ללא כותרת › ללא כותרת › פורום פעילי האגודה › הצעות יעול
- This topic has 33 תגובות, 14 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים by קרן אמבר.
-
מאתתגובות
-
-
נעמי וינרמשתתף
הרי לפניכם ניסוי: במקום פרוטוקול שמאחד את כל המפגש יחדיו, החלטתי לפצל את סיכום המפגש לפתילים ותתי פתילים, במטרה לאפשר למי שרוצה להגיב על מה שהוא רוצה, וליצור דיונים ממשיכים בנושאים שעבדנו עליהם. בואו נראה כמה זה עובד…
קודם כל ולפני הכל, אם יש לכם מה לומר בנושא באתר שלא קשור לאחד מתתי הנושאים, אתם מוזמנים להגיב פה.
ואם אתם מאוד אוהבים או לא אוהבים את הניסוי הקטן בפרוטוקול מחולק, אתם מוזמנים להגיב גם לגביו כאן.
ועכשיו, לנושאים שעלו.
To the Angel mobile, Away! -
נעמי וינרמשתתף
לאחר שליאת שחר יו"ר האגודה סקרה את הנסיון הקודם לפתוח פורום חברתי ("הקליקה") באתר ואת כשלונו המהיר, עלתה השאלה: האם יש טעם וצורך לפתוח פורום נוסף, המיועד לשיחות חופשיות בנושאי מד"ב ופנטסיה, במערכת הפורומים של האגודה?
בין הפעילים במפגש התבסס קונצנזוס רחב ומיידי: אנחנו רוצים פורום חברתי, בתנאי שהמנהל שלו יעודד כתיבת תוכן באופן פעיל – באמצעות פתילים "אינטראקטיביים", נוסח "הספר האהוב עלי החודש", "אחרי איזה סדרות טלוויזיה אני עוקב עכשיו וכדאי גם לכם", "שואו-דאון שבועי: מי מנצחת, סופר-וומן או באפי" וכן הלאה.
בנוסף, הפעילים רוצים לראות יד קשה בניהול הפורום הזה, כדי לעודד בו אווירה חיובית ולא התנצחויות הדדיות.הדס משגב התנדבה לנהל פורום כזה.
מה דעתכם?
האם פורום נוסף הוא מיותר, כשיש לנו את פורום האגודה, פורום פעילי האגודה, פורום הסיפורים ומגוון פורומים חברתיים ברשת?
או אולי רצוי שיהיה לאגודה פורום חברתי, כדי לעודד שיחות והיכרות בין חברי האגודה לבין עצמם?
ואיזה פתילים אינטראקטיביים הייתם רוצים לראות בו? -
נעמי וינרמשתתף
התברר במהלך הדיון על אתר האגודה שהרבה מהפעילים לא נכנסים לפורום האגודה בכלל, או נכנסים אבל לא מגיבים, בגלל האווירה הדליקה שבו וריבוי הריבים.
עלו כמה הצעות לשיפור האווירה:
– סגירה ופתיחה מחדש של הפורום בעיצוב אחר שישרה אווירה אחרת, או כרגע או עם המעבר לאתר חדש
– "בליץ" מכוון של פתיחת פתילים חיוביים על נושאים שהם באמת חיוביים, ובאמת מעניין אותנו לדבר עליהם, בפורום הנוכחי. התנדבו להשתתף בבליץ: נעמי, הדס, אורן, לילי, עדי, ליאת, נעמה.
– מעבר לניהול הפורום על ידי שני מנהלים, כשהם מסכימים שכל אחד מהם רשאי לערוך את השני
– הגדרה מחדש של הכללים לכתיבה בפורום. הפעילים ממליצים לכלול בהם דגש על המנעות מוחלטת מביקורת אישית (כן "העבודה על הפרויקט הזה מתנהלת ברשלנות", לא "אתה רשלני") וגם המנעות מהתנצחויות – כלומר, ברגע שדיון הופך להתנצחות בין שני אנשים, לחסום אותו ולדרוש מהם להמשיך לדון בנושא במסרים אישיים או מייל. אם ירצו – הם מוזמנים להציג בסיום הדיון הפרטי (במידה וייערך…) את עמדתם הסופית בהודעה אחת נוספת מכל אחד.
את הכללים האלה מומלץ להזכיר שוב ושוב בפורום, בכל פעם שמישהו מתקרב לגבול שלהם או עובר אותו.מה דעתכם בנושא? האם אתם מסכימים עם ההצעות, או לא?
ואני מזכירה שוב שהאגודה זקוקה למנהל/ת קבוע/ה לפורום, במקום המנהלת הזמנית שמבקשת החלפה. מי רוצה להיות מנהל / מנהל שותף ולהשתתף הלכה למעשה בהפיכת פורום האגודה למקום טוב יותר?
-
נעמי וינרמשתתף
ליאת שחר יו"ר האגודה הציגה תוכנית מחודשת לעבודה על תכני אתר האגודה: הקמת מערכת מתפקדת לאתר, שכוללת כותבים קבועים ועורכים.
הפעילים עלו עם מגוון הצעות לתכנים שיעניינו אותם ויגרמו להם להכנס יותר לאתר, מעבר לסיפורים ומאמרים:
– שיתופי פעולה עם מגזינים מדעיים כמו פופולר סיינס, ווירד וגלילאו, ועם אתרים ישראליים כמו וואלה! טק והידען. המטרה כפולה: קבלת תכנים מעניינים לאתר שלנו וחשיפת התכנים שלנו על במות נוספות.
– פינה שבועית / דו-שבועית הסוקרת דברים קלילים, כיפיים וז'אנריים מהרשת – סרטונים, תמונות, ווב-קומיקסים
– סקירות של אירועים מעניינים, חדשות, פרסים ושאר ירקות מסצינת חובבות המד"ב העולמית
– ביקורות לסרטים וספרים שילוו בקופון לקנית הספר / כרטיס לסרט בהנחה
– שיתוף פעולה עם אחד הבלוגרים החובבים הישראלים, לפרסום הבלוג בנוסף למקור שלו גם – או רק – באתר האגודה.
– טור שבועי / דו-שבועי של "דבר העורך"
– אלבומי תמונות מכנסים – קישורים לאלבומים במקומות אחרים ובפייסבוק / פליקס או איסוף תמונות מאלבומים כאלה ופרסום שלהם באתר.
– לוח אירועים חודשי – לאו דווקא של פעילויות בארץ, נוסח "מכונת הזמן", אלא של אירועים קבועים בלוח השנה: ימי הולדת של סופרים, יום האסטרונומיה העולמי וכן הלאה.
– עדכון והוספת רשימות של מומלצים: עשרת ספרי המד"ב, עשרת ספרי הפנטסיה, ספרים מומלצים לנוער, ספרים מומלצים לתת לאנשים שאינם חובבים וכו'. כמה פעילים ציינו שאלו הדברים הראשונים שהם חיפשו באתר האגודה, ואחד – שבחיפוש אחר מומלצים מצא כך את אתר האגודה והצטרף אליה.בנוסף לתכנים המגזיניים המתחלפים, הפעילים היו רוצים לראות…
– עדכון של הדפים באנגלית
– דף ברוסית, הפונה לקהילת החובבים הרוסית הגדולה
– גם אם אין "חנות וירטואלית" – דף המראה את המרצ'נדייז שהאגודה מוכרת ושאפשר למצוא בכנסים
– עדכון של דפים קבועים שכבר מזמן לא עודכנו, ולכן יש בהם טעויות – המידע על האגודה והשאלות הנפוצות, למשל. גל חיימוביץ' התנדב למצוא את הדפים הדרושים תיקון ולכתוב להם עדכונים, בתיאום עם עורך האתר.מה דעתכם על ההצעות? עם מה אתם מסכימים ומה נראה לכם לא מעניין? איזה עוד תכנים היה מעניין אתכם, אישית, לראות בתאר האגודה?
-
נעמי וינרמשתתף
יו"ר האגודה ליאת שחר הציגה את הדילמה המרכזית הניצבת בפני האגודה בנוגע לאתר: להישאר עם מערכת הניהול הנוכחית, או לעבור למערכת קוד-פתוח נוסח וורדפרס, דרופל וחבריהן?
מצד אחד:
מערכת הניהול הנוכחית אמינה מאוד, מתוחזקת בצורה מעולה ושוטפת, יש מי שייתן מענה אם יש בעיה במערכת עצמה.
בנוסף, מעבר חדש ידרוש הרבה עבודה על עיצוב ובניה מחדש. כיום עדיין לא מצאנו מנהל אחראי לאתר, ובלעדיו בלתי אפשרי לנהל צוות ולבנות אתר מעודכן.מצד שני:
מערכת הניהול הנוכחית מאוד מאוד לא גמישה. כמעט בלתי אפשרי לעדכן את העיצוב. בלתי אפשרי לחלוטין להוסיף פונקציות ואפליקציות בכלל. כל שינוי, ולו הקטן ביותר, מוסבך מאוד ודורש ידע טכני מהותי שאין למרבית מתכנתי האתרים.
מערכת קוד פתוח גמישה הרבה יותר, מאפשרת שינויים תכופים ושונים ומאפשרת לכל מי שיש לו ידע בסיסי בעבודה על אתרים להשתתף בעבודה על בניית האתר כעת ובעתיד.מה אתם חושבים? האם עדיף להשאר כרגע באתר הנוכחי כפי שהוא ולדחות את המעבר? או שיש להשקיע כל משאב אפשרי באיתור מנהל ובניית צוות פיתוח לאתר חדש וגמיש?
במידה ויוקם צוות פיתוח לאתר החדש, האם הייתם רוצים להמנות עליו או לנהל אותו? האם יש לכם המלצות למישהו שיכול להיות מנהל האתר?
-
AzureDarknessמשתתף
מקווה שיצליח, ואשתדל לזרוק שם מספר מילים בעצמי מדי פעם.
-
גלמשתתף
דבר העורך – אני דיברתי על טור חודשי, לא שבועי/דו שבועי – זה תכוף מדי לטעמי.
*אתר* ברוסית ולא דף ברוסית. כלומר, המינימום שנרצה הוא מידע אודות האגודה, פעילויותיה והרשמה. אבל הרעיון שלי הוא קצת יותר נרחב מזה: הקמת מגזין אינטרנטי, של האגודה, ברוסית. משהו שיגרום לקוראי רוסית לחזור לאתר ולהתעדכן בנעשה בו ולא עמוד, או אוסף עמודים, לכניסה חד פעמית כמו האתר באנגלית שיש היום. בשביל זה כמובן צריך עורך ולפחות כמה כותבים ברוסית (או מתרגם מעברית לרוסית).
-
נעמי וינרמשתתף
אתה לא חושש שזה ייצור איזה שהוא גטו של מספר קטן של קוראי רוסית שלא מתעניינים בתכנים בעברית, או בשאר תכני האגודה, ומגיעים רק כדי לקרוא את המגזין ברוסית?
זה גם דורש כוח אדם נוסף, וכבר עכשיו אנחנו במחסור חמור…אני לגמרי חושבת שצריך כמה דפים עם מידע, עבור משיכה ראשונית ויצירת ענין. אבל אני חוששת שאני לא אוהבת את הרעיון של אתר ברוסית.
-
גלמשתתף
ראשית, העובדה היא שיש קהילת קוראי מד"ב רוסי חזקה מספיק (=גדולה?) כדי שהוט יביאו בשבילם את רוברט שקלי.
שנית, לא אני לא חושש מיצירת גטו מכיוון שהם *כבר* קהילה נפרדת (ראי סעיף קודם).
שלוש, אתר שיהיה מורכב רק מכמה עמודים בודדים של מידע פשוט לא יעניין אנשים, לא יגרום להם לפקוד את האתר יותר מפעם אחת ולכן גם אם הוא יתעדכן באופן תדיר בהודעות על אירועים (תרחיש לא סביר – ראי האתר באנגלית) – רק מעטים יקראו.
ארבע, אם יהיה מגזין רוסי שיהיה מקביל לעברי, נוכל לפרסם באופן תדיר אירועים שלנו ולגרום לקהל הרוסי לבוא; נוכל להכיר לקהל קורא הרוסית יצירות ישראליות, הן סיפורים (שיתורגמו לרוסית, כן) והן ביקורות על ספרים, שאחרת לא היו מכירים; ואולי, רק אולי, זה גם יגרום להם להכנס גם לאתר העברי שבכל זאת יהיה עשיר יותר, אני בטוח.
חמש, ברור לי שנצטרך עורך טוב ולפחות כמה כותבים (וגם מישהו שידאג לפרסם את האתר הרוסי). אבל לדעתי זה שווה את זה. אני חושב שזה ישפר את מעמדה של האגודה כארגון ארצי, יגדיל את מספר חבריה, יביא לנו עוד קהל לכנסים וכולי.
-
Ace Paceמשתתף
כאחד מתומכי הרעיון, אולי כדאי שאני יגיד לדוגמא איזה דיונים אשמח לראות שם.
בפורום קהילתי אחר שאני פעיל בו, יש לנו מספר משחקים פעילים, בין אם סיפורים בהמשכים (עם קצת חוקים שאין לי בעיה להסביר), משקחי אסטרגיה בטקסט, וגם פשוט הפעלות MUD בפורום (כלומר משחקי תפקידים אונליין).
דיונים נוספים הם סביב סרטים/ספרים נחמדים שיוצאים, שואו-דואנים וכו.
-
נעמי וינרמשתתף
אם קיימת קהילה נפרדת, לא הייתי רוצה לראות אותה ממשיכה להיות נפרדת אבל פשוט תחת חסות האגודה – הייתי רוצה לראות אותה מצטרפת לקהילה של האגודה.
הייתי רוצה לראות, נאמר, סיפורים רוסים עכשיוויים מתורגמים לעברית וההפך. הייתי רוצה לראות פאנלים בכנסים שעוסקים גם בספרות רוסית וגם בחובבות רוסית, נושא שאנחנו נוטים להתעלם ממנו וחבל. אבל הייתי רוצה לראות את הדברים האלה בתוך אתר האגודה וכנסי האגודה, לא בתוך אתר נפרד ואירועים נפרדים שמיועדים לקהילה נפרדת.
המוזיקאים מברמן, למשל, היה לטעמי צעד גדול בכיוון הנכון – קלאסיקה של התרבות הרוסית, נגישה לכולם ומושכת את כולם כאחד.
-
סקיפימשתתף
מה, בעצם, דורש התפקיד של ניהול האתר? המושג שקיבלתי עד עכשיו הוא כללי למדי. מישהו יכול לסכם?
-
סקיפימשתתף
אין לי בעיה לנהל. באמת.
אבל אמירות כמו שראיתי בשבוע שעבר מצד המנהלת הנוכחית – "אני רוצה שיחליפו אותי, אבל לא בטוח שאסכים להתפנות לטובת המחליף" או משהו בסגנון – די מטרידות. האם למישהו יש סמכות לקבל החלטה בעניין? [או שזה גם קשור לכל עניין ניהול האתר? אני לא באמת מתמצאת..]האם יש בפורום היום אפשרויות ניטור מעבר לעריכת הודעות אחרי הפרסום? שלילת הרשאות או הגבלת כניסה/כתיבה?
-
Sabre Runnerמשתתף
כבר לתת דריסת רגל של האגודה בגוגל גל?
אני יכול לממן עוד כמה הזמנות אם צריך. וכך חבר מביא חבר. -
נעמי וינרמשתתף
ניהול האתר הוא תפקיד די גדול, יחסית לאגודה. הוא דורש לקחת אחריות ישירה על כל מה שקורה באתר – החל מלדאוג לשרת ולתנאים הטכניים, דרך גיוס צוות תפעול (בעזרת הוועד ורכזת הפעילים) ועד לדאוג שיש מי שמעלה תוכן באופן תדיר ומעדכן את הדפים הדורשים עדכון (למשל, פרס גפן ודפי השאלות). זה לא דורש לתכנת בעצמך ולערוך בעצמך את כל התוכן – זה כן דורש לדעת מספיק על הדרישות הטכניות והתוכניות ואיך למלא אותן כדי לדאוג שהאתר יתפקד היטב כל הזמן.
תיקונים, מישהו?
-
MuchRejoicingמשתתף
שהוא שאחראי לתוכן האתר, ולצוות עורכי המשנה שלו, כשיתהווה.
-
Sabre Runnerמשתתף
האתר של האגודה כבר דיי ישן. זה לא שהמבנה שלו לא בסדר. הוא דווקא בנוי טוב יחסית לאתרים היום. אבל מתיחת פנים יכולה מאוד לעזור. ובגלל שאין כוח לבנות אתר מאפס, לעבור למערכת WordPress או משהו דומה יהיה עדיף. אני לא יודע איך האתר עובד היום אבל אני כן יודע שניהול מאחורי הקלעים של מערכת WordPress הוא קלי קלות.
-
גרומיטמשתתף
פתיחת פורום חברתי נראה לי דוגמה לרעיון שנראה "מאגניב" אבל אין בו צורך אמיתי. יש ברשת לפחות שלושה פורומי מד"ב עבריים פעילים (תפוז, אג'נדה ואורט). אין לי ספק שהרבה אנשים אמרו שזה רעיון טוב והיו בעדו, פשוט כי זה מה שאנשים עושים כששואלים אותם שאלות כאלו. כשזה יורד לרמת התכלס, הרבה פחות אנשים ממש ישתמשו בפורום הזה בפועל, כי יש מספיק חלופות אחרות שמספקות את אותם צרכים. זה קצת מזכיר לי את מה שקורה בכל פעם שאני שואל אנשים אם יהיה רעיון טוב לפתוח מדור כזה וכזה ב"בלי פאניקה", ואם הם יכתבו לו. תמיד יש קונצנזוס בעד הרעיון המגניב ותמיד לא יוצא מזה כלום אלא אם כן אני מזמין מדרבן אנשים ספציפיים לכתוב. ככה זה.
מנהל פורום אקטיבי הוא פתרון חלקי לזה, אבל גם זה לא יספיק אם אין צורך של ממש בפורום הזה. הייתי מעדיף להשקיע אנרגיה של פעילים בכיוונים מועילים יותר מאשר עוד פורום, גם אם הוא "שלנו". וזה עוד לפני שהזכרתי שממשק הפורומים הנוכחי שלנו הרבה פחות אטרקטיבי מזה של פלטפורומות מתחרות כמו תפוז ואג'נדה.
וכמובן, אשמח אם אתבדה.
-
גרומיטמשתתף
כך שאין אפשרות לשלול הרשאות (משום שאין כאלו) או להגביל את הכניסה מעבר למחיקת הודעות נקודתית (או גורפת לכל ההודעות של כותב פלוני).
בזמנו הוחלט נגד הגבלת הכניסה לפורום הזה, ואני לא מניח שהוועד יהיה מעוניין לשנות את ההחלטה הזו. -
נעמי וינרמשתתף
האגודה זקוקה לתחושת קהילתיות.
היא זקוקה לה כדי לפעול: בלי התחושה הזו, אנשים לא מתנדבים לעשות דבר. היא זקוקה לה כדי לשמר ולגייס חברים: בלעדיה, אנשים מרגישים שהם עושים מנוי למימד או מקבלים את השנתון והנחות בכנסים, ואז עוזבים אחרי שנה-שנתיים.
יש הרבה דרכים ליצור קהילתיות. הדרך המרכזית שלנו כיום היא כנסים. אבל לא על הכנס לבדו תחיה הקהילה, בעיקר מכיוון שהרוב המוחלט של כנסים הם אינם כנסי אגודה מצד אחד, והכנסים הגדולים שהרבה אנשים מגיעים אליהם הם כבר לא קהילתיים מאוד, מצד שני. מצד שלישי, הקהילתיות בכנסים מציבה רף גבוה, יחסית, של מאמץ למי שרוצה להצטרף אליה מבחוץ.
אם אנחנו רוצים לתחזק קהילה של חברי אגודה, אנחנו זקוקים לדעתי, במקביל לכנסים, לפעילות קהילתית באינטרנט. בעבר, אתר האגודה היווה את פעילות הרשת הזו: עושר התכנים והשיחות עליהם ותכנים אינטראקטיביים מועטים כמו הסקרים שהיו אז פופולאריים גיבשו את הקהילה. במקביל לעושר של כנסים קהילתיים והגיבוש סביב פורום אורט, זה היה מספיק כדי לספק לנו את האגודה החזקה של עד לפני שנתיים-שלוש.
היום, אם אנחנו רוצים לחזק את האגודה שוב, אחד הדברים שלו אנחנו זקוקים, לטעמי, הוא פורום חברתי. כיוון שהוא צריך להתחרות בפורומים אחרים, הוא חייב להיות מנוהל בצורה אקטיבית, כדי שהוא יגבש סביבו קהילה אגודתית.
אתה זוכר את השתלטות פורום אורט על הוועד? זו דוגמא יפה לכוחה של קהילה אינטרנטית פעילה והצורה שבה היא יכולה לחזק את האגודה. האגודה קפאה על שמריה אז, ואני חושבת שזה הזריק לה מרץ ושינוי. אנחנו מאוד זקוקים לזריקה כזו היום שוב… -
גולי (יניב)משתתף
שיותר חברי אגודה יתחילו להשתתף בפורום תפוז (נניח). הפורום יעבור תהליך הארצה (או האגדה) טבעי. יעזור גם להמיר את מנהלי הפורום
מסכים עם גרומיט – עם הממשק הנוכחי, אין לאגודה יכולת להתחרות. -
גרומיטמשתתף
פורום פעיל הוא קהילה, והקהילה בפורום תפוז מגובשת מאוד ופועלת מצוין. בלתי אפשרי, וגם לא ראוי, לפלוש כקבוצה לתוך שטחה של קהילה אחרת ולומר "עכשיו אתם שלנו".
-
גלמשתתף
הפורום החברתי נועד ליצור קהילה של חברי האגודה. משהו שיגרום להם תחושת שיוך לאגודה.
מבחינת ממשק, אני לא חושב שהממשק כאן הוא נורא כל כך.
אבל אם כבר ממשק – טוב את אג'נדה אני לא מכיר, אבל הממשק של אורט, נו, גוסס. ותפוז מלאים בפרסומות מכל הכיוונים.
ויש עוד קהילות כמו קפה דה מרקר (איכס) או פורומי מד"ב של ב"ג או הטכניון, G או פרש – שבהחלט לא יותר טובים לטעמי מזה שלנו.
בכל אופן, עבורי, זה פחות הממשק ויותר התוכן והאנשים. ולא רק עבורי, אחרת כל שוכני פורום אורט כבר מזמן היו עוזבים.הצלחת הפורום בהחלט תהיה תלויה במנהל פורום אקטיבי ופרסום מסיבי של הפורום החברתי לחברי האגודה – לפחות בתחילת דרכו.
-
מור מוריה הרמליןמשתתף
הייתי בפגישה במאורות והצעתי כמה רעיונות:
1. לעשות לוח זמנים באתר האגודה שקשורים לתאריכים של ימי הולדת של שחקני סדרות וסירטי מדע בדיוני ופנטזיה, תאריכי השקת סדרות של מדע בדיוני בטלויזיה…
2.לעשות גלריית תמונות באתר האגודה עצמו- לא כולנו מחוברים לפייסבוק…. כך האתר עצמו יהיה בהרבה יותר אטרקטיבי
3.התייחסות לחברי האגודה באופן אישי- זה יעזור לשימור החברים – בעזרת הפעולות הבאות:
שליחת מזל טוב באופן אישי לחבר עצמו, ובעוד כל מיני אירועים אחרים…. לעשות לוחי זמנים של ימי הולדת לחברים שכן רוצים להחשף באתר האגודה -
קרן אמברמשתתף
שתי ההצעות הראשונות עלו כמה וכמה פעמים. עד כה הן נתקעו בשלב היישום הטכני בגלל בעיות מול אתר האגודה.
בפורום מד"ב באורט העיניין נידון כמה פעמים.כאן אהוד מימון קישר ללוח שנה בPDF:
http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=190&mess=2522807&paint_str=%EC%E5%E7+%F9%F0%E4כאן יעל פורמן הכריזה על מכונת הזמן:
http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=190&mess=2358307&paint_str=%EC%E5%E7+%F9%F0%E4לגבי התמונות…. אתן למי שמבין את הבעיה מול אתר האגודה טוב יותר ממני להסביר איפה זה תקוע ולמה.
הרעיון של קשר חם ואישי מול חברי האגודה הוא רעיון טוב. יכול להיות שמזכירות האגודה תצטרך תגבור כדי לבצע.
-קרן
-
Boojieמשתתף
(אה, כן, אני לא חברה בפורום הזה ולא מתכוונת להשתתף בו, אבל כמנהלת פורומי האגודה – אגב, אם מישהו מתנדב להחליף אותי ומאמין שיש לו היכולת למלא את התפקיד, שיצייץ – יש לי הרשאות לכל הפורומים, ובנושא הזה, במקרה, אני מבינה קצת מתוקף עברי האפל כמנהלת האתר, אז אני ארשה לעצמי להרחיב לטובת הזקוקים למידע, בעקבות קישור ששלחו לי להודעה הזאת).
ניהול האתר פירושו אחריות גלובלית על אתר האגודה.
זה אומר אחריות על *תפקודם הטכני של שני השרתים* שעליהם יושב אתר האגודה (זה שעליו יושב המגזין וזה שעליו יושב כל השאר – כרגע קורקי.נט, אבל ועד האגודה מנסה כבר המון זמן להחליף אותו) – כלומר הכרת האנשים והתנאים והחזקת האצבע על הדופק לגבי השינויים והצרכים הרלוונטיים, עדכוני אבטחה, שיפורים ושיפוצים וכן הלאה.
זה אומר אחריות על כל *תת-האתרים* שהאגודה מחזיקה – מגזין האגודה, הפורומים, אתרי כנסים, אתרי פרסים ופרויקטים אחרים, וכל החומרים שמוחזקים על שרתי האגודה. זה אומר כל דבר החל בלוודא שתמיד יישמרו הרשאות הגישה לכל מה שצריכות להיות לו הרשאות גישה (אני מעריכה שבימינו, אחוז לא קטן מהרשאות הגישה לתת-האתרים של האגודה אבדו כי הן לא נשמרות בשום מקום מסודר) ועד לוודא בהיסטריה של יומיים לפני כנס שאתר הכנס רץ ופועל גם אם מי שמתחזק את האתר בדיוק מאושפז בבית חולים. כן, לפעמים זה אומר גם מיקרו-ניהול (לתקן משהו שולי במגזין או באתר זה או אחר כי אין מי שיעשה את זה באותו רגע).
זה אומר אחריות על כל *כוח האדם* שעומד לרשות האגודה בכל מה שנוגע לאתריה השונים. אדמינים, עורכים, מעצבי אתרים, מתכנתים, גרפיקאים, מנהלי פורומים, ושאר ירקות. מנהל האתר אחראי לוודא שלמגזין האגודה יש עורך שיודע את עבודתו, שלפורומי האגודה יש מנהלים ואדמין שמתחזקים אותם כראוי, שלכל תת-האתרים הרלוונטיים יש אדמינים, שלרשות כל מנהל כנס/פרויקט עומדים בונה אתר וגרפיקאי גם אם הם לא מצליחים לגייס אותם בעצמם, וכן הלאה.
זה אומר אחריות על *תקשורת תקינה בין כל מה שקשור לאתר האגודה לבין הוועד*. כלומר, לדאוג שהודעות של הוועד יתפרסמו בזמן במגזין, לדאוג לכך שהוועד מודע לכל דבר שהוועד צריך להיות מודע אליו בקשר לאתר האגודה, שהוועד מנצל את אפשרויות האתר כמו שצריך וכן הלאה. זה גם נוגע בצורה חזקה לשימור מידע.
וזה אומר – רצוי, לפחות – גם *אצבע על הדופק* במובן של תשומת לב לפרטים הקטנים והגדולים שאפשר ורצוי לשפר. מדברים קטנים כמו עדכון באנר האגודה או תוספת פריטים לסרגל הצד של המגזין, ועד דברים גדולים כמו מעבר שרתים או רענון פלטפורמה.
התפקיד דורש ראש גדול, יכולת טובה לעבוד עם כוח אדם, מידה מסוימת של הבנה במגוון תחומים שונים שקשורים למחשבים ואינטרנט, זמינות מתמדת, ומספר שעות שבועי שמשתנה לפי התנאים (תפקיד רגוע ונינוח ביותר כשאין אתגרים מיוחדים, שעשוי לעלות למספר לא קטן של שעות בשבוע בתקופות של לחץ, ולהגיע ללילות ללא שינה אם מתעורר משבר פתאומי שחייבים לפתור מיד, מה שקורה כמה פעמים בשנה).
-
Boojieמשתתף
(שוב, מטעמי ידע בנושא והיכרות עם האופן שבו אתר האגודה מתפקד): הבעיה הגדולה ביותר עם מעבר פלטפורמה היא לא הפיתוח. היא התחזוקה. הפיתוח זה (יחסית) שטויות).
הבעיה היא עם חוסר היכולת של האגודה להתחייב היום שבעוד שנה, שנתיים, חמש – יהיה אדם שיוכל לתחזק את הפלטפורמה הזאת (הווה אומר, עדכונים ועדכוני אבטחה, תיקון תקלות, שיפורים ושיפוצים לפי הצורך וכן הלאה) אם משהו ישתבש בה. זה לא באוויר – זה המצב הקיים *כרגע*, והוא קיים זה שנתיים. מגזין האגודה ממשיך לתפקד כיום מהסיבה הפשוטה שיש אדם חיצוני שאחראי על כך, אחרת הוא היה קורס מזמן פשוט בהיעדר מישהו שיקח אחריות על תחזוקתו זה שנתיים. מגזין האגודה די מחזיק את עצמו, ולכן הוא ממשיך לתפקד גם בהיעדר מנהל. לעומת זאת, כשאנחנו מסתכלים מה קורה עם אתרי הוורדפרס של האגודה (והאגודה התחילה להשתמש בוורדפרס לפני זמן ממש קצר, פחות מחמש שנים בטוח), נגלה שהם במצוקת אדמינים חריפה. באתרי כנסים זה לא כל כך נורא, כי אחרי סוף כנס אפשר פחות או יותר לנטוש את האתר הישן, וזה לא כזה אסון גדול אם לא מעדכנים אותו (היה עדיף שכן, אבל לעתים די קרובות זה לא קורה), אבל תראו מה קורה כשחסר אדמין לאתר פרס גפן, למשל. אם דבר כזה יקרה במגזין האגודה, זה יהיה נזק ענקי.
מעבר לכך, צריך לזכור גם את עניין מיצוב מגזין האגודה בגוגל – היום הוא ממוצב במיצוב משהו בנזונה בגוגל, כל שינוי בהכרח יפגע בזה, וכדאי להתייעץ היטב היטב ולוודא באיזו מידה ומה עושים כדי למנוע את זה. למשל, צריך לוודא עם טל כהן כמה יעלה לאגודה להמשיך להחזיק את המגזין הישן באוויר ולתחזק אותו (גם אם נוטשים אותו ועוברים לממשק חדש), כדי לא לאבד את כל מיצוב גוגל של כל התוכן הקיים בו.
מי שמעוניין בפרטים נוספים לגבי אתר האגודה, מוזמן לדבר איתי. אתם יודעים את המייל שלי.
-
גולי (יניב)משתתף
במקרה יצא לי להתעסק עם מקרה דומה להפליא לאחרונה.
לאתר אכן יש מיצוב מעולה והוא ישמר גם אם לא תכתב באתר מילה נוספת ב-5 השנים הבאות – בגלל שלגיל האתר יש חשיבות מכרעת בקביעת עדיפויות אצל גוגל.
אפשר ליצור הפניה אוטומטית מהאתר הקיים לאתר חדש – כך שהמיצוב לא באמת הולך לאיבוד. וכאשר לאתר החדש יהיה מיצוב מספק, אפשר להשבית לחלוטין את האתר הישן.אני לא מנסה להגיד שצריך אתר חדש, רק להתייחס ספציפית לנקודה הזו שהועלתה.
בכל מקרה, אני מסכים ב-100% שכדאי *מאוד* לשמור על המיצוב אם מחליטים על מעבר. -
Boojieמשתתף
(זו המערכת של טל כהן, והיא מוחזקת על השרת של טל כהן, בנפרד מכל שאר אתר האגודה. האגודה משלמת עליה כרגע תעריף שנתי, לא זוכרת כמה בדיוק, אבל לא מעט) עד שתהיה מספיק העברה של תעבורת גוגל מהמגזין הישן לאתר החדש. כמה זה יעלה, ועד כמה האגודה מוכנה להמשיך לשלם רק כדי להחזיק את המגזין באוויר בלי שייעלם – על זה כבר יענה הוועד, לא אני.
עם זאת, הבעיה המרכזית שהתייחסתי אליה היא עדיין עניין התחזוקה. בעיית גוגל היא בעיה חשובה אבל משנית. -
falcoreמשתתף
אה! הנה זה! מצוין!
עכשיו לתגובתי…
לגבי הגלריה – כבר אמרתי בהתלהבות שזה רעיון מצוין, וייקח זמן לבצע אותו פשוט משום שייקח זמן לעשות את מתיחת הפנים הדרושה לאתר. אבל זה משהו שגם אני הייתי רוצה לראות.
לגבי המכתבים האישיים למייל – מאוד הייתי שמחה לקבל משהו מהאגודה ליומולדת. אבל מה?
ברכה סטנדרטית אכן מזכירה בנקים.
כדי להכין ברכה לא סטנדרטית (אני אקבל ברכה עם צב! את תקבלי ברכה עם מצלמה! נעמי תקבל ברכה עם איך-קוראים-לה מבבילון 5!) זה בעייתי מכיוון שאנחנו לא מכירים את העדפותיהם של כל חברי האגודה.אולי… משהו אישי אחר?
או (אני רק מציעה! אין לי מושג אם זה ישים) תלוש הנחה כלשהו לספר…? או למרצ'נדייז כלשהו?
לפני שבודקים אפשרויות שונות אולי כדאי לשאול שאלה אחרת – האם חברי האגודה רוצים בזה בכלל? ומי רוצה לקחת על עצמו את הפרויקט הזה. -
falcoreמשתתף
זה דורש קודם כל כוח אדם…
ברגע שיהיה לנו אפילו שני אנשים מחוייבים לרעיון ומתלהבים ליישם אותו – השמיים יהיו הגבול. ואני חושבת שאולי אם נמצא את האנשים המתאימים נוכל להתחיל ליצור קשרים.
*אבל* מי האנשים האלה? מי הם אותה קהילת חובבי מד"ב ברוסית? אם אתה יודע אל מי אפשר לפנות בנושא, אפשר יהיה להתחיל גישושים, ולבדוק אם "הצד השני" מעוניין בקשרי גומלין שכאלה.
אני בעיקרון מסכימה עם נעמי – הייתי רוצה לראות קהילה אחת גדולה של חובבי מד"ב, ובניגוד לחובבי אנימה או באפי, חובבי ספרות הם חובבי ספרות, וכדאי לפעול לקירוב לבבות (אם להשתמש במעט פאתוס על הבוקר) ולא ליצור כזו הבדלה.
בקיצור – אתה מכיר מישהו מהנפשות הפועלות?
-
darthzivמשתתף
כל זה יכול להיות אחרי שנאסוף מידע…
זה אפשרי על ידי הכנת סוג של אפליקציית פייסבוק לדוגמא, של האגודה בה חברים באגודה יוכלו להרשם ולסמן כל מיני דברים שאוהבים
אם יהיו כל מיני סוגי ברכות, אפשר יהיה לדאוג שכל סוג יגיע לאדם הנכון, פלוס כל מיני אפשרויות לפרסום עתידי לפי מה שמעניין אנשים
פייסבוק היא תופעת טבע ברשת, עם הכוח שיש לה, אל תתפלאו אם עוד אנשים ירשמו רק בגלל זה… -
גלמשתתף
אבל יש אנשים שמכירים.
אלי אשד למשל כתב בבלוג שלו על אחד דניאל קלוגר שהוא מומחה למד"ב רוסי. http://www.notes.co.il/eshed/6790.asp
לפי אלי אשד גם אילנה גומל מכירה אותו. ואנ יחושב שגם יולי מכירה אותו. -
קרן אמברמשתתף
העלות של החזקת האתר לא גבוהה במיוחד- זה לא משהו שעליו תקום או תיפול כלכלת האגודה. גם אם האגודה תכנס למצוקה כלכלית העלות קטנה מספיק כדי לא להוות בעיה אמיתית לכסות.
-
-
מאתתגובות