המשך לנושא פרס ע"ש גפן

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה המשך לנושא פרס ע"ש גפן

מציג 35 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161507 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

וסליחה על פתיחת פתיל חדש, אבל ההוא כבר מפלצתי.

למעשה, רק רציתי להדגיש שתי נקודות שועדת הפרס צריכה להקדיש להן מחשבה, לדעתי.
      1) האם זה הוגן להעמיד קצרצרים מול סיפורים ארוכים יחסית. האם כדאי או לא לחלק זאת לשתי קטגוריות? (למרות שאני צופה, ומקווה, שבעתיד יהיו יותר מהארוכים ופחות מהקצרצרים [אמר השופט בתחרות])

2) האם באמת יש כוונה לפרסם ברשת את הסיפורים המועמדים לשלב א', כפי שנעשה שנה שעברה? אם לא (וכפי שניר העלה באחת מתגובותיו למטה – זה אכן בעיתי), יש לפחות *לא* לפרסם באופן שווה. כלומר אם לא מפרסמים מועמדים מאספמיה, אז גם לא להעלות לרשת מועמדים מהמימד ,או לתת קישורים *ישירים* לסיפורים על הרשת – אלא רק למגזין שם פורסמו. או משהו כזה.

3) מה יחס הוועדה לפואמות?

4) לא הבנתי למה צריך תת-ועדה כדי לבחור סיפורים. הרי ועדת פרס גפן כבר אמורה לקרוא את כל הסיפורים בכל מקרה, לא?

• #170985 הגב
      Boojie
      משתתף

כולנו יודעים שפתחת פתיל חדש כי גם אתה רוצה עוגיות לימון.
      הדעות הפרטיות שלי בנושא:
      1. לדעתי אין כל כך הרבה קצרצרים מועמדים, וכרגע המצב לא נורא כל כך. לא נראה לי כמו רעיון טוב להזדרז כבר ולפרוש את הפרס על עוד קטגוריות. לא שאני נגד זה, אבל אולי כדאי לחכות עוד קצת, שיהיו יותר סיפורים מכל קטגוריה (ובכלל זה הקטגוריות הארוכות יותר), ושהפרס יתבסס יותר.
      2. לא. אני יכולה לתת לך תשובה נחרצת בעניין הזה כי אני יודעת מה העמדה של חלומות באספמיה בנושא, וזה מספיק. הסיפורים של חלומות באספמיה לא יפורסמו ברשת לצורך ההצבעה. לגבי האחרים, זה נתון לשיקול הוועדה.
      3. לעניות דעתי, אם רוצים לכלול פואמות בגפן, צריך לתת להן קטגוריה נפרדת – ושוב, כדאי לחכות עם זה קצת. פואמה היא צורה ספרותית שונה מאשר סיפור, היא משתמשת בכלים שונים ונשפטת בקריטריונים שונים, ולא נראה לי נכון לכלול אותן ביחד.
      4. אני לא יודעת נחרצות, אבל כמדומתני שחברי ועדת גפן לא נבחרו כדי לשפוט בעצמם בין הסיפורים, כי אם כדי לנהל את תהליכי השיפוט. הקריטריונים לבחירת שופטים ולבחירת ועדה מארגנת אינם זהים.
      ועכשיו אני אתן לאנשים מוסמכים יותר להגיב. :-)

• #170987 הגב
      גרומיט
      משתתף

2. אני יודע שסיפורים שמועמדים ברשימה הסופית להוגו ולנבולה, כתבי העת שבהם הם פורסמו נוהגים להעלותם לרשת – לרוב באופן זמני עד חלוקת הפרס. אין סיבה שאספמיה והמימד ינהגו אחרת. בנבולה זה נכון לרוב גם לחלק גדול מהרשימה המקדימה, בה יש כמה עשרות סיפורים.
      3. יש פואמות פרט למה שניר כתב?
      4. מי אמר שועדת גפן קוראת את הסיפורים? היא עוסקת בצד הפרוצדורלי – ובעיקר הכנת רשימות המועמדים וקביעת מדיניות.

• #170988 הגב
      NY
      משתתף

1. אולי בעתיד, לכשיהיה מספר גדול של ארוכים.
      2. פרסום כמות גדולה של מועמדים בוא אכן בעייתי. לעומת זאת (ואולי אנשי אספמיה ישתפו פעולה), פרסום המועמדים הסופיים בלבד, אולי אף לתקופה מוגבלת, נראה לי הגיוני. במילים אחרות – ברור שאנשי אספמיה לא יסכימו לפרסום כל הסיפורים שהופיעו שם, או אפילו 30-40 מהם. אבל אם יהיו 5-6 מועמדים סופיים מתוך אספמיה, למה לא לפרסמם? (רון, ורד, מה אומרים?)
      3. פואמות: קטגוריה נפרדת. אני ממליץ להתחיל אותה כבר השנה ולתת, בניגוד לקטגוריות האחרות, פרס בכסף מזומן. זאת, כמובן, ללא כל מניעים אישיים שהם. הממ הממם.
      4. הוסבר יפה מאד ע"י קודמי.

• #170990 הגב
      רני
      משתתף

לקחו לי את כל המילים מהפה.

בסך הכל אני די חותם על מה שקודמיי בפתיל כבר אמרו.

הנקודה היחידה היא פרסום המועמדים ברשת.

אנשי אספמיה רשאים, כמובן, להחליט מה שירצו אבל אני מאד אשמח (ואף אבקש מהם) להרשות את פרסום המועמדים ברשת לזמן מוקצב, עד תום ההצבעה, כאשר סיפורים שיפלו במהלך שלב א' ירדו מהרשת מיד עם הוודע התוצאות העגומות לגביהם, והסרת מועמדי שלב ב' מיד עם הודע התוצאות.

כיון שתאריך החיתוך הוא סוף יוני, מיד עם תום שבוע הספר, נראה לי שהמגזין גןם לא יפגע מסחרית כיון שהפרס מחולק בספטמבר ותחילת הצבעת שלב א נפתחת באמצע אוגוסט.

אבל כמובן שזה לשיקולם של אנשי אספמיה. בכל מקרה ינתנו קישורים לסיפורים שניתן לקשר אליהם, ומראי מקום לסיפורים שלא (אספמיה, גיליון X עמוד Y).

• #170991 הגב
      Boojie
      משתתף

נדמה לי שלקראת גפן הקודם אפילו העליתי בשמחה את הרעיון שבכנס יוצגו הסיפורים המועמדים בשלב הסופי לקריאה במקום.
      כמובן, יש לזכור שברשימת המועמדים הסופית אמורים להיות בסך הכל חמישה מועמדים, שזה כבר באמת לא נורא.
      אבל על הרשימה המלאה – אין על מה לדבר בכלל.

• #170992 הגב
      Boojie
      משתתף

כדי שנהיה מוכנים להגיע למצב שבו גרסאות אלקטרוניות של הסיפורים יסתובבו להן להנאתן ברשת. אנחנו הרי מכירים היטב את השוק הישראלי: מספיק שיש עותק *אחד* אצל מישהו ששמר אצלו את הסיפורים, וכבר לכל הציבור יש עותקים. ולפני שמישהו אומר "מה פתאום" – כבר שמעתי על מספיק אנשים ששמרו לעצמם את הסיפורים שהיו באתר שלי, לפני שאלה הורדו משם לרגל קיבוצם בספר. אין לי ספק שזה יקרה גם במקרה כזה. אני גם לגמרי לא בטוחה שזה הולך מבחינת ההסכם שיש לנו עם הכותבים שלנו. אבל זה כבר סיפור אחר.
      לדעתי, יש מה לדבר רק על המועמדים הסופיים – אולי – לא על שלב הסינון.
      אבל ההחלטה הסופית שמורה למו"לנו הנועז. הוא זה שמסכן את כספו בעניין הזה, והוא זה שצריך להחליט.

• #170993 הגב
      Kipod
      משתתף

האינטרס הוא של כתב העת, כמובן, שרוצה לודא שהסיפור יקרא, ואנשים יצביעו לו. אם כתב העת בוחר לא לשתף פעולה? נו, שיקולו שלו. אני בהחלט מבין את בעלי האינטרסים באספמיא שלא ששים לפרסם אונליין כמה עשרות סיפורים.

• #170994 הגב
      רני
      משתתף

מדובר רק על הסיפורים שיעברו את סינון הועדה לשלב א, וגם שם לא כל הסיפורים יהיו מאספמיה. ובכל מקרה מדובר לתקופת זמן קצובה שתסתיים עם ההצבעה.

אבל-
      ההחלטה הסופית היא של אספמיה ואם הם יבחרו שלא לעשות כן (ממש כשם שיש מגזינים בחו"ל שבוחרים לא לפרסם סיפורים שהיו מועמדים להוגו – גם אם זה לתקופת זמן מוגבלת) הרי שזו זכותם המלאה.

במקרה כזה, במקום לפרסם את הסיפור עצמו נפרסם מראה מקום: גיליון X עמוד Y.

• #170995 הגב

המממ….

באופן קטגורי אני נגד העלאת סיפורים לרשת, אלא אם תמצא דרך בה לא יהיה ניתן להוריד אותם ולא ייינתן למאן דהוא לשמור אותם על מחשבו.

באשר לחמישה-שישה או כמה שזה לא יהיה שיעלו לשלב הסופי: בתאוריה, אין לי בעיה להעלות אותם. באופן מעשי, אני תוהה בקול אם זה נחוץ. כלומר, הם מיועדים רק לחברי אגודה, שרוצים להצביע, שיש להם סבלנות לקרוא סיפורים על המסך, ושאין להם מנוי על אספמיה. כמה כאלו יש?

אם אחד מסיפורי אספמיה יזכה בפרס גפן, אני מניח שנעלה אותו לאתר.

אגב, עם קצת קשר לנושא, היתה לי התלבטות עם עצמי, אם להעלות לאתר מאמרים, או דיוקנאות של סופרים, נגיד חצי שנה או שנה לאחר שהתפרסמו, וכרגע הדעה שלי נוטה נגד.

חלומות באספמיה הוקם מתוך מטרה מסוימת. למען הסר ספק, אבהיר כי המטרה היא קידום ספרות המד"ב העברית בישראל. דא עקא, כדי להשיג את המטרה הזו, כתב העת חייב להיות רווחי בטווח הארוך. כרגע הוא עדיין לא. אני מתקשה לראות כיצד סיפור שיתפרסם ברשת יעזור לביסוסו הכלכלי של חלומות באספמיה, ובימים אלו, נראה לי כי משימת קידומה של ספרות המד"ב בישראל תצליח טוב יותר, אם חלומות באספמיה יתבסס מבחינה כלכלית מאשר אם פרס גפן יזכה לסיפורים שיתפרסמו ברשת.

אין באמור לעיל כדי לפגוע חלילה בפרס גפן, ואני אתרום את חלקי בצורת עמוד פירסום לפרס בבוא העת. אבל, וזה אבל גדול, אם פרס גפן נועד גם לעודד יצירה בעברית, וזה בדיוק מה שחלומות עושה, ומי שמצביע לפרס לא רוכש את חלומות – אז למה בדיוק אותו מישהו מצביע וכיצד הוא מקדם את הספרות העברית המד"בית?

ועל תתנו לי את אסימוב'ס כדוגמה. הם רווחיים. כשאנחנו נהיה רווחיים נדבר שוב.

• #170996 הגב
      יעל
      משתתף

אבל רק בתנאי שיהיה פרס מיוחד לסיפורים שאורכם עולה על…מממ… חמש עשרה אלף מלים? נשמע סביר, לא? למה שסיפורים כאלה יתחרו עם קצרצר?

• #170997 הגב
      יעל
      משתתף

למרות שזה מסובך לשים סיפור בפלאש כמו שצריך מבחינת העברית, זה ימנע מאנשים לשמור את הסיפורים – אלא אם כן יש להם אמצעים ממש מסובכים. הם יוכלו כמובן "לצלם" את המסך, אבל אם מדובר בסיפור ארוך, גם זו עבודה מפרכת והתוצאה עגומה.

• #170998 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #170999 הגב
      Boojie
      משתתף

אבל רק בתנאי שתהיה גם קטגוריה מיוחדת של פרס לאנשים ששם משפחתם מתחיל בט'.

• #171000 הגב
      יעל
      משתתף

כל מה שאת צריכה לדרוש, זה פרס לסיפורים שנכתבו על ידי שני מחברים במשותף!

• #171001 הגב
      השמ
      משתתף

אינו שם של פרח

• #171002 הגב
      יעל
      משתתף

שהמשתמש יוריד. אחרי שהוא יסיים לקרוא את הסיפור, התוכנית תפרמט לו את ההארד דיסק, וככה נהיה בטוחים שהוא לא שומר עותק. (עכשיו חסר לי האייקון של הפרצוף עם הלשון בחוץ).

• #171003 הגב
      תומג'י
      משתתף

וזה בהנחה שלא תשבי לכתוב את הכל הפוך ידנית. גם אם תשמשי בתוכנה שתהפוך את כל האותיות בעברית משמאל לימין, צריך לעשות הגהה להכל כי יש טעויות, ולהעתיק, ולהדביק, ולהכין קובץ פלאש, ולייצא, וזה נשמע כמו בלאגן אחד גדול.

• #171004 הגב
      NY
      משתתף

ההצעה שלי: קבצי JPG פשוטים. מצד אחד, הדבר יקשה על העתקה ברמת מעבד התמלילים, ומצד שני – הוא פשוט למדי. אמת – מישהו נחוש מספיק יוכל להמיר זאת לטקסט, אך מישהו כזה יכול גם להשאיל עותק של אספמיה ו/או ספר ולסרוק אותו.

• #171005 הגב
      גרומיט
      משתתף

ואתמוך בכך בתנאי שועדת הפרס תוסיף פרס כספי נכבד לעורכים שמשתתפים בהכנת שלושה כתבי עת ומגזינים לפחות.

• #171006 הגב
      רני
      משתתף

* מאד * עגול!

• #171007 הגב
      יעל
      משתתף

הנה דרך למלא את קופתה הריקה של האגודה: להכריז על פרס כספי נכבד ביותר אך – שלילי!

במקרה זה אני כמובן מוותרת על דרישתי לפרס נפרד עבור נובלטות.

• #171010 הגב

יש לנו את כל הדפים בפוטושופ (או משהו דומה) לפני שהם עוברים להקרנת לוחות.

מעניין…

• #171011 הגב
      NY
      משתתף

בוא נקים אגודת עורכים-של-שלושה-מגזינים. אתה היו"ר, אני הגזבר.

• #171012 הגב
      רני
      משתתף
    • #171016 הגב
      NY
      משתתף
    • #171017 הגב
      רני
      משתתף

אנשים ינסו לפצח אותו לדעתך?

• #171020 הגב
      גרומיט
      משתתף

קובץ פי-די-אף נעול אמנם אי אפשר לפתוח ולהעביר לוורד, אבל קל מאוד לשלוח בדואר בתפוצת נאט"ו. תאמין לי – אני עושה את זה עם חלק מהתרגומים של בלי פאניקה.

• #171025 הגב
      גרומיט
      משתתף
    • #171026 הגב
      NY
      משתתף
    • #171027 הגב
      השמ
      משתתף

בואו ניקח פרס אחד (הוא יכול להיות מאוד עגול, או לחילופין שלילי, ממש לא קריטי) ואז נעביר אותו בתנועה סיבובית בין בוג'י, גרוניט, NY ו… מי שעוד ירשם.
      ת'אמת ניתן בהחלט כהצעתה של יעל להפוך אותו לפרס שלילי ואז הם יעביו אותו אחד לשני בעצמם (זה יחסוך לרני את העבודה).
      הא… צריך רק קטגוריה מתאימה לכולם…
      נו טוב, פרס בקטגוריה של "הנרשמים לקבלת פרס ע"י רני"
      האמ…. כן עדיין נשארה הבעיה של ועדת הביקורת (-:

• #171028 הגב
      השמ
      משתתף
    • #171055 הגב
      שלמקו
      משתתף

ועדת ביקורת זה לקרוא את כל הפרוטוקולים שלכם ואז לנטפק את כל הסתירות, או שזה לשבת ביחד אתכם בישיבות הסודיות ולשיר שירי מהפכה?

• #171071 הגב
      גרומיט
      משתתף

השני מזכיר לי יותר עינויי אינקוויזיציה…

• #171072 הגב
      שלמקו
      משתתף
    • #171084 הגב

לשב"כ כמובן:)

מציג 35 תגובות משורשרות
מענה ל־המשך לנושא פרס ע"ש גפן

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: