הפריפריה והאגודה where do we go from here?

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה הפריפריה והאגודה where do we go from here?

מציג 51 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163474 הגב
      ???
      משתתף

שלום לכולם,
      בעקבות כמה תגובות מעניינות תחת המאמר של פרוטוקול האסיפה (ראו עמוד ראשי), החלטתי לפתוח פתיל חדש שיוקדש לפעילויות של האגודה בפריפריה.
      זה המקום להעלות רעיונות, בקשות, הצעות, הגיגים ומחשבות על פעילות של האגודה (כולל נימוקים בעד ונגד להשקעה הזו) מחוץ לאזור ת"א רבתי.

אתם מוזמנים להשתתף.

בברכת פריפריה ממורכזת,

חגית, דרומית מושבעת.

• #188002 הגב
      Boojie
      משתתף

כלומר, שלא יהיו אי הבנות, אני מאד בעד פעילויות בפריפריה. הבעיה היא שלאגודה יש משאבים מוגבלים והיא צריכה למצוא את הדרך היעילה ביותר לנצל את המשאבים האלה כדי לקדם את המטרות שלה.

אני חושבת שהדרך היעילה ביותר לעשות דברים בפריפריה זה פעילויות שמתארגנות מקומית (תאים או איך שלא תעדיפי לקרוא לזה). לדעתי פעילויות שיאורגנו מרכזית על ידי האגודה לא יהיו יעילות בכוח אדם, בהשקעה ובמבחן התוצאה – האגודה פשוט לא יכולה לקחת אחריות מרכזית על הרבה כאלה, ולכן עדיפות התארגנויות מקומיות בתמיכת האגודה שיקחו אחריות מקסימלית על הארגון של אירועים כאלה (ע"ע, למשל, אסתריקון. אני בכלל לא אכנס לפעילויות המרשימות של הבאר).

לאגודה יש בעיית תקשורת עם פעילים מקומיים, והסיבה העיקרית לכך היא שזה דבר שגוזל די הרבה משאבים ודורש יוזמה ומעקב מתמידים, ולפעילים המרכזיים (ובפרט לוועד) תמיד יש דברים גדולים יותר (או אחרים) להתעסק בהם. אחד הדברים שהאגודה הייתה צריכה כדי לשפר את המצב הזה (וזה דבר מבורך שקרן ניסתה לעשות כשהייתה יו"רית, וגם נתנה את התפקיד הזה לי, אבל למרבה הצער הייתי עמוסה מדי בדברים אחרים מכדי להשקיע בו מספיק) זה פעיל שירכז את הנושא. אבל כדי שזה יהיה יעיל, זה צריך להיות אדם שממש יקח את זה כבייבי שלו, יראה את זה כעדיפות גבוהה במיוחד ויהיו לו זמן ומשאבים להשקיע בזה – וזו, בעצם, תמיד הבעיה שלנו. בסופו של דבר, פעילויות הן פונקציה של אנשים. אם יש את האדם עם הראש הגדול והיכולת שיקח משהו על עצמו ויהיה מסור לזה, המשהו הזה יזוז. אם לא, לא.

• #188003 הגב
      גל
      משתתף

ללא קשר לפעילות פריפריאלית קבועה, זה פעילות שטח ארעית לקהל הרחב בפריפריה.
      למה אני מתכוון? – לארגן כמה מהמרצים המשובחים ביותר שלנו, ליצור קשר עם מתנ"סים/ספריות/בתי ספר וכדומה בכל רחבי הארץ ולשלוח את המרצים שלנו לערב מד"ב לקהל הרחב באותו מקום. כך, גם נרוויח פעילות בפריפריה, גם נחשוף קהל חדש לתכנים שלנו ואולי נרוויח כמה חברי אגודה חדשים על הדרך (לשלוח יחד עם המרצה נציג אגודה שייתן הקדמה של 5 דקות על האגודה). הפרסום המקומי יהיה דרך המתנ"ס ללא השקעה מצדנו.

ככה, לא מדובר על פעילות שמצריכה השקעה מקומית קבועה וכוח אדם מקומי. את הכל אפשר לארגן בטלפון/מייל – בעזרת צוות המתנ"ס המקומי. וצריך רק אדם אחד שינהל את הכל- יצור קשר עם המתנ"ס מצד אחד ועם המרצה מצד שני.

• #188004 הגב
      Boojie
      משתתף

והבעיה היא שאף פעם אין "מישהו" שיתנדב לארגן את זה. זה לא מעט עבודה – לרכז מרצים מחד ולחזר אחר מרכזים קהילתיים וכד' מאידך זה אמנם לא עבודה מסובכת במיוחד (ורוב ההשקעה, יש לציין, היא חד פעמית ויוצרת קשרים לטווח ארוך), אבל זה כן עבודת נמלים גוזלת זמן.

• #188005 הגב
      גל
      משתתף

לגבי העבודה – היתרון של זה היא שאין מועד מסויים שצריך לעמוד בו – ההרצאות מפוזרות על פני כל השנה ולא לכבוד כנס/אירוע מסוים, ואין גם מחוייבות לפעילות בתדירות קבועה (למרות שיהיה נחמד אם זה יקרה) מכיוון שהרעיון הוא שזה בכל מקרה יהיה בכל פעם ביישוב אחר בארץ.

• #188007 הגב
      kenny
      משתתף

שצריך להבחין בין שני סוגי פעילות "בפריפריה".

פעילות שוטפת, משהו בסגנון של "הבאר", אכן חייבת להסתמך על אנשים מקומיים. אבל לא כל המקומות בארץ נתברכו בחגית, ואולי במצבים כאלה הפיתרון הוא אכן מספר אירועים קטנים. אלה לא צריכים להיות אירועים "של האגודה" אלא אירועים שהאגודה תהיה שותפה להם, מעין נספח אם תרצו. זו יכולה להיות הצעה לסינמטק לעזור להם ליצור קשר עם מרצים (שניים-שלושה בשנה) אם יוקרנו סרטים ז'אנריים שהם ירצו לתת להם ערך מוסף. זה יכול להיות קשר עם נוער שוחר מדע בערים שונות בפעילויות שקרובות לנושאים ז'אנריים. דברים בסגנון הזה.

הרעיון הוא לא שהאגודה תארגן את האירועים האלה, אלא ליידע גופים כאלה שהאגודה יכולה לשמש גוף שיקשר בינם ובין מרצים (למשל). פעילויות כאלה אפשר לפרסם בערוצים של האגודה (האתר, המכתב החודשי, פורומים) ולהביא אליהם אנשים שאחרת אולי לא היו מגיעים.

זו הדוגמה שאני חושב עליה:
      בשנה שעברה היה אירוע של נוער שוחר מדע בירושלים ביום השנה לפטירתו של אסימוב. החלק הראשון שלו הוקדש לתצוגה של רובוטים שבנו החבר'ה שהיו שם בחוג הרובוטיקה. החלק השני היה שלוש הרצאות על אסימוב (הרצאה שלי, מבוא עליו ועל היצירה שלו) ועל נושאים שעולים ביצירות שלו, אבל לא מתוך היצירות עצמן אלא מתוך מחקרים חדשים ברובוטיקה ובנושאים כמו ממשק אדם-מחשב. לאחר מכן הייתה הקרנה של "איש יובל המאתיים".
      היו שם לא מעט אנשים, מגילאי כיתה א' עד פנסיונרים. למיטב זיכרוני לא היה שם ולו חבר אגודה אחד חוץ ממני. הסיבה היחידה שאני שמעתי על האירוע הייתה שמנהלת נוער שוחר מדע מכירה אותי וביקשה ממני להרצות. אני יכול לומר בפה מלא שאם הייתי מקבל בקשה כזו מהאגודה ולא ישירות ממנה הייתי נענה בחפץ לב.

אני חושב שמשהו כזה יכול היה לעניין חובבים אחרים, חברי אגודה ושאים חברים, ופרסום שלו היה משהו שדורש מעט מאוד זמן ואנרגיה. פעילויות מהסוג הזה יכולות להיות בסיס ליצירת "תאים" ולפעילות קבועה יותר באזורי "פריפריה".

• #188008 הגב
      Boojie
      משתתף

ואני לא מדברת פה בהכרח עליך. צוואר הבקבוק הוא תמיד אותו צוואר בקבוק: דברים כאלה דורשים אדם שיארגן אותם. לאגודה יש מספר מארגנים מוגבל. רובם נוטים להיות עסוקים בארגון הפעילויות *האחרות* של האגודה (כנסים ואירועים שפונים לכלל הציבור, ולא רק לקהל מקומי). ובניגוד למה שאפשר לחשוב, פעילות "קטנה" כזאת, במקום שבו אין לנו קשרים מבוססים, זה לא עבודה קטנה. זה למצוא מקום שיסכים לארח את האירוע (הכי טוב, כמובן, לעשות את זה בשיתוף פעולה עם מתנ"ס או גוף, שכבר יש להם מקום, ציוד ודרכי פרסום, אבל את אלה צריך לאתר) ולטפל בכל הפרטים הארגוניים.
      זה אפשרי. זה ניתן לביצוע. זה שווה את ההשקעה. אבל כל זה בהנחה שיש לך אדם שיארגן את זה, ושהאדם הזה לא נגרע ממצבת הארגון של פעילויות אחרות, שאני מניחה שלא תרצה לבטל לצורך העניין.
      אז סבבה, רעיון מצוין, אני בעד. מי מארגן את זה? ענה על השאלה הזאת ופתרת את כל הבעיות.
      זו הסיבה שאני אומרת שוב ושוב שעדיף לעודד את הקמתו מחדש של התא הירושלמי. מארגנים לא צומחים מהוואקום.

• #188009 הגב
      Onyx
      משתתף

אני לא סבור שתפקיד האגודה היא *למצוא* מישהו כזה.

התפקיד שלנו הוא לנהל – כן, במסגרת הניהול עולים רעיונות אבל לא בהכל אפשר לטפל.

התפקיד שלנו במסגרת הניהול הוא לתעדף את הדברים הדורשים טיפול – ולטפל ביעילות ובמהירות האפשרית בדברים הנחוצים ביותר תחילה – ובהמשך בדברים בסדר העדיפות הנדחה.

בין אייקון 2009 וקול קורא ושקיפות וזמינות והחזרת המנהל התקין ואישור התקציב ואלף ואחד נושאים אחרים על הפרק, אני לא רואה אותנו עושים את זה,

גם אם מדובר במינימום מחוייבות או במשהו שהוא, לכאורה, "פשוט".

זה לא שאנחנו לא רוצים – זה שכרגע יש סדרי עדיפויות – וזה לא במסגרת הנושאים לטיפול בחודש-חודשיים הקרובים.

אני אגיב בהמשך בנושא מתנדב מרכז – בתגובה אחרת שלך, אתה מופנה לשם בנושא מתנדבים :)

תודה גל,

אמיר ארד,
      דובר.

• #188010 הגב
      Onyx
      משתתף

אני רוצה לציין שממה ששמעתי על הנושא, מחגית בעיקר, זה שדרושה יותר פעילות ממה שאתה חושב כרגע והרבה יותר זמן ובירוקרטיה במוסדות אלו, מעבר להרמת טלפון וסגירה של מועד ומקום.

בעיקר כי למוסדות הללו יש מערכת בירוקרטית מסודרת וארכאית שדבר לא יזוז בלעדיה.

כך שמדובר בדרישה לאדם אשר אינו נרתע מבירוקרטיה ומוכן להשקיע קצת יותר זמן בנושא.

ואחרי שבן אדם כלשהו מתנדב לתפקיד והוא מגלה את העומד בפניו הוא קצת נסוג מכל העניין. יובהר כי אין לי ביקורת בנושא על אדם כלשהו, התחום הזה של קביעת מועדים ותיאום וסגירת קצוות בירוקרטיים הוא תחום בעייתי מאוד ואין בליבי על אף אדם שנכנס לנושא בתום לב וגילה שהמערכת חזקה ממנו :)

לכן גל, בינתיים אין לנו אדם המטפל בנושא הזה וזה גם לא כ"כ פשוט כפי שציינת.

אמיר ארד,
      דובר.

• #188012 הגב
      Boojie
      משתתף

זה שגם אם כל פעילות כזאת היא פעילות "קטנה", פריפריה זה לא מקום אחד, זה הרבה מקומות, ובכל אחד ואחד מהם צריך לעשות את זה מחדש. זה לא רק עניין של "אז מה זה בשבילכם לארגן דבר קטן כזה בירושלים" – יש עוד לא מעט מקומות ב"פריפריה" הזה.
      בעבר, בסופו של דבר, פעילויות מקומיות התרחשו אם היה במקום אדם שבער בעצמותיו לארגן אותן. בגלל זה התא הרחובותי קם ולאחר מכן גם שגשג (נעמי, ליאת ואור, בטח שכחתי עוד אנשים). בגלל זה הבאר שגשגה כל כך יפה (קודם כל חגית וחוץ ממנה עוד כמה וכמה אנשים), ובהתחלה בהתחלה (של הדור הנוכחי) היה אותו דבר בתא החיפאי. וכן הלאה.
      זה תמיד תלוי באדם מקומי שירצה לקחת אחריות, ולא משנה אם במסגרת תא, במסגרת האגודה או מה שזה לא יהיה. כל עוד אין אדם כזה במקום מסוים, אני לא אופטימית במיוחד לגבי הסיכוי שבאותו מקום תהיה פעילות משמעותית.

• #188013 הגב
      יולי
      משתתף

או שתיצור מצב שיהיה טעם להודיע לאגודה על פעילויות כאלו?
      היום האגודה "עוסקת" בעיקר בפעילויות שהיא מאגנת אבל מסביב יש עוד פעיליות מד"ב שיחולות לעניין את חברי האגודה
      וכלל שיש מודעות ליותר פעילויות וליותר אפשרויות מפגש יש גם יותר סיכוי שמשהו יצמח מכל זה.

יש את הסדנה שאני מריצה בקריות (שאני מוכנה להמר שכמעט איש באגודה לא יודע שהיא קיימת למרות שהיא נחשבת פעילות אגודה). היה נסיון לארגון דומה בכפר סבא, שלא עלה בגלל חוסר הגעה. היה את אירוע הנאנו שהאגודה ניפפה לחלוטן. (150 איש בערך, אם אני לא טועה שני שליש מהם כתבו מד"ב-פנטזיה)
      כל כמה זמן צצים קבוצות ופעילות קטנות. או פעילויות אקדמיות וגדולות.

אם אף אחד לא מארגן פעילויות בצורה יזומה אז אולי אפשר לפחות ליצור במה יעילה לפרסום אותם פעילויות?
      דרך האגודה?
      תא דואר שניתן לשלוח אליו הודעות ושמישהו ירכז הודעה שהבועית על "מה חדש"?
      (ובבקשה אל תזכירו את הלוח שנה עם הפעילויות בתוכו. רוב האנשים ממילא לא יודעים שהוא קיים)

• #188014 הגב
      Boojie
      משתתף

נכון, לא תמיד – בכל מקרה כזה צריך שיהיה חבר ועד אחד לפחות שפנוי באותו רגע לטפל בזה, ולא תמיד זה קורה – אבל למשל היה אירוע בלייד ראנר, כמדומתני, שהיה אירוע עצמאי לגמרי, וברגע שהוועד קיבל עליו הודעה, הוא ישר פעל ליצור קשר עם המארגנים ולהסדיר הנחות לחברי אגודה.
      גם לגבי נאנו, אגב, בשנה שעברה האגודה פרסמה את הנושא באתר האגודה וכו'. לגבי האירוע של השנה, אין לי מושג.
      והרבה פעמים מפרסמים עדכונים על סדנאות וכד' במכתב החודשי – לפחות בתקופה שהייתי בוועד אני יודעת שזה נחשב בערך באותה קטגוריה כמו פעילות תאים. רק צריך לפנות לוועד ולבקש לפרסם, ורצוי מספיק זמן לפני סוף החודש כדי שיספיקו להכניס את זה להודעה. לפעמים אפשר להכניס גם ידיעה חדשותית לאתר האגודה עצמו, במיוחד כשמצטברים כמה דברים כאלה ביחד ומחליטים לרכז אותם בהודעה על פעילויות (אגב, לא אמרו בזמנו שהמכתב החודשי יתחיל להתפרסם גם באתר האגודה, לצורך קישור ורפרנס? זה לא קרה, נכון?)
      הבעיות הן שקודם כל, לא תמיד מקבלים מידע בזמן. שנית, גם כשמקבלים את המידע, לא תמיד יש חבר ועד שמספיק פנוי כדי לומר, "היי, בואו נפנה אליהם ונתעלק על האירוע שלהם". ושלישית, מה לעשות, לא תמיד זה הולך.

• #188017 הגב
      יולי
      משתתף

ולא בתור : "אה, נו מילא, נפרסם".
      זה מאוד נחמד בתיאוריה "לפנות לוועד" אבל לא כולם יודעים מי הועד, לא כל כך קל לגלות זאת ולא לכולם אכפת. צריך דוא"ל, צריך גישה של "תפנו אלינו" ולא של "אם תתאמצו ותרוצו אחרינו אולי נעשה משהו".
      אני ואור מרכזים את עניין הסדנאות, אין אף אחד שמוכן לרכז את עניין החדשות?
      סה"כ להוסיף בעמוד האגודה עידכון פעם בשבוע עם דוא"ל פתוח להודעות.
      יש בקרוב אריוע הארי פוטר גדול וארוע אנימה גדול. מישהו שמע על זה? אם כן, לא מהאגודה.
      חנוכדברא 2008
      http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=161&MessageId=124772759
      קא-בום5!
      http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=161&MessageId=124749082
      נכון, שני הפעילויות האלו הן לא בפריפריה אבל אילו גם לא הפעילויות היחידות שקיימות.

ולגבי נאנו, מבחינת האגודה הוא לא התקיים השנה.

• #188018 הגב
      Boojie
      משתתף

אבל בחיאת, יולי, זו לא בעיה למצוא את הכתובת לפניות באתר האגודה, באמת. כאילו, בראש כל דף באתר יש קישור "כתבו אלינו", שמוביל לדף הבא:
      http://www.sf-f.org.il/story_190
      ובו כל המידע לגבי איך יוצרים קשר עם האגודה, כולל כתובת המייל של המזכירות.

אני יכולה לומר לך מניסיון גם בעצמי וגם של אחרים, שלנסות לרכז את המידע הזה זו עבודה איומה ונוראה, שכרוכה במרדפים אחרי הרבה גופים שונים שלא ממש טורחים לשלוח את המידע בעצמם, ולא תמיד יש מי שיש לו זמן לעשות אותה – למשל, גל היא אחראי על המזכירות ועל המכתב החודשי ועשה עבודה טובה, אבל שינויים אישיים הובילו לזה שיש לו פחות זמן אז דברים נופלים בין הכיסאות, ועד שמוצאים מישהו שיחליף אותו זה ממשיך ככה.

אי אפשר לצאת מנקודת הנחה שכל דבר שהיה נחמד שייעשה, הוועד יכול לעשות הוקוס פוקוס וישר זה ייעשה. זה שהיה יכול להיות ממש נחמד אם היה מישהו שהיה מסתובב ודואג ללקט את כל המידע מכל מקום ואז לפרסם את זה בדיוק במקומות הנכונים, עוד לא אומר שתמיד יש מישהו כזה.

אז כמו בכל סוג אחר של פרסום, מי שיש לו משהו שחשוב לו לפרסם, טורח ומנסח את המידע בצורה מוכנה לפרסום ("הודעה לעיתונות"), שולח את זה למזכירות האגודה, ואם הוא ממש חכם, גם מציין איפה הוא רוצה שיפרסמו את זה (דף המידע החודשי, אתר האגודה, המימד, אתרי כנסים). ואני לא חושבת שקורים מצבים שבהם האגודה מקבלת עדכונים מהסוג הזה ולא מפרסמת אותם.

• #188020 הגב
      יולי
      משתתף

חח. אוקי, תצחקי, זו הפעם הראשונה שאני רואה את העמוד הזה :-) מטופש אך אכן ככה.
      אולי כדאי להוסיף את הפרטים שבו למכתב החודשי?

אני מסכימה עם כל מה שאת אומרת, אבל מה שאני מנסה להגיד שהוועד לא אמור להיות כוח העבודה של האגודה.
      הם אמורים לארגן דברים(נראה לי) לא להיות אילו שעושים את כל העבודה.
      אולי כדי במפגש האגודה הבא לשאול אם מישהו מוכן להרים את הכפפה?
      ולא רק לזה, יש עוד המון דברים קטנים, למשל כמו תחילת תאים באזורים שונים בארץ. לפעמים כשבאים לאנשים ואומרים "תעשו", הם ממש עושים. במיוחד אם מדובר על תפקידים יחסית קטנים.
      מה עם להרכיב רשימה של תפקידי משנה קטנים ונחמדים.
      – אחראי החדשות
      – מתנדב לארח תא (אגב, מכיוון שבמפגשים כאלו גם לא חסר נציגים מכל מקום בארץ עוד עלול לצמוח תא אם הם יופגשו ביחד)
      וכו'
      ולעלות את הרשימה מול מפגש חברי האגודה הבא?
      (זו כבר שאלה לועד. זה יכול לעבוד, לא?)

• #188021 הגב
      Boojie
      משתתף

לא סתם בפורום הפעילים המנוח היה פתיל דרושים שזו בדיוק הייתה מטרתו. וכן, אם האגודה תצליח לגייס אדם שיעסוק באיסוף פריטי חדשות רלוונטיים ואדם שיהיה אחראי על התארגנויות מקומיות, זה יהיה מעולה.

ושוב אזכיר את רשימת הדיוור של פורום הפעילים המנוח, שמנויים עליה לא מעט מפעילי האגודה, ושמשלוח מייל אליהם ובו פירוט תפקידים שדורשים איוש *עשוי* להניב משהו. ככל הידוע לי – לא קיבלתי הודעה על הסרתי מהרשימה, כך שאני מניחה שאני עדיין מנויה עליה – לא נעשה שימוש ברשימה הזאת כבר הרבה מאד זמן, למרות שבתקופה הזאת היו לא מעט קיטורים על מחסור בכוח אדם וקשיי גיוס בתחומים שונים ומשונים.

אגב, בנימה אישית, כמי שהשקיעה די הרבה שעות עבודה בבניית הרשימה הזאת בהתאם להחלטת ועד, יש לומר, זה די מעצבן לראות את זה מתבזבז. אבל לא נורא, לפחות למדתי מזה לקח טוב לגבי השקעה עתידית של זמן ומאמץ בפרויקטים של האגודה.

• #188022 הגב
      Onyx
      משתתף

הפעילים רצים קדימה, והוועד נשאר לעסוק בטיפול בפועל של כל דבר – כך שלוקח יותר זמן.

לבוג'י – אל תזרקי אותה עדיין.
      ליולי – הוועד כבר דן בנושא בפגישת הוועד של ה – 8 לדצמבר (פרוטוקול יופץ בהקדם) וידון בנושא פעילויות תאים בישיבת הוועד הקרובה של ה – 31 לדצמבר (סדר יום מקדים גם יופץ, עד לסוף השבוע).

זה מתסכל מעט לראות את הרעיונות ואת הדיונים שלנו עולים לאוויר בדיוק כשאנחנו מטפלים בהם או כשאנחנו דנים עליהם, כי זה נראה כאילו אנחנו תגובתיים לדברים שמועלים פה במקום לחשוב על זה בעצמנו, אבל אני מניח שאין מה לעשות הרבה בעניין הזה.

אני מניח שזה תוצר נלווה לעובדה (הטובה והמבורכת) שהפורום מתעורר לחיים :)

אמיר ארד
      דובר.

• #188023 הגב
      Boojie
      משתתף

לת

• #188024 הגב
      Onyx
      משתתף

ללא תאנים.

• #188025 הגב
      Boojie
      משתתף

אם אני זוכרת נכון (כבר עבר כמה זמן), הרשאת הניהול לכל רשימות הדיוור של האגודה נמצאות ברשות היוזר של האגודה. אם לא, ברשות רמי. ואם לא, ברשות אדם שאליו הוא העביר את ההרשאות. אני העברתי את כל ההרשאות שלי ברשימות הדיוור כשפרשתי, תודה לאל.

• #188026 הגב
      Onyx
      משתתף

והיא לא הולכת לאבדון.

אני לא יודע כמה נחמה מעניקה לך הידיעה הזו – אבל עבודתך לא הייתה לשווא.

• #188027 הגב
      Boojie
      משתתף

כשאני אראה אני אאמין.
      וזה, אגב, נוגע גם לדברים האחרים שבזבזתי עליהם את זמני בוועד.

• #188028 הגב
      Onyx
      משתתף

חוץ מלהציע סימפטיה.

ואלכוהול, אם אני לא יכול – לפחות שמישהו אחר יהנה ממנו.

** אני מקווה שברור שכרגע אני לא מגיב בשם דובר הוועד אלא סתם כחבר **

• #188029 הגב
      Boojie
      משתתף

אבל אני תמיד בעד אלכוהול איכותי כשהוא בא על חשבון מישהו אחר. P-:

• #188030 הגב
      Onyx
      משתתף

וממתין.

לא נשאר הרבה – אבל יש לו כתובת :)

• #188031 הגב
      Boojie
      משתתף

לת

• #188032 הגב
      ???
      משתתף

התכוונתי להגיב מוקדם יותר השבוע, אבל הייתי עסוקה בלהכין פעילות פריפריאלית (העברתי הרצאה בבאר)…

אני לא מבינה את ההגדרה "אגודה" – האם הכוונה היא לועד? ל 25 חברים שהיו באסיפה האחרונה? למי שכותב בפורום הזה?
      אם הכוונה היא לועד אז לדעתי כמו כל פרוייקט אחר הועד לא צריך לארגן אלא להיות הגורם היוזם או התומך.
      יוזם – זה שמוצא מי שירים את הפרויקט, בדומה לקול הקורא שיצא עכשיו לאייקון.
      תומך – עוזר למי שכבר בא עם הרעיון, עוזר מבחינה תקציבית (כמו בבאר לדוגמה).

לועד כן יש תפקיד חשוב וזה הקשר עם גופים חיצוניים, מכיוון שהפניות האלה מגיעות לתיבת הדואר של האגודה. הבעיה היא, כמו שאמיר עצמו מודה בה, זה שהם כ"כ עסוקים בכיבוי שריפות ובטיפול בענינים שוטפים שאין זמן להרים את הראש ולהסתכל טיפה קדימה, קצת מעבר למה שצריך טיפול מיידי. אייקון מהבחינה הזו הוא כמו חור שחור שמי שמתקרב אליו נמשך בכח ונאלץ להשקיע המון שעות, פגישות (ואסיפות) יעודיות ואז אין זמן לטפל בדברים אחרים. ואז דברים כמו שיתופי פעולה עם ספריות או בקשות עזרה של חוגים שונים נותרים ללא מענה – פשוט אין זמן.
      אני לא מאשימה אף אחד. אני פשוט מציגה את הדברים כמו שאני רואה אותם.

אז מה עושים בכל זאת?
      ראשית, לפני כמה שנים הצענו תפקיד שיהיה אחראי פעילות אזורית. קרן מילאה את התפקיד הזה בשנה הראשונה שלה בועד ומאז אני לא חושבת שהייתה התקדמות בנושא.
      אם הועד הנוכחי רואה בפעילות בפריפריה משהו חשוב – כדאי שיאייש את התפקיד הזה שוב. זה בהחלט יהיה צעד ראשון בכיוון הנכון.
      אבל זה לא מספיק, וכאן 393 החברים האחרים באגודה משתלבים.
      אנחנו צריכים קצת חשיבה יצירתית, חוגים/תאים/סניפים – לא מתאימים לכל מקום (ראו הדוגמה הירושלמית) ודורשים הרבה מאד עבודה. סדנאות כתיבה, פעילויות עם מרכזי תרבות וספריות וכמובן עידוד ופרסום פעילות שכבר קיימת הם רעיונות נהדרים שדורשים הרבה פחות עבודה.
      ערבי עיון (דוגמת בדיון), אירועי השקה, סרט+הרצאה הם גם רעיונות טובים וישימים. חלקם אפילו מתרחשים ואנחנו רק צריכים "להתלבש" עליהם.
      איזה עוד דברים הייתם רוצים לראות "בשכונה" שלכם? האם יש מקומות שירצו לשתף איתנו פעולה? האם יש מקומות שעורכים אירועים הקשורים לתחום המד"ב שאחנו יכולים להשתלב בהם?
      גל – יש אפשרות לשלוח את השאלות האלה במכתב החודשי הבא ולבקש מהחברים לעדכן את הועד או ישירות בפתיל פעילויות על אירועי מד"ב שקורים באזור המגורים שלהם?
      אולי כדאי להוסיף לוח שנה קטן בדף הראשי של האתר ובו יפורסמו פעילויות רלבנטיות? כמו קא-בום שיולי הזכירה או הסדנאות שלה (שגם אני לא ידעתי על קיומן) וכו'.
      עוד רעיונות?

• #188033 הגב
      Boojie
      משתתף

והוא השאלה "איפה נמצא הראש הגדול".

לפעילויות – ולא משנה אם מטעם האגודה או לא – יש שתי אפשרויות בסיסיות. האחת, אדם עם ראש גדול (או יותר מאחד) שנושא מסוים מלהיב אותו, ומחליט לקחת את זה על עצמו ולקדם את זה. זה יכול להיות כנס, זה יכול להיות פרויקט, זה יכול להיות תחום פעילות (כמו, למשל, נושא ריכוז הפעילות האזורית).

השנייה, גוף כלשהו (למשל, האגודה – ובמקרה זה הכוונה לגוף שהחלטותיו מתקבלות על ידי הוועד ומתבצעות על ידי אנשים שהוא מגייס) מחליט שהוא מעוניין בפעילות, מגייס אנשים שיבצעו אותה, ולוקח אחריות על ההכוונה ועל המעקב. כשמישהו פורש מהתפקיד בגלל חוסר זמן או סיבות אחרות, הוא דואג להחליף אותו באדם אחר שאמור להיות שווה ערך מבחינת יכולות. הראש הגדול, במקרה זה, נמצא "למעלה".

הסוג הראשון עובד הרבה יותר טוב. תסתכלי על כל הפרויקטים מהסוג הזה שהיו אי פעם. בלי פאניקה תחת רמי שלהבת ואתר האגודה תחת ניר יניב. כל הפרויקטים שהזכרת שקרן הנהיגה. הבאר תחת הנהגתך, התא הרחובותי תחת נעמי/ליאת. וכן הלאה. המכנה המשותף לכל הדברים המשגשגים האלה הוא שההכוונה לא הייתה צריכה להיות מלמעלה. היה אדם שהנושא היה חשוב לו אישית, והוא לקח עליו אחריות מלאה. אדם כזה קשה מאד להחליף, והוא לא יסולא בפז.

לדעתי, את רוצה שנושא הפעילות המקומית יתקדם באמת, ולא כמו כל הניסיונות של האגודה שהיו – והיו – לקדם אותו, שפעלו רק בפרצים קצרים ולא מספקים? קודם כל חפשי את האדם. אל תשלחי את הוועד לחפש כוח אדם – גם חיפוש כוח אדם הוא עבודה (ואגב, העומס על הוועד לא באמת קשור לאייקון. ועד האגודה *תמיד* עמוס. זה קשור לעובדה שהוא אמור לטפל בכל ענייני המדיניות של האגודה ולקבל את כל ההחלטות), וגם בזה הוועד לא בהכרח ימצא את האדם המושלם, אלא רק את האדם שיבצע את מה שהוועד יאמר לו, כי צריך לסתום את החור.

אם תמצאי אדם שירצה לקחת את זה על עצמו, ויראה בזה שליחות קודש שנורא נורא חשוב לו להצליח בה – כמו שלך חשוב להצליח עם הבאר – הרעיונות כבר יזרמו, ולא רק זה – גם יבוצעו, בצורה סדירה וקבועה. אחרת מה שתקבלי שוב יהיה פרק קצר וספורדי של עשייה שאחר כך ישקע שוב כי כולם יהיו עסוקים בדברים אחרים.

• #188034 הגב
      Boojie
      משתתף

כשכתבתי "אדם עם ראש גדול (או יותר מאחד)", התכוונתי "או יותר *מאדם* אחד", לא "או יותר *מראש* אחד". P-:

• #188035 הגב
      גל
      משתתף

אני אנסח משהו ונראה איך זה יתקדם.

• #188036 הגב
      ???
      משתתף

באיוש התפקיד – התכוונתי שאחד מחברי הועד ימלא אותו ולא שהועד יצטרך לחפש בנרות (רגילים לא של חנוכה) מישהו שהנושא מספיק חשוב לו.
      ואני בעד אנשים עם ראשים מרובים. זה יכול להיות סטארטאפ אדיר!

• #188037 הגב
      Boojie
      משתתף

הייתי עסוקה יותר מדי עם דברים שהלהיבו אותי יותר. כי מה לעשות, חלום ליל קיץ עניין אותי יותר מאשר ארגון פעילויות אזוריות (והיו גם ענייני אתר האגודה). התוצאה הייתה שלא היה לי זמן לזה. ואני די בטוחה שדבר דומה קרה כל פעם שהטילו את זה על חבר ועד (או לא חבר ועד) אחר שהנושא לא היה בדמו: הוא רצה לעשות את זה, כן, כמובן, אבל תמיד נתן קדימות לפרויקטי המחמד שלו, ולתפקידים גוזלי זמן אחרים, מהסוג שיש בוועד בטונות.
      עד שלא תמצאי מישהו שזה יהיה פרויקט המחמד הפרטי שלו, אני לא חושבת שזה ימריא באמת.
      ולמה באמת שלא תקחי את זה על עצמך? הרי פעילות מקומית חשובה לך, יש לך הרבה ניסיון מכיוון הבאר שאת יכולה לתרום לאחרים, יש לך קשרים, יש לך מרץ… את נשמעת לי אדם מתאים מאד לתפקיד כזה.

• #188038 הגב
      יעל
      משתתף

פשוט לא בסדר.

• #188039 הגב
      Boojie
      משתתף

לת

• #188040 הגב
      gwiener
      משתתף

בוא תו עברי אל תהיה ביישן

• #188041 הגב
      Boojie
      משתתף

יום אחד עוד יתכנסו חבורה של חברים-כביכול ויעשו לו שמיכה. :-)

• #188042 הגב
      נעמי וינר
      משתתף

תנלת

• #188050 הגב
      ???
      משתתף

אז כולנו מסכימים שיש צורך לשפר את הקשר של האגודה עם גופים/ארגונים שמרימים אירועים רלבנטיים.
      גל ינסה להכין בקשה למידע עבור המכתב החודשי. נעמי תנסה להקים וויקי שקשור למתנדבים (הבנתי נכון?).
      מה עושים הלאה? למי מעבירים את המידע ? נגיד ששבוע הבא יש הרצאה באוניברסיטה – איך אני מודיעה על כך לכל חברי האגודה? האם יש אפשרות לעדכון מהיר של אתר האגודה – מעין פתיל קבוע של פעילויות שכל אחד יכול להוסיף לו תגובה?

ומה לגבי פעילויות של האגודה עצמה בפריפריה? אילו אירועים האגודה עצמה יכולה לעשות ללא קשר לפעילות קבועה כמו של תאים/חוגים?
      מה לגבי הקמת סניפים (הרעיון אגב בכלל לא מקורי שלי, אלא הועלה בפני ע"י מישהו מבאר שבע) ? סניף הכוונה היא שאין פעילות קבועה (לפחות לא חייבת להיות), אלא היא תלויה בכמה כח וזמן יש לאותם אנשים הגרים באזור הסניף.
      היתרון של חלוקה לסניפים היא חלוקת הנטל – אם ארגון כלשהו פונה לאגודה ואומר שהוא רוצה לעשות אירוע בגולן, אז מפנים אותו לראש סניף גליל-גולן. הסניפים אחראים גם על עדכון האגודה בפעילויות שנעשות באזורים שלהם.
      מה דעתכם?

• #188051 הגב
      Boojie
      משתתף

יש כבר כלי נפלא לעדכון פעילויות, פרי עמלה של יעל פורמן הבלתי נלאית. הוא נקרא "מכונת הזמן", ואנשי הקהילה לא משתמשים בו מספיק, וחבל.

הבעיה עם מכונת הזמן, כמו שאני רואה אותה כרגע, היא שצריך להיכנס אליה במיוחד כדי להתעדכן, ואנשים פשוט לא עושים את זה מספיק, אז גם לא טורחים לעדכן אותה מספיק באירועים. מה שאני מציעה זה לבדוק עם יעל האם יש אפשרות שמכונת הזמן תוציא פלט רסס או משהו כזה, נגיד, שבוע לפני אירוע, ובכל פעם שנוסף אירוע חדש. ככה המעוניינים יוכלו לקבל עדכונים ברסס, מה שגם יעודד נורמה של עדכון האתר. ואם זה אפשרי, יכול להיות שאפשר ליצור קוביית עדכונים באתר האגודה שתציג את הפיד הזה לבאי האתר (זה דבר שראוי לברר עם גיא וינר ומן הסתם גם עם ניר). אבל כל זה מותנה בשאלה אם אכן אפשר להוציא פיד ממכונת הזמן, ולהתאים אותו לצרכים.

אפשרות שנייה, אם זה לא עובד, אפשר לחשוב על הקמת מיני-סייט (בפורמט בלוגי, ואפשר לתת בו הרשאת כתיבה לנציגים מכמה גופים שונים, כדי שמנהל האתר לא יצטרך לעדכן הכל בעצמו) לעדכוני אירועים, ואז מי שרוצה יוכל להיות מנוי על התוכן של האתר הזה ברסס או במייל, ולא להחמיץ שום עדכון.

ואפשרות שלישית, אם רוצים ללכת על עדכונים במייל, אפשר להקים רשימת דיוור עם מודרציה על ההודעות (הווה אומר, כל אחד רשאי לשלוח לרשימה הודעה, אבל המודרטור צריך לאשר כל הודעה לפני שהיא עוברת הלאה). מה שאפשר להשיג בזה זה רשימה ש*כל אחד מחבריה* יכול לעדכן (הווה אומר, כל מי שיש לו הודעה מטעם ארגון כלשהו יכול לעדכן אותה במידע), אבל המודרטור דואג לכך שרק עדכונים רלוונטיים יישלחו אל חבריה, ולא שום דבר אחר (כלומר, לא תגובות מיותרות או שיחות אישיות, לא ספאם, לא ידיעות מפוברקות מטעם חוכמולוגים למיניהם וכולי).

בגדול, הרעיון של עדכונים צריך להיות לאפשר לאנשים שהעדכון יגיע אליהם, ולא שהם יצטרכו לבוא אל העדכון. הווה אומר, לא אתר שצריך להיכנס אליו כדי לבדוק אם יש חדש, אלא שהחדשות (או הודעה על כך שיש משהו חדש) יישלחו אל תיבת המייל או אל קורא הרסס שלהם.

ככלל הייתי ממליצה להימנע מהצפת אתר האגודה בעשרות ידיעות על אירועים. אני לא חושבת שהוא ערוך כרגע לספוג כמות גדולה של ידיעות קטנות בלי להטביע כל דבר אחר. ואגב, כל האפשרויות שציינתי לא מחייבות את שיתוף הפעולה של ועד האגודה, שמן הסתם טובע כרגע במשימות קודמות, וכל אדם עם קצת יוזמה יכול לדאוג להן.

• #188052 הגב
      Boojie
      משתתף

וראיתי שהקישור למכונת הזמן, שאני בטוחה שהיה שם, נעלם ממנו (או לפחות, אני לא הצלחתי למצוא אותו). אז קודם כל, חבל. ושנית, הנה הקישור:
      http://sffevents.mad-logic.com/calendar.php

• #188053 הגב
      גל
      משתתף

אלא דרך עמוד "קישורים" או בעמוד "ארכיון" בצד שמאל

• #188057 הגב
      ???
      משתתף

"בגדול, הרעיון של עדכונים צריך להיות לאפשר לאנשים שהעדכון יגיע אליהם, ולא שהם יצטרכו לבוא אל העדכון." בוג'י – אני מסכימה עם כל מלה!
      בגלל זה נראה לי שכדאי שיהיה בעמוד הראשי של אתר האגודה איזה סעיף פעילויות.
      המנגנון הזה של מכונת הזמן פשוט לא נח (לי לפחות). הבעיה שלי איתו (מעבר לכך שצריך להיכנס אליו במיוחד) זה שבתור מי שמפרסמת לוקח הרבה זמן (יחסית) למלא את הפרטים. בכל הפעמים שמילאתי את הטופס גם הייתי צריכה לשלוח בקשה ליעל שתאשר את ההודעה כי משום מה היא לא הצליחה לסדר לי אישור לפרסם דברים על בסיס קבוע. וברוב המקרים כל העבודה הייתה לשווא כי האירוע פשוט לא פורסם שם.

לגבי פניה לועד – ברור שאני לא מצפה שהם יטפלו בזה. בגלל זה אני מקיימת כאן את הדיון ולא במייל מול הועד :)
      בגלל זה גם שלחתי לינק לפתיל הזה לאור שעורך את האתר על מנת לשמוע את תובנותיו בנושא (בתקווה שהוא יעלה אותן כאן).

אגב, הנושא כבר עלה לפני כמה שנים והצענו לכל הארגונים האחרים שישלחו לנו מידע על אירועים ואנחנו נפרסם אבל ההיענות הייתה חלשה (בלשון המעטה), חלקם לא רצו וחלקם העמידו כ"כ הרבה קשיים בדרך שהרעיון התבטל עוד לפני שהרצנו פיילוט.

עוד אפשרות לעדכון אירועים זה פתיל נעוץ בראש הפורום הזה. כך, שאם אני רוצה לפרסם כל שבוע מה יש בבאר אני לא צריכה לפתוח הודעה חדשה.

• #188058 הגב
      Boojie
      משתתף

הוא מיני-סייט – ואולי עדיף באתר שלא קשור לאגודה, כדי שחברי ארגונים אחרים לא ירגישו בעייתיות לפרסם בו – שישמש לפרסום עדכונים כאלה ואנשים יוכלו להיות מנויים עליו ברסס או מייל. מקימים בלוג פשוט (לדעתי, וורדפרס יעבוד פה יופי), מציעים הרשאות לאנשים שמפרסמים עדכונים מטעם ארגונים שונים, ומתחילים לעודד אנשים לעשות מנוי. ואז אפשר משם גם לאסוף בקלות מידע רלוונטי ולעדכן אותו גם באתר האגודה, אם נורא רוצים.

צריך לקחת בחשבון, אבל, שמבחינת מבנה אתר האגודה תוספת של קטגוריה נוספת לא באמת תפתור כלום – כי כל המאמרים, בכל הקטגוריות, מתפרסמים כולם באותם מקומות. הייתי אומרת ששווה לבחון את האפשרות להוסיף תיבת עדכונים איפה שהוא באתר (או שורת מידע רצה/מתחלפת, כמו שנדמה לי שגיא הציע בזמנו, כשרק קיבל עליו את ניהול האתר).

אגב, מאד מצער אותי שמכונת הזמן לא הגיעה לשימוש משמעותי, כי זה רעיון מבריק. אם ליעל מתחשק ויש זמן לשפץ אותה כך שתהיה שמישה יותר, יכול להיות שהיא עדיין תהיה הפיתרון הטוב ביותר.

• #188059 הגב
      ???
      משתתף

ISF ריכז הודעות על אירועים שונים לפי קטגוריות והכל.
      אני לא רואה טעם לפתוח עוד אתר, בעיקר אם המטרה היחידה שלו היא להציג אילו אירועים מתקיימים ותו לא.
      אני לא אתנגד אם מישהו אחר יעשה את זה, אבל עבורי, בתור קוראת ולאו דווקא בתור מפרסמת, נח שיש אתר אחד, שאני בלאו הכי נכנסת אליו בשביל לקבל עדכונים על מה קורה, לקרוא ביקורות, להינות מהטחות בוץ הדדיות וכו' ששם גם יופיע אילו אירועים יש השבוע/החודש.
      אני מניחה שמה שאני מחפשת זה פורמט דומה למה שיש באתר הזה:
      http://www.bgu.co.il
      שכל אירועי השבוע מרוכזים בצד ימין ואם רוצים מידע נוסף לוחצים על הלינק ומגיעים לפורום.

• #188061 הגב
      Boojie
      משתתף

ראשית, והחשוב מכל – ב-ISF לא הייתה אפשרות לעשות מנוי עדכונים, בזמן שכל בלוג וורדפרס פשוט ביותר מאפשר לך לעשות מנוי במייל או ברסס. הסיבה העיקרית שאני לא המשכתי לקרוא ב-ISF זה שבדיוק כמו שאמרתי בהודעה הקודמת שלי – הוא דורש ממך להיכנס אליו כדי להתעדכן, במקום להגיע לתיבה שלך כדי לעדכן אותך. מה שאני מציעה לך זה מצב שבו את עושה מנוי על אתר, ובכל יום שבו יש בו עדכונים לגבי כנסים/אירועים רלוונטיים חדשים, את מקבלת מייל לתיבה שלך (או ידיעות לקורא הרסס שלך) עם תקצירים וקישורים לכל העדכונים שהתפרסמו באותו יום.

שנית, ISF הוא מגזין, מה שאומר שכל עדכון אירועים שם טובע בערמות של חומר אחר. אני מדברת איתך על אתר שיכיל *רק* עדכונים רלוונטיים – אירועים, כנסים, גיוסי כ"א וכד'.

שלישית, בגלל היות ISF מגזין, הוא דורש הרבה כוח אדם, ואילו אני מדברת איתך על מצב שבו את נותנת הרשאת פרסום לנציג מכל ארגון, כך שברגע שהאתר הופך פופולרי, העבודה הנדרשת ממי שמתחזק אותו מינימלית – האחריות על הפרסום היא על נציגי הארגונים.

ורביעית, מה לעשות, הפלטפורמה של ISF מחורבנת (גם אלי בעצמו אמר את זה, רק שלמרבה הצער הוא מעולם לא ממש הגיע לעשות את השדרוג שהוא חלם עליו כל הזמן).

• #188062 הגב
      Boojie
      משתתף

אני מנסה להציע פיתרונות שהם כמה שיותר פשוטים לביצוע מבחינה טכנית, כדי שלא ייווצר מצב שהפיתרון שלנו דורש שעות של תכנות ועיצוב. היתרון הגדול באתר עדכונים בסיסי שמבוסס על בלוג וורדפרס: לוקח בערך חצי שעה להרים אותו, כולל הכל.

• #188063 הגב
      גרומיט
      משתתף

אני לא ממש מבין את רעיון הסניפים, ובמה הוא שונה מ"תאים"?
      כלומר, כיום אין לאגודה שום סניף, אפילו לא במרכז, אלא רק פעילים שמרכזים פעילויות. למה את מתכוונת כשאת אומרת "סניף", ואיך שיטת העבודה הזאת אמורה לשנות את המצב הקיים

• #188064 הגב
      ???
      משתתף

שוב, הרעיון המקורי לא שלי ואני מקווה שאני לא חוטאת לבעליו כשאני מציגה פה את דעתי על נושא הסניפים:
      תאים (או חוגים כפי שאני מעדיפה לקרוא להם) מכוונים לפעילות ספציפית בד"כ שבועית, בין אם זו הרצאה, משחק, סרט או שילוב של כל השלושה.
      חוגים אינם יכולים לדאוג לאירועים שמתקימים מחוץ למסגרת שלהם. קודם כל כי זו הרבה עבודה לדאוג לחוג עצמו ושנית – כי זה לא התפקיד שלהם.
      הרעיון של סניפים היא לרכז פעילים שגרים בסמיכות גיאוגרפית על מנת שיפעלו לקידום מטרות האגודה.
      הפעילות הזו לאו דווקא מבוססת על מפגש שבועי, אלא תלוי מה יש באותו אזור.
      לדוגמה, סניף באר שבע יכול ליצור קשר עם הספריה העירונית ולהציע להם הרצאות (משהו שהבאר לא תעשה כי זה לא התפקיד שלה) או לפנות למתנס"ים שונים ולבדוק אילו הרצאות מתוכננות שם ואיך אפשר להשתלב (אם בכלל) בפעילות השוטפת שלהם.
      הכל תלוי בחברי הסניף, הזמן שיש להם להשקיע ומה שמעניין אותם.
      אם בי-ם יש חבר סניף שמתעניין בקולנוע ובעיקר באנימה (הינט, הינט) הוא יוכל לפנות לסינמטק בעיר ולהציע להם שיתוף פעולה. זה לא דורש התחייבות שבועית כמו שדורש חוג.
      אפשר גם לקחת את זה לכיוונים אחרים לגמרי שלי לבד קצת קשה לחשוב עליהם כי אני מאד מקובעת על מפגשים וכי אני לא יודעת מה יש באזורים אחרים שיכול להיות רלבנטי לאגודה. אבל זה הרעיון בגדול

• #188065 הגב
      Boojie
      משתתף

לת לת לת, לת לת לת לת, לת.

• #188066 הגב
      ???
      משתתף

בוא תו עברי אל תהיה ביישן

• #188067 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #188077 הגב
      יעל
      משתתף

היא שהזנחתי אותה. היא עבדה זמן לא קצר כמו שצריך, ואפילו התחלתי לעבוד על RSS בשבילה, אבל יש לי בעיה רצינית – כשיש לי מוזה העולם מת, וזה מה שקרה…

אני בהחלט צריכה להתאפס על עצמי ולחדש את העבודה על הפרוייקט.

מציג 51 תגובות משורשרות
מענה ל־הפריפריה והאגודה where do we go from here?

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: