ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › המימד והספריה הלאומית
- This topic has 25 תגובות, 13 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים by afek_a.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
על פי חוק כל דבר דפוס שיוצא במדינת ישראל יש להעביר 2 עותקים ממנו לספריה הלאומית . כל מי שלא עושה זאת הוא בגדר מפיר חוק .
האגודה היא מפירת חוק משום שמאז היווסדה לא העבירה אף עותק של המימד העשירי לספריה הלאומית . זה אינו דבר חסר חשיבות מיכיוון שהמימדים יאזלו לבסוף ואז לא תהיה אליהם יותר גישה כפי שאין גישה יותר לחמשת או ששת החוברות הראשונות למי שרוצה בכך .
בשיחה שהייתה לי עם יו"ר האגודה לאחרונה הוא אמר לי שאין מספיק כוח אדם כדי לטפל בזה.
ובכן הצעתי היא שביחד עם כל החוברות האחרות שנשלחות למנויים תוכן מעטפה מיוחדת ובה הכתובת של הספריה הלאומית ובכך תיפטר הבעיה .
אם גם זאת משימה קשה מדי אנא שילחו אלי עותקים נוספים של כל אחת מחוברות המימד ואני כבר אעביר אותם לספריה הלאומית .
למען האמת גם לי העניין הזה נראה כטחינה של דברים ידועים מאחר שהערתי על כך כבר כמה פעמים בעבר ולא נעשה דבר בעניין ,אולי מאחר שהערותי נראו כטחינה של דברים ידועים ..
האם אפשר לפחות לקבל את השם של חבר האגודה שמטפל בנושאים מעין אלה כדי שאוכל להיות איתו בקשר ישיר ? -
גלמשתתף
שלח לי אימייל עם כתובת הספרייה הלאומית ואיזה נוסח מכתב קבוע עבור הספריה כדי לצרף למשלוח המימד.
-
???משתתף
למה שלא תיגש למשטרה הקרובה למקום מגוריך, תגיש תלונה על אותה אגודה, ותצחק איך שהאגודה תאלץ לשלם את המחיר הקבוע בחוק.
-
יעלמשתתף
זה לא רק עניין חוקי אלא גם אינטרס של האגודה שישמרו עותקים של המימד העשירי בספריה הלאומית.
זה רעיון טוב שאלי יטפל בזה כי הנושא קרוב אל ליבו. אלי, אני גם מציעה לך בכנס הבא לקחת עותקים של מימדים ישנים (כמה שיהיו) ולשלוח את כולם לספריה הלאומית.
-
???משתתף
אלא הצורה.
והצורה הזו גורמת, לי לפחות, לסלידה מכל אופציה לעשות את מה שהוא רוצה.
כי זה ייתן לו לגיטימיות להמשיך באותו סגנון גם בדרישות אחרות.(וכי זו צורה מגעילה) -
גרומיטמשתתף
בזמנו העברתי לספריה הלאומית עותקים של רוב המימדים האחרונים, ומוזר בעיניי שהם טרם עדכנו את הרישומים שלהם. אם תביא לי שני עותקים של המימד האחרון, אגיש להם גם אותו בהזדמנות.
-
גל מבולבלמשתתף
-
Boojieמשתתף
אולי בספריה הלאומית עובד איזה חובב מד"ב בהיחבא שמגלח משם דברים שנראים לו מעניינים? (לאן אתם חושבים נעלמה חוברת פנטסיה 2000 מס' 45?)
-
יעלמשתתף
איפה נעלמו ההודעות של אורי עייף וזו שלי בנושא?
-
גרומיטמשתתף
תוכל להביא שני עותקים מכל מה שיש לישיבת הועד הקרובה?
-
???משתתף
זאת מציאות עצובה . הרבה דברים שאמורים להיות בספריה הלאומית נעלמים . ולפעמים בגלל שעובדים לוקחים אותם בהיחבא ומוכרים אותם לאספנים שהם יודעים שהם מעוניינים בהם .
-
Boojieמשתתף
-
ארזמשתתף
-
שלמקומשתתף
-
אהרוןמשתתף
במקום לשלוח תגובות סתמיות לפורום, מומלץ שמישהו מהוועד יכתוב לספריה הלאומית, יתריע על המצב (היעלמות חוברות, אם זה אכן קרה), ויתאם נוהל מסירה מסודר של חוברות חסרות ועתידיות (אגב, זה חל גם על "חלומות באספמיה", כמובן). אין ספק שזה אינטרס של האגודה שפרסומיה ייכללו באוסף הלאומי, גם אם מתעלמים מההיבט החוקי שאלי הזכיר (דבר שאינני ממליץ עליו).
חוצמזה, לא ברור לי מדוע נעלמו מפתיל זה תגובות (לא שלי) שהיו למיטב זכרוני ענייניות ורלוונטיות לפחות כמו איזו כותרת צינית או בקשה של מישהו ממישהו להביא משהו לאיזו פגישה, דבר שמקומו באימייל אישי ולא בפורום מכובד זה.
-
גרומיטמשתתף
-
Kipodמשתתף
אתה יודע לאן לפנות אם אתה מעוניין בפרטים.
-
ארזמשתתף
הוא גם לא בספריה הלאומית.
כנראה מישהו גנב אותו למכירה לאספן להוט כלשהו… לא?אה, ועכשיו אתה יכול להציק גם לבוג'י, בנושא חלומות באספמיה והספריה הלאומית.
-
Boojieמשתתף
אני רק עושה את העבודה השחורה.
-
afek_aמשתתף
האם יש בארץ ספרייה רצינית בתחום המד"ב ?
-
afek_aמשתתף
touche, אבל חוץ מזה?
בית אריאלה? איזה מקום עם ריכוז ספרים בעברית ואנגלית? -
ארזמשתתף
ריכוז ממשי של ספרי מד"ב לא תמצא, לצערי, בשום מקום. ראיתי בספריה העירונית של שוהם כמות די נכבדה של ספרי מד"ב. אני מניח שיש עוד…
-
אסטרו-נעמימשתתף
מחזיקה את הריכוז והמבחר הגדולים ביותר לספרי מד"ב. וכמובן, ידעתי מצומצמת ומבוססת אך ורק על הספריות שביקרתי בהן באופן אישי.
בכל מקרה, שנתיים בספרייה לא הספיקו לי כדי לסיים חצי מאוסף המד"ב-פנטסיה שלהם, ובאתי כבר כקוראת מד"ב מנוסה קלות -
יאיר הדרקון האמיתימשתתף
גם הספריה בהוד השרון מחזיקה מלאי מכובד של ספרי מד"ב (וגם פנטזיה).
-
afek_aמשתתף
מה דעתכם שנקים ספריה כנ"ל ?
-
-
מאתתגובות