ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הודעה על פגישת ועד האגודה
- This topic has 19 תגובות, 11 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים, 2 חודשים by darthziv.
-
מאתתגובות
-
-
ועד האגודהמשתתף
ועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה יתכנס (בפעם האחרונה בהרכבו הנוכחי) בתל אביב ביום שני, העשרים ושישה ליולי 2010, בשעה 19:00. על סדר היום:
1. המשך חברותו של אורי אביב באגודה.
2. סיכום שנה לקראת האסיפה הכללית.לחברי האגודה יש אפשרות להתארח בחצי השעה הראשונה של ישיבות הוועד ולהעלות נושא לדיון.
על מנת לעשות זאת יש לשלוח מייל ללילי דאי, muchlilirejoicing ב- yahoo.com
ניתן להעלות נושאים גם במייל. -
רזמשתתף
איזה דיון יערך בדיוק בנושא "המשך חברותו של אורי אביב באגודה"?
-
darthzivמשתתף
שזה בעייתי לאפשר למישהו להיות חבר במועדון שהוא מנסה למוטט בכוח ויושב בישיבות עם עט ומחברת בזמן שהאגודה מעלה רעיונות מה לעשות בכנס שלה…
במצב כזה ניתן להחליט שלטובת קיומה של האגודה, ניתן להפסיק את החברות של אותו אדם (אני מאמין שאם הוא ידרוש את דמי החבר בחזרה, האגודה תשמח להוריד את זה מסכום הכסף שהוא אמור להעביר לה…) -
רזמשתתף
כי לפני שנה, כשהסתובב פה בפורום איזה יצור מאוס ששם לו למטרה למרר את חייהם של פעילי האגודה, לגרום לכמה שיותר מהם לעזוב את תפקידם, יצור מאוס שאחראי לפחות כמו אורי אביב (אם לא יותר) להתדרדרות היחסים בין אייקון לאגודה, יצור מאוס שנהנה משום-מה מתמיכת מי שניהלה פה את הפורום ואף סתמה פיות לכל מי שניסה להתקומם נגד התופעה, יצור מאוס שהועד דאז לא ראה לנכון לעשות שום דבר בנוגע להתנהגות שלו פה בזמן שהפעילים שאותם הוא ביזה ברחו לה מהידיים (בתירוץ המחריד של "זה לא התפקיד שלנו להגן על אנשים") – כשהגיעו מים עד נפש ואני העליתי את הרעיון של שלילת הפריבילגיה של אותו יצור מאוס להיות חבר אגודה או להתבטא בכל פורום שלה לנצח-נצחים, מיד קמו אנשים – לרבות אחת החברות בועד הנוכחי – והסבירו לי כמה שהצעה כזאת היא לא בסדר.
ההבדל הגדול הוא שאני התכוונתי להביא את אותה הצעה לאישור אסיפת האגודה. לא היה עולה על דעתי לבקש מהועד לעשות דבר כזה (בניגוד לדרישות הלגיטימיות לחלוטין שעלו מהועד אז להעיף את מנהלת הפורום ההיא – היא קיבלה מינוי מהועד, ומינוי כזה אפשר לשלול). חברי האגודה בוחרים את הועד, לא להיפך.
אבל אני עדיין מחכה לאיזו הבהרה רשמית פה, שאולי יעלה ממנה שהבנתי (ושאתה הבנת) את הסעיף ההוא בצורה לא נכונה.
ואגב, בשביל לשבת באסיפה ההיא, אורי אביב לא היה צריך להיות חבר אגודה, היא היתה פתוחה לכל מי שרצה להגיע. -
עופר לובזנסמשתתף
כחבר אגודה מגיעה לו גישה למידע מסוגים שונים שלאו דווקא היה רצוי שיהיה בידי מישהו שכרגע בהליך משפטי מולה. אבל כמו שכתבתי- זה אכן ניחוש, ובוא נחכה לתשובת הוועד.
-
גלמשתתף
סעיף 3 (פקיעת החברות) תת סעיף ב:
האסיפה הכללית רשאית, לפי הצעת הועד, להחליט על הוצאת חבר מן העמותה מאחד הטעמים הבאים:
(1) החבר לא שילם לעמותה את המגיע לה ממנו;
(2) החבר לא קיים את הוראות התקנון או החלטה של האסיפה הכללית;
(3) החבר פועל בניגוד למטרות העמותה;
(4) החבר הורשע בשל עבירה שיש עמה קלון.עריכה: מה שרציתי לומר הוא שאין סעיף שאומר שאנו רשאים להוציא חבר מן העמותה בגלל פעולה משפטית שלו כנגד העמותה, או בגלל פגיעה בתקציב העמותה (כמו קיום אירוע מתחרה).
למעשה לפי סעיף ב(3) אורי דווקא מקיים יותר מטרות אגודה מאשר האגודה עצמה.עריכה שניה: כלומר אם רוצים להעיף את אורי מהאגודה (ואני בעד), אז צריך להוסיף את שתי הסיבות הללו לתקנון (באישור האסיפה כמובן), לחכות שזה ירשם אצל רשם העמותות (כדי שהשינוי יכנס לתוקף) ואז להעלות לאסיפה הכללית את הבקשה להעיף את אורי.
ואפשר פשוט לחכות שיפוג תוקף חברותו ואז הוועד רשאי לא לאשר לו חידוש חברות. -
MuchRejoicingמשתתף
זאת על מנת להחליט אם יש להעלות את הנושא באסיפה הכללית הקרובה.
היות ולמיטב הבנתי התייחסת אלי ואל דעותי כאדם פרטי בדיון ההוא, אבהיר: אני עדיין חושבת שיש באגודה מקום למגוון דעות, ושעלינו להמעיט ככל הניתן במניעת חברות באגודה מאנשים, כי איפה זה נגמר? נהפוך למועדון סגור עם שלושה חברים שימנעו חברות מכל מי שלא מוצא חן בעיניהם? ריבים אישיים לא צריכים לקבוע מי חבר ופעיל באגודה.
ההבדל במקרה הזה הוא שלא מדובר בחיכוך סתם – הכנסת סכסוכים משפטיים לעניין, עם הפתח לניגוד עניינים, הובילה למצב בו אין ברירה אלא לברר את העניין. -
רזמשתתף
"האסיפה הכללית רשאית, לפי הצעת הועד…"
לשון אחרת: הועד אינו רשאי, בכל מקרה, להחליט על ססטוס החברות של אחד החברים באגודה. אם מישהו מעוניין להפסיק את חברותו של אורי אביב באגודה (ואני שוב מדגיש – צעד כזה הוא צעד מאוד קיצוני, וראוי לחשוב פעמיים לפני שנוקטים בו) – יתכבד ויעלה את הנושא בפני האסיפה הכללית (שכל מקרה אמורה להתכנס בקרוב). זו אינה החלטה שהועד רשאי להגיע אליה, ובוודאי שלא לאשר אותה בכוחות עצמו.
והייתי מוסיף שגם אם הדבר לא נאמר במפורש בתקנון, יש איזה מינימום הגינות שמחייב, במקרה שעולה הצעה כזו לדיון באסיפה, לתת למועמד להוצאה מהאגודה את הזכות להשמיע את דבריו וללמד על עצמו סנגוריה. -
רזמשתתף
להעלות את הנושא לדיון באסיפה, במידה ויוחלט שיש צורך בכך, ולא להגיע להחלטה בנושא בתוך הועד עצמו.
כל יתר ההערות שלי, אני סבור, עדיין בתוקף. -
גילימשתתף
אני לא מכירה את תקנון האגודה, אני אודה, אבל כל עוד אדם משלם דמי חבר ולא מפר את הסעיפים שציינת, יש אפשרות תקנונית לוועד למנוע ממישהו להצטרף לאגודה? כי אם לא אז גם כזה דבר ידרוש שינוי תקנון.
-
עופר לובזנסמשתתף
הדיון הוא לא בהסרת חברות גופא אלא האם זה נושא שצריך להעלות בפני האסיפה.
-
גלמשתתף
סעיף 1 (ג):
(ג) ההחלטה בדבר קבלת המבקש כחבר העמותה או אי קבלתו נתונה בידי הועד; סירב הועד לקבל את המבקש, רשאי הוא לערור על הסירוב לפני האסיפה הכללית הקרובה. -
דותן דימטמשתתף
אם התקנון המצוי פתוח לפרשנות (והו, כמה הוא פתוח לפרשנות…), אולי כדאי לשכור ייעוץ מקצועי.
כי לפרנס עורכי-דין, זה הדבר הבא בקידום המדע-הבדיוני והפנטסיה.
-
MuchRejoicingמשתתף
ואכן הסמכות לא לקבל חברים נתונה בידי הוועד, אבל הסמכות להוציא חברים מן העמותה נתונה בידי האסיפה הכללית. כן בסמכותו של הוועד *להציע* לאסיפה להחליט על הוצאת חבר מן העמותה, אבל ההחלטה הסופית היא בידי האסיפה.
-
???משתתף
כמות השטויות שאתם מתעסקים בה שלא לדבר על הכסף שנשפך על עורכי דין עומדים אחד לאחד עם מטרות האגודה – קידום מדע בדיוני ופנטזיה בישראל – האח הידד !!! המשיכו כך…..
-
darthzivמשתתף
אורי עומד כנגד האגודה, אי לכך כדי לשמר את עצמה האגודה צריכה להוציא אותו משורותיה
-
Boojieמשתתף
ואני רק רוצה לציין (ומאחר שאני כבר לא מנהלת הפורום, הידד, אני יכולה להרשות לעצמי להעביר ביקורת על ניהולו, הידד) שהתייחסות אל כל משתתף בפורום כאל "יצור מאוס" אמורה להיות בניגוד למדיניות הפורום, ואולי מנהלת הפורום הנוכחית הייתה אמורה להיות זו שתאמר משהו בנושא, ולא אני.
לא אישי נגדך, רז, כפי שאתה ודאי יודע. אני פשוט מאמינה שמדיניות ניהול בפורום אמורה להיות לפחות קצת עקבית (לא במאה אחוז, דווקא, אבל כן בדברים כאלה). -
MuchRejoicingמשתתף
מנהלת הפורומים קצת לא עצמה בחודש האחרון, ולא שמה לב. בוג'י – כהרגלה – צודקת. נא לשמור על הטון.
-
זיו 2משתתף
"לשמר את עצמה". זה נשמע פאשישטי. אני חושב שיש מקום לקולות שונים באגודה (ששילמתי לה דמי חברות בעבר הלא רחוק) הזאת.
-
darthzivמשתתף
אתה לא באמת מאמין למה שאמרת נכון? זה פאשיזם לבטל את החברות של מי שמנסה להרוס את הארגון עצמו?
לא ידעתי שהפכנו למדינת האגודה הישראלית למד"ב ופנטסיה.
ארגון לא אמור לתמוך בקןלות להריסה של הארגון עצמו.
ברור שיש קולות שונים, וחשוב שיהיו קולות שונים, של כל מי שרק רוצים לעזור לאגודה לצמוח, במקום נניח לכבול אותה בהסכמים בריוניים, להפתיע אותה עם ארגוני חבר חדשים שבוע לפני הכנס, להיות איתה בסכסוך משפטי לגבי זכויות על השימוש באייקון (מה שנגד האינטרסים של האגודה) וכמובן להגיע עם מחברת לאירוע תמיכה ועבודה על כנס אייקון בו הוא מתחרה ולהתחיל לכתוב כל מה שאנשים אומרים…
מה מזה בדיוק "למען האגודה"?
-
-
מאתתגובות