הצילו את אנטרפרייז!

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה הצילו את אנטרפרייז!

מציג 3 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161732 הגב
      אלפונז
      משתתף

הודעה ארוכה אבל חושבה!

אני מניח שאתם מודעים למצב של "אנטרפרייז". אני לא יודע מה אתם חושבים על הסדרה, אבל מי שלא אוהב אותה כנראה שעוד לא ראה את העונה השלישית (ואני מניח שהרבה מכם ראו כבר בפרקים, ולא נציין איך…)

בכל מקרה, למען יישור קו: הסדרה נמצאת במצוקה קשה בשל אחוזי הצפייה הנמוכים שלה ויש סיכוי די גבוה שהיא תבוטל לקראת השנה הבאה. מעריצי "מסע בין כוכבים" החליטו להירתם בנושא ולעשות כל שביכולתם למנוע את הביטול. מדובר בהבעת תמיכה בסדרה הספציפית הזאת בפרט כמו גם בעולם של "מסע בין כוכבים" בכלל – מכיוון שאם הסדרה באמת תבוטל, זו תהיה הפעם הראשונה בכמעט 20 שנה ש"מסע בין כוכבים" תרד מהמסכים (ואין מדבר על שידורים חוזרים!)

אז מה עושים?

כמובן ששולחים כמה שיותר מכתבים למפיקים ולבוסים הגדולים כדי שידעו כמה מעריצים באמת יש וכמה אנחנו רוצים שהסדרה תמשיך. כמו כן שולחים מכתבי תמיכה לשחקנים כדי שיראו שאנחנו נלחמים למענם. חוץ מזה, היו כמה פרויקטים מיוחדים: במהלך פברואר נאספו כ-4000$ ממעריצים אשר שימשו לפרסום "מכתב פתוח" ליו"ר CBS בעיתון ה-Hollywood Reporter, הכסף שנשאר הועבר לצדקה. בנוסף, נשלחו גלויות "ולנטיין" עם תמונות מהסדרה לכל "מקבלי ההחלטות".

בכל מקרה, אין עוד הרבה זמן. ההחלטה אם להמשיך את הסדרה או לא כנראה הולכת להתקבל מתישהו באמצע מאי – וזה אומר שיש רק חודש וקצת כדי לעבוד קשה, ולהוכיח למפיקים שיש מעריצים ושאנחנו רוצים לראות את הסדרה הזו ממשיכה (ומשלימה 7 עונות…).

אז איך אפשר לעזור?

אז ככה:

1. דבר ראשון – כותבים מכתבים, והרבה. כן, שמעתם – לא אי-מיילים – מכתבים. מכתבים הם הרבה-הרבה יותר אפקטיביים, מה גם שיותר קשה למצוא את האי-מיילים. אז זה אומר שצריך לשבת ולהשקיע 10 דקות יותר ועוד איזה שקל על בול ולשלוח מכתב כמו פעם.
      האנשים הכי רלוונטיים הם Les Moonves, : יו"רCBS – הבעלים של UPN ו-Dawn Ostroff, נשיאת – UPNהבעלים של אנטרפרייז ושל מסע בין כוכבים בכלל. יש עוד כמה אבל אלו הכי חשובים. כדאי לשלוח עותק של כל מכתב גם לריק ברמן – המפיק הראשי של מסע בין כוכבים.

2. לשלוח לצוות השחקנים מכתבי עידוד והערצה – מאוד חשוב!

3. לשלוח לערוץ 10 מכתבים / אימיילים ולבקש מהם לקנות את העונה השלישית (אין לי עדיין כתובת אבל אני אדאג לזה!). אפשר גם לפנות לערוצים אחרים אם אתם רוצים. כדאי לשלוח עותקים של המכתבים האלו גם לבכירים בארה"ב כדי שיראו שאנחנו מנסים לגרום לרשתות המקומיות לקנות מהם את הסדרה.

4. המבצע הנוכחי של "האנטרפרייז פרוג'קט" (מי שמוביל את העניין) הוא שליחת גלויות מכל העולם לכל האנשים האמורים לעיל.
      למה מכל העולם?
      כדי להראות שיש תמיכה בין-לאומית.
      למה גלויות?
      כי כל מי שיטפל בהם בדרך יראה מה כתוב וירגיש את מה שקורה (ככה עוד הרבה אנשים ב-UPN יחשפו לתמיכה לאנטרפרייז ולא רק הנמענים).
      אפשר לשלוח גלויות של ישראל כדי שיראו ישר שזה הגיע מרחוק. בנוסף, רוצים גם לשלוח גלויות עם ציורים מקוריים שמדברים על להשאיר את הסדרה באוויר. אז כל מי שיש לו יצירתיות וקצת כשרון – שיתחיל לעבוד. אחד הנושאים שאנחנו רוצים שיופיע שם הוא "ג'וקים" – כיוון שזה מזכיר את ה-Xindi וכי we´re "buggin" the network כמו שסקוט באקולה ביקש בצ'אט שהיה איתו לא מזמן.
      יש כבר הרבה גלויות מוכנות שאנשים עשו, ואפשר (ורצוי) להשתמש בהם או סתם לקבל מהם רעיונות. הם מפוזרים כולם בהרבה מקומות אבל בימים הקרובים יועלו לאתר אחד ואז אני אוכל להעביר לכם את הלינק.

5. כל רעיון אחר שיש לכם – תגידו! כמה הערות לפני הכתובות:

• בכל המכתבים / אי-מיילים / גלויות חייבים להקפיד על נימוס. המטרה היא לגרום ל-UPN להמשיך את הסדרה, לא להתעצבן על המעריצים. יש הרבה כעס בארה"ב על זה שהרשת מזלזלת בסדרה ולא משקיעה מספיק בפרסום שלה ובגלל זה, למרות שהעונה השלישית הייתה מצוינת ובהחלט עלתה ברמה לעומת שנים קודמות – הרייטינג לא השתפר. אין לנו כל כך מה להתייחס לזה כי אנחנו לא חשופים לזה. מה שחשוב הוא לציין כמה אתם אוהבים את הסדרה וכמה אתם תומכים בה וכמה אתם מאמינים בה ורוצים שהיא תמשיך וכו' וכו'.

• אם אפשר – עדיף לכתוב בכתב יד כדי שזה לא יראה כמו טופס קבוע שכולם צילמו ושלחו. אם זה קשה, אפשר להדפיס במחשב אבל חשוב לחתום למטה. אם למישהו יש בעיות אם אנגלית – צריך למצוא מתנדבים שיש להם אנגלית טובה שיהיו מוכנים לעזור לתרגם. אגב, אפשר שכל אחד ישלח את המכתב שלו גם בעברית – כדי להוסיף על הבינלאומיות (אנשים בחו"ל משתגעים כשהם רואים אותיות בעברית!)

• רצוי לא לחתום כ"חבר מועדון" זה או אחר אלא רק בשם עצמכם כדי שיראו שזה בא מהמעריצים עצמם.

• העונה השלישית לא שודרה פה ו-UPN יודעת את זה. למי שראה אותה – רצוי לא לציין את זה כדי שלא יתעצבנו, כי סביר שהם ידעו מיד איך השיגו את הפרקים. אין בעיה להתייחס לעונה השלישית בקטע ש"שמענו ש" או "קראנו ש" וכד'.

• מכתב אחד הוא לא מספיק! תשלחו, 10, 100, 1000!! כמה שרק אפשר – צריך ל ה צ י ף א ו ת ם !!!

• אגב, לגבי הגלויות, אם בוודאות יהיה מספיק ביקוש אני מוכן לבדוק את האפשרות שאני אטפל בכל נושא ההדפסה שלהן, ככל שעושים יותר זה עולה פחות.

ולהלן הכתובת:

Mr. Leslie Moonves
      President and CEO
      CBS Television
      CBS Television City
      7800 W Beverly Boulevard
      Los Angeles, CA 90036

Ms. Dawn Ostroff
      President
      United Paramount Network
      11800 Wilshire Boulevard
      Los Angeles, CA 90025

Rick Berman
      ENTERPRISE
      c/o Paramount Pictures
      5555 Melrose Ave.
      Los Angeles, CA 90038-3197

ENTERPRISE
      c/o Paramount Pictures
      5555 Melrose Ave.

כתובת מייל כלליות ב-UPN – תכתבו בפנים למי זה מיועד:

UPNpress@upn.com
      feedback@upn.com

כתובת מייל כללית ב-CBS:

audsvcs@cbs.com

ואנשים נוספים:

Mr. Kevin Levy, Sr VP
      Scheduling and Acquisitions
      United Paramount Network
      11800 Wilshire Blvd
      Los Angeles, CA 90025

Mr. Eric Kim
      Director of Programming
      United Paramount Network
      11800 Wilshire Boulevard
      Los Angeles, CA 90025

Mr. Garrett Hart
      President
      Paramount Television
      5555 Melrose Ave.

Brannon Braga
      ENTERPRISE
      c/o Paramount Pictures
      5555 Melrose Ave.

כאמור, אני חייב לכם:

• אי-מיילים – אני אנסה להשיג
      • לינק לגלויות הקיימות
      • כתובות של ערוץ 10 (או ערוצים נוספים אם יהיה צורך(
      • עדכונים נוספים – אגב, בימים הקרובים צריכה להתפרסם הודעה רשמית לגבי מבצע הגלויות, אני אעביר לכם אותה גם.

אני מאוד מקווה שתצטרפו למאבק – בעיניי, זה הדבר הכי חשוב שמעריצים יכולים לעשות. מעבר ליצירת פורום למפגש של אנשים עם נושאים משותפים, התפקיד מספר 1 שלנו הוא להביע תמיכה – והנה ההזדמנות שלהו לעשות את זה.

תודה,

אלון (אלפונז.)

• #172912 הגב
      רני
      משתתף

השם הטוב של הסדרות הקודמות, וכנראה שלא סתם זנחו אותה מעריציה.

אני לא רואה שום סיבה להציל משהו שלא שווה הצלה. הסדרה, מה לעשות, מחורבנת. עזוב אותה והירתם לפרוייקטים אחרים, כאלה שווה להילחם למענם.

• #172915 הגב
      יעל
      משתתף

הייתי שוקלת להצטרף.

אבל בשביל אנטרפרייז, זה לא שווה את המאמץ. זה לא שלא היו רגעים נחמדים בעונה הראשונה. אבל לא כאלה נחמדים ששווה ממש להתאמץ בשבילם. פשוט לא!

נו, אני מניחה שבפורומים של סטארבייס תהיה לך יותר הצלחה.

• #172921 הגב
      אלפונז
      משתתף

אין ספק שתחילת הסדרה היתה בעייתית. שתי העונות הראשונות בהחלט מאכזבות ויש מעט פרקים שמשתווים לסדרות הקודמות. אבל –
      הרבה פעמים לוקח לסדרה עונה או שתיים להכנס לעניינים, לבסס את עצמה, ושהאנשים המעורבים יבינו בעצם מה הם עושים ולאן הם הולכים עם זה. DS9 היא לדעתי הסדרה הטובה ביותר של מסע בין כוכבים וגם שם העונות הראשונות משעממות וסבלו מבעיות רייטינג. לדעתי בבילון 5, היא סדרת המד"ב הטובה ביותר בכל הזמנים מבחינה עלילתית ויצירת מופת גם מבחינות אחרות – ולעומת זאת עד היום עוד לא הצלחתי לראות יותר מכמה פרקים בעונה הראשונה מבלי להשתעמם עד מוות ולקפוץ ישר לשלישית.
      בעונה השלישית אנטרפרייז בהחלט התעלתה על עצמה ולמי שראה את הפרקים יהיה קשה מאוד להגיד עליה שהיא סדרה "מחורבנת" ובעיות הרייטינג לאו דווקא משקפות את האיכות שלה. זה לא נכון להגיד שהמעריצים התאכזבו – הם עדיין רואים. מי שהתאכזב זה מעגל הצופים הרחב יותר שמסע בין כוכבים תמיד נהנתה ממנו של אנשים שלאו דווקא היו מגדירים את עצמם כמעריצים של הסדרה או של הז'אנר בכלל אבל עדיין מאוד נהנו ממנה. הסיבות נובעות כנראה בעובדה ששתי העונות הראשונות לא היו טובות וצופים עזבו, ובשלישית לא הושקע מספיק יח"צ ופרסום כדי לגרום להם לחזור ולתת לה הזדמנות חוזרת.
      אנטרפרייז היא הסדרה הקשה ביותר לעשות מאז TNG ולפניה TOS. כל הסרטים והסדרות האחרות התבססו על משהו קיים ונוצרו ישר מתוכו כך שהיקום, הטכנולוגיה והאווירה הכללית היו מוכרים לכולם ולכן מאוד תרמו ליצירת קהל מעריצים כבר מההתחלה (אותו סיפור עם אנג'ל למשל). לעומת זאת אנטפרייז יוצרת משהו חדש לחלוטין – זה אותו יקום אבל לא בדיוק, זו אותה טכנולוגיה אבל לא בדיוק – הכל דומה, אבל אחרת, ויש אנשים שקשה להם עם זה.
      בכל מקרה, יהיה פשוט חבל לאבד אותה עכשיו כי העונות הבאות טומנות בחובן התפתחויות מאוד מעניינות לגבי מסע בין כוכבים שיכולות להיות מאוד מוצלחות.

לגבי פיירפלי, אני לא פונה אליכם כי בא לי שיצטרפו אלי אנשים – אלא כדי לנסות להעלות את המודעות בקרב אנשים שאולי אוהבים את הסדרה ולא ירצו לראות אותה מסתיימת. אם את אוהבת משהו את לא צריכה לחכות שמישהו אחר יפנה אליך – את יכולה לנסות לעשות משהו בעצמך… אגב, אם את מעוניינת – פני לאתר
      http://www.savefirefly.com
      גם קבוצת מעריצים שניסו להציל את הסדרה לפני שהיא הסתיימה. היום תוכלי למצוא שם מידע על סרט ההמשך שאמור לצאת בקרוב.

בקיצור, מי שבא לו לעזור – סבבה. מי שלא מעניין אותו, גם סבבה – העיקר שכולם ידעו שיש להם את האפשרות לתרום משהו אם הם רוצים.

בברכה,

אלפונז.

מציג 3 תגובות משורשרות
מענה ל־הצילו את אנטרפרייז!

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: