ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הערה על המימד החדש.
- This topic has 5 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, חודש 1 by Kipod.
-
מאתתגובות
-
-
תומג'ימשתתף
שמתי לב, שאת דפיו הצבעוניים של המימד האחרון, מעטרים לעיתים תמונות או ציורים, מפורסמים או לא. ברפרוף קל זיהיתי שני ציורים של אשר, ונדמה לי שאחד של מגריט? לא משנה.
מה שרציתי להגיד, שלדעתי זה לא בסדר שלא כתוב מתחת לכל תמונה מה שמה ומה שם יוצרה. ואם זה כתוב איפשהו בפינה נידחת, אז לטעמי זה לא ברור מספיק (לא מצאתי, כמובן). הייתי מרחיקה ואומרת שזה אפילו לא לעניין. נחמד מאד שהמימד מעוטר כל כך, אבל צריך לתת את הקרדיט הראוי, זה בכל אופן לא קליפארט של אופיס.
חג שמח,
תומג'י -
תומג'ימשתתף
לא הייתה בוטה מדי. אם כן, אני מתנצלת.
הייתי מחמיאה לגיליון, אבל האמת היא שעוד לא הספקתי לקרוא כמעט כלום חוץ מהטור של ניר…חג שמח,
תומג'י -
דותן דימטמשתתף
גם בעבר עיטרו את גליונות המימד תמונות של מיטב היוצרים (חביבים במיוחד על העורכת הגרפית הקודמת היו ציירים אנגלים פרה-רפאליטים, והולנדים כבוש וברויגל), ובעבר הרחוק אף השתמשנו – שומו שמים! – בתמונות מד"ב אמיתיות.
השימוש באשר ובמגריט ממשיך מסורת מכובדת שקבע המגזין "פנטסיה 2000" של שימוש ביצירות סוראליסטיות ידועות כאיורים.
בגליון האחרון היה שלב שבו הציעה העורכת הגרפית הנוכחית להוסיף כיתוב לאיור של אשר בו השתמשנו. מטעמי אחידות (כלומר, מכיוון שניראה לי ניראה לי שאם נותנים קרדיט לאיור אחד, ראוי לתת קרדיט לכולם, דבר שהיה מסרבל את עבודתנו), החלטתי להוריד את הכיתוב לאיור.
ויש במימד איורים שהעדר קרדיט מהם מפריע לי הרבה יותר מאצל אשר, ואני חושב שאולי הגיע הזמן לקבוע איזו מדיניות בנוגע לאיורי המימד. יהיה גם נחמד אם מישהו יתנדב לעזור למערכת במציאת איורים מתאימים למימד – יש לנו עמודי צבע עכשיו, וקצת חבל להקדיש אותם לקליפ-ארט, או אפילו לאשר, כשאפשר להקדיש אותם לאמנות מקורית (לא שאשר לא מקורי, אבל אני מקווה שהבנתם מה הכוונה).– דותן
-
אהרוןמשתתף
אני בעד רישום קרדיט על *כל* יצירה הרואה אור על דפי המימד.
זה מגיע ליוצרים (או לזכרם), וגם אני, כקורא, בדרך כלל סקרן לדעת מי היוצר/ת. -
תומג'ימשתתף
שאתה בוודאי מכיר, ונדמה לי אפילו שאחד מהם כבר במימד.
-
Kipodמשתתף
לצרף בעמוד האחרון מסגרת קטנה ובה שמות התמונות, שמות הציירים, ומספרי עמודים.
-
-
מאתתגובות