ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הצעה לשיפור הקשר בין הוועד לחברי האגודה
- This topic has 21 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, חודש 1 by רני.
-
מאתתגובות
-
-
Boojieמשתתף
לאחרונה נוצר הרושם שהרבה אנשים תוקפים את ועד האגודה ואת האגודה ככלל, ונראה לי שחלק מזה נובע מחוסר מודעות לעבודה שהוועד מבצע. בסופו של דבר, אנחנו לא רואים הרבה ממה שהוועד עושה, לא מודעים להרבה מההחלטות, ורואים רק תוצרים מוגמרים (וגם אלה – רק אם הם זמינים לנו מול העיניים). נראה לי שחוסר השקיפות הזה מזיק מאד לצורה שחברי האגודה רואים את הוועד, כי הם לא יכולים להעריך נכונה את הפעילות שלו.
נדמה לי שדרך אחת לפתור את זה היא לדאוג ליידוע חברי האגודה לגבי פעילות הוועד. למשל, שהוועד יפרסם עדכון חודשי של החלטות הוועד מאותו חודש והפעילויות שנעשו (מאמצים, פניות לגופים, משא ומתן, הסכמים וכדומה). אחרי הכל, המצב כרגע הוא שאנחנו רואים מעט מאד ממה שהוועד עושה בתכל'ס, וקשה להעריך את המאמצים המושקעים.
דבר נוסף שנראה לי שהיה עוזר, הוא פרסום תקציב האגודה (אולי באופן חד-שנתי). היה לי הרושם שכמה וכמה אי הבנות בפורום הזה, למשל, נבעו מזה שלאנשים אין מושג מה תקציב האגודה, מאיפה הוא מגיע ואיך הוא מתחלק להוצאות השונות. כשאין קנה מידה לגבי גודל ההוצאות וההכנסות, קשה להבין מה משמעותם התקציבית של צעדים שונים.
נדמה לי ששקיפות כזו, גם לגבי פעילויות הוועד וגם לגבי התקציב, חיונית כדי לשמור על יחסי אמון בין חברי האגודה לוועד, ובסופו של דבר תועיל לכולנו. אני רוצה להציע להעביר את הדרישה לעדכון קבוע של חברי האגודה כהחלטה באסיפה השנתית הקרובה – החלטה שעשויה לשפר את תדמית האגודה מאד בעיני כל אלה ששואלים היום "אבל מה האגודה עושה, בעצם?".
הערה: ההודעה פורסמה גם בפורום אורט. אין לי כוונות להציף עוד פורומים מעבר לכך. ואני מקווה שאת הקווים ששמתי כאן מעל המערכת לא תשנה לי לכל מיני סימנים משונים. אם כן – אתכם הסליחה. -
Kipodמשתתף
וכאן –
http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=190&mess=1527991שאלה. האם הפרוטוקולים של ישיבות הועד בכלל קיימות בפורמט ממוחשב?
-
שלמקומשתתף
ההרגשה שלי היא שרוב חברי האגודה יתעניינו במידע כזה, אם בכלל, רק לקראת הבחירות. רובם, החברים ה"שקטים", אפילו לא יתעניינו בזה. באופן אישי? אפילו בימי הוועדים הקודמים, בהם רוב פעילות האגודה הסתכמו בכחצי תריסר הרצאות על שם גפן בשנה, מימד אחד או שניים ואייקון, לא הייתי צריך פירוט גדול בשביל לדעת שדמי החבר שלי לא בוזבזו. בשנה-שנתיים האחרונות, במיוחד אחרי שהכרתי באינטרנט את הנפשות הפועלות על בסיס הרבה יותר שוטף? אני רגוע לחלוטין. הסיכום הקצר הנערך באסיפה השנתית מספק אותי לחלוטין.
אפילו אם הפרוטוקולים יהיו פתוחים לציבור (רעיון בו אני תומך), אני לא חושב שאני אתעניין בכך מספיק בשביל לקרוא אותם.
-
רנימשתתף
לעיון הציבור (ותאמינו לי, הם די משעממים) לא רבים יקראו בהם.
מצד שני, יש בזה בהחלט מרכיב חשוב של מנהל תקין. בבחינת: ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו.
(ולמי שלא הבין: ירצו יקראו, לא ירצו לא יקראו).
-
NYמשתתף
כדי לראות דוגמאות של פרוטוקולים, תוכלו לקפוץ לאתר האגודה למשחקי תפקידים. החבר'ה האלה מפרסמים (או, לפחות, פרסמו) פרוטוקולים מפורטים של ישיבות הועד שלהם. זה הולך בערך כך:
פרוטוקול הועד, XII.VI תשס"א
נוכחים: טשרניחובסקי, חרסונסקי, גורקי, פורקי, מורקי וחומוס.
(הבהרה: מורקי מייעץ לועד בענייני מודיעין, אין לו זכות הצבעה; חומוס מתפקד ברוטציה עם גורקי, חרסונסקי הוא ועדת ביקורת עם זכות הצבעה בימים זוגיים כשהירח מלא)טשרניחובסקי פותח את הישיבה. גורקי מספר על הכנס האחרון וטוען כי האגודה הרויחה 20 ש"ח נטו. חרסונסקי מתערב וטוען כי לאחר הוצאות ביול וסנדביץ' נשארו 5.20 ש"ח בלבד. גורקי מבקש מחרסונסקי לא להפריע. חומוס מבקש לראות 20 ש"ח במו עיניו לפני שיאמין. גורקי מסביר כי הכסף לא נמצא כרגע עליו. חרסונסקי מסביר כי למעשה נשארו רק 5.20 ש"ח. גורקי מבקש מחרסונסקי לא להפריע. טשרניחובסקי היה רוצה לדעת באם התקבלו אותם 20 ש"ח לפני הפיחות האחרון בשער השקל. גורקי טוען כי אינו יודע. חומוס טוען כי מדובר במחדל, וכי לו היו מפקידים 20 ש"ח בחשבון חסכון ולא בעו"ש היה מצב האגודה טוב בהרבה. חרסונסקי מסביר שוב כי רק 5.20 ש"ח, ומציג לראיה סנדביץ'. גורקי מכה בחרסונסקי נמרצות בעזרת הסנדביץ'. הישיבה ננעלת.
למרבה הצער, הפרוטוקולים האמיתיים שלהם משעשעים אפילו פחות מזה שלמעלה, ועולים להם, כך אני בטוח, בטורח רב. לדעתי כדאי לפרסם רק את *מסקנות* הישיבה.
אגב, לאלה שטענו כי הפרוטוקול יספק מידע לגבי פעילותו של כל חבר ועד – לדעתי ניתן לתת את אותו מידע בסיכום סתם. סיכום כזה יכול להראות כך:ישיבת ועד האגודה XXVIII
החלטות:
1. הועד יחלק סנדביצ'ים חינם לקראת הבחירות
2. חברי ועדת ביקורת ירקדו סטפס באסיפה הכללית
פעילות שוטפת:
1. סכום של 5.20 ש"ח נכנס לקופת האגודה מפעילויות צדקה
2. הוחלט כי הסכום האמור ישמש לקניית צרכי הנעלה ליו"ר
3. המימד הבא יצא בעוד ארבעים ושמונה יום וחמש-עשרה שניות
פעילות חברי ועד:
ארז: יו"ר, אחראי פרטי הנעלה חריגים; אמבר: בקרת תצורה וחימוש; גל: אחראי נשק ביולוגי; רני: ועדת קישוט; אהרון: ד"ר; נעמי: בקרת ילודה; רן: דובר דובר דובר דובר דובר דובר דובר.
פעילות חברי ועדת ביקורת:
עירית: ביקורת; עו"ד עזר: ביקורתפחות לכתוב, פחות לקרוא, יותר פשוט ומובן.
-
Kipodמשתתף
כאן.
מעניין לראות שבעוד שהפרטיכלים הישנים שלהם הם בהחלט כפי שתיארת, הרי שהחדשים יותר תמציתיים יותר.
כך או כך, חשוב שהמידע יהיה.
דברים שאיש לא יודע עליהם, הם בבחינת לא קיימים.(גם ניכר מהפרוטוקולים שלהם, שבעוד שאנו התייחסנו – במקום אחר – לפעילות הכרוכה בשתיית בירה התייחסות מבודחת משהו, הרי שהם אמצו את הרעיון בחום, ואף הקימו "גרעין בירה" שיוקדש לפעילויות בנושא, ובסיסו בירושלים.)
-
Kipodמשתתף
האם ניתן לגנוב להם ולהעלות אותו אצלנו באתר, תוך ציון ההסתייגויות ממנו שנקבעו ע"י המליאה?
(אלא שאז הוא כבר לא יהיה תקנון מצוי, אלא תקנון אנדמי. הו, הו, הו!) -
Boojieמשתתף
מי אומר משהו על "דמי החבר בוזבזו"??? כמובן שדמי החבר שלנו לא מבוזבזים. אבל לא יזיק לשפר את השקיפות באגודה, דבר שלדעתי יקטין תגובות מרירות כמו שצצות לפעמים, ויאפשר לאנשים להעריך *באמת* עד כמה הועד (ואנשים אחרים שעובדים איתו) קורע את התחת.
-
Boojieמשתתף
אני חשבתי יותר בכיוון של "בחודש זה וזה נעשו הצעדים הבאים:
החלטה 1, החלטה 2, החלטה 3.
נוצר קשר עם הגופים/האנשים הבאים לגבי…: גוף 1, גוף 2, גוף 3.
הושגו ההישגים הבאים: הישג 1, הישג 2, הישג 3…"
אתם תופסים את הרעיון. זה יכול להיות קצר ותמציתי מאד, אבל לתת לחברי האגודה איזשהו מעקב לגבי מה קורה. נדמה לי שיש כמה וכמה דברים שועד האגודה עושה ושאין לנו מושג לגביהם. -
אמברמשתתף
יודע עליהם"?
יש מימד? רואה מימד? זה הדבר הזה עם המונה ליזה המינבארית על הכריכה? יש שם סיפורים? רואה אייקון? מתעצבן מאייקון? רואה פנטסי.קון? יש כרטיס חבר? אין משהו שאנחנו עושים ושלא מגיע בסופו של דבר לידיעת חברי האגודה.
מה אני יגיד, הפעילויות של האגודה הן לא ממש סודיות. בסופו של דבר, את רובן אתה רואה בסוף . מה שאתה לא רואה זה בעיקר מפחי נפש (ניסינו לחפש ספונסרים, נכשלנו לחפש ספונסרים), קשקשת ודיווחי ביניים (איישנו 178 משמרות מתוך 231 של אייקון, יש לנו סקיצה לפוסטר, שלחנו 172 מכתבים ומחכים לתשובה, דיברנו עם ההוא והזה וכאלה דברים).
אם מישהו חושב שזה מענין אותו, שיהיה לו לבריאות. אני ראיתי את הפרוטוקולים של העמותה, ואישית, אני לא ממש מבינה למה זה מענין מישהו ולמה זה רלוונטי לחברי העמותה.
-
אמברמשתתף
די התייאשתי ממנה.
-
Kipodמשתתף
הם לא בחרו אותי לשום תפקיד רשמי. אני לא מייצג אף אחד, פרט לעצמי.
אני כן רוצה לראות את הענינים הללו. כמו שאכפת לי מהדברים הטובים, אכפת לי מהדברים הרעים.
אני -מאמין- שזה יעניין עוד אנשים.ובהנחה שאין מה להסתיר, ובהנחה שמישהו ממילא עורך רישומים וסיכומים – השאלה היחידה שנותרת היא – למה לא?
-
Boojieמשתתף
האגודה, כך נראה, הגיעה להסדר עם אופוס שטופס הרשמה לאגודה יצורף לכל ספר בסדרת המד"ב של אופוס. אני די בטוחה שיש כמה וכמה חברי אגודה שלא יודעים מזה, כי מעולם לא קיבלנו על זה דיווח – גם אני גיליתי את זה לגמרי במקרה, וזה דווקא דבר שהייתי שמחה לדעת. מן הסתם יש עוד דברים כאלה, שבאופן טבעי אנחנו לא יודעים עליהם, כי לא סיפרו לנו… (וכן, גם נסיונות שנכשלו מעניינים אותנו – גם כדי לדעת שהם היו, וגם כי הם עשויים לעורר באנשים רעיונות לקשרים אחרים שהם יכולים לספק, "היי, האגודה ניסתה ליצור קשר עם אגף X במשרד Y ולא הצליחה? רגע, דוד שלי עובד באגף X של משרד Z, אולי אצלם כן נצליח?")
-
???משתתף
שזה מענין מישהו.
בעיני מה שחסר לאגודה זה לא עוד שקיפות או עוד ביקורת.
מה שבאמת חסר לנו זה אנשים שיעשו את העבודה או אפילו שלא יעשו את העבודה אלא יתרמו רעיונות – לחסויות, לפרסום, לפעילויות.
-
Boojieמשתתף
בהחלט הצגתי אפשרות שעשויה לגרום להגברת ההשתתפות של חברי האגודה. ככל שאני יודעת, כשרואים פעילות של אחרים, זה מגביר את הנכונות לעשות.
-
???משתתף
בינתיים אני רואה שכמויות העטלפים שחברי הועד סופגים לא ממש מעודדות אנשים אחרים להתנדב לועד או לפעילויות אחרות, פרט לכמה צדיקים בסדום.
-
רנימשתתף
ואני סבור שהרעיון של בוג'י הוא רעיון מצוין. לא פרסום הפרוטוקולים עצמם, שהם אכן משעממים מחץ, אלא תקציר של ההחלטות והעמדות שהובעו בכל ישיבה שיתפרסם במקום מיוחד באתר האגודה. אפשר לקבוע כי אחד מחברי הועד או מזכיר האגודה יפרסמו את התקציר הזה תוך פרק זמן מסוים מרגע שמסתיימת ישיבת הועד, או לאחר שמתקבלת החלטה כלשהי על ידי הועד – בין אם בישיבה ובין אם לאו.
ושקיפות, זה בכלל דבר טוב ומבורך לגוף ציבורי.
-
Boojieמשתתף
אבל שהספקות לא יפריעו לך לנסות. אז תרגישו ספקות, ותנסו בכל זאת. מי יודע, אולי למרות כל הספקות, משהו טוב ייצא מזה?
-
גלמשתתף
אלא רק סיכומי ישיבות.
עקרונית אני לא מתנגד, למעט נושא תוספת העבודה לחבר ועד/מזכיר/ניר.
ובכלל – איפה כל המתמודדים לועד? עד כה יש לי אחד – *אחד בלבד* – שנרשם כמתמודד לועד.
יש עוד פחות משבוע, אתם יודעים.
האם כולם מחכים לרגע האחרון רק כדי שאני אשאר בחרדה עד יום כיפור? -
Boojieמשתתף
אפשרות אחרת: לא יהיו בכלל מתמודדים לוועד, והאגודה תתפרק. גם אופציה.
-
גלמשתתף
יש לנו אופציה או שתיים למקרי חירום, אבל אנו מעוניינים שלא להשתמש בהן, אם אפשר.
-
רנימשתתף
האגודה רושם בכל מקרה.
ואל תדאג: ידוע לי אישית על עוד אדם אחד שירוץ לבחירות, כי הוא הבטיח להוא שכבר נרשם שלא ישאיר אותו בודד במערכה.
אז מקסימום יהיה צמד האגודה במקום ועד האגודה. מה רע?
-
-
מאתתגובות