הרצאתו של אורסון סקוט קארד

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה הרצאתו של אורסון סקוט קארד

מציג 7 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161615 הגב
      י.ד.
      משתתף

לפני כשבועיים פנה אליי אחי גדי וסיפר לי:
      – היי י.ד., אתה יודע שאורסון סקוט קארד מגיע לארץ, לאייקון?
      – מה הוא מגיע לארץ לאייקון! רגע, מתי זה האייקון?
      – בחול המועד סוכות.
      – ואוו מדהים, ארסון סקוט קארד יהיה בחול המועד סוכות בארץ, אתה הולך?
      – כן.
      – וחוץ ממך, מי עוד הולך?
      – אתה יודע, דניאל יילך ועוד חברה מהקבוצה. גם דוד מתכונן ללכת.
      – וואי מדהים…
      חזרתי לישיבה ואמרתי לעצמי י.ד. הולך להיות לך חול המועד מדהים, ארסון סקוט קארד מגיע לארץ, וואהווו…
      למחרת כאשר קפצתי לחדר של אסף, אני רואה ספר עם שם מוכר מונח לו על הארונית – אורסון סקוט קארד, קובץ סיפורים מפות במראה.
      – מגניב, אפשר לקחת לקרוא? שאלתי אותו
      – בטח, בכיף. הוא עונה לי.
      – דרך אגב אתה יודע שאורסון סקוט קארד מגיע לארץ?
      – כן?
      – כן, הוא יהיה כאן בחול המועד סוכות.
      עליתי לחדר ופגשתי את אהרן, הוא ראה אותי עם הספר ושאל אותי:
      – אתה יודע שהוא יהיה כאן בחול המועד סוכות?
      – כן, אני מתכונן ללכת זה הולך לעלות רק 33 ש"ח, גם אתה רוצה?
      – לא יודע, אני יודע שאחי אבישי מתכונן ללכת.
      – וואי אחי, זה הולך להיות מגניב.
      באותו ערב כבר סיפרתי את החדשה לעוד 2 חברים אריאל, ודני וההרגשה הייתה שהולכים להיות שם אלפי אנשים. בליל סוכות בתפילת החג ראיתי גם לשולי:
      – שולי, אתה יודע שארסון סקוט קארד מגיע לארץ…
      לא ידעתי אם נלך כקבוצה של חברה' להרצאה, אך בכל אופן רציתי לשתף כמה שיותר אנשים בחדשה הזו.
      אתמול בלילה בדקתי את פרטי הרישום באינטרנט:
      סרט, צמד פרקים, הרצאה משולבת בהקרנה, הקרנות פעילות, הרצאות וסדנאות מיוחדות (מעל שעתיים), הרצאותיו של אורסון סקוט קארד והפאנל על יצירתו –
      מחיר רגיל: 33 ש"ח
      שעת ההרצאה 18-19.
      אמרתי לעצמי:
      – טוב בסדר אוכל קצת לעבוד בבוקר, ואחר צוהריים נלך להרצאתו של ארסון סקוט קארד. אולי גם נראה איזה סרט באמצע.
      ובערך ב14 עליתי על האוטובוס וב15 הגעתי לתל אביב העיר הגדולה. ירדתי עם הרכבת לתחנת השלום ומשם המשכתי ברגל לסימנטק תל אביב.
      הגעתי לרחבה גדולה ומגודרת, ובפנים הייתה זירה בה נלחמו שני חברה עם חרבות, הקיפו אותם קהל די גדול (זו הפעם הראשונה שהלכתי לכנס אייקון). עקפתי אותם ונכנסתי לבניין.
      בכניסה אני מתקדם קצת, מימין יש דוכן נקניקיות וקצת מקדימה יש שולחן ומאחריו עומד דמות מוכרת. התקדמתי קצת ופניתי אליו:
      – שלום, זוכר אותי?
      – כן אתה צדק. הוא עונה לי
      – ואתה ברק?
      – לא בן.
      שנינו כותבים בעין הדג ונפגשנו בקון לפני שבועיים.
      – יש כרטיסים להרצאה של אורסון סקוט קארד? איפה קונים אותם? אני שואל אותו.
      – אני חושב שנגמרו הכרטיסים, הוא ענה לי , הקופות נמצאות שם תבדוק אצלן. ואם לא, אתה רואה את ההיא עם החולצה הלבנה היא המנהלת של הפסטיבל.
      זה לא צפוי. לא צפיתי שתהיה כמות מוגבלת של כרטיסים.
      מה עושים עכשיו? מה עושים? הלכתי לקופות:
      – יש כרטיסים להרצאה של אורסון סקוט קארד?
      – לא. הם עונים לי.
      – טוב, תודה. אני אומר.
      אני חוזר אל בן:
      – בן, אין כרטיסים!.
      – טוב תנסה שם במחשבים של העמותה.
      פניתי שם, אני לא קשור לעמותה ואני לא מכיר אף אחד,הם ניסו אך לא יכלו לעזור לי.
      ואז פניתי למנהלת הפסטיבל האישה עם החולצה הלבנה.
      – אפשר לשלם כסף כדי לעמוד בהרצאה של ארסון סקוט קארד?
      – לא, יש בעיה מבחינת מכבי אש היא אמרה לי.
      – טוב, תודה. עניתי.
      חזרתי אל בן, הוא ניסה ניסיון אחרון:
      – תקנה כרטיסים למחר?
      – תעזוב מחר אין זמן, להתראות אני הולך.
      בכל אופן קניתי גיליון של חלומות באספמיה (העיתון של בוג'י) ממנו. והלכתי.
      באוטובוס לי-ם ישבתי וקראתי בסיפורים (סיפורים יפים מאד).
      חשבתי:
      – פספסתי אותו, אך אז חשבתי- לאורסון סקוט קארד הייתה הזדמנות אחת שאני אהיה בהרצאה שלו והוא פיספס אותה. תנחשו בגלל מי?

• #171747 הגב
      NY
      משתתף

ולא בגלל אף אחד אחר מלבדך. לראיה הריני לצטט אותך: "לא צפיתי שתהיה כמות מוגבלת של כרטיסים".
      מי שלא צופה בערב שבת, שלא יבכה בשבת…

• #171749 הגב
      אמבר
      משתתף

יש איזה מעוות מרחב קטן, משהו שדחוף בין מכונת הזמן לבין הקלדילק היורותי"ת. כזה שיאפשר להכניס כמה אלפי איש לאולם הסינמטק. או שכרגיל זו אשמת מנהלת הכנס שלא דאגה לשכור את יד אליהו לצורך הענין..

• #171750 הגב
      אריק
      משתתף

ביליתי את יום האתמול כולו בפסטיבל (ועוד מעט אעשה דרכי לשם שוב). לברכות ולתודות אמתין עד לסופו של הפסטיבל (ברשותכם כמובן).
      אין ספק שעם הארגון הנהדר שהביא אלפים רבים (ואשמח אם יהיו עוד ועוד כמובן) הפסטיבל גדול על הסינמטק ומכלול הפיס. אין גם ספק שאולם כפול ואולי משולש היה צר מלהכיל את כל אלו שרצו לראות אורסון ולא זכו לקארד.
      אסור לנו לעלוב באלו שאינם ממכירי האירוע לדורותיו ושלא צפו כי ישארו בחוץ. כן הכתובת היתה על הקיר אבל רבים רבים לא ראו אותה (או את הקיר).
      בעומדי אתמול בקופות ראיתי על פניהם ושמעתי בקולם את האכזבה הקשה של הרבים רבים שנמנע מהם כרטיס להרצאה וליבי איתם (מה גם שלא הייתי רחוק ממצב זה היות ולא יכולתי לדעת עד לרגע האחרון אם גם השנה אבלה רחוק מהפסטיבל כמנהגי המגונה..).
      אני תקווה שבשנה הבאה נזכה להביא אורח רם מעלה כמות מר קארד וכי נתארגן מראש ואולי נמלא את היכל התרבות :-).

• #171751 הגב
      גרומיט
      משתתף

הוא שאולי היה כדאי לארגן אולם נוסף שאליו ההרצאה תועבר אוטומטית בוידאו.

נו, לומדים… (-:

• #171753 הגב
      אמבר
      משתתף

כמה וכמה אנשים שהכנסתי לאולם גם אחרי שנגמרו הכרטיסים כי לא יכולתי לסרב להם, עד כדי כך שכשנכנסתי לאולם המקום היחיד שנשאר בשבילי היה על הברכיים של חברי .

• #171756 הגב
      Boojie
      משתתף

ביליתי הרצאה שלמה של קארד בישיבה על המדרגות. קארד, למרבה השמחה, הפך את זה להתנסות קלה ומהנה… :-)
      מי שלא צופה שלהרצאתו של סופר בינלאומי מפורסם שמגיע לארץ עשויים להיגמר הכרטיסים הוא נאיבי, בהעדר מילה מנומסת אחרת, בדיוק כמו מי שלא מזמין מראש כרטיסים למופע הקולנוע של רוקי, או ברמה הגלובלית יותר, להקרנת הבכורה של שר הטבעות. ובמיוחד אחרי שהוא שומע מכל החברים שלו שהם מתכוונים ללכת – אדם שעיניו בראשו היה מחבר שתיים ועוד שתיים ועושה אקסטרפולציה לשאר בית ישראל, לא?

• #171766 הגב
      אמבר
      משתתף

פחיתות כבוד לשבת על המדרגות. כולל אחת שאיימה שהיא לא תכנס לאירוע אם לא יתנו לבנזוגה לשבת על כסא. ואני רק חושבת שכמה טוב שהיא לא תהיה, ואני אוכל לקחת את הכרטיס שלה ולספסר אותו בפי חמש מערכו (:

מציג 7 תגובות משורשרות
מענה ל־הרצאתו של אורסון סקוט קארד

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: