חברות באגודה

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה חברות באגודה

מציג 7 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161589 הגב
      ???
      משתתף

אני שוקל להצטרף לאגודה, אבל לפני כן רציתי לשאול מישהו מוסמך מספר שאלות. בהיותי חייל, אינני יכול להגיע לרוב האירועים; אינני יודע בכלל מתי אוכל לצאת מהבסיס. אם כן, רציתי לדעת האם כדאי להצטרף לאגודה במגבלות כאלה, שכן לפי מה שקראתי, רוב פעילותה של האגודה היא בתחומי כנסים/הרצאות/מפגשים וכדו'. אם התשובה חיובית, הייתי רוצה לדעת יותר על היתרונות היותר "פאסיביים" בהיות חבר באגודה (מעבר למגזין האגודה). כמו-כן, אני מניח, שיש פגישות של חברי האגודה, שבהן נקבעות החלטות חשובות. אם אינני יכול להגיע לפגישות כאלה, האם אוכל עדיין להביע דעה בעניינים מסויימים? אני מקווה שאתם מבינים בערך את התלבטותי.

תודה על התגובות.

• #171512 הגב
      גרומיט
      משתתף

רוב הרווחים החומריים מחברות באגודה באים מהנחות בשני הכנסים העיקריים שלנו – אייקון ופנטסיקון. כיון שהם בחגים, יש לפעמים סיכוי גם לחיילים להגיע אליהם, ולא רק לחלק מהזמן. הגמול המעשי הגדול השני שהאגודה מספקת לחבריה הוא מנוי על "המימד העשירי", כתב העת של האגודה, והנחה ברכישת מנוי על "חלומות באספמיה". אני משוחד, כמובן, אבל שניהם כתבי עת מעניינים וטובים.

בתחום הפסיבי יותר, האגודה מעדכנת את חבריה באופן שוטף על אירועים בארץ באמצעות המכתב החודשי שלה, מארגנת הרצאות (מה שכנראה לא יועיל לך), עוזרת לסופרים בתרגום סיפוריהם לאנגלית, ומנסה לקדם את מצב המד"ב וקהילת החובבים בארץ בדרכים נוספות – הרווח המיידי שתקבל מהעבודה השקטה הזאת יהיה מצומצם, אם בכלל, אבל תוכל לדעת שבתשלום דמי החבר תרמת למשהו חיובי.

באשר להבעת דעה והשתתפות בהחלטות – כל חבר אגודה יכול לעשות את זה, וזה תלוי בעיקר בזמן הפנוי שיש לו וביכולתו להרים עניינים. האגודה מקיימת אספה שנתית אחת כל שנה בחול המועד סוכות (כחלק מ"אייקון") ובה נבחרים חברי הועד ועולות לדיון שאלות על מדיניות האגודה. פרט לכך, אפשר להשפיע לא פחות פשוט באמצעות יצירת קשר עם חברי הועד והעלאת יוזמות (מעשיות).

בין אם אתה חבר באגודה ובין אם לא, תמיד אפשר לשלוח מאמרים וביקורות לאתר האגודה ולמימד העשירי, לשאול שאלות בפורום זה, וכמובן להעלות לדיון כל נושא רלבנטי שרק תרצה בפורומים הבולטים באינטרנט. חלק ניכר מפעילות החובבים בארץ מתנהל כיום בפורומים האלה, עם ובלי קשר לאגודה. כנ"ל לגבי השתתפות בפגישות של תאי החובבים השונים בארץ (אם יש כאלה בקרבת ביתך ואתה במקרה בחופש מהצבא) – רובם קשורים בדרך זו או אחרת לאגודה, אבל אתה לא חייב להיות באגודה בשביל להשתתף בפעילויות שלהם.

פספסתי משהו?

• #171513 הגב
      יעל
      משתתף

לחיילים (בסדיר) עולה רק 60 ש"ח להרשם לאגודה, שזה הנחה של כמעט 40%. הסכום הזה עולה בקצת על ההנחה שמקבלים על מנוי לאספמיה של 6 גליונות – ו*קטן יותר* מההנחה שמקבלים על מנוי לאספמיה של 12 גליונות.

כך שאם אתה מתכנן לעשות מנוי לאספמיה, זו תהיה טעות מצידך לא להרשם לאגודה, אפילו אם אתה לא יכול להגיע לכנסים והרצאות.

• #171514 הגב
      גל
      משתתף

רק רוצה להוסיף שלעיתים (רחוקות, אני מודה, אבל בכל זאת) האגודה משיגה כל מיני הנחות (למשל היה לנו את מבצע "גלילאו", למשל מבצע חבר מביא חבר שהקנה הנחה ברכישת ספרי מדב).

• #171516 הגב
      ???
      משתתף

ראשית, אני מודה לכל מי שענה.
      שנית, קיבלתי את הרושם שאתם חושבים שהתכוונתי לתמורה חמרית לכספי… האמת היא שלא זו הייתה כוונתי. אכן, 60 ש"ח הם לא סכום גדול במיוחד. אך מה שיותר עניין אותי זה לדעת אם יש טעם להיות חבר באגודה במגבלות שתארתי, או שזה יהיה רק "על הנייר". בזה אינני מעוניין. אני מבין את המטרות של האגודה, והייתי משלם גם את המחיר המלא, רק חשוב לי לדעת שאני לא נרשם בידיעה שאני לא עומד לעשות שום דבר.
      בכל אופן תודה ואני אשקול זאת. אם יש לעוד אנשים דעה אשמח לשמוע.
      ביי בינתיים.

• #171518 הגב
      יעל
      משתתף

של ההודעה שלי. ככה זה, מתקנים ושוכחים להוריד מלים מיותרות…

• #171519 הגב
      יעל
      משתתף

אבל אתה תמיד יכול לנסות לארגן הרצאות על מדע בדיוני בבסיס שלך או משהו כזה.

אם אתה רוצה לעשות דברים, זה תלוי רק בך.

• #171614 הגב
      השמ
      משתתף

הוא ההרגשה (והעובדה) שאתה תורם להתפתחות המד"ב בארץ, הווה אומר לכלל ההתרחשות סביב התחום שבצורה כזאת או אחרת בסופו של דבר מעלה את המודעות לנושא בקרב כל הנוגעים בדבר – מולי"ם, הוצל"א, קוראים, טלביזיה וכו'…
      ובסופו של דבר זה עוד נדבך קטן שתורם בסופו של דבר לזרם המד"ב שמגיע אליך כלקוח וצרכן של התחום.

מציג 7 תגובות משורשרות
מענה ל־Reply #171614 in חברות באגודה

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים:

ביטול