הנדסת אנוש

מציג 15 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162545 הגב
      uv
      משתתף

"תעצור אותו" זעק המתנדב בהצביעו על המסך, "תראה מה הוא עושה לה!"
      השוטר משך בכתפיו. "כן, אני רואה. אישה בכחול וגבר בצהוב מתווכחים. היא עצובה והוא מפחד ממה שהיא דורשת ממנו לעשות. עד כאן אין עברה: אין חוק שאסור לגרום צער או פחד. אסור לנו להתערב אלא אם יש יסוד סביר להניח שנעברת עברה. "
      "אבל" התעקש המתנדב, "אבל תראה אותה – אף פעם לא ראיתי צבע כזה כהה! כחול כזה – זה חורג מהתחום של צער – הוא מאמלל אותה, הפחדן הזה! אני בטוח שהשופט היה מרשיע אותו באלימות מילולית או התעללות רק על סמך התצוגה."
      "אולי" אמר השוטר, "עד המכשיר היה בבית משפט רק פעם אחת ויש לנו תקדים רק לשימוש עבורו אנו כאן. אם אתה רוצה, אתה יכול להפנות אותה שתגיש תלונה בתחנה, ואולי ההקלטה תוכל לשמש חיזוק. רק אל תשכח מדוע אנו כאן."
      "כן אני יודע" נשף המתנדב "לחפש צבע ארגמן כהה ולא לתת לאף אחד לעבור בלי שראינו שהוא לא ארגמני. אבל אני כאן כבר 6 שעות ואין אפילו פרובוקטור ורוד אחד…"
      "אם יהיה לנו מזל לא יעבור כאן אף אחד ולא נאלץ להחליט", אמר השוטר, "זכור המכשיר מציג בצבע ארגמן את האנשים שהחליטו להרוג את עצמם לשם נקמה."
      "השהידים!" פלט המתנדב בסלידה.
      "ולכן המצלמה מותקנת על קנה המקלע," אמר השוטר, "ולכן אנו יושבים כאן, מעל מחסום היציאה מג'נין…"

• #180902 הגב
      שלמקו
      משתתף

רעיון נחמד (אם כי לא מאד חדש), שמתבזבז על סיפור חסר ביותר, ובסופו של דבר מתנקז לאקטואליה פוליטית, שבד"כ היא סימן רע ביותר, ואפילו המסר השקוף (גם לאחר שהאנושות תתפתח כך שיהיה אפשר לראות רגשות על העור [מה זה? טכנולוגיה לזיהוי הילה?], עדיין תהיה המלחמה הזאת, חיילים ומתאבדים)

• #180905 הגב
      uv
      משתתף

מי אמר "כשהאנושות תתפתח"?
      זה היה היום בבוקר :–)

לא נכנסתי לפרוט הטכנולוגיה (כדאי לפי דעתך להרחיב כאן?) אך הרעיון הבסיסי מבוסס על הממל"ז (מד מהירות ליזר של המשטרה) וצילום קירילי. לא לגמרי בלתי אפשרי …

נסיתי לראות איך טכנולוגיה כזו תשפיע על על חיי היום יום ומי יהיו הלקוחות הראשונים שלה.

• #180907 הגב
      טרי רוז
      משתתף

אבל יש לך כאן כמה בעיות
      דבר ראשון החלק של בית המשפט מאוד מעורפל – אני לא אומר שתתחיל להסביר בדיוק מה קרה ותאכיל אותנו בכפית (כי אז זה יהיה מאוד גרוע) – אבל בחירת המילים שלך לוקה משהו ולא ברורה, אתה אפילו (לדעתי) לא צריך לספר מה קרה במקרה, דבר ראשון תחליף את המשפט "היה… …פעם אחת" ב"היתה… …פעם אחת" ונסה לקרוא את זה ולגלות האם המשפט מספיק ברור.

חוץ מזה כל עניין האישה שמרגישה צער והבחור – שומר ומגורשת? אולי הסבר קטן יעיף כל צל של ספק שבמחסום היציאה בג'נין מתנהלת דרמה בוכיה.

ואם שלמקו הבין שמדובר בעתיד הרחוק – אז יש מקום להוסיף שמדובר בימינו אלה ע"י הוספת תאור קטנטן של המצאת המכשיר, או לחילופין ציון התאריך.

לילה טוב

• #180929 הגב
      uv
      משתתף

רק 2 תגובות? האם זה כל כך גרוע (או כל כך טוב)?
      חברה, זה הסיפור הראשון שלי – בלי עזרתכם האדיבה איך אוכל להשתפר?!
      כל ביקורת, קטילה או הערה יתקבלו בברכה.

• #180930 הגב
      יעל
      משתתף

תראה, הרעיון חמוד אבל הביצוע קצת מאולץ. אתה צריך לתת תמונת עולם יותר רחבה כדי שאני אאמין שהחיילים עד כדי כך אטומים שלא יעזרו לבחורה במצוקה רק כי יש להם פקודות אחרות.

(לא חשבתי שבשביל זה שווה לכתוב תגובה, אבל אם אתה מבקש, אז הנה).

• #180931 הגב
      ???
      משתתף
    • #180932 הגב
      ???
      משתתף

זה לא שהסיפור כזה גרוע.
      שנס מותניים וכתוב לנו עוד אחד :-)

• #180933 הגב
      אבישי 1
      משתתף

הייתי יכול לחפש ולמצוא מה בעייתי במה שכתבת, אבל הבעיה העיקרית – שלי לפחות – היא עם מה שלא כתבת. סיפור הרי אין כאן – עלילה אין בכלל, רק תיאור ארוע יחיד; מה שיש – הדמויות, הארוע, הדיאלוג – הוא מעט יותר מהמינימום ההכרחי כדי להעביר את מה שכן נתת: רעיון.
      זה בסדר גמור. לרעיון הזה יש פוטנציאל, ואפשר להוציא ממנו סיפור לא רע בכלל. אבל לא ככה.

בשביל סיפור צריך יותר מזה. קח את הרעיון שלך – החידוש, מה שבעצם עושה את הסיפור מד"ב – ותחשוב מה ההשלכות שלו. מה התרחישים שהוא יכול ליצור, ומתוך אלה – מה יהיה מעניין לספר. בשלב הזה יהיה לך רעיון ושלד של עלילה. אחר כך אתה חופשי למלא את העלילה באיזו צורה שאתה בוחר, עם הדמויות שאתה בוחר, סגנון הכתיבה, הדיאלוגים, החברה, הזמן והמקום שאתה בוחר (לאו דווקא בסדר הזה). אבל העלילה שלך צריכה להיות שלמה, לא רק תומכת לרעיון; כנ"ל לגבי כל שאר האלמנטים בסיפור.

כרגע, האלמנטים שלך שקופים מאוד – הם מתאמצים מאוד לתמוך ברעיון, אבל לא עושים הרבה מעבר לזה (למשל ההוא וההיא בהתחלה, שלאחר שסיימו להראות לנו מה המכשיר עושה נשכחים באבדון; או דוגמת ה"אתה זוכר מה היה פעם, כש" זה צורם ומפריע, ובעיקר חסר.

כיוון שציינת שזה הסיפור הראשון שלך, הנה משהו שיכול (אולי) לעזור (ככה אני בונה סיפור, פחות או יותר, אבל זה לא אומר שזה בהכרח חל עליך): נסה להגיע למצב בו אתה יכול לענות על כל אחת מהשאלות האלה במשפט מלא, שיהיה מעניין כשלעצמו:

*רעיון:* "מה שונה בסיפור שלי מהמצב הקיים? מה עושה אותו מד"ב? מה מעניין בו?"
      (דוגמת תשובה טובה: "הרעיון בסיפור שלי הוא מכשיר המתרגם רגשות או מצבים של הנפש לצבעים.")

*עלילה:* "מה קורה בסיפור שלי? מה כאן הסיפור?"
      (דוגמת תשובה רעה: "שני חיילים משתמשים במכשיר כדי לזהות את אויבהם הנצחיים, ובסוף מתברר שמדובר בדור הבא של הסכסוך הישראלי-פלשתיני." כמו שאתה רואה, זה לא מספיק, ולא רק בגלל התמצות.)

*רקע:* "איפה, מתי, איך ובאיזו חברה מתרחש הסיפור שלי? האם היא שונה מזו שלנו? איך? (למה?) מה ההשפעות של ה"רעיון" על החברה? איך שניהם משתלבים בעלילה, אם בכלל?"

אלה, לדעתי לפחות, שלושת האלמנטים המרכזיים בסיפור מד"ב. לאחר שגיבשת רעיון כללי לגבי שלושתם, אפשר להתחיל לכתוב, ולמלא את שאר האלמנטים של הסיפור. כמובן שחצי ממה שחשבת עליו ישתנה במהלך הכתיבה, אבל זה יהיה שינוי שלאחר מחשבה, מה שרק יעשה את הסיפור שלך למושקע יותר. כרגע הסיפור שלך עונה על אחד וחצי מתוך שלושה. לא רע בתור התחלה. :)

דיסקליימר: שום דבר ממה שכתבתי לא אבסולוטי, לא מחייב אף אחד ולא חורג אפילו טיפה מתחום העצה. כל אחד כותב את הסיפורים שלו אחרת, אבל בסופו של הדבר הדרישה של הקוראים היא זהה: סיפור מלא. כל זמן שאתה מספק את זה, אני אהיה בשקט.

אבישי
      בהצלחה.

• #180934 הגב
      NY
      משתתף

יש היסטוריה ארוכה מאד של התעלמות מבחורות במצוקה. למעשה, פעמים רבות הם הם ^הגורמים^ לאותה מצוקה…

באשר לביקורתי שלי על הסיפור – חוששני כי כל מה שהיה להגיד עליו כבר נאמר. לדעתי על המחבר לנהוג על פי עצתו של אבישי, למטה.

• #180938 הגב
      בן רוט
      משתתף

הסיפור מתחיל טוב אבל מפריעה לי המד"ביזציה של הסכסוך הישראלי-פלשתינאי, (או, הפוליטיזציה המקומית של המד"ב).
      במהלך הסיפור כל הזמן עלתה בדעתי המחשבה שלא יתכן שאדם המבקש להערים על החוק (או על הצבא או על כל רשות אחרת) לא יכול למצוא דרך לעשות זאת. במילים אחרות, בטח יש אפשרות, במציאות המד"בית של הסיפור, לזייף צבעים.

• #180939 הגב
      יעל
      משתתף

אף פעם לא חשבתי על זה ככה, אבל מסתבר שאני עושה בדיוק את זה בלי לחשוב על זה בכלל.

כל הכבוד על הניסוח. ותודה גם ממני.

• #180949 הגב
      אבישי 1
      משתתף

שגם אני לא חשבתי על זה אף פעם ככה. הצורך לכתוב גרם לי להבהיר את התהליך לעצמי.
      תודה, UV. :)

• #180951 הגב
      uv
      משתתף

בעצם (ולגמרי לא חשבתי על זה עד לפני שניה) יש דרך פשוטה מאוד להערים על המכשיר – כל סם המשפיע על התודעה יטשטש את התוצאה ( "היין ישמח לבב אנוש" – לא ישומי לשהידים
      , אבל חשיש יכול לעבוד – עיין ערך אססיסין
      מצד שני מדוע מישהו ב"הי" ילך להתאבד

• #180952 הגב
      אבישי 1
      משתתף

מזכיר קצת את ההסטוריה של ה-Ur-Quon… אח, נוסטלגיה.

• #180956 הגב
      יעל
      משתתף

UV, שים לב, כרגע העלת רעיון שיכול להיות בשר מצויין לסיפור שלך. עכשיו אתה יכול לפתח אותו למשהו יותר ארוך ורציני. בהצלחה!

מציג 15 תגובות משורשרות
מענה ל־הנדסת אנוש

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: