפות מוזמנים ליצור קשר (מה, חשבתם שזהו ואתם פטורים?)
      המתנדבים מתבקשים לשלוח לי אימייל לכתובת theboojie@hotmail.com ולא להסתפק בתגובה כאן – אני מרכזת את כל התכתובת בתיקיה אחת.

• #181028 הגב
      Boojie
      משתתף

אנחנו רוצים לפרסם משהו בנוסח "איך לא לכתוב סיפור מד"ב". א-ב-ל – הקץ' הוא שאנחנו לא רוצים מאמר מלומד עם עצות, אלא מעדיפים סיפור איום ונורא, שכתוב על פי כל חוקי הקלישאות, שידגים את הנושא, ושבכל כמה פסקאות יבוא בו קטע של הסבר על "מה קרה עד עכשיו ולמה זה לא בסדר". כלומר, משהו שיהיה משעשע לקריאה. אני זוכרת שפעם פרסמו כאן דבר כזה (יעל, נדמה לי?) בלי ההסברים המלומדים, והוא היה נורא מצחיק.
      מישהו מוכן לקחת את האתגר ולהכין דבר כזה (על בסיס הסיפור של יעל, נדמה לי, או על בסיס סיפור מקורי), לגליון הקרוב? אולי ניר ירצה לחבר את קטעי ההסברים המלומדים והקטלניים? או שאולי תרצו לעשות את זה כפרויקט משותף של הפורום? (קרדיט מובטח).

• #181030 הגב
      יעל
      משתתף

אני יכולה להוסיף הסברים. למשל, לא השתמשתי שם אפילו פעם אחת במילה "אמר" בהתייחס לחוק האומר שכדאי להשתמש בה ולא בתחליפים. והיו שם עוד דברים. עבדתי עליו מאוד קשה, אז אני אשמח אם הוא יופיע שם.
      בכל מקרה כדי לשמור על אלמנט הצחוק, לא הייתי מציעה לקטוע אותו אלא לכתוב בסוף את כל ההסברים. אם רוצים, אפשר למספר את השורות ובהסברים לשים מראי מקום.

אני מצרפת קישור לטובת מי שלא יצא לו לראות.

החוקים שהופרו

• #181033 הגב
      Boojie
      משתתף

תוסיפי לסיפור הסברים (אני אישית ממש מעדיפה שזה יהיה משולב, אבל אני יכולה לחיות גם אם כל ההסברים מרוכזים בסוף), ותשלחי לי אותו בגירסת וורד (לא XP – הוורד שלי לא יודע לקרוא XP). אם תשלחי לי אותו עד אמצע החודש הזה, גם תראי אותו בדפוס בגליון הבא של חלומות באספמיה. :-)

• #181034 הגב
      Boojie
      משתתף

אני חושבת שהאפקט של המאמר יהיה משובח בהרבה אם "הניתוח המלומד" שבו יוסבר מה הן שבירות הכללים שנעשה בהן שימוש, יציג אותן כסגולות מופלאות ומשובחות המרוממות את איכותו הספרותית של הסיפור. נדמה לי שזה יהיה משעשע עוד יותר. :-)

• #181035 הגב
      יעל
      משתתף

אני אעשה מאמץ עילאי. וורד 97 זה בסדר? זו הגירסה המועדפת עלי בכל מקרה.

שאלה חשובה: ניתן יהיה להכין מספור לשורות? אני חושבת שסיפור מקוטע פשוט יקח את העוקץ מכל הבדיחות, וחבל. אם הם כבר קוראים את זה, לפחות שיהנו. לכן הערות עם מספור שורות יהיו הכי נוחות. מובן שיתכן שתצטרכו להתאים את מספרי השורות במהדורה המודפסת למה שאני אעשה…

עוד אופציה היא הדפסה בשני טורים. בטור הימני יהיו הביאורים ובטור השמאלי יהיה הסיפור, וכך מול הקטעים הנידונים יהיו ההערות. זה יהיה תלוי בכמות ההערות שתהיה לי, שעלולה להיות ארוכה יותר מהסיפור (עם כמות החוקים שהצלחתי להפר שם, יהיה לי הרבה מה להסביר).

ועוד שאלה חשובה: אתם מתכוונים להכניס לשם גם את לקסיקון טרקי סיטי עצמו, או רק להביא לו קישור? אני רוצה לדעת באיזו רמה לכתוב את ההערות, אז חשוב לי לדעת אם הלקסיקון גם הוא יהיה להם מול העיניים, או לא.

• #181036 הגב
      NY
      משתתף

ואם דרושה עזרתי, בעניין ההסברים או בכלל, אשמח לתרום.

• #181037 הגב
      Boojie
      משתתף

ההדפסה היא בכל מקרה בשני טורים. אני לא יודעת אם אפשר יהיה להכניס מספרים לשורות, אבל אני די בספק אם יהיה אפשרי להטיל על הגרפיקאית שלנו להסתבך עם התאמת מספרי השורות.
      וורד 97 זה מושלם. ושימי לב לתגובה הנוספת שלי למטה, אם הרעיון מתאים לך.

• #181038 הגב
      Boojie
      משתתף

אני מציעה שתדבר איתה ותראה אם היא רוצה שיתוף פעולה בעניין הזה.

• #181039 הגב
      NY
      משתתף

נעלמה לי מהICQ. יעל – אייכ?

• #181040 הגב
      יעל
      משתתף

שאני זוכרת להפעיל את האי סי קיו…

בכל אופן, אני חושבת שאני אכתוב את ההסברים, ואז אעביר אותם אליך. בטח תמצא מה לשפר שם ואיך להפוך את זה ליותר מצחיק. לדעתי הסיפור מצחיק דיו (יחי הצניעות), ולא היה אחד שקרא את זה לידי ולא נשפך מצחוק (ולפי התגובות שקיבלתי כאן אני מניחה שגם לא לידי זה היה כך). אבל להסביר דברים בצורה שתגרום לי התכווצות בסרעפת, זה אחד הכישרונות הגדולים שלך – ולכן אין לי ספק שתוכל לשפר כמעט כל הסבר שאני אכתוב.

ובוג'י, הבנתי שאתם לא תדפיסו את לקסיקון טרקי סיטי עצמו. אבל לכתוב קישור אליו למאמר שכאן או לזה שבבלי פאניקה תוכלו, אני מניחה.

• #181041 הגב
      Boojie
      משתתף

אבל הרעיון הוא שזה צריך להיות דבר שעומד בפני עצמו. כלומר, את יכולה לציין שם שהסתמכת לצורך העניין על לקסיקון טרקי סיטי, אבל הקורא צריך להיות מסוגל להבין את המאמר כהלכה גם בלי להכיר את הלקסיקון כלל.

• #181042 הגב
      NY
      משתתף

על כל פנים – אשמח לעזור, ואני מחכה להסברים בקוצר רוח.

• #181043 הגב
      יעל
      משתתף

מהסיפור?

מציג 13 תגובות משורשרות
מענה ל־"חלומות באספמיה" – גליון 2!

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: