ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הצעה לפעילות :סרטי מד"ב ישראליים קצרים
- This topic has 2 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 24 שנים, 2 חודשים by ??? ???.
-
מאתתגובות
-
-
??? ???משתתף
להלן הצעה לפעילות של האגודה. אפשר לעשות ערב מיוחד (ואף יותר מערב אחד) שיוקדש לסירטי מד"ב קצרים של סטודנטים לקולנוע.
בארץ פועלים מזה שנים רבות מספר בתי ספר לקולנוע שבמסגרתם יצרו הסטודנטים מאות ואף אלפי סרטים קצרים וכמה מהם הם באיכות מרשימה ביותר.
בין הסרטים האלה יש לפחות כמה עשרות ( ובמיוחד בשנים האחרונות ) שהם מה שהיינו מגדירים כמדע בדיוני, ושמעתי גם על כמה שהיו סרטי אימה ואף פנטסיה.
אנו יכולים אם כך לקבץ כמה סרטים כאלה ולהציג אותם בערב מיוחד בסינמטק שיראה בו זמנית את כישרונותיהם של היוצרים ואת אופן טיפולם בנושאי מדע בידיוני שונים.
כמובן תהיה בעיה לקבץ את הסרטים האלה , עד כמה שאני יודע אין ארכיון מרכזי כלשהו שרושם או מכנס אותם. יהיה צורך כנראה לפרסם מודעה, אולי במגזין הסינמטק, שתקרא למי שיצר סרטים מתאימים להביא אותם לרשות האגודה. -
Boojieמשתתף
ולמעשה העליתי הצעה דומה (ליצור קשר מטעם האגודה עם יוצרי קולנוע צעירים ולהתחיל לטפח אותם בתור דור העתיד…) אני חושבת שזה רעיון ממש טוב. אני אפנה אותו לאגודה.
-
??? ???משתתף
כתוספת להצעה אעיר שאני מכיר לפחות אדם אחד שהוא חבר קבוע בפורומים שהוא סטודנט לקולנוע ומן הסתם יש גם אחרים שהם חברים באגודה. לאנשים אלה יש מן הסתם " מידע פנימי" על סרטי סטודנטים שנעשים ושנעשו בעבר מהסוג שאנחנו מחפשים ואולי מתכננים ליצור ( או יצרו כבר ) סרטים כאלה בעצמם . מן הראוי יהיה ליצור עימם קשר.
וכמו כן יש לפרסם מודעות שאנו מחפשים סרטים מסוג זה באתרי הקולנוע הישראלי ובאתרי תרבות שונים באינטרנט.
סרטי סטודנטים הם מוצר שלרוב זוכה רק לצפייות מעטות , של המרצה , של החברים ושל המשפחה ותו לא. אבל יש אחדים מהם שראויים להרבה יותר מכך ( ודי אם אזכיר שלפחות שני סרטי מד"ב ידועים מאוד " כוכב אפל " של ג'ון קרפנטר וTHX 1187 של ג'ורג לוקאס החלו את דרכם כסרטי סטודנטים קצרים ) . הצגה מאורגנת בידי האגודה יכולה לחשוף כמה מהם לקהל הרחב יותר ולחזק את הקשרים שלנו עם חוגי הקולנוע ועם קולנוענים צעירים.
-
-
מאתתגובות