ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › התייעלות האגודה וגורל המימד
- This topic has 19 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 9 חודשים by הייזל.
-
מאתתגובות
-
-
דותן דימטמשתתף
בהודעות קודמות (במיוחד לפני הבחירות) שמענו הרבה דיבורים על התייעלות.
בעמותה אחרת שאני חבר בה (וגזבר יוצא), אשר פעילה כשנתיים, הקפדנו לקיים רק פעילויות שבמיקרה הגרוע מכסות את עצמן מבחינה כספית, ולרוב מניבות רווח מסויים. באסיפה כללית הושמעו אף דברי ביקורת, כי אותה עמותה שומרת על הונה "כדרקון הרובץ על זהבו". אמנם מבחינת התיכנונים אותה עמותה פחות שאפתנית מהאגודה, אבל מבחינה כספית אני מרגיש שהיא הרבה יותר בטוחה.
לאגודה הישראלית למד"ב ולפנטסיה יש יומרות גדולות יותר, כמו כנסים בהשתתפות אורחים מחו"ל, וראש וראשון להן הוא המימד העשירי.
ארז, אני מקווה שכשדיברת על הצעות להפקת המימד ב- 60% מעלויותיו הנוכחיות, לא דיברת רק על דפוס נטו, אלא על עריכה לשונית, הגהה, עימוד, עיצוב גרפי וכ"ו – כולם שירותים נוספים שאנחנו מקבלים מהמו"ל הנוכחי.
אם לא, אזי צריך לגייס מתנדבים לעשות את העבודות הללו.גיוס פרסומות (כפי שהצליח העורך המכונן אבנר פרידמן לקמבן מספר פעמים) יכול גם הוא להוזיל את עלות המימד באלפיה או שתיים.
*אבל*, עם כל אלו, אני חושב שהוצאת המימד + הדיוור לחברים תהיה בעתיד הניראה לעין פעולה שכרוכה בהפסד כספי עבור האגודה.
כלומר, סיכום הוצאות + הכנסות בהפקת גליון מימד נתון נותנת רווח שלילי.
ההפסד הזה צריך להיות מכוסה ממקורות הכנסה אחרים של האגודה.
כרגע, מקורות ההכנסה היחידים שאני יודע עליהם הם דמי החבר (100 שקל!) וכנס איקון. כנס איקון הוא מקור רווח משמעותי אך לא נטול סיבוכים בירוקרטיים (ניתוב הכסף דרך קופת הסינמטק, חלוקת השלל עם סטארבייס). הייתי שמח אם האגודה היתה מארגנת כנסים נוספים, אולי קטנים יותר בהיקפם, אך כאלו שבה אנחנו יושבים על הקופה ומפקידים את ההכנסות (בניכוי הוצאות) למחרת הכנס. לא שאלו היו ממנים את המימד, אבל זה היה עוזר.
לסיכום ההגיג הלא ממוקד הזה: אני מאמין שרוב חברי האגודה מעוניינים בהמשך קיום המימד. השאיפה של רובנו לעתידו היא להפוך אותו למשהו יותר ויותר דומה ל"פנטזיה 2000" (ולא, למשל, למשהו כמו "שביט במרק" או "סייברקוזן"). היינו גם רוצים להפיץ אותו (למכור למעשה) ברבים, ולכן חשוב כפליים להפוך אותו ל(אפילו) יותר אטרקטיבי.
מצד שני, המימד בעתיד הניראה לעין יהיה מקור להפסדים עבור האגודה – הוא לא יכסה את עצמו (אלא אם כן ינחת עלינו איזה גאון שיווקי). יש גם סיבות אובייקטיביות למה ההצלחה הכלכלית המסחררת לה זכתה ^פנטזיה 2000^ (כיסוי הוצאות מלא!) לא תשתחזר בכל מיקרה (לאנשים יש אינטרנט וטלוויזיה נורמלית, והם פחות "מורעבים"למד"ב).
נשאלת השאלה, מה עושים?
-
cheshercatמשתתף
אתה יכול לרשום אותי.
ואני בטוחה (וזה רמז עבה, למי שלא מבין) שיהיו מוכנים לעזור. -
אהרוןמשתתף
הלוואי וההצלחה הכלכלית ה"מסחררת" (כיסוי הוצאות מלא) שייחסת ל"פנטסיה 2000" היתה נכונה. אילו הדבר היה נכון, העיתון היה קיים עד היום!
ה"מימד" יכול להצליח (כיסוי הוצאות ואולי רווח קטן) בעזרת שילוב אפשרי של אי אלו דברים שכולנו יודעים עליהם:
1.פרסומות בתשלום מלא על חלק מעמודיו (כ20%), וזה אומר בעיקר קשרים טובים עם משרד/י פרסום (רצוי "סוכן" של האגודה ה"יושב" על תקציב פרסום גדול. מותר לחשוב על רעיון בדיוני כזה, נכון?)
2.מכירה בתשלום למי שאינו חבר אגודה (כאן ה"מוקש" הוא בהפצה).
3.עבודה בהתנדבות של העורך, הכותבים, המגיהים, וכו' – זה דבר שוחק, וחדוות היצירה דועכת עם הזמן. המצב הרצוי הוא כן לתגמל את האנשים – אך כמובן יש רצוי ויש מצוי.
4.בהמשך לסעיף הקודם: אולי אפשר לדאוג תחת כנפי ה"מימד" לאיחוד כוחות שכעת מתפזרים על כמה מאמצים מקבילים: "שביט במרק", CYBERCOZEN וכו'.
5. הופעה סדירה בתאריכים ידועים מראש (אחת לחודש? חודשיים? שלושה?)
6. גיוס גוף נדיב שייתן תרומה/חסות (על רעיונות בדיוניים כבר דיברנו?)ועוד: אם זהו בטאון האגודה, הוא חייב להיות איכותי – הן בתכנים והן בגרפיקה, נייר, וכו'. לא הייתי מציע להתפשר על איכות למען הורדת הוצאות.
אני תומך מאוד בהוצאה סדירה של "מימד" איכותי. עם זאת, אולי עדיף להסתפק באתר אינטרנט מוצלח ופעיל מאשר "מימד" מדשדש ומקרטע.
-
NYמשתתף
ואני, דותן, כבר חלקתי אתך הגיג או שניים באשר לעריכה והגהה. נראה לי כי אתה ואני מסוגלים לטפל בכל הצדדים הלא טכניים של יצירת המימד – יתכן כי אפילו בעימוד ובגרפיקה (אני בטוח שבתחום זה האחרון יהיו כמה מתנדבים נוספים). עם קצת עזרה מאהרון, שועל קרבות ותיק שכמותו, ודאי נוכל להעמיד מימד נאה ביותר תוך הקטנת העלות. גם עמנואל לא ירד מהארץ, למיטב זכרוני, ומן הסתם יוכל לעזור בעצה טובה פה ושם.
אני לא טוען להפיכת המימד לרווחי בן לילה (אני משאיר את זה לנאומי מועמדים – הם כנראה נהנים מזה…), אבל אני בטוח שנוכל להמיר חלק נאה מההוצאות בקצת עבודה שלנו (שלנו = חברי אגודה). צריך רק לארגן את זה באופן נכון. גם הקשרים העסקיים של ארז ושל צור (אם זכרוני אינו מטעני) יכולים להוות מרכך הפסדים משמעותי.בקיצור – אני יודע את הסיבה האמיתית להתלבטויותיך. אתה לא מצליח למצוא לי נושא לטור הבא של "ניר הזועם בדרכים". אל תדאג – אני כבר אחשוב על משהו…
-
אהרוןמשתתף
-
גלמשתתף
אם צריך עזרה בהגהה או כל עבודה לא טכנית מדי
והנה רעיון למימד או לאתר
חידון או תשבץ נושא פרסים ספר או מנוי חינם לשנה או משהו כזהוזה מתאים יותר לאתר סיפור בהמשכים
כאשר את ההמשכים כותבים המבקרים באתרברור לי שזה יותר עבודה לניר
אולי כדאי להשיג גם עורך משנה עורך זוטר ותתעורך זוטרהייתי מתנדב אבל אין לי בכלל נסיון בתכנות
-
NYמשתתף
דותן כבר החל במגמה המבורכת של העלאת מספר הסיפורים במימד. גם נושא פרסומם של אלה באתר כבר עלה, ונראה לי כי נתן לבצע זאת, אם כי זה קח זמן מה – עניין של סדר עדיפויות (כרגע על הפרק – שכלול נושא החדשות והודעות האגודה). עם זאת, הייתי רוצה לציין כי על המימד ועל האתר לשמור על רמתם ולא לקבל כל הגיג ספרותי – בדיוק כשם שלא כל כתבה מתקבלת (לפחות במקרה של האתר).
על עבודות *תכנות* באתר אין כרגע מה לדבר. אנחנו עובדים עם תכנה בשם Backlash, מאת טל כהן (אותה תכנה המריצה את "האייל הקורא" ואת "עין הדג", למי שמכיר). טל עושה עבודה מופלאה, לא פחות, אבל הוא לא יכתוב תשבץ מקוון במיוחד בשבילנו…
עם זאת, הרי שנתן להגיע לשיתוף פעולה עם אתרים חיצוניים באמצעות לינקים. גם בזאת כבר דובר, ואשמח להצעות – עדיף ב-Email (כי כך הן נשארות במדור ההצעות שלי ואני יכול לסקור אותן כשצריך). -
???משתתף
עקרונית אני מסכים עם דותן ואהרון ביחד. פעילות שנושאת את עצמה היא עקרון טוב שכדאי לאמץ. מודעות והגדלת התדירות יעזרו.
מצד שני, לא לכדאי לבזבז הכל על כרומו אלא למצוא שילוב סביראבל צנוע .
בעתיד, המימד יצא למכירה. יש שנים – שלושה אפקי הפצה – הרשתות (כרגע אני בודק עם צומת ספרים), החנויות באזורים שונים בארץ – כל אחד מאיתנו מכיר כמה כתובות. דוכנים וכו' – אולי בעתיד, כשאפשר יהיה לדבר על מספרים. פרה פרה.
בנוגע לפרסומאים וכו' – מישהו מכיר פרסומאי מצליח, שיש לו נטייה למד"ב? כדאי לזרוק שמות מחר ולבדוק.
אני לא חושב שיש תחליף לדפוס כתוב, אתרים או לא. לנייר יש את ההרגשה המיוחדת הזו. וצריך לעודד כמה שיותר פנזינים – זה רק טוב. אין לנו מונופול אלא להפך – המטרה היא עידוד המד"ב בישראל על כל צורותיו, ואנחנו צריכים רק לשמוח שהם יוצאים. -
גלמשתתף
"יתורפס גיגה לכ לבקל אלו םתמר לע רומשל רתאה לעו דמימה לע יכ"
that's what i meabt that u'll have more work
-
???משתתף
כמה הודעות קודם העלה מישהו נקודה חשובה – הוצאות הדואר .
לפי רשימות החברים ניתן לבדוק למי יש דוא"ל ובמקום לבזבז דף מעטפה ובול, לשלוח הודעות לדוא"ל.
זה זול יותר מגיע מהר יותר ו"ירוק" יותר.אולי ניתן לפרסם גם את "המימד העשירי" כמגזין ברשת ?
זה עדיף על חוסר פרסום בכלל (מתי יצאה החוברת האחרונה?)כדי להשיג עוד קצת מימון (מאד קצת) אפשר למכור חוברות ישנות באוניברסטאות בהן יש תא מד"ב. זה גם יכניס קצת מזומנים וגם יחשוף ציבור רחב יותר למגזין.
-
ארזמשתתף
הנקודה הראשונה שהעלית כבר בשלבי ביצוע.
לגבי המימד – לדעתי עדיין אין תחליף להחזקת ספר או חוברת נייר ביד. יש באתר האגודה ובפורומים די הרבה מאמרים וסיפורים.
הנקודה השלישית – המימדים נמצאים בחנויות ספרים משומשים. לא בב"ש אמנם, אבל בת"א, חיפה ורחובות. אם יש דרישה באיזור שלך ויש אפשרות למכירה באוניברסיטה – אשמח לשמוע על כך.
-
NYמשתתף
עמנואל העלה בזמנו את הרעיון של מכירת חוברות המימד לספריות – נדמה לי שהוא גם פעל משהו בנדון. ארז – נראה לי שכדאי לך לברר את זה איתו (אם לא עשית זאת כבר…)
גם אני, אגב, שותף להרגשה כי אין תחליף למגזין מודפס, חי ונושם. האתר והמגזין מתקימים במקביל ויכולים לתרום אחד לשני, אך הם אינם זהים בתפקודם, ואנו זקוקים לשניהם.
-
גלמשתתף
אני מבקר קבוע בחנויות ספרים משומשים ברחובות
ומעולם מעולם לא ראיתי חוברת מימד בחנויות
לפחות לא במדפים אשר מיועדים למדב -
ארזמשתתף
תנסה את חפצי בה ברחובות. אמור להיות שם.
-
O'Luciferמשתתף
במסחר הספר בחיפה
ונדמה לי שגם ביודן, אבל יכול להיות שאני מתלבלב -
גלמשתתף
לא ראיתי אבל אולי הכל נמכר
אפשר לקוות…
פעם באה שאהיה שם אשאל -
cheshercatמשתתף
מהעידכונים שעשעיתי עד כה ברשימת חברי האגודה עולה בעיה אחת בנוגע לדיוור ישיר – אנשים נוטים להחליף את כתובת המייל הרבה יותר פעמים מאשר הם מחליפים את כתובת המגורים, ולכן הסיכוי שהתכתובת תגיע לאנשים בדואר חילזון גבוהה יותר
-
נעמימשתתף
אני אישית שמתי מימדים בחנות היחידה שאני מכירה. יכול להיות שלא ראית אותם מהסיבה הפשוטה שהם נעלמו אחרי שבוע…
-
גלמשתתף
נעמי
הרשי לי לעשות לך הכרות עם חנות נוספת:
paperback gallery
ברחוב בית הפועלים
יש להם מבחר יותר גדול של ספרים באנגלית מאשר חפציבה
אבל כמעט ואין ספרים בעברית
הם גם יותר זולים -
הייזלמשתתף
אני מתנדבת לערוך את העיתון (כולל הגהה של המאמרים). יש לי נסיון של 3 שנים בהפקת עיתון ביה"ס. (אני לא צוחקת, מדובר בעיתון רציני ומכובד).
אם אתה רציני תפנה אליי ונדבר.
-
-
מאתתגובות