ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › זה הסיפור הראשון שאני כותב נא להיות
- This topic has 9 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 8 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
עדינים איתי ,מה ניקרא ביקורת בונה
30/7/2386
שלום אני ג'ון דו ,אני הייתי מהאנשים הראשונים שהוכנסו להקפאה ,כשזה עוד היה פרויקט סודי של הצבא ,למה התנדבתי אתם שואלים …תחשבו לבד. הוציאו אותי בדיוק לפני יומיים וחשבתי שזה יהיה נחמד אם אני אכתוב יומן עם כל החוויות שעוברות עלי .אמרו לי שהחיסרון היחידי שלי הוא פגיע קלה בזיכרון אבל את רוב הדברים החשובים אני זוכר ,לפחות נידמה לי .אז הנה הפעם הראשונה שאכתוב ביומן החדש שלי:
אני יושב לי פה וקורא היסטוריה בעיקר, יש לי דיי הרבה להשלים,
על שנות ה"שלום " עם הגלומים והמסחר אייתם ,עד שבדיוק כמו מה שקרה בקובה הם החליטו שהם מחרימים סחורה של החברות הארציות הממשלה הארצית לא אהבה את זה …..
אבל חברות היו קימות בתוך חלל הגלומים ועבדו ומכרו להם …אבל לא ההפך בגלל שאיפות ההתרחבות של בני האדם כמו תמיד .
בינתיים הממשלה התרוקנה בגלל הוצאות מלחמה וחברות התעשרו בגלל שמכרו לממשלות ואז פלוני אלמוני קם והתחיל לתרום לממשל התחיל לעבוד אייתה .אחרי כל מאות השנים רעיון הסוציאליזם קרם עור וגידים ואף עצמות . אחריו באו עוד רבים וטובים ולאט לאט הממשלה יצאה מצרותיה ניצחה את הגנומים .וכולם חיו באושר ועושר עד היום הזה .
30/7/2387
אני ממש שמח שהחלטתי להיכנס לפרויקט ההקפאה החברה דיי אוטופית .רמת הפשיעה נמוכה, המשכורת טובה, החיים ממש טובים לנו. אז מה אם בעלי המפעלים מקבלים הטבות, והתעשיינים קיבלו עבדי מלחמה ופושעים בל זה לא רע , בסופו של דבר הכל היה לטובה .
הנה הגיעו הבחירות כל האנושות חוגגת את בואה של המנהיג החדש שינהיג למשך 8 שנים עד בחירות הבאות, אפילו המתנגדים חוגגים כולם שמחים .
והנה מעבירים אליו את השרביט עם האות m המוזהבת ואת מגילת הקולה סמלי השלטון .
אמרו לי שהחליטו לשים את מגילת מתכון הקולה כי זאת הייתה איזה תרופה חשובה .ומשיהו שהשם שלו התחיל באות m הציל הרבה אנשים רעבים בעולם האכיל אותם בזול או משהו …….משומה השרביט תמיד הזכיר לי ליצן מטופש .אפילוג: ככה זה רק השורדים כותבים את ההיסטוריה ואם היא חוזרת להציק תמיד צצות בעיות קלות בזיכרון……
-
???משתתף
וזה הסיפור השני הוא אף יותר גרוע אישית הוא בסיגנון טרי פראצט ,אני מקווה שהוא יהיה מצחיק זוהי רק גירסה שניה יבואו עוד הרבה גירסאות עד שהוא יהיה גמור אבל אולי תוכלו לעזור לי לקדם אותו בכמה ביקורות בונת ….
מוות
פעם חשבתם על מוות על איך זה שהוא ….לא לא הכוונה היא לא זה שלמות לבד זה רע אלא למוות הברנש שעשוי משלד ומכוסה בגלימה שחורה עם כזה חרמש של חקלאים .
פעם חשבתם כמה משעמם לו כל החברים שלו פשוט מתים …
אבל כמובן כמו לכל איש יש אישה ובחן מוות לא היה איש אבל בכל זאת .היו לו הרבה עשרות אבל לא היו לו בנים לא ,לא בגלל שהוא היה גם מת בין הסדינים הוא היה ממש חיי במובן הזה בעצם זה היה המובן היחידי שהוא היה חיי בו לא היו לו בנים כי מותר לו רק אחד אז הוא חיכה לנכונה* .וכמובן גם זמנן למות הגיע ומוות ביצעה את העבודה שלו כמו גדול ** טוב נו נחזור לסיפור ויום אחד מוות פגש את אותה היא הייתה התגלמות האישה המושלמת בארובות עיניו של מוות ,והוא רצה אותה כמובן שהוא חיזר אחריה סרנדה לאור הירח כל הסיפור מוות היה דיי מיושן בקטע הזה כי נו מוות היה מיושן בעצמו בן כמה אלפי שנים טובות….עד שיום אחד הוא הציע לה להתחתן אייתו והיא לא הסכימה אבל הם המשיכו לצאת …מה ניראה לכם שעל הפעם הראשונה זה תמיד עובד תחשבו שוב …וככה בפעם העשרים וכמה היא הסכימה ובדיוק יום לפני החתונה הודיעו לו שיש לו יום קל היחידה שהוא צריך זה את אותה, מוות השתגעה הוא היה חייב להרוג את אותה כמובן כמו כל אחד אחר אין יוצאים מהכלל הוא הרג אותה מה לעשות *** ,מוות תמיד הסתדר עם מוות כי הוא הרי היה מוות אבל הוא לא יכל להסתדר עם מותה הוא השתגעה ניכנס לדיכאון והסתובב רק בחלוק שזה בעצם היה שיפור ממה שהוא לבש קודם, ואז הוא החליט להתאבד +לא היה איכפת לו מכלום מזה שאין לו ילד עדיין מזה שאין מי שימשיך את דרכו הוא החליט לקפוץ מגג וכך עשה ובעוד הוא נופל הוא חשב איך העולם יסתדר בלי מוות אבל הוא חשב מה אכפת לי אני עובר מהעולם הזה עכשיו .
ובכן אנשים אתם יודעים איך העולם יסתדר ללא מוות חבל כי גם אני לא ובכן פשוט נחייה וניראה .
*למוות היה מותר רק בן אחד כדי שיווצר תור של אנשים שעומדים למות ,שייקח לו כמה דקות להגיע כדי שלאיש יהיה זמן להיפרד הרי מוות היה מנומס הוא לא רצה שהלקוחות שלו ילכו בלי פרידה מתאימה .
למען האמת זה היה לחץ חברתי מ4 פרשי האפוקליפסה …לא היה מקום לעוד פרש מוות אז …רק בן אחד שיחליף אותו וזהו .
**לרוב הוא היה נשוי להן הרבה נשים ורגע הפרידה היה רגע משמח ביותר בשבילו .
***יש את האחים גרין בשביל סוף שמח.
+לא היו לו יותר מידי מגבלות ,לא היה לו כבר בשביל מה לחיות אהה טוב להתקיים והוא לא פחד יותר מידי ממות כי הוא מוות. -
ארזמשתתף
טוב שביקשת להיות עדין… זה מתחת לכל ביקורת. גם אם תתקן את כל שגיאות הכתיב, תשלים סימני פיסוק, תעביר הגהה ועריכה, עדיין זה לא זה.
-
גל מבולבלמשתתף
פיסקאות
תקפיד של חלוקה נכונה של פיסקאות
ותקפיד על כך שהנקודה בסוף משפט תהיה בסוף המשפט
ולא בתחילה השורה הבאהסימני פיסוק
אתה מחליף נקודה בפסיק, שוכח נקודות
לא שם סימני שאלה או קריאה והשלוש נקודות
שלך הופכות לעיתים לחמש נקודותתחביר
טוב נו אני לא אתחיל לנתח כל משפטהגהה
פגיע קלה, בואה של המנהיג
גלומים או גנומים?הסיפור
כל הכתוב מעלה פוגע גם בהנאה של הקריאה
וגם בהבנה של הסיפור.
הפאנצ' ליין נחמד אבל אין שום קשר
ממשי לגיבור של הסיפור או למה שעובר עליו
לדעתי אם תכתוב מאמר בדיוני על אותו רקע זה ייצא יותר טוב -
גל מבולבלמשתתף
תקף גם כאן ואף יותר
הרבה יותר -
אסטרו-נעמימשתתף
הביצוע… כבר פחות מצויין.
אם היית דואג לגמור משפטים כמו שצריך, להשתמש בספלר ולנסח את הרעיונות שלך עד הסוף, זה היה יכול להיות סיפור מעולה. מה דעתך לנסות שוב, ולהשקיע קצת יותר בכתיבה? -
???משתתף
אז – ובחן על משקל ובכן?!
והתוכן – אאוצ'.
סתם, די להיות רעה.
אבל זה בטח לא טרי פראצ'ט, על אף העובדה שהיומרה קיימת. -
???משתתף
תודה אני אני אנסה
-
???משתתף
ותקרא את סוחרי החלל של סיריל & קורנבלות, שם טופלו הרעיונות הנ"ל בצורה מעמיקה יותר.
-
???משתתף
מאמר חדש שפורסם בתחום מדעי המדינה ביום שבת האחרון הראה עד כמה מצבה של המדינה עגום ועד כמה אנחנו בפיגור אחרי המדינות ה דמוקרטיות שאנו מתיימרים להדמות להן. אם זה בתחום ה כלכלה שבו אנחנו נמצאים עם אחוזי מובטלים כמו במדינות עולם שלישי או ברמת השחיתות שקיימת בצמרת הפוליטית. גם ה רשות מחוקקת , אותה אחת שצריכה לדאוג לאזרחים למעשה מוציאה חוקים לפי אינטרסים פרטיים ולא דואגת כלל לרווחתו של האזרח הקטן אותו אחד שמשלם מיסים ומשלם את המשכורת של חברי הכנסת. אולי הגיע השלב ש נשיא המדינה יתחיל להפעיל את סמכותו ויפעיל פיקוח על שלושת הרשויות, יכריח את בית המשפט העליון ואת היועמ"ש להגיע להחלטות יותר מהר ולתת עונשים קשים יותר לכל העבריינים החוזרים שנכנסים ויוצאים מבתי הכלא. ראש הממשלה צריך להעביר יותר כספים ל צבא כדי שיוכלו להילחם בבעיית ה טרור . יש כמה סוגי ממשלות בעולם ואם אנחנו לא רוצים להפוך למדינת אפרטהייד כמו במדינות אפריקה צריך להתחיל לשנות ואולי רק אחרי שכל המפגעים וראשי המאפיות יישבו מאחורי סורג ובריח נוכל להתחיל לשקם את המדינה.
-
-
מאתתגובות