ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הרצאה לכנס יורוקון – עזרה דרושה
- This topic has 18 תגובות, 11 משתתפים, and was last updated לפני 13 שנים, 8 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
גלמשתתף
שלום אנשים,
בתחילת יולי אני נוסע לכנס יורוקון בצ'כיה.
הצעתי למנהל הכנס לתת הרצאה קצרה על פעיליות מד"ב בארץ בכלל והאגודה בפרט.
תשובתו היתה: "Thanks for offer, I would like to add into program."
עכשיו אני צריך להרשם (לתוכניה. לכנס אני כבר רשום).
לכן, אני צריך כותרת (ההצעה שלי: Goals & activities of Israeli SF society ),
משפט פרומושן (למשל: The lecture will present the Israeli Society for Science fiction and Fantasy, its goals and activities, as well as activities of other related organizations in Israel.)
וכמובן, אני צריך רעיונות להרצאה עצמה.
בכללי חשבתי כך:
הקדמה על ראשית קהילת המד"ב בארץ (כאן אני צריך עזרה – יש משהו מעבר לפנטזיה 2000 והתא הרחובותי?)
כללי על האגודה + מטרות.
כנסים: אייקון, פנטזיקון, ארמה-קון (כולל האתר של אבי עם תערוכת ארמה 3000-3001). כנס פאןקון הקרב ובא.
אנא המליצו לי על תמונות מפעילויות אלו.פעילויות אחרות:
הרצאות גפן, מסיבות פורים (תמונות),המימד העשירי (להביא פוסטר של שלגיה?), עוד?פעילויות אחרות בארץ – תאי מד"ב סטארבייס, איגור, לארפרים , פיתה, עוד?
רעיונות נוספים או אחרים יתקבלו בברכה.
פרטים טכניים: אורך ההרצאה אמור להיות כ-45 דקות. היא תנתן באנגלית.
אני מתכוון להשתמש במצגת פאואר פוינט. יש להם גם אפשרות להקרנת קטעי וידאו (בוידאו רגיל, או ווינדוס מדיה פלייר), אז אם יש לכם רעיונות כאלו (הפרק האבוד של B5?)…
בתודה מראש
גל -
skerryמשתתף
לדעתי כדאי להזכיר את ארמגדון-קון, כדי שאנשים יבינו עד כמה קשה לעשות פה כנסים בין-לאומיים.
וכמובן ראוי להזכיר את "בלי פאניקה" של גרומיט….
-
יעלמשתתף
-
אהרוןמשתתף
גל,קודם כל יש לי בשבילך פתרון די טריביאלי: בחלק האנגלי של אתרנו (ראה כאן) יש מס' מאמרים טובים, שאפשר להעתיק מהם כמה קטעים הישר למצגת. אני מתכוון במיוחד לתזה של ענבל שגיב (אפשר להוריד ממנה כמה גראפים על הסטטיסטיקה של פרסומי ספרים בארץ עם השנים), והמאמרים של עמנואל.
כמו כן אולי תוכל להיעזר במאמר שלי (בעברית). ואם תרצה, כתוב לי דוא"ל ואשלח לך צילום של מאמר טוב של פרופ' נחמן בן יהודה על המד"ב בארץ (ישן למדי, פורסם באנגלית בעיתון SF STUDIES). -
???משתתף
רצוי להזכיר את תחרויות הסיפורים הקצרים והקצרצרים (אולי בשילוב הקראה של אחד הקצרצרים מתורגם לאנגלית – לתת למאזינים מושג כלשהו על מה כותבים בארץ…). וכמובן רצוי גם הזכיר את אירוע הקרנת הסרטים הישראלים באייקון האחרון, מה שמאפשר לשלב תמונות (ואולי אפילו קטעים מהסרטים עצמם?) במצגת.
ואם תחליט לעשות את זה, אגב, יסתבר שרני צדק – האירוע אכן יעשה לנו, בסופו של דבר, יחסי ציבור, אפילו אם מדובר ביחסי ציבור אצל הקהל היושב בצ'כיה… -
Ange noirמשתתף
בנושא התאים, נעזוב לרגע את המאמר של נעמי (שהוא די מקיף אבל מדבר יותר על איך להקים), יש בארץ היום מספר תאים מאוד פעילים:
יש את התא הישן של רחובות, שאתה יודע מה עושה.
יש את התא החדש של רחובות (SFiR), שטווח הפעיליות שלו מאוד רחב ונע מסדנאות משחקים דרך הרצאות והקרנות עד למסיבת פורים.
יש את התא של עמק יזראל (SFoG-GP), מתעסק בבדברים קטנים כמו הקרנות בבית החברים.
יש גם את את התא החיפאי הממוזג, שעורך הרצאות והקרנות; יש את התא של באר שבע (הבאר); התא של כפר סבא (סקיפיקס), שאני לא יודע אם עוד קיים; התא של מבשרת ציון והתא של י-ם. בת"א אין עוד תא אבל מנסים כבר שנה להקים אחד. אני לא הולך סתם לזרוק מה אלו עושים כי אתה הרי זה שגובה את רשימת הפעילויות החודשית, אז אתה יודע.כדאי להזכיר את איגור וסטרביס לפי דעתי כדי להראות שיש פה יותר ממשהו אחד פועל. סתם רעיון שאני יכול להציע לך זה לקחת ווב-שוטס של אתרים ופורומים לשלב במצגת, יש די הרבה ביחס לגודל הקהילה כך שזה די מרשים (מה גם שהאתרים הישראלים הם, ויזואלית, נראים הרבה יותר מושקעים מכמה מהאתרים בחו"ל, לדוגמא אם תשווה בין האתר של ורלד קון לזה של פנטזי.קון…)
תביא תמונות של הפעילויות השונות שאינן כנסים (פגישות של תאים, סדנאות הסיפורים, הקרנות, מסיבת פורים כבר אמרנו, לארפים, מיני קונים, וכו'), קצת פילקים ישראלים מושרים לרקע, עותק מתורגם של חולית, כמה סיפורי מקור ישראליים מתורגמים לאנגלית… דברים שיציגו את אופי החובבות בארץ הקודש.ד"א, המלצת תמונות מארועים:
מפורים – שנה שעברה: נעמי מנחה. מהשנה: קצת נרקיסיסטי, התמונה שלי עם העניים האדומות.
מפנטזי קון – מהשנה: נעמי וחגית הולכות מכות, הופעה של פיתה מורגה, הנאום של ניר (רק תתרגם את הטקסט). -
Ange noirמשתתף
ברוח ר"ת הנפוצים כל כך בעולם החובבים, קרא להרצאה SFaRIS
Sci-fi Fantasy and RPG Israeli Style -
אמברמשתתף
sci-fi in the holy land. כן, זה נדוש להחריד, אבל זה משהו שימקד אותם עם מושגים שהם מכירים.
אני לא חושבת שצריך להרחיב על תאים ודברים כאלה, אלא עדיף לדבר על הגרעין המרכזי באופן כללי: על האגודה, סטרבייס ואיגור, באופן כללי על תאים, ועל התארגנות וירטואלית.
לדבר קצת על המתח בין הנסיון ליצור פעילות אליטיסטית ובין המגבלות של ארץ קטנה עם מספר חובבים מצומצם. תנסה לדבר על בעיות של פרסום ומשיכת חברים, על הקושי בהשגת פרסום. אפשר לדבר קצת גם על הרצון ליצור יצירה מקורית לעומת חשיפה למה שהשוק העולמי מציע, על נושאים של תדמית ויחס לחובבים.
תמונות? אני אנסה למצוא לך לינקים מחר. פוסטר שלגיה הוא חיוני, ואולי גם עטיפות אחרות של המימד. הפרק האבוד של בבילון 5 הוא רעיון מגניב, כמה תמונות מכנסים (אפשר לדבר על מחופשים לעומת לא מחופשים, כאלה דברים).
-
Boojieמשתתף
אבל אולי אני קצת משוחדת בעניין הזה…
-
NYמשתתף
-
Boojieמשתתף
בשנת 99 ארגנה האגודה כנס פורים, בנוסף לאייקון השגרתי. קבוצת מתנדבים חיפאיים (שעתידה מאוחר יותר להקרא "התא החיפאי") בראשותה של נעמי הבלתי נלאית היתה אחראית לארגון הכנס, וכששברו אותם אנשים את ראשם, איזה אירוע פורימי מיוחד לארגן לכבוד הכנס, אמר וינסנט את המילים שעתידות להביא לאבדן כולם:
"למה שלא נעשה מתיחה קטנה?"
בקיצור, הדברים התגלגלו, והוחלט להכין את "הפרק האבוד" של בבילון 5. אפילו שם נפלא נבחר לפרק – A World Forgotten – שם בבילונאי בעליל. כך אפשר היה לכתוב בתוכניית הכנס שבכנס יוקרן "פרק אבוד" של בבילון 5.
בתוך זמן קצר נכתב תסריט, ואפילו שוריין חדר עריכה, וכל שנותר הוא למצוא את הקטעים הדרושים מתוך פרקי בבילון 5 ולשלב אותם בקטעים אחרים ששובצו באותו תסריט. אך אויה! לא כל חברי הצוות הנמרצים הכינו את רשימת הקטעים שלהם בזמן (עבודה קשה שדרשה לעבור על הרבה מאד פרקים ולאתר בהם את הדרוש).
כך נדחתה ונדחתה הפקת הפרק, והפסדנו את האפשרות לשימוש בחדר העריכה, וגם לא כל הקטעים אותרו כיאות, מה שאילץ אותנו לשנות את התסריט המקורי ללא הכר, וגם לערוך את הפרק בשיטה המתוחכמת הידועה בשם "וידאו לוידאו עם האצבע על השלט". התוצאות היו בהתאם – סרט קופצני, לא ממש מוצלח, שקשה להבין בו מה העלילה (אם יש כזו) ומה בדיוק רוצים ממך.
לא נערך בנו לינץ', בעיקר כי הקפדנו להסתתר היטב מאחורי תחפושות. הפרק הוקרן פעמיים או שלוש במהלך אותו כנס, למשוש ליבם של כל חסרי הטעם, ופעמים רבות לאחר מכן, למשוש ליבה של נעמי ולמסוס ליבם של כל השאר. בכל פעם שמקרינים את הפרק, נעמי יושבת במקום כלשהו בקהל ומדקלמת בלחש (לא כל כך לחוש) את כל מילות הפרק.
מתהליך הכנת הפרק נשארו לנו כמה תובנות חשובות:
1. בלתי אפשרי לסלק קירחים מהפריים. ברגע שיש בפריים מישהו קירח שאתה רוצה לסלק, אתה יכול לדעת שלעולם לא תצליח לחתוך את הפריים הזה כמו שצריך.
2. עריכה מוידאו לוידאו היא דבר נורא מעצבן ומייגע אם אתה פרפקציוניסט כמוני, ודבר שמביא תוצאות לא ממש מוצלחות אם אתה לא פרפקציוניסט כמוני.
3. יש משפטים שפשוט אי אפשר לגרד אותם מהזכרון אחרי שראית אותם חמש מאות פעם, ויעיד על כך המשפט "rice, raisins, carrots, steamed, not boiled", שברגע שתאמר אותו ליד מישהו מאנשי צוות AWF, לא יהיה ולו גם אחד מהם שלא ישלים לך אותו בהעווייה כאובה ובכפייה שאין להתגבר עליה, "and green tea". -
NYמשתתף
איזה יופי! מתי ההקרנה הבאה?
-
גלמשתתף
-
אסטרו-נעמימשתתף
ההקרנה הבאה תהיה בפאן.קון, כנס החובבים הישראלי המופלא. בין ההקרנה הפעילה של גלאקבי קווסט לשירת הפילקים האדירה, כמובן.
-
Boojieמשתתף
אחת משתי הקסטות ששמורות אצלי כבנות ערובה.
-
אסטרו-נעמימשתתף
"למה את חושבת שאני באה לפורומקון, בשביל הפיצה?"
אבל זה הפורום של האגודה וגל יכעס אם אני אגיד את זה, אז אני לא.
(וחוצמיזה, כמובן שאני באה בשביל הפיצה!) -
דינגומשתתף
באמת שאלתי את עצמי אם האירוע הנ"ל אמנם התרחש או היה הזיה משונה במיוחד…
טוב נו , הטראומה מחקה מזכרוני את מה שאמר מנהיגנו עז הנפש דאז ביבי נתניהו בחיבור המשונה משהו בינו לבין קפטן שרידן, אותו הקטע המפורסם בו חוזר ג'וני מיודעינו על המילים "And green tea" עד שכל הצופים דיממו מהאזניים (או שגם זו הייתה הזיה…?). אם מישהו יכול לספק את סקרנותי המעוותת אודה לו מאד.
-
Boojieמשתתף
אני חושבת פעם להפיץ את התסריט המקורי, כדי שאנשים סוף סוף יבינו מה *באמת* היה אמור ללכת שם…
-
???משתתף
יש גם מספר לא קטן של התרגנויות מסביב ליצרות ספציפיות כמו טולקין הארי פוטר חומריו האפלים ועוד בנוסף למשחקי לארפ ואיירסופט לקהילה הרוסית
-
-
מאתתגובות