היי לכולם רציתי רק לשאול

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה היי לכולם רציתי רק לשאול

מציג 33 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #160997 הגב

אני יחסית חדשה בעניין הזה של מד"ב ופנטסיה באינטרנט ורציתי לדעת:

ישנה סיבה מיוחדת שאני לא מודעת לה שבאגודה ישנה קישור ישיר לפורום אורט ורק אליו?
      נוצר הרושם המאד מטעה שרק הפורום הזה קיים ושהוא והאגודה סחבקים עוד מהטירונות.

אני יודעת שזה אינו הפורום היחיד. באתי מפורום תפוז דרך קישור בטאג ליין וביינתים התרשמתי לטובה ואז הבחנתי שרק אורט קיים פה. מכיוון שמעולם לא הייתי שם נכנסתי לפורום והאמת די התאכזבתי.

אז אני חוזרת לשאלה. מהי הסיבה שרק פורום אורט מופיע בקישורים של פורומי האגודה ושמי שרוצה לדבר על מד"ב ופנטיסה מופנה אליו? מה עם נענע, וואלה או תפוז?

• #166301 הגב
      ???
      משתתף

שלום לילית.

הסיבה היחידה הקיימת היא הקשר ההדוק (מאוד) שבין מנהלת הפורום באורט ובין ועד האגודה !

• #166302 הגב
      NY
      משתתף

קיים שיתוף פעולה בין פורום אורט לבין האגודה, וזאת כיוון שפורום זה הוא, לדעתנו, הגדול והטוב ביותר מאלה הקיימים ברשת הישראלית. עם זאת, פורומי המד"ב האחרים *שרירים וקיימים* במדור הקישורים המופלא שלנו – ואפילו בראש הדף.
      עוד שאלות?

• #166304 הגב
      הייזל
      משתתף

אינה מקובלת עלי.
      מי אתם שתקבעו קביעות כאלה?
      או שכל הפורומים יקבלו יחס שווה לאורט שאף פורום כולל אורט לא יקבל יחס כזה.

• #166305 הגב
      ???
      משתתף

באגודה לא מתחייבים לניטרליות כלפי הפורומים. הם עושים מה שנראה להם הטוב ביותר. אם תפוז רוצים לינק מאתר האגודה, יתכבדו ויקנו באנר.

• #166306 הגב
      אמבר
      משתתף

לדיון על מד"ב ופנטסיה בתור אתר האגודה. הוחלט שבמקום להוסיף עוד פורום על הקיימים, תהיה הפניה לאחד הפורומים הקיימים.

פורום אורט הוא הפורום הותיק ביותר, ולדעתי האישית הוא גם הטוב ביותר, אבל מה אני יודעת…. אני רק המנהלת שלו

• #166307 הגב
      Preacher
      משתתף

פשוט אנשים היו כותבים הודעות על מד"ב בפורום האגודה, שמיועד לדיונים מנהלתיים בלבד. המטרה היתה להפנות אותם למקום כלשהו שיוכלו לכתוב בו על מד"ב, ויותר מקישור אחד בדף הראשי סתם יבלבל. אורט הוא ככה או ככה הפורום של חברי האגודה דה-פקטו, אז למה לא לעשות את זה רשמי?
      ואין כאן שום עניין של העדפה אישית של מנהלי האתר, מנהלת פורום הסיפורים היא גם מנהלת פורום וואלה ועדיין לא השתמשה בכוחה העצום ליצור קישור לשם.

• #166308 הגב
      Boojie
      משתתף

במשך הרבה זמן היו כאן בקשות לפורום מד"ב שינוהל במסגרת אתר האגודה, בדומה לפורום הזה ולפורום הסיפורים. מסיבות שונות ומשונות, צוות האתר לא נלהב לרעיון, והיו לכך שלל נימוקים שלא זה המקום לפרטם. לבסוף הוחלט לבחור פורום מד"ב אחד מבין הקיימים שיהיה בינו לבין אתר האגודה "שיתוף פעולה" בסיסי. מכיוון שפורום אורט הוא הפורום הגדול (וכנראה גם הותיק אם סופרים את ההיסטוריה שלו ב- IOL) מבין הפורומים הקיימים היום ברשת, הוחלט שהשירות הטוב ביותר לגולשי האתר יהיה אם יופנו אליו, ובמקביל יש מאותו פורום הפניה לאתר הזה.
      באתר האגודה (בדף הלינקים) *יש* לינקים גם לשאר פורומי המד"ב הידועים, כך שמי שאינו מעוניין בפורום אורט, בהחלט זוכה לחלופות. העקרון הבסיסי שמאחורי ההחלטות הללו היה *לתת למשתמשי האתר את השירות הטוב ביותר*. במקרה זה, על ידי הפנייתם לפורום הגדול והמבוסס ביותר.
      למי שלא זוכר, למרות שלמנהלת פורום אורט יש "קשרים בוועד" (מילת צופן ל"קורעת את התחת שלה בענייני האגודה"), גם לי (כמנהלת שני הפורומים באתר זה) יש "קשרים באתר", ולמרות זאת הסכמתי עם ההחלטה לשים את הלינק לפורום של אורט ולא לפורום שלי (פורום וואלה, לשעבר IOL, ובקרוב כנראה משהו אחר), כי הכרתי בכך שפורום אורט הוא הגדול, הותיק והמבוסס ביותר, שגם יש לו ממשק שידידותי לכל סוגי המחשבים (מה שאי אפשר לומר, למרבה הצער, על פורום וואלה…), ולפיכך מהווה את השירות הטוב ביותר למבקרים באתר. כך שזה באמת לא עניין של קשרים – זה עניין של החלטה הנוגעת לטובת המשתמשים נטו.
      ומילה אחרונה למתלוננים: רבותי, האתר הזה לא מחוייב לחשיפה הוגנת לכל הפורומים, כי הוא לא שירות פרסום ולא מוסד סוציאלי. האתר הזה מחוייב לטובת משתמשיו והאגודה, וככזה האנשים שעובדים עליו מנסים לעשות את העבודה הטובה ביותר.

• #166310 הגב
      NY
      משתתף

אבל אף אחד לא שאל אותך מה מקובל ומה לא מקובל עליך. *אני* קובע מה יקרה באתר זה – אני ולא שרף, אני ולא מלאך, אני ולא אחפ"י. ואני, מה לעשות, לא שואל אף אחד, כי אני יודע הכי טוב.
      פשוט.

• #166312 הגב
      אמבר
      משתתף

לא ממש שאל אותי… (-:

• #166316 הגב
      ???
      משתתף

האגודה כן מתחייבת לניטרליות מעצם היותה אגודה.
      קיים קורס קטן באוניברסיטה שנקרא דיני תאגידים, שבו לומדים שהאגודה כן חייבת בנטרליות.
      האם אורט קנו באנר באתר האגודה ?
      האם האגודה (שהחליטה להוציא את הפורום החוצה – לפחות לפי אמבר) ביצעה מיכרז ?

כשעונים בשם האגודה – רצוי לברר את החוק קודם !

• #166317 הגב
      Boojie
      משתתף

נדמה לך שדיני תאגידים מחייבים את אתר האגודה לפרסם את כל הלינקים בעולם, ואת כולם בהבלטה זהה, רק כדי לשמור כביכול על "ניטרליות"???
      אנא, אל תצחיקני. אני לא חושבת שיש בית משפט אחד על פני הפלנטה הזו שבו קשקוש כזה יחזיק מים.

• #166318 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #166319 הגב
      ???
      משתתף

לא הצעתי שצריך לפרסם את כולם.
      אבל החוק כן מחייב לערוך מכרז, אם מגדירים את אורט כפורום רשמי של האגודה, כיוון שאורט הם חיצוניים.

בנוסף, לפי פסק דין שהתקבל בארה"ב והתקבל לאחר מכן גם בארץ, לשים לינק ללא הסכמה מראש של האתר המקושר הינו הפרה של זכויות יוצרים.

• #166320 הגב
      NY
      משתתף

1. האגודה אינה תאגיד ודיני תאגידים אינם חלים עליה.
      2. זכותו של כל אתר נתון ברשת לכלול קישורים כאוות נפשו של יוצרו, וזאת ללא הבדל דת, גזע, מין או לאום.
      3. הקישור לאתר אורט נעשה בידיעה ובהסכמה מראש של האתר הנ"ל, מתוך שיתוף פעולה איתנו. אתר אורט אף שם קישור אלינו בראש עמוד הפורום.
      4. לפני שאתה טורח לכבדנו בהפלצה מעוררת גיחוך כזו המופיעה מעלה, נסה *לחשוב*. אני יודע כי הדבר קשה לחלק מהמשתתפים בפורום זה, אך הנני להבטיחך כי שכרו בצדו!

• #166321 הגב
      Boojie
      משתתף

שמערבבים כסף בסיפור. אורט לא מקבל מאיתנו גרוש. אנחנו לא מקבלים מאורט גרוש. ואורט, למקרה שלא שמת לב, הוא לא שרת מסחרי. אז אנא, חדל קשקשת.
      לגבי פסק הדין שאתה מדבר עליו – העסק לגמרי, אבל לגמרי, לא סגור, וכבר ראיתי די והותר דיונים בנושא מעל גבי הרשת כדי לדעת את זה.
      ותעשה טובה, לך להתפלצף על דיני השד-יודע-מה במקום קצת יותר מתאים. אוקיי? אתר שמבוסס על פעילות התנדבותית של חבריו ולא על הזרמות של מיליוני דולרים הוא לא המקום לבלבל את המוח עם השטויות האלה.

• #166329 הגב
      אמבר
      משתתף

או שלא ממש הבנת במה מדובר, כי הנושא שאתה מדבר עליו לחלוטין לא קשור בשום פנים ואופן למה שאתה טוען . שלא לדבר על זה שגוף פרטי אינו מחוייב במכרז.

• #166343 הגב
      ???
      משתתף

א' )
      1. האגודה הינה מלכ"ר ולכן הינה תאגיד.
      2. גוף פרטי כן חייב במכרז – פס"ד בית יולס.
      3. אתר האגודה אינו אתר פרטי.

ב' )
      אף אחד לא הולך ללכת לבית משפט עם הדברים הללו, אבל חשוב שאנשים שקשורים לעניין ידעו ויבינו, ושלא יעשו "מה שבה לי – כי ככה אני מחליט".
      יש הרבה בעיות בדברים כאלה, ותשובות כמו – "נראה לנו (לא ברור בדיוק מי זה ה – לנו הזה) שזה הפורום הכי טוב", הם לא ממש טובות, ויותר הורסות מאשר עוזרות.
      תשובות לעניין היו יכולות להיות הרבה יותר טובות !

• #166344 הגב
      גרומיט
      משתתף

לדעתך כל החלטה עיצובית ו/או תוכנית באתר האגודה דורשת מכרז? התחרפנת לחלוטין, או שפשוט לקחת ברצינות ובמילוליות מופרזת את מה שלמדת בקורס?

לעניין – לאתר האגודה יש מנהל והוא עצמו כפוף לועד הנבחר של האגודה. השכל הישר, ואני משוכנע שגם החוק, קובעים שזכותו להחליט לפי שיקול דעתו איזה מאמרים לפרסם, איזה הודעות למחוק , וכן – גם איזה לינקים לפרסם באתר. במקרה שאתה חולק על שיקול דעתו, יש לאגודה גם מנגנוני ביקורת ואסיפה כללית שבה אני מניח שניתן להעלות עניינים מסוג זה.

ועוד – ניתנו בפתיל הזה תשובות ענייניות גם לעצם ההעדפה של פורום אורט על פני האחרים. אתה יכול לא להסכים איתן, אבל אל תטען שלא קיבלת. גם הובהר לך שאין קשר מיידי בין ההחלטה הזאת ובין היות מנהלת פורום אורט חברה בועד האגודה. אנה הסבר על סמך מה אתה מתלונן על כך שלא קיבלת תשובות לעניין?

• #166345 הגב
      גרומיט
      משתתף
    • #166347 הגב
      ???
      משתתף

גם לי זה נראה ממבט ראשון סביר לגמרי שיהיה קישור לאורט. מצד שני יכול להיות שיהיו חברי אגודה החולקים על החוקיות של צעדים מסוימים שהאגודה נוקטת ואני מדבר באופן כללי ולאו דווקא במקרה זה. נראה לי, לכן, שהצעד הסביר יהיה פנייה רשמית לועדת הביקורת של האגודה והם יבדקו את העניין ובמקרה הצורך ישיגו ייעוץ משפטי.

• #166348 הגב
      אמבר
      משתתף

משפטי למה שהוא אומר, וכל מה שהוא אמר מבוסס על העדר הבנה של החומר הנלמד. וחוסר הצלחה ליישמו בתבונה על המקרה הספציפי.

• #166349 הגב
      אמבר
      משתתף

לומד, אבל בינתיים שום דבר ממה שאמרת לא נכון מבחינה משפטית. ואם זה מה שהבנת מהלימודים שלך כדאי מאוד שתחזור על הקורסים האלה עוד פעם . וכיוון שזה לא פורום חוק ומשפט אני לא אתחיל להסביר לך איזה אוסף של שטויות אמרת.

• #166352 הגב
      NY
      משתתף

שים לב, ושים לב *טוב*:
      1. אין כח בעולם, חוקי, משפטי או אחר, היכול לקבוע אילו קישורים יושמו באתר האגודה (או כל אתר אחר) למעט מנהלו, קרי – *אני*. את הפס"דים המופרכים שלך אתה מוזמן לדחוף למקום בו השמש אינה זורחת.
      2. האגודה הנה מלכ"ר וככזו *אינה*, שים לב *אינה* תאגיד. עיין שנית במשמעותן של האותיות ל', כ' ו-ר' בראשי התיבות הנתונים.
      3. האגודה *אינה* מחוייבת במכרז לגבי שום דבר בעולם.
      4. באם הנך מעוניין ברשימת הדברים להם מחוייבת האגודה, הנך מוזמן לקרוא את דף "אודות האגודה" באתר זה. פרט לסעיפים הרשומים שם ולחוק העמותות (בו לא מוזכרים מכרזים כלשהם, תודה רבה), איננו מחויבים למאומה.
      5. למרות זאת, הייתי רוצה להוסיף סעיף המחייב אותנו לחסל חברים/כותבים טרדנים בעודם באיבם, על מנת למנוע אי נעימות מכל הנוגעים בדבר.
      6. על מנת להבהיר, בפעם האחרונה בהחלט: בכל הנוגע לאתר *מה שבא לי הוא מה שיקרה*, ותו לא. הבנת?

• #166353 הגב
      אמבר
      משתתף

האגודה היא עמותה רשומה ולכן היא תאגיד

• #166356 הגב
      NY
      משתתף

ובכן, גם אם היא תאגיד שכזה, יכול המשפטן הנכבד מלמעלה לחפש את חבריו עד מחר – הכח היחיד שיקבע בענייני האתר הוא סחבק, בדיוק כשם שהיחיד הקובע את תוכן המימד הוא דותן והסמכות העליונה בענייני איקון הנה את עצמך. תאגיד או לא, כבר הסברתי בפירוט רב מה יכול המח המשפטי המופלא ההוא לעשות במכרזים שלו.

• #166358 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #166362 הגב
      Boojie
      משתתף

בפתיל המסוים הזה, אם היית כותבת אחרי הכינוי שלך את המקצוע והתפקיד שלך?
      סתם, אני רק חושבת על כל ההודעות המשעממות שזה היה חוסך לי לקרוא… P-:

• #166364 הגב
      אמבר
      משתתף

שאני עורכת דין

• #166367 הגב
      ???
      משתתף

"הוא היה עורך דין והם כולם ידעו זאת".

של מי היה הסיפור הזה (מתוך תחרות הקצרצרים)?

• #166369 הגב
      Boojie
      משתתף

(ולא, אני לא מגלה סודות. זה היה במסגרת פרויקט לילה סוער וקודר…)

• #166387 הגב
      ???
      משתתף

וכרגיל ..

ניסה להבהיל את העוברים כך שלא ישובו…

• #166399 הגב
      שלמקו
      משתתף

1. אתה מתכוון לאולמות של הסינמטק?
      2. ל', כ', ר'- לא כל-כך רגוע?
      3. האגודה לא מחוייבת במכרז גם על הזכות לעצבן אותך? כי רשימת הממתינים ארוכה ביותר וכבר הציעו לשלם…
      4. האגודה לא מחויבת למצוא לך מה לעשות?
      5. ואם המטרידים כבר יצאו מאיבם (במהירות 50 מילים לדקה), אי אפשר לחסל אותם כבר?
      6. אז תגיד לי, מה בא לך לעשות?

• #166414 הגב
      NY
      משתתף

1. Nice try, pull the other one…
      2. גם.
      3. אני מקבל מזומן בלבד.
      4. לא, למעט דותן, האמור לדאוג לתמיכה נפשית מפעם לפעם, ביחוד כאשר מגיעה העת לכתוב זועם חדש.
      5. צריך להתחיל בקטן.
      6. אל תדאג…

מציג 33 תגובות משורשרות
מענה ל־היי לכולם רציתי רק לשאול

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: