"המימד העשירי" ושנתון האגודה

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה "המימד העשירי" ושנתון האגודה

מציג 32 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163511 הגב
      kenny
      משתתף

גיליון 36 של "המימד העשירי"
      מי מכם שכבר הספיקו לעיין בגיליון החדש של "המימד העשירי" ודאי גילו שחסר בו העמוד האחרון (עמוד 67) שבו סוף הסיפור "נחיל", ובמקומו מודפס איור השער האחורי הפעמיים ? בחוץ ובפנים. זו אומנם תקלה מצערת אך בהחלטת מערכת שהתקבלה בישיבה מאולתרת באישון ליל החלטנו לאמץ את המודל של "פנטסיה 2000" ולהוציא את העמוד החסר בעוד שלושים שנה. או שלאחר החג העמוד החסר יעלה כקובץ PDF לאתר או יגיע אליכם במייל. כתמיד אני פתוח לשוחד אם תרצו להשפיע על ההחלטה לכאן או לכאן.
      בשבוע הבא נהיה בקשר עם הדפוס בנוגע לפיתרון עצים-מתים של הבעיה.

שנתון האגודה
      נשאלתי על אופיו של השנתון באירוע "פגוש את הוועד" אבל עקב המאורעות הסוערים לא יצא לי לענות על שאלות אלה בפומבי אלא רק באופן פרטי לאנשים. השנתון יהיה שונה מ"המימד", מטרתו היא להציע מבט כולל של מגמות בספרות הספקולטיבית במהלך השנה החולפת, ומבט מסוים לעתיד. הוא יכיל בעיקר סקירות, מאמרים וראיונות, ומינון הסיפורים בו יהיה הרבה יותר קטן מאשר במימד. רק התחלנו את העבודה על השנתון הראשון (דרך אגב, עדיין חסר לנו שם אם למישהו יש רעיון) ולכן הדברים עדיין קצת באוויר ולא מוגדרים לחלוטין.

אהוד

• #188361 הגב
      גל
      משתתף

למה?
      מרקורי נסגר. אספמיה, אם עוד קיימים, הם לא ממש רלוונטיים כבר. לכן הבמות היחידות שיש היום לקרוא סיפורים קצרים הן באינטרנט – אתר האגודה ( מעט יחסית) ובלי פאניקה.
      הייתי חושב שדווקא תגדילו את מינון הסיפורים, בייחוד של מחברים ישראליים, ולא להיפך.
      זה ממש מאכזב כי סקירות ומאמרים וראיונות זה נחמד אבל לא בשביל זה אני חובב מד"ב עם ספריה שמתפרשת על קיר שלם.
      השנתון אמור להיות פיצוי למימד ומצטער, אבל כמו שאתה מתאר את זה, זה לא יהיה זה.

• #188362 הגב
      kenny
      משתתף

שתי נקודות לגבי סיפורים

א. מתוכננת הוצאת אסופות "הטוב שבטוב" של סיפורים ישראליים. אני מעורב בפרויקט בשוליו, כך שאני לא יכול לומר לך איפה בדיוק זה עומד.

ב. התכנים של המימד – כולל הסיפורים המתורגמים שהתפרסמו בו עד היום – יעברו בצורה כלשהי לאתר האגודה ואתר המימד החדש שיהיה מקושר אליו. אנחנו מקווים שכך נוכל גם להגדיל את מספר הסיפורים המקוריים שאנו מפרסמים.

האם זה בבחינת "פיצוי", תלוי בהגדרות של כל אדם ואדם.

בנוגע לשנתון עצמו, הוא מעולם לא נועד להחליף את המימד בתוכנו, הוא נועד להיות משהו חדש. זו לפחות הייתה הבנתי וברוח זו אני הצטרפתי אליו. אני מקווה שבכל מקרה הוא לא יאכזב.

• #188363 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

גם אותי זה מאכזב. עם כל הכבוד למאמרים ולסקירות, אני לא חושבת שזה מה שאנשים אהבו את המימד בגללו, וכשאומרים "המימד נסגר, אבל זה בסדר, יהיה שנתון במקום" רומזים שהשנתון יהיה תחליף בצורה כלשהי. הרבה סיפורים טובים זו בהחלט סיבה עבורי להיות באגודה. אסופת מאמרים? מאמרים יש לי מספיק בבית, אבל תודה בכל אופן. זה עניין של איך אוהבים משהו – הסקירות והמאמרים מעניינים, אבל הם לא משהו שאני אוהבת נורא ושלבי יקפץ בחזי לקראתו.
      ועם כל הכבוד לאסופת "הטוב שבטוב" – היא עדיין רק בתכנון, ומה אם היא לא תצא לפועל, או תתעכב? לדעתי האגודה עלולה להפסיד הרבה אנשים בפנייה קודם כל לצד האליטיסטי והקר, ובהזנחת מה שאנשים אוהבים יותר. אם כבר – בעיני עדיף להתחיל עם אסופת "הטוב שבטוב" שנתית תוך כדי ניסיון להפוך אותה לספר של ממש, ורק אחרי שהפרוייקט הזה יתבסס ויצליח – להתחיל לעבוד על משהו של סקירות ומאמרים.

• #188365 הגב
      Boojie
      משתתף

סקירה שנתית של "מה היה בז'אנר" היא רעיון מבורך, שימצא את עצמו עומד כמו פיל לבן על המדפים ואולי שלושה אנשים יטרחו לקרוא. ספר מאמרים אקדמי (ואיך שלא תשחקו עם זה, זה האופי שזה יקבל) זה דבר שקוסם למספר קטן מאד של אנשים, ואני לא ממש רואה את הטעם להדפיס אותו במאות עותקים עבור מאות אנשים שלא ממש יעניין אותם לקרוא אותו. גם לא ברור לי מה האטרקטיביות שלו עבור חברי האגודה, הפוטנציאליים או הקיימים.

ואם כבר מדברים, למה לפרסם תוכן עם התיישנות כל כך מהירה על נייר? סיפורים הם דבר שלא מתיישן (לפחות, אם הם טובים), אבל סקירת "זרמי השנה החולפת" נשארת רלוונטית למשך זמן קצר להפליא (מלבד לסטודנטים לספרות, שישמחו להתבסס על זה בעבודות). זה בדיוק מסוג הדברים שהיו מתאימים לאתר האגודה – תוכן שרלוונטי לזמן שבו הוא נכתב, שעשוי לעורר דיון, ושיהיה זמין אחר כך לכל אדם שיזדקק למידע שמופיע בו. עצים מתים (והרבה כסף) עדיף לבזבז על תכנים שלא מתיישנים, ושתהיה להם רלוונטיות על המדף גם בעוד עשר שנים.

• #188375 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

למה לא אמרת שהוא היה אצלך כל הזמן הזה?

• #188376 הגב
      גל
      משתתף

מעבר לקשת; אם תרצו; פנטסמד"ביה

• #188377 הגב
      Boojie
      משתתף

ל"ת

• #188382 הגב
      יולי
      משתתף

מצטרפת. מאמרים זה "חביב", אני אפילו מציצה בהם מפעם לפעם במימד, אבל אם יהיה לי ביד כתב עת שלם שהוא מאמרים, בכלל לא בטוח שאני אנסה ולו לפתוח אותו, עם כל האהבה למד"ב.

אולי עדיף הפוך? מאמרים לאתר, סיפורים למימד החדש?

(אגב "המימד החדש" יכול לעבוד בתור שם, רק שלא לא יצירתי במיוחד)

• #188383 הגב
      רז
      משתתף

אחת מהן היתה להפוך אותו לכתב-עת של סיפורי-מקור, בהתבסס על העובדה שמצד אחד לכתב-עת כזה בהחלט יש קהל (וראו "אספמיה" ו-"מרקורי") ומצד שני כתבי-עת מודפסים כאלה הופכים ליותר ויותר נדירים בנוף המקומי (וראו "אספמיה", ובמיוחד, לאחרונה, "מרקורי"). התשובה שקיבלתי היתה שכתב-עת כזה ידרוש יותר מדי עבודה של לקטור ועריכה. אבל לדעתי אפשר לכלול בשנתון את המינימום של:

1) סיפורים שזכו בתחרות בעולמות.
      2) סיפורים שזכו בתחרות נוספת (נגיד, אם תיערך אחת כזו לקראת בדיון הקרוב).
      3) סיפורים שזכו בפרס עינת שנה קודם לכן (החל מהשנה הבאה, כי בשנה הנוכחית דומני שהם כבר התפרסמו ב-"מימד").
      4) הסיפורים המועמדים לפרס גפן השנה.

סעיף 4 הוא קריטי במיוחד. אני מעריך ומוקיר את רון יניב על השירות שהוא נותן לנו בהדפסת חוברת עם המועמדים, אבל מאחר ופרס-גפן הוא בכל-זאת מיזם של האגודה, נדמה לי שהגיע הזמן שהאגודה עצמה תיתן גם במה בדפוס למועמדים, ולא תהיה תלויה בגורם חיצוני בנושא הזה. זאת ועוד: מאחר וחוברת המועמדים שרון הוציא עד היום הוצאה למכירה ואני מניח שכמות מסוימת של אנשים קנו אותה, זה יכול להיות מוקד-משיכה נוסף להצטרפות לאגודה, אם המצטרפים יקבלו את השנתון בחינם.

כל הסיפורים האלה ידרשו מידה מסוימת של עריכה (אני מניח), אבל מבחינה לוגיסטית ההכללה שלהם בשנתון תצריך הרבה פחות השקעה מלהוציא קול-קורא לסיפורים חדשים – וככה יש לנו מגזין סיפורי-מקור של האגודה, בהשקעה לא גדולה מדי. מה עוד אפשר לכלול בו, בהנחה שישארו עמודים? אפשר להכניס, כמו בהצעה המקורית לשנתון, מאמר או שניים שמסכמים את מה שנעשה בז'אנר בזירה המקומית והעולמית. כל זה ביחד ימלא, אני חושב, בערך אותה כמות עמודים שהיתה ל-"מימד" בשעתו.

• #188384 הגב
      רז
      משתתף

בכל הנוגע להכללת המועמדים לפרס גפן – לעיתים קרובות יש חפיפה בינם לבין הזוכים בתחרויות, כך שיכול להיות שסיפור יודפס יותר מפעם אחת, שנה אחרי שנה.
      אז אולי על מועמדי גפן בתוך השנתון צריך לוותר, עם כל הצער והכאב שבדבר.

• #188385 הגב
      יולי
      משתתף

זה תלוי בחודש בו יוצא הגליון. אם הוא יוצא לקראת פרס גפן אז אפשר להדפיס את המועמדים לגפן ופשוט לציין שהם זכו גם בתחרות כזו או אחרת. בגלל שהגליון יוצא פעם בשנה ופרס גפן יש פעם בשנה לא צריכה להיות חפיפה.

• #188386 הגב
      Boojie
      משתתף

ואם מתעקשים על שם עברי אפשר ללכת על משהו כמו "חזיונות". אפשר לנצל את ראשי התיבות של האגודה ולקרוא לזה "אילו" (כמו שטענו שיהיה בלוגו האגודה במתיחת הראשון באפריל ההיא) – שבעיניי זה יופי של שם לכל דבר ממשפחת המגזין שמשתייך לז'אנר הספקולטיבי.
      ולגבי ההצעה שלך, לדעתי עדיף בלי ה' הידיעה. "מימד חדש".

• #188387 הגב
      רז
      משתתף

כלומר, בהחלט יכול לקרות מצב שבו סיפור מודפס בשנתון כי הוא זכה באחת התחרויות, ושנה אחר-כך הוא מועמד לגפן, ולכן הוא מודפס שוב. נראה לי שכמות די גדולה של סיפורים תזכה ל-"הדפסה חוזרת" בגלל זה.

• #188388 הגב
      Boojie
      משתתף

שבלי ספק אפשר למצוא דרך לפתור אם מחליטים באמת לעשות את זה.
      נכון לרגע זה, השאלה היא *מה* עושים, לא הפרטים המעשיים הקטנים.
      כלומר, אם אכן יש שאלה. יכול להיות שוועד האגודה גמר אומר להוציא את השנתון במתכונת שדיבר עליה אהוד, וכל הדיבורים שלנו כאן הם סתם טחינת מים שלא מעניינת אף אחד. עד שתבוא תגובה רשמית כלשהי, לא נוכל לדעת.

• #188389 הגב
      יולי
      משתתף

אומרת מראש, שאלה תמימה, לא מנסה אפילו להיכנס לחוקיות, פוליטיקה או כל עסק אחר.

פשוט נראה לי שהעיתון הזה חשוב להרבה מאוד אנשים.
      זה לא משהו שמעלים להצבעה באספת האגודה, מתי שתהיה?

• #188390 הגב
      Boojie
      משתתף

בשביל זה הוא שם, כדי לקבל החלטות.
      כמובן, אם מספיק אנשים לא יהיו מרוצים, אם יהיו נימוקים מספיק חזקים נגד או – אפשרות מאד לא סבירה אבל קיימת ברמה העקרונית (מן הסתם, לדברים קצת יותר רציניים) – מישהו יחליט להעלות את זה לדיון באספה הכללית (או לזמן אספה כללית במיוחד לצורך העניין, נדמה לי שחוקית אפשר), הוועד יחשוב על זה מחדש, או משהו. אני לא חושבת שלוועד יש כוונה כלשהי לכפות החלטה אם רוב חברי האגודה חושבים אחרת.
      רק שנכון לרגע זה, לא ברור מה "רוב חברי האגודה" חושב בעניין, אם בכלל. נכון לרגע זה מדובר בדיון בין חמישה אנשים.

• #188391 הגב
      יולי
      משתתף

לא הייתה בזמנו הצבעה באספה על הקווים המנחים של האגודה? (לא זוכרת)
      מימד הוא דיי לא קו מנחה, אבל הוא חשוב, לא?

אבל בלי שום קשר, תהיה אספה כללית בעתיד הקרוב (גם אם העתיד הקרוב יהיה בכנס גדול הבא)
      יש סיבה טובה לא להעלות את הנושא לדיון מול האספה?
      יש בכלל דרך אחרת לבחון מה רוב חברי האגודה חושבים על השינוי בלי להעלות את זה מול האספה?

כי כרגע, כמו שאת אומרת, זה באמת דיון של חמישה אנשים, אבל הנושא באמת חשוב להרבה יותר (לפחות אני מקווה).
      נקודה נוספת, היא שלא כולם קולניים מספיק כדי להיכנס לדיון (רוב הדיונים כאן הם בין חמישה אנשים, לא?)
      אז אני אשאל שוב, אכפת למישהו אם אני אעלה את הנושא מול האספה הכללית?
      כי כן אכפת לי מה יקרה עם המימד בעתיד, הרעיון של המאמרים נשמע לי כלא רעיון טוב,
      אבל מה לעשות שאני לא יודעת לעלות נימוקים טובים.

נ.ב
      יופי לי, אני מחדשת את החברות באגודה והדבר הראשון שאני עושה זה להיכנס לדיון על התנהלות. ברר… ידעתי שיש סיבה שאני לא חידשתי את החברות עד עכשיו.

• #188392 הגב
      Boojie
      משתתף

אולי כדאי קודם כל לחכות ולשמוע מהוועד מה הם אומרים על מה שאמרו כאן? ואולי לעניין עוד אנשים מהאגודה בדיון הזה ולקבל תמונה קצת יותר מייצגת של הדעות באגודה?
      ברצינות, ועד שמגיע למצב שהוא חייב למשוך בחצאית של האספה הכללית בשביל כל החלטה הוא ועד אימפוטנט. זה לא רעיון טוב להגיע למצב כזה.

• #188393 הגב
      kenny
      משתתף

זו החלטה של הוועד, וכזו היא צריכה להיות. אם רוצים להעלות את זה לדיון יש לפנות לוועד בנושא.

ועוד משהו על זמן. האסיפה הכללית הבאה מתוכננת לפנטסי.קון שבדרך כלל נערך ביולי ובהנחה שהשנתון אמור לצאת לאייקון (ראשית אוקטובר) זה ממש לא מספיק זמן להפיק אותו. אם רוצים לשנות רדיקלית את התכנים צריך לעשות את זה *עכשיו* כדי לעמוד בלו"ז הזה (בהנחה שהאנשים שהתחייבו לעבוד על השנתון במתכונת הנוכחית יחליטו שהם ממשיכים לעבוד עליו במתכונת שונה ולא יהיה צרוך לגייס מערכת חדשה).

• #188394 הגב
      Boojie
      משתתף

החלטות של הוועד הן דבר יפה, שיקולים טכניים הם דבר יפה, ועם זאת, אם נעזוב לרגע את השאלה מה חייבים ומה לא, אישית, אני לא חושבת שזה בסדר להחליט החלטה גדולה כזאת לגבי המימד ולהנחית אותה על חברי האגודה כהחלטה ש"כבר מאוחר מדי לשנות". זה *מחטף*, וזאת לא צורה.

אני מאמינה שהוועד צריך להיות מסוגל לקבל החלטות בעצמו, כן, ועם זאת, המימד הוא דבר מספיק חשוב לחברי האגודה ובעל משמעות גדולה מאד כל השנים האלה – הרבה אנשים שהצטרפו לאגודה הצטרפו בגללו – ואם הולכים להוציא כמויות ענק של כסף ועבודה (לדעתי, מדובר באחת ההוצאות הגדולות של האגודה), זה *לא בסדר* להפיל את זה על חברי האגודה בשלב שבו, אם הם חושבים שזה לא בסדר, "כבר מאוחר מדי לשנות".

מבחינתי, אם חלק גדול מחברי האגודה חושבים שזה לא רעיון טוב (מה שעוד נשאר לבדוק, ואני חושבת שזו לא בעיה גדולה לערוך סקר בנושא גם בלי אספה כללית), כבר עדיף לא לבזבז את הכסף הזה. לי, אישית, ממש צורם שהאגודה מתכוונת לבזבז סכום כל כך גדול מכספיה המועטים על "מפעל הנצחה" שסביר להניח שמעט מאד אנשים יקראו. זה יופי בשביל מוסדות ממשלתיים שיכולים להרשות לעצמם להוציא פילים לבנים על משק המים ועל מבנה החברה בישראל שאף אחד לא יקרא, אבל מהאגודה אני מצפה להשקיע את משאביה יותר בתבונה.

אז בחיאת, אהוד, תן לי הסבר: בשביל מה זה טוב? כי עד עכשיו אני לא חושבת שקיבלנו נימוק ממש טוב למה האגודה צריכה להוציא כל שנה אסופת מאמרים מלומדים על הזרמים במד"ב באותה שנה, חוץ מהעובדה שלאנשים שיכינו את האסופה כנראה יהיה נורא כיף להכין אותה. מה התועלת שתהיה בזה לאגודה או למטרותיה, שבגללה ראוי שהאגודה תשקיע בזה כל כך הרבה? המימד העשירי לפחות היה הנכס הגדול ביותר שהיה אפשר להציג לחברים פוטנציאליים כשרצינו שיעשו חברות. איזו תועלת תביא לאגודה אסופה של מאמרים מלומדים, שתודפס במיטב כספיה?

• #188395 הגב
      kenny
      משתתף

רק בשמי. אני חושב שפרסום כזה חשוב מכיוון שהוא יכול להיות צעד חשוב בהקניית "מכובדות" (ואני משתמש במונח במרכאות בכוונה כי לא מצאתי ביטוי יותר טוב) לז'אנר ולאגודה. לא הייתי מעורב בהחלטה, זו אפילו לא הייתה הצעה שלי, אני הסכמתי לערוך אותו מכיוון שאני חושב שהוא חשוב ומכיוון שלדעתי זו הדרך הטובה ביותר שאני יכול לתרום בה.
      וכמובן – לעניות דעתי ולטעמי החומר הזה מעניין (אם כי ככל הנראה אני במיעוט בדיון הזה).

יתר על כן, לא אמרתי שאי אפשר לשנות את הדברים אלא רק שצריך לפעול מוקדם ככל האפשר ולא לחכות לאספה הכללית של יולי. אם זה היה מה שהשתמע מדבריי, זאת לא הייתה הכוונה.

ואומר רק עוד דבר אחד – ההודעה הראשונית על ההחלטה להוציא לאור שנתון התפרסמה כאן בראשית פברואר, לפני חודש וחצי.

• #188396 הגב
      יולי
      משתתף

(וזו כבר הפעם השניה שאני חושבת שאתה מישהו אחר, למ אתם משתמשים באותו הניק :-)? ואני תוהה לי כאן למה אתה לא משתתף בדיון… )

לגבי ה"מכובדות" – מימד היה מכובד. מאוד מכובד. גם בעריכה, גם בתוכן וגם הרצינות שבה הוא הופק. אני חושבת שלאף אחד אין דרישות ליותר "מכובדות" מזה. חוץ מאולי לסיכוי שהעיתון יהיה יותר עבה, טיפה יותר "גבוהה" ושנראה אותו גם בסטימצקי.

>יתר על כן, לא אמרתי שאי אפשר לשנות את הדברים אלא רק שצריך לפעול מוקדם ככל האפשר ולא לחכות לאספה הכללית של יולי. אם זה היה מה שהשתמע מדבריי, זאת לא הייתה הכוונה.

אוקי, איך לפעול? הדיון כאן מספיק? היוזמה של הסקר שורד העלתה? (ואם הבנת מהרעיון של האספה שהעלתי שיש איזו שהיא כוונה לחתור מסביבך או כל דבר אחר, זאת לא הייתה הכוונה בשום צורה שהיא.)

נ.ב
      נראה לי או שהפורום חצי נטוש?
      זה בגלל מערכת ההרשמה החדשה?

• #188397 הגב
      Boojie
      משתתף

כי לא הייתה שם ולו מילה אחת לגבי התוכן המתוכנן. וזה גם אם נניח שצולחים את כל המלל המייגע הזה. בדיון שהיה בפורום הפעילים על עתיד המימד לפני *המון* זמן, כשאף אחד עוד לא חשב שלהפסיק לפרסם אותו זה משהו שעשוי לקרות, העליתי את הרעיון המאד לא פופולרי להפסיק לפרסם את המימד (זוכר את זה? זה היה במאי לפני שנה, עוד אפשר למצוא את זה בפורום הפעילים הישן) ובין השאר, אחד הרעיונות החלופיים שהעליתי שם כבדרך אגב היה להוציא אנתולוגיה שנתית. *לזה* היו תגובות נלהבות. אני משערת שאנשים שראו "שנתון" בפרוטוקול ההוא הניחו שמדובר במשהו דומה.

ומכובדות זה נורא נחמד, אבל אני די בטוחה שאפשר למצוא דרכים קצת פחות יקרות לעשות את זה, ובלי לפגוע באינטרס של אנשים להצטרף לאגודה, כי אפילו אם אתה חושב שזה יהיה נורא מעניין (האמת, גם אני חושבת שיש לזה פוטנציאל להיות מעניין, אבל אני גם נוטה לאהוב הרצאות אקדמיות ארוכות שאף אחד אחר לא אוהב), קשה לי להאמין שאתה חושב שתהיה לזה אותה אטרקטיביות מבחינת מצטרפים פוטנציאליים שהייתה למימד. מניסיוני המועט בדוכן האגודה אני יכולה להגיד שהמימד היה *ה*נכס האחד של האגודה, מבחינת אותם מצטרפים שלא עושים את זה בגלל אידיאולוגיה צרופה. האם מגזין של מאמרים יהיה נכס באותה מידה? קשה לי להאמין. למעשה, נראה לי שיהיה גל של אי-חידושים כשיתברר לחלק מהחברים שאין יותר מימד ושהתמורה שהם מקבלים על דמי החבר שלהם היא "מכובדות".

בניגוד למה שאמרת בפאנל העורכים, קהל היעד של המימד הוא לא "קהל שבוי" – חלק ניכר מתוכו פשוט ירים רגליים וילך אם הוא ירגיש שהוא לא מקבל תמורה לכספו. לי אישית אין בעיה עם זה – כבר מזמן אמרתי שעדיף שזכות ההצבעה לאגודה תלך לאנשים שבאמת מעוניינים להיות חברים באגודה ולא לאלה שכל מה שמעניין אותם זה ההטבות – אבל אני חושבת שמבחינת האגודה זה לא יהיה מוצלח במיוחד.

בוא נזכור גם את העובדה שלהוציא שנתון, גם אם זה לא יקר כמו להוציא שניים-שלושה-ארבעה מימדים בשנה, זה עדיין דבר יקר, וזה ימשיך להעלות את דמי החבר של האגודה לגובה לא תחרותי (מה שהייתה הבעיה העיקרית עם המימד – הקיום שלו גרם לזה שדמי החבר של האגודה הם הגבוהים ביותר בכל הארגונים), רק שלא תהיה לזה האטרקטיביות של המימד. אז דמי חבר גבוהים, ובלי משהו אטרקטיבי להציע לחברים פוטנציאליים – מה יקרה למצבת החברים של האגודה?

• #188398 הגב
      Boojie
      משתתף

http://forum.sf-f.org.il/read.php?22,48166,48166#msg-48166
      אני מקווה שלא יסגרו את הפורום הזה מתישהו. יש שם הרבה דברים טובים לרפרנס.

• #188399 הגב
      kenny
      משתתף

התכנית הייתה להוציא גם את השנתון וגם את האסופה. כך הבנתי משיחות אישיות וכך הבנתי מההכרזה של הוועד. התייחסתי רק לשנתון כי הוא תחום האחריות שלי ונשאלתי עליו ב"פגוש את הוועד" בפומבי ללא שהייתה לי הזדמנות לענות לשאלות, ולא רציתי להשאיר את השאלות ללא מענה. אני לא יכול לענות לשאלות מעבר לכך, משום שאני לא יודע את התשובות ואני לא מתכונן להעלות השערות בעלמא.

לתוכן השנתון ואופיו, אני סבור שפרסום כזה פונה לא רק לחברי האגודה אלא גם החוצה ובכך ההשקה בו תקדם את המטרות של האגודה בדרכים שונות (ולא פחות חשובות לדעתי). בעיניי ניבן-קון בשיתוף עם אוניברסיטת בר-אילן והרצועה האקדמית של אייקון בשנה שעברה היו מההתפתחויות החשובות ביותר בזירת המדע הבדיוני בארץ בשנים האחרונות. אלה הן כנראה הנטיות (שלא לומר הסטיות) האישיות שלי.

• #188400 הגב
      Boojie
      משתתף

ל"ת

• #188401 הגב
      רז
      משתתף

היא שכרגע הפרויקט רחוק מלהיות ריאלי. זה בהחלט לא עלה מהדברים שנאמרו כמשהו שהאגודה יכולה להרים בכוחות עצמה, היא מחפשת שותפים לנושא – הוצאות ספרים שנמצאות (כמו כל המשק) במצב כלכלי לא-משהו וגם בימים כתיקונם לא ירוצו להוציא ספרות ספקולטיבית מקומית, וגם אם כן – הקריטריונים של מרביתן (ושל הממסד הספרותי בארץ בכלל) לגבי ספרות ראויה לא בהכרח חופפים את אלה של האגודה. בקיצור: בתור שאיפה לעתיד זה נחמד, אבל זה לא נשמע לי כמו משהו שיקרה בשנה-שנתיים הקרובות.
      מצד שני, יש לנו כבר עכשיו במה לא-יקרה (לא יותר מגיליון בודד של המימד) שאנחנו יכולים לנצל לצרכי הפצת סיפורת מקומית – עניין שגם יש לו שוק מצד אחד, וגם הבמות המודפסות (המעטות) האחרות שעוסקות בו הולכות ונעלמות מהנוף. הייתי אומר שבמסגרת העקרונות שעליהם הוקמה האגודה, כמו גם ההיגיון הבריא, זה יהיה הניצול הטוב ביותר עבור הבמה הזאת.

• #188402 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

ואם הבעיה עם סיפורים היא בלקטורים – אשמח לעזור.
      כמו כן, אם להוסיף לרשימה של רז מלמעלה, הסיפור הזוכה בתחרות של בדיון הקודם מסתובב כרגע באיזה לימבו שבו הוא אמור להתפרסם במימד הכבר לא קיים, אם רוצים אותו אתן אותו בשמחה.

• #188403 הגב
      Odonata
      משתתף

אופי השנתון ותוכנו עדיין לא נקבעו באופן סופי. בשבועות הקרובים יתקיימו פגישות הנוגעות לשנתון, והדעות שהובאו בפתילים השונים ילקחו בחשבון. נשמח לשמוע חוות דעת נוספות, בפורומים או במייל, אשר יעזרו לנו למקד את רצון חברי האגודה.
      הצעות והערות ניתן להפנות לרותם ברוכין במייל rotem.baruchin@gmail.com.

• #188404 הגב
      Boojie
      משתתף

אני חושבת שרוב חברי האגודה לא קוראים פה.

• #188405 הגב

מאמרים זה דבר טוב, אבל הם לא נותנים לי את ההרגשה החמימה של סיפורים. חוץ מזה שהם פונים לקהל יותר מצומצם.

• #188406 הגב
      kenny
      משתתף
מציג 32 תגובות משורשרות
מענה ל־"המימד העשירי" ושנתון האגודה

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: