ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הרצאות גפן ב"בית אריאלה"
- This topic has 38 תגובות, 11 משתתפים, and was last updated לפני 20 שנים, 11 חודשים by גרומיט.
-
מאתתגובות
-
-
אהרוןמשתתף
בהרצאה האחרונה שהתקיימה ב-21.12 (הרצאה מצויינת של עמואל לוטם) נכחו לצערי מעט מאוד אנשים. אולי בגלל החג, אולי בגלל העדר פרסום מספיק, אולי מסיבה אחרת.
הדבר מחייב אותי, כעורך הסידרה, לחשוב על המשך קיומה.
לדעתי יש טעם בהמשך הסידרה, ויש גם ביקוש סביר (אף כי הנוכחות אף פעם לא עלתה על כמה עשרות אנשים, כמדומני). אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא.
בשלב זה הוחלט בתאום עם בית אריאלה לדלג על המפגש של ינואר ולהמשיך בפברואר, כדי להבטיח פרסום מספיק זמן מראש, גם בצינורות של בית אריאלה.בנוסף לדעתכם הכללית, אשמח מאוד לקבל את עזרתכם בשני דברים:
1. הצעות לגבי מרצים/מרצות (כאלה שהם גם טובים וגם מוכנים להרצות בהתנדבות. אל תספרו לי שזה קשה, אני יודע!)
2. מתנדב/ת שי/תעזור לי בארגון ההרצאות. (מדובר בתאומים שונים, נדנודים למיניהם וכו'. מאמץ לא גדול. שעה-שעתיים בחודש, להערכתי).בתודה מראש
אהרון -
אמברמשתתף
לא זו בלבד שהיא לא הופיעה במכתב החודשי, גם לא היתה תזכורת עליה בפורומים ולא בשום מקום. והיא גם הוזזה מיום רביעי הקבוע של הרצאות גפן.
לי אישית אין מה לומר, הייתי שמחה עם ההרצאות היו ממשיכות במתכונת שלהן, עם קצת יותר מאמץ בפרסום ובתזכורות. אבל אני מודה שהמוטיבציה שלי להגיע להרצאות האלה בתל אביב אחרי יום עבודה היא לא מאוד גבוהה, בלשון המעטה. כך שאני כאן על תקן של "נאה דורש".
-
???משתתף
ראשית כל, כל פעילות הינה מבורכת, גם אם היא ממועטת משתתפים, אי אפשר תמיד למלא אולמות.
לגבי מרצים והרצאות – שלחתי לך בדוא"ל את סיכום השנתיים האחרונות בבאר, מקווה שתמצא שם נושאים מעניינים.
צריך עוד משהו ? -
סיוןמשתתף
בגלל שעדיין לא פותחה מערכת הודעות טלפתית בין חברי האגודה, היה עוזר אם היו מודיעים…
-
גרומיטמשתתף
אבל מה לעות – הוחלט על ההרצאה בלוח זמנים צפוף והדבר נמסר לנו רק אחרי שהמכתב החודשי יצא לחברים. הפרסום הרשמי היחיד מטעמנו היה באתר האגודה.
-
אהרוןמשתתף
אתר האגודה, שבו פורסמה הודעה על ההרצאה 3 שבועות מראש, כפי שהיה מקובל בהרצאות הקודמות. הנה.
-
אמברמשתתף
בפרסומים שמעליו.
ולפרסם פעם אחת זה לא מספיק. צריך לשים הודעות תזכורת בפורומים או לפחות בפורום האגודה. היה כדאי גם לשים הודעות בפורומים נוספים שיכולים לגלות ענין בנושא כמו פורום תעופה.
ועוד שאלה – למה לא להוציא הודעה לעיתונות על הסדרה? למה זה לא מופיע בפרסומים בעיתונים של בית אריאלה?
-
אהרוןמשתתף
-
אהרוןמשתתף
ולא לשאול שאלות. לכן אנסה לתרגם את שאלותייך להצעות קונקרטיות:
1. פרסום ההרצאות ע"י הודעה לעיתונות ובפורומים השונים: אכן זה רצוי מאוד. אשמח אם הוועד יעזור בכך (זה נעשה בעבר, כמדומני).
2. הודעות בפרסומים של בית אריאלה: לפעמים הם עושים את זה, כאשר פרטי ההרצאה ידועים מספיק זמן מראש (לפחות חודש וחצי מראש, רצוי יותר). גם זה כמובן רצוי מאוד, ואשתדל כמיטב יכולתי שזה יתבצע. הפעם זה לא התאשפר, בגלל שמשכו אותי המון זמן עם קביעת התאריך המדויק עקב אילוצים שלהם (זה קורה לא פעם, אגב.) לפעמים, אני מודה, גם אני אשם – כאשר אינני מצליח לסכם עם מרצים מספיק זמן מראש. (זו אחת הסיבות לכך שביקשתי מתנדב/ת לסיוע). -
אמברמשתתף
בימי ראשון או שזה היה חד פעמי?
-
יעלמשתתף
בכל מקרה, אני שכחתי מזה לגמרי כי זה לא היה ביום רביעי. (גם הייתי בדיוק אחרי מחלה אבל זה נושא אחר).
דווקא הזכרתי לעצמי את זה שבוע קודם, אבל ההרצאות נעולות אצלי על יום רביעי.
-
NYמשתתף
לדעתי פרסום סביר של ההרצאה בפורומים שונים הקשורים לתחום יעזור מאד. רשימת פורומים לדוגמה: פורומי המד"ב של אורט, תפוז, נענע וואללה, פורומי מסע בין כוכבים, פורומי שחקני התפקידים, פורומי מדע פופולרי ואולי עוד כמה (קישורים לחלק מהפורומים הרלוונטיים נמצאים בעמוד הקישורים כאן באתר). הרצאות בנושאים ספציפיים כדאי לפרסם גם בפורומים נוספים הקשורים בהם (נניח, הרצאות בנושאי מיתולוגיה אפשר לפרסם בפורומים של מיסטיקה. למה לא? יהיה מעניין…)
אני מציע לפרסם את הרצאת גפן בפורומים השונים באופן הבא:
1. בזמן הפרסום באתר האגודה תופץ בהם הודעה שתכלול את הטקסט המקורי של ההודעה המופיעה באתר האגודה, וכן קישור להודעה הנ"ל.
2. שבוע לפני קיום ההרצאה, פרסום חוזר כאמור בסעיף 1 (למעט מקרים בהם עדיין לא עבר שבוע מזמן הפרסום באתר האגודה).
3. בבוקר יום ההרצאה, פרסום חוזר כאמור בסעיף 1.לדעתי שיטה זו תגדיל, במוקדם או במאוחר, את מספר המשתתפים, וכן תעזור להגברת המודעות לקיומה ולפעילותה של האגודה בכלל.
-
אהרוןמשתתף
ולפיכך זה לא היה חד-פעמי.
כעיקרון יש מאמץ לשמור על המסורת של ימי רביעי. לא תמיד זה מתאפשר, בגלל אילוצים של בית-אריאלה. -
אהרוןמשתתף
מי יעשה את זה.
-
NYמשתתף
או מישהו שימונה על ידי הועד. או חברי מזכירות האגודה (יש שלושה, כמדומני). אני בטוח שאם הועד ידרש לכך בישיבתו הבאה, או אפילו בדואר אלקטרוני, העניין יפתר במהרה.
-
אהרוןמשתתף
ויסייעו כמיטב יכולתם.
-
גלמשתתף
הוא שלח לי קובץ ובו רשימת פורומים לפרסום, שאני והוא הכנו יחד, הכוללת גם יוזרים וססמאות שרן יצר עבור פורומים הדורשים זאת.
הקובץ הזה עדיין ברשותי – רק תגידו לי למי לשלוח… -
גרומיטמשתתף
פרסום של הודעות בפורומים הוא עניין של בין חצי שעה לשעה לאדם אחד (בחיי, אני עושה את זה לא מעט עם הודעות על פרויקטים בולטים של
"בלי-פאניקה"). כל שאתה צריך הוא למצוא לעצמך את חצי השעה הפנויה הזאת מתישהו בשבוע שלפני ההרצאה, או למצוא מישהו שיעשה את זה בשבילך. הלוגיסטיקה די פשוטה ולא דורשת התערבות של ועדים למיניהם. בחיי (-: -
אהרוןמשתתף
-
אהרוןמשתתף
למצוא מישהו שיעשה את זה (עם תיקון קטן: זה לא בשבילי, אלא בשביל האגודה).
ומכיוון שאיש עדיין לא נענה לפנייתי להתנדב ולסייע, כתבתי שאני מקווה שהוועד יעזור.ברור שלא התכוונתי שכל הוועד יתכנס, יישב מול סוללת מחשבים וישלח הודעות לפורומים. התכוונתי לסיוע בצורת שם של מישהו שיעשה זאת, כפי שזה כמדומני נעשה בעבר ע"י עירית, גל, או אחרים (כולל הודעות לעיתונות, אם אפשר).
-
Sloppy Wordsמשתתף
לעזור עם ארגון ההרצאות ופרסומן, וזה אפילו מסתדר עם רעיון המזכירות
-
אמברמשתתף
או איש יחסי הציבור של האגודה.
-
???משתתף
האם אפשרי לכתוב כתבה לאתר, שתפורסם שבוע לפני ההרצאה ?
כי לפורום לא תמיד נכנסים והודעות הולכות לאיבוד בים הפתילים.
מה הפרוצדורה של הכנסת הודעה קצרה על נושא ההרצאה והמרצה בתור חדשות האגודה ?
אולי אפשר להוסיף על אירועים אחרים שמתקיימים באותו חודש ? -
גרומיטמשתתף
דובר הוא האדם שמספק תשובות לכל מי שזקוק למידע על האגודה. יחצ"ן הוא מי שצריך לדחוף את ארועי האגודה ואת תדמיתה. איכשהו, קידום אירועי האגודה נופל כרגע בין הכסאות. נצטרך למצוא לזה פתרון בהקדם.
-
גרומיטמשתתף
ועדין אפשר למצוא אותה בדף השער. אני מניח שניר יאמר שפרסום של הודעות נוספות על כל ארוע בודד של האגודה תביא להצפה של האתר. הדרך היעילה היחידה לעשות את זה היא לפרסם שבוע לפני ההרצאה מאמר (לא כתבה ולא הודעה – מאמר שלם) שעוסק בנושא שקרוב לנושא ההרצאה. הצרה היא שנראה לי שמוגזם לדרוש דבר כזה ממארגני ההרצאות או האתר.
אגב, בזמנו היה באתר דף עם עדכונים שוטפים של פעילויות בכל חודש. הוא עדיין מתעדכן?
ובאשר לפרסום ההרצאות – אם אולה אכן מתנדבת לזה, הכל מסודר. עליה אני סומך בעיניים עצומות (-:
-
אמברמשתתף
זה לא מספיק, במיוחד שזה בצד ולמטה ולא בחלק הבולט של המאמרים.
לדעתי, בשבוע שלפני ההודעה על ההרצאה (או כל אירוע אחר) צריכה להופיע בראש המאמרים ולא בצד למטה. לאגודה יש אינטרס לפרסם את האירועים שלה, והיא צריכה לשים הודעות עליהם במקום בולט באתר.
וכן, תזכורות בפורומים, עובד יופי.
-
אמברמשתתף
-
יעלמשתתף
-
יעלמשתתף
שם אירוע האגודה הקרוב, שיפנה לאותה הודעה שמפורסמת בטור הימני.
מעניין אם טל יכול לארגן דבר כזה.
-
אהרוןמשתתף
-
אהרוןמשתתף
יש מתדבת, ויש הצעות להגברת הפרסום (שאני מקווה שאכן ימומשו).
אבל אני רוצה להזכירכם שהיה עוד נושא חשוב בפנייתי המקורית: המלצות על מרצים/מרצות (ברמה גבוהה, ונכונות להרצות בהתנדבות). גם בעניין זה קיבלתי אי אלו הצעות, אך אני מבקש ומקווה לקבל עוד.
(אגב, אתם כמובן מוזמנים לכתוב אלי אישית, אם אינכם רוצים להעמיס פתיל זה או מכל סיבה אחרת).
-
גלמשתתף
-
אמברמשתתף
-
נחוםמשתתף
לא הצלחתי לפתוח את הקובץ.
-
נחוםמשתתף
שכבר היה קיים בעבר.
"דובר האגודה", שבאחריותו להעביר מסרים כאלה לכולם, כולל הפורומים השונים. -
רנימשתתף
-
גלמשתתף
-
???משתתף
לגרום לי לרגשות אשמה על כך שעדיין לא עשיתי את הבירורים?
-
גרומיטמשתתף
אבל, בעצם, מה עם הבירורים?
-
-
מאתתגובות