ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › התגובות שלי מאייקון
- This topic has 58 תגובות, 12 משתתפים, and was last updated לפני 19 שנים by baradrae.
-
מאתתגובות
-
-
baradraeמשתתף
כנראה לא רוצים אותי באייקון. כנראה חובבים כמוני אינם רצוים שם.
למה אני מתכוון?
1) דבר ראשון, אני דתי. וכדי למנוע מממני להנאות באותה המידה מאורחי הכבוד שלנו, את הארוחה איתם קבעו במסעדה שאינה כשרה. וגם לא טרחו להודיע לקהל הרחב על עובדה זו (למרות שציינתי את העובדות בפני אנשי הכנס הרבה לפני הכנס) כדי שדתיים ידעו על מה שקורה. אומנם כן, לדתי היחיד שעדיין הגיע (אבל טוב שהיה יכול להסתיר את דתיותו, למרות שעדיין לא היה יכול לאכול במסעדה) החזירו את כספו המלאה. אבל עדיין זה היה בדיעבד.
2) אני פילקר. אני נהנה לשיר, ובכך מביע אחד מהפנים באהבה שלי למד"ב. דיברתי עם אנשי הכנס כמעט מהתחלת הפעילות שלהם בתכנון הכנס על העובדה שאני מעוניין לעשות מעגל פילקינג בכנס. תבדקו שוב בתוכנייה (אם עדיין שמרתם אותה). האם מוזכר שם מילה על הפילקינג?
כמוכן, רציתי שיהיו לאנשים שיגיעו צילומים של השירים, שיוכלו לשיר גם אילה שאינם מכירים את המילים. ביקשתי 30 עותקים. צילמו לי בקושי 11. דף אחד בכלל לא צילמו. וגם צילמו אותם לא לפי הסדר שביקשתי. וכשציינתי את זה לאנשי הכנס, התשובה שקיבלתי היא שהצילומים נעשו כטובה אישית של המצלם (ז"א שזה לא נעשה בצורה מסודרת על ידי מישהו מהכנס) ולכן עלי לקבל את זה כמו שזה.
וגם היתה בעיה במקום שהקציבו לנו – הכניסה לאשכול. אירוע החתימות עם טים פאוורס גלש מעבר לזמן המוקצב, וגם רצו לראיין אותו בדיוק שם, אז נאלצנו להתחיל מאוחר. אבל גם לא היו מוכנים לתת לנו את המקום אפילו לפרק הזמן המלא שהקציבו לנו – אנשי האירוע שהיה אמור להתקיים שם אחרינו וגם אנשי הכנס נכנסו וביקשו שנפנה את המקום לטובתם.בסך הכך, ההרגשה שקיבלתי היא שלא רואים בפילקים צורה נאותה להבעת אהבה למד"ב, ושמד"ב היא לא אמורה להיות דבר שווה לדתיים.
אני מודה לכל אנשי הכנס ולאגודה שנותנים לי הרגשה טובה כל כך.
-
גלמשתתף
לגבי 2 – חבל שלא העלית זאת באסיפה הכללית של האגודה.
תלונה דומה לשלך הועלתה לגבי סדנאות הכתיבה, והאסיפה מצאה פתרון.
אני די בטוח שהפתרון שהועלה יכול לשמש גם לבעיה שהעלית, אם רק תפנה זמן מספיק קודם הכנס/פסטיבל לועד האגודה *(כמובן, רק לאחר שתפנה לסגל הכנס)*. -
baradraeמשתתף
היו מספיק אנשים שצעקו שם לגבי סדנת הכתיבה, ולאור העובדה שלא היה כל כך הרבה זמן באסיפה, לא אמרתי כלום.
הבעיה היא יותר מאייקון השנה – זאת הכנס הרביעי ברציפות שמזלזלים בפילקים ובעבודה שאני מנסה לעשות בנדון. -
אמברמשתתף
שרוצה אירוע מסוים – אייקון מחוייב לספק לו מקום בשביל זה, ועוד בחינם? ואם אייקון לא רוצה לעשות זאת, האגודה תממן את זה ותחפש ספונסרים בשביל זה?
אין לי הרבה מלים טובות לומר על הפתרון שנבחר לבעיית סדנאות הכתיבה, והייתי שמחה אם הטרנד הזה לא היה מתרחב לשום אירוע אחר.
לי יש פתרון הרבה יותר פשוט. לאף אחד באייקון אין שום דבר נגד פילקינג. ואני בטוחה שהיו שמחים לארגן מקום, ציוד עזר ואפילו צילומים, אם היו פונים מספיק זמן מראש. "מספיק זמן מראש" זה 4-5 חודשים לפני אייקון, לא יום אחד אחרי זה.
-
רזמשתתף
זו פעילות שלא תופסת מקום שאנחנו משלמים עבורו. הטענות של ג'וש בנושא נשמעות לי כמו משהו שאפשר לפתור עם קצת תכנון מראש – שיבוץ האירוע במשבצת שלא משיקה לפעילות אחרת בכניסה לאשכול (למשל אירוע החתימות). אני לא רואה בעיה מיוחדת באזכור אירוע הפילקים בתכניה (יש שם מקום שבו מוזכרים אירועי חוצות, לא?). גם צילום עותקים מחוברת הפילקים לא נראה לי כמו משהו שיצור חור תקציבי גדול מדי אצלנו. כדי למנוע בעיות עימוד וצילום, אני מציע שג'וש יטפל בנושא בעצמו, ואחר כך יבקש החזר מהנהלת הכנס *לאחר שהוא תיאם מראש את הנושא עם אותה הנהלה* (ואת זה אפשר יהיה לעשות רק בעוד מספר חודשים).
דווקא לגבי ארוחת הערב עם אורח הכבוד עשויה להיות בעיה – אני יכול להבטיח שננסה למצוא מקום כשר לאירועים דומים בעתיד (אם יהיו), אבל אני לא יכול להתחייב שאכן נמצא כאלה. בכל מקרה, הטענה נלקחה לתשומת לב, ובעתיד נפרסם אם המקום בו אירועים שכאלה נערכים הוא כשר או לא. -
רנימשתתף
הנושא של סדנאות הכתיבה עומד בלב אחת ממטרות האגודה. קידום כתיבה מקורית הוא אחד הנושאים החשובים ביותר שהאגודה מחויבת אליהם. ההתרחבות של פרס גפן גם לספרות מקור היא אחד האמצעים לעשות זאת (ופירות ראשוניים כבר ראינו ביום חמישי האחרון, ואף קודם) ועידוד סדנאות כתיבה הוא אחר. אייקון, אחד האירועים החשובים ביותר עבור קהילת המד"ב בארץ, הוא מקום חשוב מאין כמוהו לאסוף אנשים המעונינים בכך.
לדעתי על האגודה לקבל החלטה עקרונית כי היא תממן סדנאות על חשבונה עבור הסדנה באייקון, בין אם יש חסות ובין אם אין. ומישור המעשי שמחתי להעניק חסות לאירוע בכנסים הבאים (ביחד עם הוצאת "ינשוף" ו"חלומות באספמיה") ולהבטיח את קיומו.
-
???משתתף
מלכתחילה במקרה הנדון לא היה מדובר על סדנת כתיבה במשמעותה הרגילה. כאלו היו שלוש בכנס הזה, ועל כולן גבו המארגנים תשלום (ובצדק!), כמו לכל אירוע אחר. במקרה הנדון דובר על סדנת כתיבה של קבוצות קיימות, שביקשו לשבת יחדיו. הם לא רצו (ובצדק!) לשלם על האירוע, ומצד שני אי אפשר היה לפרסם אותו כאירוע כללי, כי הוא היה סגור לקהל הרחב, ופתוח רק לחברי הסדנאות השונות מרחבי הארץ שהשתתפו בהן במהלך השנה האחרונה.
בגדול, צדקו המארגנים כשטענו שאי אפשר להכריז על סדנה חינמית סגורה לקהל הרחב, ובה בעת לקיים סדנה בתשלום לקהל הרחב.
הפתרון שהתקבל הוא לכן הטוב בנתונים הקיימים.
כינוס המשתתפים הקבועים בסדנאות השונות (שזוכות לחסות האגודה!) יהיה באירוע סגור לקהל הרחב, בחינם למשתתפיו, ובחסות מסחרית.
סדנאות כתיבה אחרות, לכל המעוניינים, יהיו בתשלום המשתתפים, כנהוג.במאמר מוסגר אציין כי אם האגודה מלכתחילה תמכה בקיום הסדנאות, אפשר היה להקצות להן חדר, על חשבון האגודה. זו אכן מטרה של האגודה, וככזו, מן הראוי להשקיע בה.
-
גלמשתתף
מוכר ואהוד על לא-מעט אנשים בארץ, הוא אירוע מאוד מקובל בכנסים בחו"ל (ואני כבר מחכה ליום בו אפשר יהיה להזמין את טום סמית' לאייקון) ואם אני לא טועה לפחות בשלושת הכנסים הגדולים האחרונים היו טענות לגבי היחס של הנהלת הכנסים לנושא.
זהו תחום שרק החל להתפתח בארץ לפני כמה שנים ולדעתי כדאי לעודד אותו. -
רנימשתתף
לשאר העובדות שציינת לא הייתי מודע עד הסוף, אבל אני בהחלט מסכים למה שכתבת. כנראה שהפעם – לא להאמין – אין לנו ויכוח.
כמו שאמרתי: לדעתי סדנת הכתיבה החינמית חייבת – באופן עקרוני – להיות בחינם ועל חשבון האגודה, בין אם יש חסות ובין אם אין. וכמובן ששמחתי להעניק חסות לאירוע (יחד עם ינשוף וחלומות), ואמשיך לעשות כך גם בכנסים הבאים, אם יהיה צורך.
-
baradraeמשתתף
1) לידיעתך, אמבר, דיברתי איתם לפני כל כך הרבה זמן על זה. וחזרתי ודיברתי איתם כל כך הרבה פעמים לפני הכנס – מהרגע שהעלו את התוכניה באינטרנט והפילקים לא הופיעו שם.
2) הבעיה הזאת לא התעוררה דווקא באייקון השנה. היחס לפילקינג בשלושת הכנסים האחרונים (אייקון השנה, עולמות ואייקון לפני שנה) היתה כאילו שהכנס אינו רואה בזה משהו שצריכה להיות חלק מהכנס. אני רוצה להבין משהו – אנשים שכותבים ויוצרים שירים משלהם על מד"ב (ז"א יצירה חדשה) – ויש כאלה – אינם צריכים להיות חלק מהכנס, לפחות יותר מאנשים שמרביצים אחד לשני עם חרבות מפלסטיק? מה בדיוק הקשר של הגלדיאטורים למד"ב, אם בכלל?
3) על ההבדל בין סדנאות כתיבה לפילקינג, מה בקשר ליצירות חדשות? האם העובדה שכתבתי משהו שיש לו חרוזים ומנגינה זה פחות טוב מסיפורת? למה הפילקינג חייב להיות תמיד אירוע חוצות?
אמנם, כן, אני נכחתי באסיפה באייקון ושמעתי את דובי, רז, וארז בקשר להכנסה שאנחנו מקבלים מאייקון ועל ההוצאות הרבות. ואני לא בא וטוען שחייבים לממן לנו חדר ולשכור עבורינו ציוד הגברה או כל דבר אחר.
מה שאני רוצה הוא שיפסיקו לזלזל בציבור הפילקרים ושיתחילו להראות שרואים בפילקינג כפעילות לא פחות חשובה מכל דבר אחר שכן הופיע בתוכניה באייקון.
ואם במקרה, כן נזכה להגשים את החלום הבלתי ניתן להשגה – לקבל חדר בכנס…
To dream the impossible dream,
to fight the unbeatable foe,
to bear with unbearable sorrow,
to run where the brave dare not go… -
אמברמשתתף
התכניה והצילומים – אפשר לפתור מאוד בקלות. צריך פשוט לפנות מספיק זמן מראש.
-
אמברמשתתף
יש לי התנגדות לסדנאות האלה בכל המישורים: כחברת אגודה, כסגל אייקון (רז, אני מניחה שאני שייכת לסגל אייקון) וכועדת ביקורת, אני נוטה לחשוב שההחלטה הזאת כי בלתי חוקית.
נתחיל לפי הסדר:
1. אני מסכימה שסדנאות כתיבה זה דבר חשוב. האם דווקא הסדנאות המסוימות ההן הן דבר חשוב או כל סדנה? האם ההחלטה חלה גם על הסדנאות שגיא מעביר או ורד העבירה? כל סדנת כתיבה שמישהו יעביר, ללא קשר לאיכותה ותכניה?
2. אני אפילו מסכימה שחשוב שסדנאות הכתיבה יהיו באייקון. ואכן האגודה (או ליתר דיוק, נציגיה בועדת התכנים) צריכים לדאוג לשיבוץ מתאים לסדנאות האלה. א-ב-ל (וזה אבל גדול), האם הסדנאות האלה צריכות להיות ללא תשלום מצד המשתתפים? לקחת כל זמן שהוא? להיות בכל מיקום שהוא? ושלא יחפפו שום אירוע חשוב אחר שמענין את המשתתפים?
3. בעצם, מה שקורה כאן זה שמשתתפי הסדנה מבקשים פריבילגיה שאין לאף אחד אחר באייקון – לקבל אירוע בתנאים שהם רוצים, ללא תשלום ובמקום שהם רוצים והאגודה מסכימה לכך.
4. יש כאן, מחד, אמירה שיש אנשים מסוימים שיותר חשובים לאגודה מאשר אנשים אחרים ובעיני זו אמירה מכוערת.
4. . למה שאני לא אבוא להנהלת האגודה ואדרוש לראות את גיימן ללא תשלום ובזמן שנוח לי? למה שהטרקרים לא יבואו להנהלת אייקון ויבקשו כמה שעות לראות פרקים ללא תשלום? או חובבי באפי? מישהו תופס איזה תקדים יש כאן?
5. ובאשר למימון – אף אחד לא יכול להגיד לספונסרים מה לעשות עם הכסף שלהם. זכותם לממן סדנאות כתיבה או את השלט ליד הסינמטק. אבל, לא הייתי רוצה שהאגודה תיקח חלק פעיל בפניה לספונסרים של אייקון, כדי שיממנו פעילויות ספציפיות שמיועדות לקהל שלה, במקום את כלל אייקון.
6. מעבר לכך, כמובן שיש לך השלכה תקציבית על אייקון. האגודה למעשה היא אחד הצרכנים הגדולים של כספי הספונסרים, כיוון שעלויות הסופר המגיע גבוהות מאוד ואינן מכסות את עצמן. האגודה לא ממש תורמת חלק שווה בחיפוש אחרי ספונסרים, ובתור בונוס גם דואגת שהכספים יגיעו רק אליה, ועוד לקבוצה קטנה ומצומצמת?
7. וכאן אני מגיעה לסיבה שבגללה אני נוטה לחשוב, כועדת ביקורת, שההחלטה אינה חוקית. עמותה אינה יכולה להתחייב על כספים שאין לה.
8. בשלב הזה, אנחנו שנה לפני אייקון הבא, אין לנו מושג כמה הוא יעלה לנו, אין לנו מושג מה התקציב השנתי של האגודה, אין לנו מושג מה הכנסות אייקון ומה ההכנסות מרישום חברים, ואין לנו מושג מה הכנסות והוצאות אייקון הבא. במצב כזה, אי אפשר לקבל שום החלטה שיש לה משמעות כספית לטווח ארוך.
9. ולסיכום בהערה אישית, ההחלטה הזאת היא הסיבה שבגללה רצוי שהאסיפה הכללית לא תקבל החלטות שיש להן משמעות תקציבית. אין לאסיפה הכללית כלים לקבל החלטות כאלה, אין לה דרך להעריך את מידת הסיכון הכלכלי בהן. והיה עדיף שהאסיפה הכללית לא היתה מחייבת את האגודה להחלטות מהסוג ה זה.
-
baradraeמשתתף
You really haven't been reading my responces, have you?
-
אמברמשתתף
-
אמברמשתתף
אני מבינה שנפלתם בין הכסאות. אני מציעה שתדבר עם רז מעכשיו כדי שזה לא יקרה שוב. שום דבר מזה הוא לא בעיה שאין לה פתרון.
-
baradraeמשתתף
With you.
You keep saying that I should have spoken with them far enough in advance. Well, the day the program went up on the net (which is the first time it is available to the public at large), I spoke with them about how the filk wasn't shown on the program. Is that far enough in advance for you?
And the fact that I start speaking with the con com three months before the con about how I intend to run a filksing at the con, that also doesn't count for anything?
Okay. Let's solve things right now. I hereby am announcing to the world at large that I intend to run a filksing at EVERY SINGLE CON IN ISRAEL FOR THE REST OF MY NATURAL LIFE. There. Is that far enough in advance for you? -
???משתתף
לפי הסדר שלך.
1. מדובר אך ורק, אך ורק, על סדנאות מקומיות שמועברות במשך כל השנה, ונתמכות על-ידי האגודה.
2. לא. הן ישבצו מתי שיהיה זמן, והיכן שיהיה מקום. (לא בשתיים בלילה בבקשה)
3. לא. מתי שיהיה זמן, היכן שיהיה מקום.
כן. שלא יעלה כסף.
כן, הם נפגשים במהלך כל השנה, בשלושה (ואולי יותר) מקומות שונים. מגיע להם מפגש מסודר אחת לשנה, ביחד.4. זה ממש לא דומה. *הם* לא ביקשו לראות את פאוורס, ולא ביקשו סדנה פרטית איתו.
הם לא ביקשו הקרנה, הרצאה או פרק. הם ביקשו חדר ריק. יש הבדל.5. מה? מישהו מנע מחבר המועדון או מחובב באפי להצטרף במהלך השנה לסדנה שכזו? לא. ואז אפחד לא ימנע מאותו חובב שאינו חבר אגודה להצטרף למפגש החינמי הזה.
6. מה זה קשור? זו תמיכה נפרדת, שלא קשורה לתמיכה הרגילה באייקון.
7. אל תתחייבו. תציבו תנאי מראש שקיום הסדנה מותנה בתמיכה ספציפית.
8. נכון מאוד. ולכאורה, הדבר היחידי, לפיכך, שבטוח יהיה באייקון הבא הוא מפגש חברי סדנאות הכתיבה, כיוון שרק עבורו כבר יש תמיכה ספציפית. עולם הפוך.
9. אוי, ממש לא. האסיפה הכללית יכולה לקבל כל החלטה שהיא. מן המפורסמות הוא שכל החלטה כפופה לקיום כל דין. עכשיו יתכבד הועד וימצא דרך לקיים את החלטות האסיפה, או שיתכבד באסיפה הבאה (או החצי שנתית) ויסביר למליאת האסיפה מדוע לא ניתן (חוקית, כספית או אחרת) לקיים את החלטותיה. תחליט אז האסיפה מה היא חושבת בנידון ותעיר את הערותיה.
-
רנימשתתף
א. כפי שרון ציין, לא מדובר בסדנה פתוחה לקהל הרחב אלא בסדנה סגורה המיועדת למשתתפי הסדנאות המאורגנות במהלך כל השנה.
ב. הסדנאות האלה (ששנינו מסכימים שהן חשובות) הן סדנאות שנערכות כל השנה תחת חסותה של האגודה, ולכן הפריבילגיה. (זה לא אומר שסדנאות אחרות הן חשובות פחות או יותר, אבל אלה מאורגנות תחת מטריית האגודה כבר זמן רב.
ג. בנוגע לחסות: אני לא יכול לדבר בשם ינשוף וחלומות, אבל אני כן יכול לומר בשם הוצאת גרף שהחסות לסדנה תבוא בנוסף לחסות לאייקון, לא במקום ולא על חשבון. את המו"מ על החסות שנתתי השנה לאייקון ניהלתי מול מנהל אייקון עצמו ותמורת החסות הזו קבלתי כמה דברים שהוסכמו על שנינו. אני מניח שכך יהיה גם בשנה הבאה, פחות או יותר, בהתאם לתנאים. את החסות לסדנת הכתיבה אני אתן בנוסף, ומול האגודה, ורק בתנאי שהכסף הזה יממן את הסדנה ולא פעיחויות אייקון אחרות, כי עבור אלה אני כבר נותן חסות נפרדת לאייקון. במידה ולא יובטח לי שהסף עבור הסדנה ילך לסדנה, אני פשוט לא אתן אותו. חד וחלק.
מדובר בשתי חסויות שמיועדות למטרות שונות. זו לאייקון, וממש לא משנה לי מה יעשו עם הכסף הזה כל עוד אני מקבל בתמורה את מה שאני (ונותני חסות אחרים) מבקש. וזו לסדנת הכתיבה שמיועדת רק לסדנת הכתיבה. לא תהיה סדנת כתיבה, לא תהיה חסות.
-
???משתתף
ופירושה של הכותרת: מש"א.
ודבר שכזה טרם קרה בכל ההיסטוריה הידועה של הקיום האנושי.
-
אמברמשתתף
יש חדרים ריקים באייקון, לפני או אחרי שעות הפעילות. בזמן שעות הפעילות הרגילות – אין חדרים ריקים. בהנחה שהם לא רוצים לעשות את הסדנה בשבע בבוקר או בעשר בלילה או בהפסקות בין משחקי התפקידים- הם רוצים סלוט חינם במקום סלוט שמכניס כסף לאייקון.
מבחינת אייקון, לבקש חדר בשעות הפעילות הרגילות זה כמו לבקש סלוט חינם. בדיוק אותו הדבר.
ושוב, מה תעשה הנהלת אייקון אם תבוא אליה חבורת טרקרים ועל סמך אותו תקדים יבקשו רק חדר ריק? באיזה זכות אייקון יסרב להם?
-
אמברמשתתף
מאוחר מדי.
שלושה חודשים זה מספיק מוקדם. ואני חוזרת שוב על השאלה – עם מי דיברת?
-
אמברמשתתף
אתה כמובן זכאי לעשות עם הכסף שלך מה שאתה רוצה. האם זה אומר שהמימון שתיתן לאייקון לא יפחת ממה שנתת השנה? כי אם כן, אנחנו חוזרים בדיוק לאותה הנקודה.
-
baradraeמשתתף
Both Carmel and Uri Aviv. And later with the young lady whose name escapes me, but was in charge of outside events.
-
רנימשתתף
את המימיון לאייקון אני אקבע עם הנהלת אייקון הבא בהתאם לדברים שאקבל בתמורה, ואני יכול לומר שאני לא ארצה פחות., אולי אף יותר. את החסות על הסדנה אני אנהל מול האגודה ודובי כבר אמר בישיבה פחות או יותר את המחיר. אני יכול לומר בבירור שההפרש הזה הוא לא משמעותי עבור גוף מסחרי, אבל עושה את כל ההבדל למי שצריך לשלם על כך מכיסו. (מה גם שהמחיר הזה מתחלק בין שלושה גופים מסחריים).
המטרה הזו מספיק חשובה בעיני כדי שאהיה מוכן לתת לה חסות נפרדת מזו של אייקון.
-
רנימשתתף
ולהרוג איזשהו סבא.
-
???משתתף
א. האגודה תממן את עלות החדר הריק.
ב. ימצאו ספונסרים שיממנו את עלות החדר הריק.
נבחר פתרון ב'. לי אין בעיה עם זה. סבבה.
ובאשר לשאר.
אם מקצים להם חדר ריק (בלי מרצה, בלי מקרן, בלי סדרן מתנדב בכניסה) ההפסד של אייקון הוא מההכנסה שלא התקבלה משחקני תפקידים. או סדנה בתשלום. או הרצאה. פתרונות א' וב' מכסים את ההפסד הזה.לי אין בעיה עם שאלתך האחרונה.
א. המועדון יכניס יד לכיסו ויכסה את עלות החדר.ב. הטרקרים ימצאו ספונסר לעלות החדר.
והכל בתנאי שהחדר מבוקש למטרה העולה בקנה אחד עם מהותו של אייקון ועם מטרת אחד מהארגונים המנהלים אותו, והיא אינה פוגעת פגיעה בלתי סבירה בשאר הפעילויות.
-
אמברמשתתף
למה האגודה לא מממנת לי את ההרצאה של גיימן?
ושוב, למה שכל אגודה תאסוף לעצמה ספונסרים לאירועים של אייקון? יש משהו שימוטט את אייקון יותר מהר משיטת העבודה הזו?
-
רנימשתתף
ידי שמדובר בחסות נוספת על זו של אייקון, לא במקום.
אבל נניח, רק לשם הויכוח, שקיימת פעילות (שכבר קיימת ממילא) וגוף כלשהו רוצה לממן אותה כדי שהמשתתפים יוכלו להיכנס בחינם ולא לשלם מכיסם, מה רע בזה?
ואם גוף כלשהו יודיע שהוא מבקש להעניק את אחת ההרצאות של גיימן בחינם (כי אותו גוף חושב שזה חשוב, או מכל סיבה שהיא), מדוע לא?
-
אמברמשתתף
ההחלטה היא שהאגודה מממנת את הפעילות ותעשה מאמץ למצוא לה ספונסרים. לפי ההחלטה, האגודה מחויבת לממן את הפעילות גם אם אין ספונסרים.
ואתה יודע מה – אין בעיה. אם לאגודה יש כסף, אז למה שלא תממן את ההרצאות של גיימן, שמעניינות קצת יותר אנשים מסדנאות הכתיבה?
ואתה יודע מתי אני אשתכנע שהמימון לסדנאות לא יפגע באייקון? כאשר אראה כמה אתם תיתנו לאייקון 2006 בהשוואה להשנה. אז אני אשתכנע שזה לא יפגע באייקון, בינתיים אני סקפטית. תרשה לי.
-
???משתתף
מתמשכת הוא אחד ממטרות האגודה?
למה שהאגודה תממן לך את ההרצאה של גיימן?
ולא, אנחנו לא אוספים לנו ספונסרים פרטיים.
טגידי, מי משלם על החדר שבו התקיימה האסיפה? למה? (שאלה רטורית, אני יודע את התשובה)
אם לאגודה יש מטרה חשובה (ולא, פגישה חימית שלך עם דיימן היא לא ממטרות האגודה), מן הראוי שהאגודה גם תתמוך בהן.אני אשאל אחרת. על משקל המכירה הפומבית. לו בא היה גיימן ומציע למכור את הזכות לשבת איתו שעה שלמה בחדר, ולדבר, לא במסעדה, הייתם מוכרים את הזכות הזו?
ולו אני אבוא עכשיו ואגייס ספונסר שישלם לאייקון חמישה שקלים יותר מאשר המכירה הפומבית הייתה מגייסת, ובנוסף, יוותר על שירותיו של גיימן. רק כיצתה ריקה, זה כל שהוא ירצה. לא תיתנו לו?ומעניין שאף אחד לא אמר מילה על גיוס ספונסר פרטי כדי לתת פרס כספי לגפן. זה כן היה בסדר? תמהני מה ההבדל.
-
???משתתף
או להפגע אישית.
אני חושב שאני אלך על האופציה הכפולה.
אני גם נעלבתי וגם נפגעתי.
-
אמברמשתתף
האגודה? מפגשים עם סופרים הם לא ממטרות האגודה? אם הבאת סופר מחו"ל היא לא ממטרות האגודה – אז למה היא עושה את זה?
נכון, אתה צודק. אם לאגודה יש מטרה חשובה אז כדאי שהיא תתמוך בה. רק מי אמר שלעשות סדנאות כתיבה היא מטרה יותר חשובה מאשר להפגיש את הקוראים עם גיימן או לחילופין – לחלק סט של כל הספרים המועמדים לפרס גפן לכל אחד מהבוחרים? או לתת בונוס למנהלי אייקון?
-
אמברמשתתף
אני אשמח לשמוע שזה לא משחק סכום אפס.
-
???משתתף
שאומר דבר, שזה לא משחק סכום אפס, אז באמת שהיה מן הראוי שאפגע.
אני אניח שבכל זאת היה לך ברור, ורק רצית לוודא, וכך אחסוך מעצמי פגיעה.
אני גדול! -
רנימשתתף
יהיה תלוי במגעים שלי עם מנהלי אייקון. אם, כמו השנה, אני אקבל את כל מה שרציתי הרי שאני – מן הסתם – אדרש לשלם עבור כך סכום מסוים ולא נראה לי שמנהלי אייקון ירצו לרדת מהסכום של השנה.
את החסות לסדנת הכתיבה אני אנהל מול האגודה כאגודה, וכאמור: זו תהיה חסות נפרדת לחלוטין. ן
-
???משתתף
והרעיון שלי עולה מעט כסף?
זו אכן מטרה של האגודה להזמין את גיימן, אבל כדי לממן ולו חלק מבואו, על האגודה למכור כרטיסים למפגשים עימו.
עידוד יצירה מקורית הוא ממטרות האגודה. מציאת מקום מפגש למשתתפי סדנה מתמשכת אינו מתקרב אפילו לשבריר האחוז של עלות בואו של גיימן, או של עלות חלוקת כל ספרי גיימן, בכריכה רכה, לכל באי אייקון.
בעולם אוטופי, היינו מוצאים חסות לכנס במאה וחמישים אלף דולר, שוכרים את אולם התרבות, מכניסים את כולם בחינם וגם מחלקים להם עותקי ספרים בחינם. את המקום הריק באשכול היינו מקדישים לעשר סדנאות כתיבה. בחינם.
העולם לא אוטופי, אז אנו מסתפקים במה שיש. -
רנימשתתף
-
???משתתף
אני רק רוצה לציין 2 דברים.
א. ג'וש, העברתי לך את מספר הטלפון של כרמל לפני מספר חודשים. כשבוע אח"כ שאלתי אותו האם דיברתם, והוא אישר לי שאכן כך. שאלתי אותו האם דיברתם גם על נושא הפילקים והוא ענה לי שלא(דיברתם בנושא אחר שקשור באיקון, שאינני זוכר אותו עכשיו).
שאלתי אותך על כך ואמרת שתטפל בכך אח"כ.במידה ולא קיבלת מה רצית הרי שיש לך את המספר שלי ואנחנו אף נפגשים מדי פעם.
למה לא אמרת כלום קודם?ב. חוץ מזה טרם קיבלתי החזר כלשהו על הארוחה. (לא שאני מתלונן חלילה, רק מציין).
-
יעלמשתתף
הבעיה לא היתה שהם לא קיבלו חדר ריק. הבעיה היתה שאמרו להם לא לעשות את הפעילות בכלל בכנס, אפילו לא בחצר.
ד"א, יכול להיות שאילו היה מוצע להם חדר בשמונה בבוקר יולי היתה מסכימה. לא ראיתי שהיתה הצעה כזו, ולכן לא רלוונטי להציע אותה עכשיו.
-
???משתתף
הועד היוצא הוכיח שאם אין ברירה ואין מוצא אחר הוא מוכן לממן את עלויות הבאת אורח הכבוד על חשבון רווחי האגודה מאיקון.
אז כן, אם יש צורך האגודה תממן את ניל גיימן. אבל אני בטוחה שאת האחרונה שתרצה שנגיע למצב בו ארגון אחד מממן אירוע מסוים כי אז זה רק הוגן שהרווחים מאותו אירוע ילכו לארגון המממן והנה הלך לו שיתוף הפעולה המעולה שקיים באיקון.
לפי מה שאת טוענת אין סיבה לתת לאגודה ולמועדון חדרים בשביל אסיפה כללית. זה עולה כסף וסגור לקבוצה מאד מצומצמת של אנשים מבאי הפסטיבל. ובכל זאת עושים את זה. ולאף אחד בעולמות גם לא הייתה בעיה להקצות לנו חדר ל"פגוש את הועד" אז מה בדיוק הבעיה עם סדנה שכל מי שרוצה יכול להשתתף בה ויש לה מימון חיצוני ? איקון עדיין מרוויח כסף על המקום.
אמבר, את מעלה כאן טענה מאד חמורה ואני הייתי רוצה שהועד יתייחס אליה – את טוענת שההצעה שהתקבלה אינה חוקית ? את בועדת ביקורת, לכן אני הייתי שמחה אם תבדקי שוב את דבריך. אבל אם את משוכנעת שמשהו כאן לא תקין, אנא ידעי את חברי הועד על מנת שיוכלו לתקן את ההחלטה. -
אמברמשתתף
זה שהאגודה לא יכולה להתחייב על כסף שאין לה. כלומר, ההחלטה הזאת לא מחייבת אף אחד, כרגע. כתובה על הקרח. תיאורטית בלבד.
אם יהיה כסף, אם יהיו ספונסרים, אם לא יהיו הוצאות אחרות שצריך לשלם – אז אפשר לבצע את ההחלטה. כרגע, אין להחלטה שום משמעות, וגם לא תהיה לה בעתיד.
ובקשר להערה הראשונה שלך, אני חושבת שזה מצב לא טוב שיש נציגי אגודה שמגייסים כסף לאייקון, ונציגי אגודה שמגייסים כסף לפעילות של האגודה. אני גם לא הייתי רוצה שהאגודה או ארגון אחר יקח על עצמו מימון של חלקים מהפעילויות באייקון. אייקון זה אירוע אחד, וצריך לגייס לו כספים ולשאת בעלויות כאירוע אחד. ההחלטה הזאת חותרת תחת העקרון הזה וזה רק אחד הדברים שמפריעים לי לגביה.
מבחינת אייקון, לא משנה מאיפה מגיע המימון לסדנה כל עוד הוא מגיע. מבחינת האגודה, מאוד משנה מאיפה המימון הזה מגיע. ושוב, למה לכל אירוע אחר אין לאגודה בעיה להגיד לחבריה – תוציאו כסף מהכיס ותשלמו כניסה, ואילו לאירוע הזה פתאום יש בעיה שאנשים שאנשים ישלמו עליו? למה לשלוח את חברי הועד לקושש ספונסרים עבור הסדנה במקום עבור לאייקון?
ולגבי החדרים לאסיפות הכלליות – שימי לב שהשיקול הכלכלי הוא כל הזמן נוכח. האסיפות הכלליות כבר מזמן עברו מהאודיטוריום לחדר ההרצאות ומשם לכיתות בדיוק מהסיבה הזאת – כסף. עד היום האסיפות הכלליות עבדו על בסיס הדדיות – כולם היו מוכנים להפסיד קצת כסף (בסופו של דבר, מדובר בסלוט וחצי), כדי לקיים פעילות שהיתה חשובה לארגונים המארגנים. אבל כאן אין מצב של הדדיות. יש מצב שבו האגודה דורשת משהו שאף אחד אחר לא מקבל.
-
anakin 3משתתף
כמי שהעלה את ההצעה לתמוך ולממן כספית את סדנאות הכתיבה אני מתקשה להאמין למראה עיניי.
עם כל הכבוד אני יכול לעשות עם הכסף שלי מה שמתחשק לי. אני יכול באייקון אחד להיות ספונסר באייקון ולשלם לקופה 50000 ש"ח (כן יהיה רצון…) ובאייקון אחר להחליט שאני קונה את כל הכרטיסים להרצאה של ניל גיימן ולחלק אותם לחברים שלי. אני גם יכול להחליט באייקון שלאחריו לתמוך בקבוצה שרוצה חדר באייקון ולשלם על זה 200 שקלים בלבד (כן, כן, אפילו במקום ה-50000 אלף של שנה שעברה) ואף אחד – כולל חברי וועדת הביקורת של האגודה לא יכול להיכנס לשיקולים שלי האם זה על חשבון, במקום, בנוסף, או השד יודע מה.
עם זאת אני יכול להרגיע אותך ולומר שכאשר הבטחתי מימון לשעה של הרצאה לא עלה על דעתי לעשות זאת במקום פעילויות אחרות. מצד שני אין לי עדיין מושג מה יהיה מצבי באייקון הבא ומה תהייה ההשקעה שארצה להשקיע באייקון. לסדנת כתיבה לעומת זה – כבר התחייבתי.
הערה שנייה לחברת וועדת הביקורת המכובדת.
האסיפה הכללית לא יכולה להחליט בעניינים שיש להם משמעות תקציבית?
הרשי לי לשוב ולשפשף את עיניי המשתוממות.
האסיפה הכללית יכולה להחליט לשלוח את רני גרף לחופשה בהוואי על חשבון הקופה הכללית
(כמובן בנימוקים ראויים של ייצוג בכנס החוף העולמי לחובבי מד"ב ופנטסיה הנערך שם מדי שלושה חודשים) והוועד יצטרך לעמוד במשימה.
עם כל הכבוד לוועד ולוועדת הביקורת, הם אמונים על ביצוע החלטות האסיפה הכללית והנחיותיה ובהתאם לתקנון האגודה ומטרותיה. אלא אם כן נוסף בתקנון או במטרות האגודה סעיף המונע הקמת סדנאות כתיבה אני לא רואה את הבעיה שלך – ובתשובה לשאלתך: כן. אם האסיפה הכללית תחליט להעניק לך הרצאה פרטית עם פאוורס, עם גיימן או עם דוגלס אדמס, הוועד יהיה מחוייב לפעול למען המטרה (למרות שהשלישי עשוי להיות בעייתי משהו). -
אמברמשתתף
החלטות שיש להן משמעות תקציבית. הועד לא חייב לבצע אותן אם אין תקציב.
ליתר דיוק, לועד אסור לבצע אותן אם אין תקציב. לכן, כל עוד לא ברור האם יש תקציב ולא יהיה ברור אם יש או אין תקציב לפני אוקטובר 2006 – אין שום משמעות להחלטה.
-
anakin 3משתתף
אם יש או אין תקציב לאיקון זו שאלה מעניינת – לסדנא הזו יש תקציב כיוון שיש שלוש הוצאות ספרים שהתחייבו לעמוד בעלויות שלה.
ואני לא יכול לדבר בשם רני או רון אבל מבחינתי (ולדעתי גם מבחינת רון ורני) לא תהייה בעיה גם אם אחת מההוצאות תיסוג באופן מפתיע מהבטחתה.
אני יכול לצרף עוד תחזית קטנה משל עצמי – עלות בסדר גודל של 600-1000 ש"ח – וואללה, אפילו תקציב האגודה יוכל לעמוד בעומס הבלתי נתפש הזה.
על פי ההיגיון שלך – יש תקציב – הוועד מחוייב לבצע. -
אמברמשתתף
וכל מה שנשאר לי זה לאחל לכם שעסקיכם ישגשגו ויפרחו, ושתגדילו את חלקיכם באייקון וגם לסדנאות, ושגם עסקיהם של שאר הספונסרים של אייקון ישגשגו ויפרחו בהתאם וכאשר נגיע לביצוע ההחלטה נקבל מכם ומהם שיקים שמנים.
מי יודע? אולי אפילו נוכל להוזיל את העלויות של ההרצאות של גיימן. אני בכל אופן משתעשעת ברעיון להעלות את הנושא הזה באסיפה הכללית הבאה.
-
רנימשתתף
אותו.
-
גרומיטמשתתף
היתה שהסדנאות הנ"ל יהפכו לפעילות רשמית של האגודה. הדבר היחיד שטרם סוכם הוא הצד הכלכלי של העניין (משום שלא היה זמן ולא רצינו לחייב את הועד הנכנס למדיניות שלא נבחנה עד הסוף). הסדנאות הן תוספת חשובה ביותר לפעילויות האגודה ואין לי ספק שהיא צריכה לתמוך בהן כמיטב יכולתה.
במהלך האספה הכללית רז ודובי הבהירו לנוכחית שאייקון לא יכול להתחייב על הקצאת חדר בחינם. היות שחברי האספה חשבו שחשוב שימצא לחברי הסדנאות מקום לפעילותם, חיפשנו פתרון שיאפשר לסדנאות להתקיים בלי פגיעה בהכנסות אייקון. הפתרון הסביר ביותר הוא שהאגודה תממן את הסלוט הזה מכיסה ומכיסי תורמים בעלי עניין. גודל ההוצאה, אגב, על פי הסכומים שציין דובי, רחוק מלהיות משהו שיהווה איום קל שבקלים על תקציבה של האגודה, גם אם לא היו ספונסרים. לצורך העניין, את הסלוט הזה האגודה רוכשת מאייקון כגורם חיצוני, ולא מדובר בפריבילגיה ייחודית שלה כגוף מארגן. נכחו באותה שעה בחדר נציגה של ועדת הביקורת (נעמי וינר) וכמובן יו"ר וגזבר האגודה ארז אברמוביץ', ושניהם לא הביעו כל הסתייגות מחוקיות ההחלטה או מאפשרות יישומה.
האספה הכללית קבעה שהמטרה הזאת חשובה מספיק כדי שהאגודה תשקיע בה. אין פה כל קביעה שפעולות אחרות חשובות פחות – היתה בעיה נקודתית והיא נפתרה, זה הכל.
-
גרומיטמשתתף
החלטת הועד הקודם נגעה לפעילות הסדנאות לאורך השנה כולה, על פי בקשה מפורטת שמארגניה הגישו לועד. לא דובר עם הועד הקודם דבר לגבי מפגשים של חברי הסדנאות בכנסים.
-
גרומיטמשתתף
עד כמה שראיתי בחוק העמותות, אין שום איסור על קבלת החלטות בעלות משמעות תקציבית באספה הכללית. האספה הכללית היא אחד הגופים שקובעים את מדיניות האגודה, וזה כולל גם את התקציב. לא סתם נדרש בחוק שהאספה תאשר את תקציב האגודה – הספכות היא בידיה.
אם החלטת האספה היתה סבירה, ועד האגודה יצטרך לארגן את תקציבו כך שיוכל ליישם את החלטות האספה הכללית. לא הצליח? יבוא ויסביר לאספה למה לא הצליח וידרוש תיקון של ההחלטה. במקרה הנוכחי לא עולה בדעתי סיבה כלשהי לכך שההחלטה לא תיושם, אלא אם ועד כלשהו יכשל לחלוטין בתפקודו (ואז הבעיה הזאת תהיה הפחותה בצרותינו) או שעלות החדר תעלה באופן דרמטי (ואז יהיה באמת צורך לשקול מחדש את ההחלטה).
-
עופר 2משתתף
א.לא רק ג'וש דיבר עם כרמל, אני דיברתי עם כרמל , מאוד מאוד ספציפית לגבי פילקים, כחודשיים וחצי לפני אייקון.התגובה שלו היתה הסכמה לקיום הפילקים בסוכה בחוץ,מאחר והבנתי שאף אירוע קהילה לא יתקיים בחדרים השנה מסיבות כלכליות.מאחר וכך לא הייתי מודאג, עד שראיתי את התכניה באתר(כשהיא סוף-סוף עלתה), וגם אז לא הייתי מודאג מדי, מאחר והיה כתוב שהתכניה לא סופית ולא ראיתי בה אירועי חוצות.
ב.הסוכה הובטחה לנו מ18 והלאה.נקודה.ויש לי תיעוד אימייל על הנושא, בצורת אימייל מאחראית אירועי חוצות טל לוין, בתגובה לשאלה ששלחתי אליה.
ג.אני אישית לא מבין למה פילקסינג הוא לא אירוע מובן מאליו בכנס גדול.בכנס יש הרצאות, יש הקרנות, יש אירוע פתיחה, יש אירוע סיום, ויש פילקסינג.יש מספיק אנשים שישושו על כל הזדמנות לארגן אחד.
-
anakin 3משתתף
מתחיל לראות כפול – אחרת לא ייתכן שיש לנו שתי הסכמות ביום אחד?
באופן עקרוני אגב, אפשר לנסות ליצור פעילויות שיש להן זיקה לענף זה או אחר או לחברה מסויימת ואז להציע לאותה חברה לממן את הפרוייקט. ואינני מדבר על גופים שכבר תומכים באייקון. חברת כרמל מזרחי למשל תסכים אולי לממן סדנת עיצוב לבקבוקי היין של העתיד – ואולי אפילו להציע פרס למי שייבחר כעיצוב המוצלח ביותר. חברת החשמל אולי תרצה לשתף פעולה בהרצאה של עתידן בנושא המצאות חוסכות אנרגייה או מקורות אנרגייה אלטרנטיביים (לא יודע אם אלו רעיונות טובים או מעניינים אבל הכיוון ברור). עלות של אירוע כזה אינה גבוהה – כך שלחברות גדולות לא תהייה בעיה להסכים לתת את חסותן וניתן אפילו לגייס סכום שיותיר בידי הנהלת הכנס רווח מסויים. (בדרך אפשר כמובן כבר למכור איזה שטח פרסום בתוכנייה או במסדרונות הכנס – סליחה פסטיבל) בדרך זאת ניתן יהיה להרחיב את הפעילויות מהזן של אשכול פייס ולהציע חלק מהן ללא תשלום. אני בטוח שזה ירחיב את מעגל המשתתפים ויכול להביא לכנס ולאגודה אנשים שקודם לכן לא הגיעו אליה.
חשיבה בכיוון הזה יכולה אולי ליצור זיקה בין הפעילויות הללו לבין קהלים שעד כה לא התעניינו באייקון ועל ידי כך להגדיל את מספר המבקרים. ניתן אפילו להחליט שהפעילויות הללו הן חינמיות רק לחברי האגודה וחברי המועדונים השונים המפעילים את אייקון ובכך ייווצר אינטרס של כל האגודות לתמוך בפעילות כזו מחד, ומאידך תיפתר עוד בעיה שעלתה באסיפה הכללית והיא המחסור ב"הוכחות" בכל הנוגע לכדאיות ההרשמה לאגודה.
פעולות מהסוג הזה יכולות לתת לאייקון מימד נוסף של קהילתיות שהיא (לפחות מבחינת החזות) נטולת שיקולים כלכליים, ותאפשר נגיעה בנושאים איזוטריים ומעניינים יותר, אשר בדרך כלל היו יכולים להידחות מפאת חוסר המסחריות שלהם.
ברור שכדי לבצע זאת יהיה צורך למצוא אולי שטחים נוספים לפעילויות באייקון אבל אני אשאיר את הבעיות הלוגיסטיות למי שאמונים על המשימה ואלך לי לישון.
Go…Go…Go….Raz!
-
יעלמשתתף
באופן מהותי ממשחק המבוך שהבנתי היה בחינם ומזירת הגלדיאטורים שגם היא היתה בחינם?
ולהבדיל מהשניים האלה, להפיק את הפילקסינג לא עולה גרוש!
(ואני אפילו לא צרכנית פילקסינג).
-
???משתתף
יש די הרבה פילקרים בכל כנס (נגיד שלושים ומעלה) , מה שאומר שאנחנו כבר קהילה, לפי ההגדרות הגמישות של היום (כמו הטולקינאים הכבדים), אפשר להתייחס לזה כאל אסיפה שנתית של קהילת הפילקסינג הישראלית.
-
גלמשתתף
-
שלמקומשתתף
ובקשר לנושא הראשון של ג'וש- אפילו בתל אביב לא חסרות מסעדות כשרות. אפילו ברחוב הארבעה.
-
איילת, סגל לוגיסטיקהמשתתף
-
???משתתף
פורום ארור. הורס לי את כל המומנטום של התגובה.
בתור חברת הסגל, ש*באופן אישי* נאבקה במשך *למעלה משעתיים*, בבוקר הראשון של הפסטיבל (יום ד'), במכונות הצילום באוניברסיטת תל אביב (כי שם הצילומים זולים יותר..) וגם גמרה את כל הכסף הקטן שלה על הכרטיס צילום, וזה כסף (כ- 20 ש"ח) שיצא מכיסי הפרטי ולא יוחזר לעולם, כי במכונה אוטומטית שמטעינה כרטיסי צילום ממטבעות בלבד אי אפשר להוציא חשבונית, ובלי חשבונית אי אפשר לקבל החזרים; תאמין לי בבקשה שהצילומים האלה עלו לי בהמון מאמץ ותסכול; שאף אחת מבין כ- 15 המכונות בחדר הצילומים של אוניברסיטת ת"א לא צילמה יותר מעותק וחצי בלי להיתקע, ושלא היה שם אף אחד שאחראי על התפעול של המכונות האלה כדי לעזור לי; שכשאחרי שנגמר לי כמעט הכסף, והבנתי שאחרי העותק הראשון פשוט דף שלם (2 צדדים) לא צולם, החלטתי שהכי טוב שאני פשוט אוציא את כל העותקים שנשארו לי על הדף הזה, ואתן לכם אותו בערמה נפרדת; שבתור חברת סגל לוגיסטיקה, היו עוד לא מעט דברים שהייתי יכולה להועיל בהם לפסטיבל, אולי אפילו יותר מאשר לצלם פילקים, באותו הבוקר;
ושכשאני צריכה אחר כך להתמודד עם היחס המזלזל שלך- גם במהלך הפסטיבל וגם כאן- (ואני לא מאשימה כאן את קהילת הפילקרים באופן כללי, כמה מחברי הטובים ביותר הם פילקרים וגו', וגם כמה מהם אפילו טרחו להיות נחמדים אלי ולהגיד לי תודה אחר כך)- אז אתה יודע מה, אולי באמת עדיף שתצלם לעצמך.חוץ מזה, אני זוכרת שדווקא מצאתי את אירוע הפילקים בתכניה. הייתי צריכה בשביל זה לחפש במפורש תחת הסלוט של "אירועי חוצות", אבל אני איכשהו ידעתי שיש אירוע פילקים ביום רביעי בשש, וזה בלי מידע פנימי, רק משיטוט באתר.
ובהערת אגב, אני אישית דווקא הייתי בכמה ערבי פילק, ואפילו רציתי ללכת לזה של אייקון. אבל אחרי כל זה, כבר ממש לא התחשק לי.
בברכה,
איילת
ס' לוג' אייקון 2005 -
עופר 2משתתף
אבל גם לאלה של ג'וש לא חסר.כן, את אישית התאמצת והזעת והוצאת מכספך ועצבייך בלא תמורה.אני מכיר את ההרגשה של להתרוצץ כפקעת עצבים, רק תשאלי את ההורים שלי שראו אותי לפני אייקון 2004, שכל שירוניו הודפסו במדפסת הביתית האישית שלי, רץ ומתרוצץ ואוכל את הציפורניים.אבל גם לג'וש יש זכות להתרעם- לא עלייך אישית, אלא על מנגנון הכנס שהתייחס אליו, שבסך הכל רצה לארגן אירוע חינמי בחוץ להנאת המבקרים, וקיבל מקלחת צוננים אחת אחרי השניה.
נ"ב הצעה לגבי צילומים לצוות לוגיסטיקה: אני לא יודע אם כמות ההדפסות והצילומים של אייקון מצדיקה את זה, אבל ישנו מכון צילום בדיוק מעבר לכביש, אולי אפשר להגיע איתם לאיזה הסכם שיחסוך זמן, עצבים וכסף?
-
baradraeמשתתף
1) לא כך הסבירו לי את הדברים. אני מבקש סליחה אם נעלבת. הם לא היו מכוונים אליך אישית, אלא על היחס המזלזל מטעם אנשי הסגל לא רק באייקון השנה, אלא גם בשלושת הפסטיבלים/כנסים האחרונים.
2) אין בכל תל אביב חנויות צילום שהיית חייבת ללכת לאוניברסיטה?
-
-
מאתתגובות